Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Θέμα Ματσόν στον Άρη

Τεράστια οικονομική ζημιά που υπολογίζεται ότι φτάνει τις 700-800 χιλιάδες ευρώ σημαίνει για τον Άρη ο αποκλεισμός από τους ομίλους της Ευρωλίγκα! Και κάποιος πρέπει να…πληρώσει. Μπορεί ο Γιάννης Δαμιανίδης να μην παίρνει ποτέ αποφάσεις ’’εν θερμώ’’ αλλά η εικόνα του Άρη στο ΟΑΚΑ ήταν αποκαρδιωτική και διέψευσε πανηγυρικά την πρόβλεψη του Ματσόν όταν η ομάδα παρέπαιε στα φιλικά ότι ’’θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και με την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων’’. Ο Ιταλός κάθεται ήδη στην ηλεκτρική καρέκλα και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει και διάδοχη κατάσταση έτοιμη. Εδώ και αρκετό καιρό έχει επιστρέψει στην Ελλάδα ο Φώτης Κατσικάρης. Αν μάλιστα δεν περιμένει πρόταση από Ισπανική ομάδα τότε μπορεί σύντομα να κάθεται στη θέση του Ιταλού. Πάντως όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, πριν καν αρχίσουν οι προκριματικοί, ακούγεται από το τέλος του Ευρωμπάσκετ και μετά πολύ έντονα στους κύκλους του συλλόγου το όνομα του Γιόνας Καζλάουσκας! Φαντάζομαι ότι η ΕΟΚ δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να δώσει άδεια παράλληλης απασχόλησης αφού δεν συντρέχουν απαγορεύσεις ή προβλήματα τύπου ’’Γιαννάκης- Ολυμπιακός’’. Βέβαια, η πιο γρήγορη λύση για τον Άρη είναι να ’’ξεφορτωθεί’’ μερικά από τα βαριά συμβόλαια παικτών που έχει στέλνοντας τους σε άλλες ομάδες και να κάνει (πριν την αλλαγή προπονητή) αλλαγές ξένων και κοινοτικών.

16 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kουρούνα όλο και πείθομαι πως τα συστήματα του Ματσόν είναι σαν τα ευρωτρόπαια του Ρενέσες.Όλοι πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα εμφανιστούν,αλλά η ζωή όλο το αναβάλλει.Τι φεστιβάλ τριπόντων και αψυχολόγητων ντράιβ ήταν πάλι αυτό.Εγώ ως φίλος του ΠΑΟΚ πάντως τον στηρίζω..
    Πέρα από την πλάκα συμφωνώ με αυτό που είχε γραψει ο διευθυντής σου σε ένα εντιτόριαλ,πως το Μαρούσι είναι ίσως η πιο επιτυχημένη ομάδα της δεαετίας μετά τους 2 γνωστούς.Εξαιρετικά συγκροτημένο μπάσκετ.Αν είχε ως σύλλογος μπασκετικό πυρήνα(φανέλα,κόσμο κλπ) δε θα συζητάγαμε καν ποιος θα έβγαινε και φέτος τρίτος..Μπράβο τους.Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο ο Ρενέσες για τη σημειολογία του πράγματος κέρδισε ULEB cup άρα τον είδαμε τον Ευρωπαϊκό του τίτλο...
    Γι το δεύτερο σκέλος μια εγγλέζικη παροιμία λέει ότι ένας κύριος δεν σχολιάζει ποτέ τον ράφτη και τις ερωμένες του. Το παραφράζω για την περίσταση: Μια κουρούνα δεν σχολιάζει ποτέ τον διευθυντή και τον εκδότη της. Αλλά για να το λες εσύ ότι τα γράφει σωστά όπως λέει και ο συμπαθής ΕΡΤικός σπορτκάστερ ''ποιός είμαι εγώ που θα διαφωνήσω''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την καλή στην καλύτερη πηγαίνουν φέτος οι επιλογές στον Άρη. Παίρνουν για κολώνες τους κορεσμένους και όχι στην πρώτη νιότη Κακιούζη, Ντικούδη, κάνουν τριετές (!!!) συμβόλαιο σε έναν Αμερικανό ονόματι Ντέι που έπαιζε στην Ελβετία, παίρνουν για τρίτο Αμερικανό το Μπέλσερ που μέχρι και με την Ολύμπια Λάρισας ακίνδυνος ήταν και τώρα λέει σκέφτονται να κρατήσουν το Ματσόν για να μη σκάσουν αποζημίωση και να διώξουν τους Αμερικάνους (ναι και αυτόν που πριν 15 μέρες του έκαναν τριετές συμβόλαιο). Ότι να ναι. Τι έγινε Κουρούνα που είναι ο φοβερός μάνατζερ, η γάτα ο Δαμιανίδης που τόσες φορές έχεις εκθειάσει μέσα από το περιοδικό. Μήπως είναι και αυτός ντεφορμέ; Απορία εκφράζω. Ο Νίκος είμαι, φίλος του ΠΑΟΚ, που έγραφα και στο θέμα περί Ταπούτου Γκετσέφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά έχω μπερδευτεί...
    Στον Άρη ανακοινώνουν την Ανα-γέννηση που θα βάλει λεφτά, ο Τζεβελέκης βάζει 500 χιλιάρικα για να καλύψει τις παλιές οφειλές, ο Παπανικολάου δίνεται στον Ολυμπιακό έναντι 950 χιλιάδων ευρώ, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τηλεοπτικά και χορηγοί και ξαφνικά υπάρχει ζημιά 800 χιλιάρικά απο τον αποκλεισμό της Ευρωλίγκα (είχε θεωρηθεί τόσο σίγουρη που είχε προυπολογιστεί!!!)
    Ποιός κοροϊδεύει ποιόν σχετικά με την φετινή ομάδα των κιτρίνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα 700-800 χιλιάδες ευρώ ήταν τα τηλεοπτικά από τους ομίλους της Ευρωλίγκα, εισιτήρια και χορηγίες. Μήπως έτσι βγαίνει ο λογαριασμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αρης εκανε μεταγραφες εμπορικες και οχι ουσιαστικες.Απεναντι σε ενα πληρες Μαρουσι ο Αρης επαιζε με μισο πενταρι(ο Μπετς ειναι ορθοπεδικα ελλειματικος)και κανενα 3αρι.Ο Κακιουζης στη κατασταση που βρισκεται καλυτερα να κρεμασει τη φανελα του..Με τα κιλακια παραπανω πιο πολυ λογιστη που αφησε το γραφειο του για να κανει χαβαλε με τους φιλους του στο συνοικιακο γηπεδακι μοιαζει παρα με μπασκετμπολιστα!Ο Μπελσερ δε μπορει να ανεβασει επιπεδο τη Λαρισα ποσο μαλλον τον Αρη...Οσο για το προπονητη μαλλον ηρθε η ωρα να απαλλαγουμε απο το αντιαισθητικο μπασκετ Ματσον.Παντως με τους συγκεκριμενους παικτες ο Καζλαουσκας θα κανει μεγαλη γκαφα αν παει στον Αρη...δεν ταιριαζει στο στυλ παιχνιδιου του κανεις...Οσο για το Μαρουσι ποτε δεν ηταν το αουτσαιντερ της αναμετρησης και αν δεν συναντησει απενατι του τους διαιτητες νομιζω η προκριση απεναντι στην Αλμπα ειναι δικη του...γεματο ροστερ που κανεις πισω απο τους δυο μεγαλους δεν ειχε τα τελευταια χρονια...Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον Αίτο εννοούσα προφανώς τη μεγάλη κούπα,αν και χωρίς διάθεση αστεισμού θεωρώ το έργο του στην Μπανταλόνα υποτιμημένο..

    Όσο για αυτά που ακούγονται περί σπρωξίματος στην Άλπμπα,ας μη δαιμονοποιούμε τις κατστάσεις.Και γω αν διαχειριζόμουν την Ευρωλίγκα Άλμπα και Μπενετόν θα θελα.Ας παίξει το μπάσκετ του το Μαρούσι και θα δούμε εντός παρκέ τι θα γίνει..Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νίκο είχα προσπεράσει το σχόλιο σου χωρίς να το δω (πες ότι θέλεις έχεις δίκιο)...
    Λοιπόν για τον Δαμιανίδη πιστεύω τα εξής...
    Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ξαναδώσαει αξιοπιστία (και οικονομική και αγωνιστική) στον ’Αρη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσα να σου πω ότι όλοι κάνουν λάθη και να ξεμπερδέψω αλλά όπως ξέρεις δεν είμαι των P.R. (puvlic relations). Πέραν του λογικού (όποιος δουλεύει θα κάνει λάθη) έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Θέλει προπονητές μικρής προσωπικότητας ίσως για να ασκεί αυτός τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα και παρότι ασχολείται όπως έχω ακούσει με την αγορά των ξένων παικτών, παρακολουθεί και ενημερώνεται έχει ορισμένα κολήμματα. Οπως εκείνο το παλαιότερο με τον...Φλέτσερ! Πέραν όλων αυτών για μένα το σημαντικότερο είναι ότι ξανάκανε αξιόπιστο τον Αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. π=3,14
    Συμφωνώ σε όλα...Εκτός του ότι ο Αρης με τη συγκεκριμένη ομάδα δεν ταιριάζει στο στιλ του Καζλάουσκας! Ο καλός προπονητής αν δεν έχει τους παίκτες που θέλει για να παίξον το μπάσκετ που θέλει αλλάζει τη λογική του ανάλογα με τους παίκτες που βρίσκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο δεν είναι δαιμονοποίηση...
    Είναι απλή λογική. Η Αλμπα έχει 11.500 διαρκείας και το Μαρούσι 400 φιλάθλους. Βέβαια στο παρκέ πολλά μπορεί να γίνουν γιατί με την ίδια λογική και ο αρης είχε και έχει 6.000 κόσμο στο γήπεδο. Τέλος πάντων νομίζω ότι οι Ισπανοί θα είναι ανόητοι αν αφήσουν το Μαρούσι να περάσει...Και ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mia erotisi: auto to "na ksefortothei merika apo ta baria sumbolaia paikton pou exei stelnontas tous se alles omades" ti simainei?

    Yparxei periptosi na spasoume to sumbolaio tou Ntikoudi i tou Kakiouzi? Giati gia ton XBretta den nomizo oti tithetai thema. Kai an ontos ginei kati tetoio, poia omada tha tous parei?

    Sakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα τα συμβόλαια στο μπάσκετ είναι ''κλειστά'' και ισχυρά και όλα σπάνε... Πρώτα βρίσκεις ομάδα, Σάκη να πληρώσει τη διαφορά και μετά φεύγει ο παίκτης. Πάντως χθες άκουσα ότι πάει για αλλαγή ο Ριτσαρτσον κάτι που προσωπικά το θεωρώ λάθος. Εκτός αν δεν μπορεί πλέον να αντέξει το συμβόλαιο του ο 'Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή