Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Τελευταία λύση για την ΑΕΚ: Μόνο 'Ελληνες

Υπό άλλες συνθήκες θα έμοιαζε σαν μια καταδικασμένη προσπάθεια αλλά όσο περνάνε οι μέρες και το πρόβλημα δεν λύνεται στην ΑΕΚ το σκέφτονται πολύ σοβαρά... Να κατέβουν στο πρωτάθλημα μόνο με 'Ελληνες παίκτες! Να διώξουν όλους τους ξένους που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω του εμπάργκο της ΦΙΜΠΑ και να πάρουν για να συμπληρώσουν ομάδα όποιον Ελληνα παίκτη είναι χωρίς δουλειά. Ηδη στους κύκλους της ομάδας ακούγεται το όνομα του Νέστορα Κόμματου ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 3-4 γηγενείς χωρίς συμβόλαιο!

''Θα πάμε με 'Ελληνες, θα μαζεύουμε και 5000 κόσμο στο Ελληνικό και θα κάνουμε τις νίκες που χρειάζονται για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία'', είναι η αισιόδοξη άποψη και προοπτική.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μπάμπης Καρμανλής πίεσε ώστε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα για να υποχρεωθεί ο ΕΣΑΚΕ που τρέχει απεγνωσμένα με τα τηλεοπτικά να πιέσει και αυτός (όπως και αν μπορεί) για την εξεύρεση κάποιας λύσης. Λέγεται μάλιστα ότι τη Δευτέρα μπορεί να πέσει στο τραπέζι από ομάδα προέδρων η σκέψη ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ αφού δεν υπάρχει ούτε τηλεοπτικό συμβόλαιο και βρίσκεται στον αέρα το θέμα της ΑΕΚ.
Σε παρασκηνιακό επίπεδο όσον αφορά τον διακανονισμό των οφειλών στον Πάβιτς λέγεται ότι έγινε μια πρόταση διακανονισμού την οποία πάντως δεν πρόκειται να δεχτεί η πλευρά του παίκτη αφού την θεωρεί ''εκ του πονηρού''. Να πληρωθεί το χρέος σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 20.000 ευρώ. Η πλευρά του παίκτη και ίσως όχι άδικα θεωρεί ότι μπορεί να πληρωθεί μια δόση, να αρθεί το εμπάργκο και μετά η ΑΕΚ να ξεχάσει να πληρώσει τις επόμενες δόσεις αφού δεν θα έχει ανάγκη μεταγραφών και θα βγάλει τη χρονιά με όσους παίκτες έχει.
Το όλο θέμα έχει φέρει σε δεύτερη μοίρα τη ''μουρμούρα'' της διοίκησης για τον Φλεβαράκη αλλά και εκεί τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν άρδην. Ο 'Ελληνας τεχνικός είναι απογοητευμένος από την κατάσταση στην ομάδα και δεν αποκλείεται να φύγει πρώτος! Δεν θα κάνει και μεγάλο κόπο εδώ που τα λέμε αφού η ομάδα παρότι μπαίνουν στη δεύτερη χρονιά συνεργασίας, όπως μαθαίνω, δεν του έχει νοικιάσει σπίτι και συνεχίζει να μένει σε ξενοδοχείο!

25 σχόλια:

  1. Τελευταία λύση για την ΑΕΚ!;!;
    Βλέπω ότι ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για τη διατήρηση των "όρων του παιχνιδιού" στην Α1!!!
    Επίσης, βιάζεστε να τορπιλίσετε επικοινωνιακά όποια προσπάθεια για διακανονισμό, με το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται να τον τηρήσει η ΑΕΚ, αφού θα έχει εξασφαλίσει την άδεια της FIBA για τη χρησιμοποίηση των ξένων παικτών ("θα ξεχάσει" να πληρώσει, όπως υποστηρίζεται).
    Εάν πράγματι αυτό πιστεύετε (ή, πολύ περισσότερο, το πιστεύουν εκείνοι των οποίων τις επιφυλάξεις αναπαράγετε), τότε, θα έπρεπε να είσαστε/είναι ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια για ένταξη της ΑΕΚ στο "άρθρο 99", αφού, μετά τον διακανονισμό, εάν η ΑΕΚ φανεί αφερέγγυα και δεν καταβάλει έστω μια δόση στους πιστωτές, τότε πτωχεύει!!!
    Αλλά όλοι όσοι κόπτονται δεν ενδιαφέρονται για διακανονισμό, που είναι ο στόχος κάθε διαιτησίας στη FIBA ή αλλού. Ενδιαφέρονται για "παραδειγματική τιμωρία" της ΑΕΚ!
    Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μη τους γίνει η χάρη.

    Στέλιος

    Υ.Γ. Φυσικά και δεν πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα αφού δεν έχει βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά, τα οποία αποτελούν το 1/3 (ή και παραπάνω) του budget των περισσότερων ομάδων! Αυτό δεν έχει να κάνει με το ζήτημα της ΑΕΚ, είναι εντελώς ανεξάρτητο και πολύ πιο σημαντικό, εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον έχω εκφράσει την άποψή μου και εδώ και στο περιοδικό για το θέμα της ΑΕΚ. Και έχω δηλώσει απερίφραστα ότι το πρόβλημα της Α1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ... Τα γραπτά μένουν για επιβεβαίωση. Δεν με ενδιαφέρουν οι όροι του παιχνιδιού αφού πρώτιστα δεν ενδιαφέρουν τις ίδιες τις ομάδες. Βαριέμαι να απαριθμήσω περιπτώσεις γιατί πρέπει να ξεπερνούν τις 50 την τελευταία δεκαετία στις οποίες ομάδες που σώζονται διώχνουν σωρηδόν τους ξένους τους για να μην πληρώσουν. Εμένα με ενδιαφέρει η παθογένεια και η αρώστια του επαγγελματικού μπάσκετ και όχι τα επι μέρους προβλήματα που αποτελούν αποτέλεσμα όλων αυτών.
    Τα παραμύθια της οικονομικής κρίσης τα λέει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ που αντιλήφθηκε ότι τελείωσαν οι ελεημοσύνες και διαπιστώνει την ανικανότητα και την αδυναμία του συστήματος (ΕΣΑΚΕ+ομάδες) να κερδίσουν κάτι από την ελεύθερη αγορά γιατί απαξιώνουν οι ίδιοι το προϊόν τους. Οικονομική κρίση δεν υπήρχε πριν από τρεις μήνες όταν το ποδόσφαιρο εξασφάλισε 140 (τηλεοπτικά) εκατομμύρια ευρώ επειδή πακέταρε το ίδιο προϊόν με ωραίο αμπαλάζ (το περιεχόμενο παραμένει άθλιο) και με τις πλάτες του ΟΠΑΠ πήρε ζεστό χρήμα ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ αλλά από ιδιωικούς φορείς; Αν δεν μπορούν να πουλήσουν το προϊόν που έχουν στα χέρια τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ αποφασίζοντας να μην ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα. Να παραιτηθούν και να πάνε σπίτι τους...Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ΈΧΕΙ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ με μοναδική αποστολή να κλείνει τηλεοπτικές συμφωνίες... Δεν υπάρχει οικονομική κρίση για τον κόσμο που θα κληθεί μέσω του χαρατσιού της ΕΡΤ να πληρώσει για να παριστάνουν τον πρόεδρο σε ομάδες της Α1 απλοί (και κακοί) μάλιστα διαχειριστές δημόσιου χρήματος; Η διαφορά είναι ότι εγώ τα γράφω φόρα παρτίδα και όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν το σκασμό για λόγους που δεν είναι της παρούσης να τους εξηγήσω αλλά θα τους βρεις στα pay roll ομάδων, ομοσπονδιών και ενώσεων. Ψάξε βρες πόσοι και ποιοί δημοσιογράφοι είναι σε γραφεία τύπου και θα καταλάβεις καλά γιατί κανείς δεν γράφει αυτά που πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι κάποια στιγμή, η Α1 να απαρτίζεται από Ελληνικά παικτάκια.
    Αν η ΑΕΚ αποφασίσει να παίξει μόνο με Έλληνες εύχομαι να της βγει κι αυτό για να μπορέσει να βρει επιτέλους θέση στην Α1 το Ελληνικό ταλέντο.

    st_sakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι μόνο ο Κόμματος (που έχει και μάνατζερ τον Δεδε νομίζω ή τον Δημητροπουλο- δε θυμάμαι αλλα το ιδιο κάνει).
    Είναι κι άλλοι χωρις ομάδα. Πχ Κυριτσης .
    Ακόμα ο Νεμεθ του οποίου το δελτιο ειναι στην ΕΟΚ μια που η τελευταια του ομαδα ηταν η ΑΕΚ ειναι ακομα ελευθερος. Tο ιδιο και ο Bryant αν δεν κάνω λάθος. Ακόμα και ο Αντερσεν ή ο Σκοτ δεν έπαιξαν πουθενά μετά από μας. Λύσεις υπάρχουν.. Χρόνος δεν υπάρχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έκανε λέει; Να μην αρχίσει το πρωτάθλημα επειδή δεν υπάρχει τηλεόραση και επειδή η ΑΕΚ δεν μπορει να χρησιμοποιήσει τους ξένους της; Ημαρτον ρε παιδιά. Ως πότε το έρημο το μπασκετάκι θα είναι έρμαιο των προέδρων της βιτρίνας που μόνο βαρύγδουπες ανακοινώσεις και... απειλές ξέρουν να εκτοξεύουν (και δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ...); Ως πότε το έρημο το μπασκετάκι θα είναι υπόχρεο στην κρατική τηλεόραση (δηλαδή όλους εμας που την πληρώνουμε) και θα την παρακαλάει για λίγα ψίχουλα; Τη λύση την κρατάνε στα χέρια τους οι δύο μεγάλοι (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) μέσω των ιδιοκτητών τους και είναι να καθαιρέσουν άμεσα τον ανύπαρκτο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, να βάλουν (και κυρίως να τηρήσουν) σκληρούς όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα που να εφαρμόζονται όχι την παραμονή της έναρξής του αλλά μήνες πριν (και όποια ομάδα δεν μπορεί να πάει σπίτι της) μπας και δούμε άσπρη μέρα. Αλλιώς κάθε χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνωμη γιατι θα μας τρελανετε...αν 14 εφοπλιστες εκαναν οικονομικο ανοιγμα και πελατεια εβρισκαν μονο οι 2- 3 θα καταργουσαν την ναυσιπλοϊα????Τα περι αναβολης της Α1 ειναι φτηνοι εκβιασμοι ...αν δε μπορουν να λειτουργησουν το μαγαζι τους υπαρχουν λυσεις(μειωση αριθμου ομαδων,κλειστο πρωταθλημα με αναθεωρηση των συμμετοχων καθε χρονο κτλ.)Αν δεν μπορουν να παρουν σκληρες αποφασεις προτιμω να φυγουν και να υπολειτουργει η Α1 με μικροτερα οικονομικα μεγεθη παρα να αναβληθει ή να γινει παλι οποισδηποτε μορφης πασαλημα.Οσο για την ΑΕΚ ειμαι υπερ του να αποχωρησει απο την Α1..χρονια τωρα βασανιζει τη λιγκα και πληγωνει το προφιλ του πρωταθληματος.Και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ εχει δωθει υπερβολικος χρονος και χρημα να ορθοποδησουν αλλα αυτοι αποδειχτηκαν ουκ ολιγες φορες οπαδοι του δογματος''ωχ μωρε αδερφε στην Ελλαδα ειμαστε..''Τερμα με τους αστειους παραγοντες αλλα και οπαδους που συμπεριφερονται σα κακομαθημενα παιδακια ...φιλε ΑΕΚτση οταν η ομαδα σου εκανε πρωταθλητισμο ποσοι πηγαινατε στο γηπεδο ωστε να συντηρηθει η ανοδικη πορεια της ομαδας.Οταν ειχατε τον Φιλιππου ποσοι τον στηριξατε εμπρακτα κοβοντας εισητηριο(σε ολους τους αγωνες) .οπως και τωρα το μονο που κανατε καλα ηταν να μιλατε...Για θυμισου την εποχη Ιωαννιδη καλυτερα...Δε βλεπουμε ποδοσφαιρο αλλα μπασκετ και αν η ΑΕΚ δεν εχει μασκετικο κοσμο προτιμω ομαδες λιγοτερο ιστορικες αλλα μπασκετικες και μαζι εμπορικοτερες.οσο για την ΑΕΚ ας παει με τη ΧΑΝΘ παρεα να παιξουν με τις ''ιστοριες'' τους...το μπασκετ χρειαζεται κοσμο ζωντανο οχι ιστοριες που θυμιζουν επικηδειους λογους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θυμάμαι ανάλογα σχόλια όταν η επιθεωρηση εργασίας έβρισκε απλήρωτους τους βοηθούς του Σάκοτα στον Ολυμπιακό, ή όταν το μετοχικό κεφάλαιο στον Πάο ήταν απείρως μικρότερο από αυτό που έπρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. St. Sakis
    Συμφωνώ με την ευχή αλλά το θέμα οι Ελληνες παίκτες πρώτον να μην είναι ότι περίσσεψε στην αγορά και δεύτερον να είναι ταλέντα με προοπτική και όχι λύση ανάγκης. Αν ομάδα λόγω φιλοσοφίας και όχι ανάγκης αποφασίσει να επενδύσει σε έλληνες με ταλέντο τότε προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. haridimos
    Δεν νομίζω ότι ο Κόμματος έχει κάποιον από αυτούς μάνατζερ αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία...
    Το τελευταίο σου σχόλιο φαντάζομαι ότι δεν απευθύνεται σε μένα γιατί είναι γνωστό ότι δεν έχω χαρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια στο περιοδικό ούτε σε κόκκινους ούτε σε πράσινους... Αν παρ’ ελπίδα αφορά εμένα σου έχω ήδη απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Π=3,14
    Θα μπορούσα να πω ότι συμφωνώ μαζί σου αλλά έχω μια σοβαρή ένσταση. Δεν παίζει η ιστορία μπάσκετ και δεν πρέπει να είναι κριτήριο αξιοπιστίας αλλά... Το μπάσκετ έχει ανάγκη τη δυνατή ΑΕΚ και τον δυνατό ΠΑΟΚ γιατί είναι ομάδες με κόσμο και όνομα. Απλά τους έχει ανάγκη σοβαρούς, φερέγγυους οικονομικα και όχι βασισμένους στην κρατική επαιτεία. Δεν είμαι υπέρ της καταστροφής τους αλλά υπέρ της εξυγίανσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ κουρουνα
    φυσικα και δεν αναφερομαι σε σενα.

    κατι αλλο...
    κάποτε πρέπει να πληρώνουν τα χρέη αυτοί που τα δημιουργούν κι όχι οι επόμενοι. Γιατι το να πεφτει η ομαδα ενω ο επιχειρηματιας που τη φεσωσε ανοιγει σαμπανιες στα σκυλαδικα ή τρωει αστακομακαρονάδες στο κότερο, δε νομίζω πως ειναι απόδοση δικαιοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται ότι οι πιο πολλοί φίλοι του basket που άφησαν τα παραπάνω σχόλια, λαχταρούν το θέαμα, το συναγωνισμό και εν γένει το "προϊόν" που θα μπορούν να απολαμβάνουν από ομάδες με budget ύψους 300-400 χιλ. (πάνω από τις μισές ομάδες της Α1) έως 1 εκατ. €...ελέω έλλειψης τηλεοπτικών.
    Επιπλέον οι αθλητές θα είναι ικανοποιημένοι με τις αμοιβές τους, οι δημοσιογράφοι, θα είναι ικανοποιημένοι με τα μισά "μέσα" που θα ασχολούνται με το σπόρ κ.ο.κ.
    Έτσι, μαθηματικά το μπάσκετ θα υποβαθμίζεται συνεχώς. Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που θα ήθελε κάτι τέτοιο, γι' αυτό εστιάζω την προσοχή μου στις πιθανές λύσεις και όχι στην εύκολη κριτική.

    Για τον διακανονισμό δεν είδα κανένα σχόλιο, αλλά δεν πειράζει, με κάλυψε ο Χαρίδημος, αν και θα περίμενα να θυμάται κανείς περιπτώσεις ας πούμε του ΟΣΦΠ που αναφέρονται σε αυτό το blog, μόλις λίγα post πριν (Μόρις, Μασιγιάουσκας).

    Όσο για το εάν υπάρχει ή όχι παγκόσμια κρίση το αφήνω ασχολίαστο... Βέβαια, ίσως να μην έχω καταλάβει καλά γιατί δεν ζώ στην Ελλάδα.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΑΕΚ ειναι μεγαλη ομαδα στο ποδοσφαιρο.Στο μπασκετ ποτε ακριβως απεδειξε το μπασκετικο της κοινο,την εμπορικοτητα της..?Με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, σε οποιαδηποτε πολη θα γεμιζε το γηπεδο(εκτος κι αν ειναι οι χουλιγκανοι μετρο της δυναμικης μιας ομαδας).. Δε μιλησα για διαλυση της αλλα για αποβολη της απο την Α1..Εχει ιστορια αλλα εγω θελω να βλεπω μπασκετ και να ξερω οτι η ομαδα που θαυμαζω θα εχει και την επομενη χρονια μια πορεια και ενα ροστερ που θα ειναι αναλογο της προηγουμενης ακομα κι αν πρεπει τα μπατζετ να ειναι 300-400 χιλ.Οσο για τη συγκριση της περιπτωσης ΑΕΚ με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ την αφηνω ασχολιαστη.Η ΑΕΚ χρωσταει και στο περιπτερα δεν εναι 'καινουργιο φρουτο' η οικονομικη της κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιπλεον φιλε Στελιο μπασκετ δε παιζουν τα συμβολαια και τα μπατζετ...Μεγαλωσα σε επαρχιακη πολη με ομαδα στη Γ κατηγορια.Ο πρωτος σκορερ της τοπικης ομαδας οταν σκοραρε και σηκωνοταν ολο το γηπεδο και πανηγυριζε φανταζε στα ματια μου σπουδαιοτερος και απο το Τζορνταν..αν αγαπας το μπασκετ απλα το αγαπας...δε χρειαζεσαι παιχτη -κραχτη για να πας να δεις την ομαδα σου.Αν θες ριξε μια ματια στο μπατζετ του Αμαρουσιου και της Αλμπα και θυμισε μου ποιος επαιξε θεαματικοτερο μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Π=3,14
    Δεν επιθυμώ να τετραγωνίσω τον κύκλο ούτε να μπώ σε κύκλο άγονων αντιπαραθέσεων.
    Επιχειρηματολογώ για κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο ήταν το αντικείμενο του αρχικού post: Η ΑΕΚ έχει οφειλές (fact). Η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει διακανονισμό μέσω του "άρθρου 99" (fact). Αναμένω τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, χωρίς να κινδυνολογώ για το εάν η ΚΑΕ έχει άλλες προθέσεις ή για το εάν η πλειοψηφία των πιστωτών θα δεχθεί τον προτεινόμενο διακανονισμό.
    Υποστηρίζεις ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να αποβληθεί από την Α1, αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε έχει καμία βάση. Η ΑΕΚ άριστα μπορεί να αγωνιστεί με οποιαδήποτε δωδεκάδα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Α1 (βλέπε posts Χαρίδημου).
    Δηλώνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει ο κόσμος ούτε το budget μιας ομάδας. Όμως, για μεν τον κόσμο, σχολιάζεις υποτιμητικά τον κόσμο της ΑΕΚ ενώ θεωρείς άξιο μνείας ότι ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ θα γέμιζαν οποιοδήποτε γήπεδο! Αντίφαση. Επίσης, μάλλον δε θυμάσαι ΟΣΦΠ επί Ζούρου κ.λ.π. πριν οι Αγγελόπουλοι ρίξουν τα πακέτα.
    Για το budget, ενετλώς πρόσφατα, εγώ θυμάμαι το Αιγάλεω προ και μετά Jaamber, ΑΕΛ προ και μετά Francis, ΠΑΟΚ προ και μετά Δρόσου, αλλά και για περισσότερο ενδιαφέρον, μπορώ να φανταστώ το Μαρούσι, χωρίς Μαυροκεφαλίδη, Πελεκάνο, τον Πανελλήνιο χωρίς τον Βουγιούκα κ.λ.π.
    Τέλος, στο πόσα χρωστάει η ΑΕΚ σε περίπτερα δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι όσα χρωστάει σε αθλητές είναι πολύ από τις οφειλές του ΟΣΦΠ για παράδειγμα μόνο στον Μασιγιάουσκας.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικά εννοούσα πολύ "λιγότερα" στην τελευταία πρόταση.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτο που προσπαθουν να πουν οι παραπανω, ειναι οτι, αντι να να σκεφτομαστε αναβολη του πρωταθληματος λογω εκκρεμοτητων της ΑΕΚ, θα επρεπε να το παιρνουμε παντα αναποδα. Εξασφαλιση των αποαραιτητων δικαιολογητικων/εγγραφων/εγγυησεων απο πολυ νωριτερα, ωστε να μη φτανουμε σε νοσηρες καταστασεις οπως η τωρινη.

    Οσο για την αναμφισβητητη ιστορικοτητα της ΑΕΚ, αυτη θα επρεπε να αποτελει αντικειμενο σεβασμου και σοβαρης αντιμετωπισης του συλλογου απο τους διοικουντες και τους φιλαθλους της, και οχι λογος για ειδικη μεταχειριση απεναντι σε κανονισμους και νομους. Αλλιως, δημιουργουμε δυο μετρα και δυο σταθμα, και δυσκολευουμε συγκριτικα την προσπαθεια "ανιστορητων" σωματειων να γινουν ιστορικα.

    Οσο για τα τηλεοπτικα, 4 μηνες τωρα δε βρεθηκε λυση. Μια αναβολη 1-2 εβδομαδων, τι μπορει να προσφερει; Προφανως οι ανωνυμες εταιριες θελουν να συμπεριφερθουν σαν κακομαθημενα παιδακια και να κλαψουν αρκετα δυνατα, μεχρι να γινει το χατηρι τους.

    Παρεπιπτοντως, ακουγα περισυ οτι οι μεταδοσεις του ΑΝΤ1 επιαναν συμπαθητικα νουμερα και πως το εγχειρημα με τους μεσημεριανουν κυριακατικους ειχε πιασει.Πως και τωρα θελει να ξεφορτωθει τα δικαιωματα, οπως οπως..;

    Keraynopoylos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πέρσι ο ΑΝΤ1 είχε ρευστό γιατί είχε πουλήσει τη θυγατρική στη Βουλγαρία. Φέτος και με την κρίση δεν είναι για να σπρώχνει cash στην αγορά προφανώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1.Που ακριβως εγραψα οτι δε με ενδιαφερει ο κοσμος?Το αντιθετο ...υποστηριξα οτι το μπασκετ χρειαζεται κοσμο ''ζωντανο'' και οχι ''ιστορια'' χωρις αντικρυσμα στο παρον..Υποστηριξα οχι οτι η ΑΕΚ εχει κατωτερο κοσμο του ΟΣΦΠ ,ΠΑΟ αλλα ανυπαρκτο ''μπασκετικο'' (το τονιζω)κοινο και εφερα σα παραδειγμα την εποχη Ιωαννιδη,Φιλιππου (βλ.δηλωσεις Ιωαννιδη για τα μπλε καθησματα) δηλαδη εποχη που διεκδικουσε πρωταθλημα κι οχι εποχη δυσκολη για το συλλογο(επειδη ανεφερες εποχη Ζουρου)Επισης ειπα οτι κριτηριο δεν ειναι ουτε τα ντερμπυ με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ γιατι σε οποιαδηποτε πολη, ο κοσμος(οχι οπαδοι του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ αλλα απλοι κατοικοι της υποθετικης πολης ) θα γεμιζε το γηπεδο .Τελος η ΑΕΚ πρεπει να αποβληθει απο την Α1 και αυτο ειναι προσωπικη αποψη .Δε προκυπτει απο την ειδησεογραφια(ειναι οικονομικα αφερεγγυα,μπασκετικο κοινο δε διαθετει=μη εμπορικη)αν αλλαξει προφιλ καλοδεχουμενη!Και δεν εχω κατι εναντιον της ΑΕΚ απλα τη δεδομενη στιγμη ειναι η ''ναυαρχιδα'' των προβληματικων ομαδων.Αν δε χαριστουν στην ΑΕΚ με τη κουραγιο θα ζητησουν μελλοντικα οτιδηποτε ομαδες μεγεθους Αιγαλεω
    2.Οσο για τα μπατζετ σου ξαναγραφω συγκρινε του Αμαρουσιου με της Αλμπα και θα παρεις την απαντηση σου..(αν δε κανω λαθος 1.5 εκ/7εκ)ο Μαυροκεφαλιδης παρεπιπτωντος δεν αγωνιζεται στο Μαρουσι φετος..ο μονος δανεικος ειναι ο Πελεκανος και μερος του συμβολαιου του νομιζω πληρωνει το Μαρουσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Π=3,14
    Η άποψή σου ότι η ΑΕΚ πρέπει να αποβληθεί από την Α1 δεν στηρίζεται πουθενά και μάλλον δείχνει εμπάθεια ή οπαδισμό.Επίσης, βλέπω ότι προκρίνεις και εσύ τη λύση της "παραδειγματικής τιμωρίας" που καμία σχέση δεν έχει με οποιονδήποτε διακανονισμό. Αυτό το επιχείρημα μόνο τροφή στους χουλιγκάνους δίνει.
    Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ σε άλλες ομάδες αλλά επιμένεις για το Μαρούσι. Έτσι:
    Το να πιστεύεις ότι το μπάσκετ χρειάζεται κόσμο ζωντανό και όχι ιστορία, είναι μια άποψη αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αντιφατική με την άλλη σου άποψη στην οποία χρησιμοποιείται για παράδειγμα το Μαρούσι που δεν έχει τίποτα από τα δύο.
    Για τους παίκτες που αγωνίζονται δανεικοί στο Μαρούσι ή αλλού, εγώ βλέπω ότι ο ΟΣΦΠ μάζεψε, σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης, όλους τους καλούς παίκτες και επειδή, φυσικά, δεν χωράνε στο ρόστερ του δημιουργεί θυγατρικές. Νομίζω ότι δεν το βλέπω μόνο εγώ έτσι και θεωρώ ότι θα πρέπει να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό για το καλό του μπάσκετ.
    Για την πορεία του Αμαρουσίου στην Ευρωλίγκα, νομίζω ότι ο προπονητής είχε ρητές εντολές από την ιδιοκτησία, ότι αυτά είναι τα μάτς της χρονιάς. Έτσι η ομάδα φορμαρίστηκε πολύ νωρίς, το αποτέλεσμα είναι βραχυπρόθεσμα πολύ θετικό, αλλά μακροπρόθεσμα σίγουρα αρνητικό και θα το δούμε στην πορεία στους ομίλους και στην Α1.
    Τέλος, η ευρωλίγκα θεωρώ ότι χρειάζεται ομάδες σαν την Άλμπα και όχι σαν το Μαρούσι, του οποίου φυσικά και του αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκριση.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περί εισιτηρίων, μπασκετικού κόσμου και εποχής Ιωαννίδη..
    Εισιτηρια περιόδου 1996/97 (μεσοι οροι)
    ΒΑΟ: 232
    Παπάγου: 291
    Πειραϊκός: 318
    Σπόρτιγκ: 508,
    Ηρακλής: 634,
    Πανιώνιος: 658,
    Περιστέρι: 1344,
    Απόλλων: 1613,
    Λάρισα: 1753,
    Άρης: 2802,
    ΠΑΟΚ: 1673,
    ΠΑΟ: 3858,
    ΟΣΦΠ: 4192,
    ΑΕΚ: 4775,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρωτον το Μαρουσι το ανεφερα σα προτυπο ομαδας που παιζει ωραιο μπασκετ αν και εχει χαμηλο μπατζετ οχι σαν ομαδα υποδειγμα.Συμφωνω μαζι σου οτι η Αλμπα θα ηταν προτιμοτερη στην Ευρολιγκα.Δευτερον δε κρινω το Μαρουσι απο τα αποτελεσματα αλλα απο τους παικτες που διαθετει.Ανεξαρτητως αποτελεσματων ειναι ενα πολυ καλο συνολο.Τελος ο μεσος ορος θεατων δε μου λεει τιποτα.Η ΑΕΚ αγωνιζοταν στο ΟΑΚΑ και με 2-3 αγωνες με γεματο γηπεδο(πχ ΠΑΟ,ΟΣΦΠ)μπορουσε να ανεβασει το μεσο ορο..Αν εχεις τον αριθμο θεατων σε αγωνες β κατηγοριας θα δεχτω οτι κανω λαθος και οτι ο Φιλιππου και ο Ιωαννιδης διαμαρτυρονταν για αδειες κερκιδες απο εμπαθεια και οπαδισμο(οπως εγω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Ιωαννίδης διαμαρτυρηθηκε την επόμενη χρονιά σε ματς ομιλου Ευρωλίγκας.

    Η διαφορά είναι πως πχ όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός στον Άγιο Θωμά κι έχανε στην παράταση από την ΑΕΚ του Ιβκοβιτς δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας που όσοι ολυμπιακοί ήταν εκει φεύγανε πριν λήξει το ματς και πριν ληξει η παραταση για να πανε στο ΟΑΚΑ που σε μιση ωρα παιζανε ποδοσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι κρίμα γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από ανάγκη.
    Το θέμα είναι να υπάρξει κάποια στιγμή ώστε να γίνει μία αρχή. Ενα ταρακούνημα, ώστε να ξυπνήσουν όλες οι ομάδες, ή μάλον παράγοντες, να δούνε τον Ελληνα αθλητή. Δεν μιλάω, μόνο για μπάσκετ αλλά για τον αθλητισμό γενικότερα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς η Ελλάδα, σε αρκετά από τα γνωστά αθλήματα, έχει επιτυχίες σε μικρές ομάδες αλλά σε ανδρών τίποτα??? Τι συμβαίνει Πως γίνεται να πρωταγωνιστουμε στους μικρους αλλά στους άνδρες κάτι να γίνεται και να μην πάμε καλα?!?!
    Ταλέντο υπάρχει και μάλιστα πολύ. το θέμα είναι ότι με τόσους ξένους αμφιβόλου ποιότητας, δεν εμπιστεύονται οι παράγοντες τον Ελληνα πιτσιρικά που δεν έχει να ζηλέψει τιποτα απο τον ξένο που ερχεται με αποτέλεσμα να μενει στάσιμος και να μην εξελίσεται.
    Ασε δε το άλλο, που δεν γνωρίζουνε από εκγύμναση. Δεν μπορούνε να καταλάβουνε πόσο σημαντικό είναι το ότι πρέπει πρώτα να είναι αθλητές. Επειδή με έχει πιάσει κάτι τώρα και θέλω να τα πω, αλά δεν έχω όρεξη να γράφω, θα στα πω από κοντά κουρουνίτσα μου...
    ST_SAKIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΟΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΟ...ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΘΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ" ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή