Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

''Να βγάλουν τον σκασμό’’

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δήλωση Καζλάουσκας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα. ’’Τώρα να βγάλουν τον σκασμό όσοι έκαναν κριτική’’! Είδατε, η επιτυχία πως μεταμορφώνει τους ανθρώπους μέσα σε μια νύχτα; Πρόκειται για τον ίδιο Καζλάουσκας που προ ετών όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού έλεγε μέσες άκρες ’’τι να κάνω, δεν μπορώ να κριθώ από τα αποτελέσματα με το υλικό που έχω’’. Και τότε κανείς δεν τον είχε κρίνει από τα αποτελέσματα αφού όντως το υλικό που διαχειρίστηκε ήταν περιορισμένης δυναμικότητας. Τώρα που γνώρισε την επιτυχία με την εθνική θέλει να κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων ή ενδόμυχα ως επιτυχημένος να μη θέλει καν την κριτική!
Υ.Γ. 1: Στο μέλλον θα τη θυμηθούμε και θα τη μνημονεύσουμε αυτή τη δήλωση. Τότε που θα αντιληφθεί ότι δεν είναι πάντοτε βολικό και ευχάριστο να κρίνεται ’’εκ των αποτελεσμάτων’’! Για την ώρα και για χάρη της εθνικής και των παικτών της (όχι φυσικά του Καζλάουσκας) ας τηρήσουμε ενός λεπτού...σκασμό! Φυσικά περίπτωση λάθους δεν υφίσταται. Ο Καζλάουσκας μιλάει πολύ καλά αγγλικά.
Υ.Γ. 2: Η δήλωση δεν έγινε για προάσπιση της εθνικής αλλά του ίδιου του Καζλάουσκας. Κανείς και πουθενά δεν έγραψε κάτι για την επιθυμία των διεθνών, το πάθος και την αγωνιστικότητά τους αλλά για τα δικά του λάθη στη διαχείριση υλικού και στο κοουτσάρισμα!

6 σχόλια:

  1. Blepeis poso eukola kabalietai ena kalami?
    Kai tha sou thumiso kai kati allo. Oso kerdizame ola itan kala. Akoma kai otan oi ites den eixan simasia (Rosia,Gallia). Otan omos xasame apo tin Ispania epikalestike tin apousia ton Papalouka Diamamtidi Tsartsari Basilopoulou!!
    Me tin niki ston mikro teliko egine auto pou egrapses!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ ότι ο Κασλάουσκας καβάλησε το καλάμι ή ήταν προκλητική η δήλωσή του. Ο άνθρωπος τα είπε σαν αντιπερισπασμό όλων όσων του είχανε σύρει τόσο καιρό οι δημοσιογράφοι και όχι μόνο, σε κάθε στραβή. Όλοι αυτοί που θριαμβολογούσαν, πριν, στην πρώτη φάση του Πόζναν όταν σαρώναμε.

    Θυμήσου κι εσύ κουρούνα μου, τον έχεις ακόμα κρεμασμένο στο πάνω αριστερά μέρος του ιστολογίου σου. Θυμάμαι τι μου απάντησες, μα είναι λιγάκι άστοχο για έναν κόουτς που μας έβγαλε τρίτους στην Ευρώπη και με τόσες απουσίες.

    Θα ήθελα να θυμίσω επίσης και κάποιες κριτικές κατά του Γιαννάκη που είχαμε διαβάσει παλιά πριν το 2004-2005, ότι ο Γιαννάκης ότι είχε να δώσει στην Εθνική σαν προπονητής το έδωσε. Τα θυμόμαστε όλοι, πόσο λάθος αποδείχθηκαν. Λάθη κάνουν και οι προπονητές και οι δημοσιογράφοι στις κριτικές τους και πριν και τώρα, ας είμαστε ειλικρινείς παιδιά.

    Στα περί κριτικής του παιχνιδιού με τον Κασλάουσκας θα απαντήσω ξεχωριστά με τα δικά μου επιχειρήματα. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @anonymos
    Εχει πει κάτι εύστοχο η Λιάνα Κανέλλη για όσους ανεβαίνουν ψηλά και τι δείχνει η θέα των άλλων που είναι χαμηλά αλλά δεν το αναπαράγω για να μη με κατηγορήσουν για ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @museum
    Αυτό που λες κρέμασμα αριστερά δεν έχει σχέση με τα αποτελέσματα. Από πάνω του είναι δύο προπονητές που έχουν κερδίσει πέντε Ευρωλίγκες και οι δύο μαζί... Οταν έκανες ερώτηση στον Παβλίσεβιτς που νομίζω ότι κερδίζει το γκάλοπ για κάποιο τεχνικό λάθος ή για μια απόφαση του σου έδειχνε δύο δάχτυλα και απαντούσε το θρυλικό ''You know...2 cups'' Αν είναι οι δημοσιογράφοι να κρίνουν εκ των αποτελεσμάτων τότε δεν είναι δημοσιογράφοι. Αναγνώστες της στατιστικής υπηρεσίας είναι...
    Οσο για τον τρόπο παιχνιδιού ήταν όντως ελεύθερος... Η μπάλα στον Σπανούλη να σουτάρει ή στον Σοφοκλή μέσα στη ρακέτα. Με μια διαφορά από την εποχή Γιαννάκη...Ο Γιαννάκης όταν αστοχεί ο παίκτης τον βγάζει έξω, ο Καζλάουσκας τον αφήνει...Αυτό όντως μπορεί να λέγεται πρόοδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα μου, σύμφωνοι, ας αφήσουμε τις ψηφοφορίες και τις άλλες εντυπώσεις.

    Για τον Κασλάουσκας, το γεγονός ότι άφησε τον Σπανούλη στο παιχνίδι μέσα και όταν αστοχούσε το θεωρό πλεονέκτημα. Οι μεγάλοι παίκτες στην ομάδα πρέπει να έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν. Προσοχή το ότι θέλω για τον μεγάλο παίκτη είναι το ΣΩΣΤΟ αλλιώς δεν θα ήταν μεγάλος. Ο Ναβάρο στην Ισπανία μπορεί να σουτάρει όποτε θέλει, το ίδιο και ο Νοβίτσκι ή ο Γκάλης παλιά ή ο Μπερντ που τον θυμάμαι ότι ήταν σχεδόν άποντος σε ματς και ο κόουτς τον άφηνε μέσα. Να θυμίσω τον Νταν Πίτερσον που είχε τον Νταντόνι με μηδέν στα πολλά τρίποντα και τον άφηνε μέσα να αστοχεί. Στο τέλος έβαλε το καθοριστικό και το Μιλάνο πήρε την Ευρωπαϊκή κούπα. Οι μεγάλοι παίκτες όταν θέλουν αλλαγή θα το ζητήσουν μόνοι τους – κατά κύριο λόγο βέβαια, όλοι γίνονται αλλαγή αλλά ξέρουν το πλάνο αλλαγών και τις περιπτώσεις από πριν, όχι πάντως όταν αστοχούν.

    Δεν υποστηρίζω ότι είμαι ο σωστός ούτε να σε πείσω εσένα ή κάποιον άλλον να το ασπαστείτε. Το μπάσκετ όμως δεν πρέπει να εγκλωβίζει τους ηγέτες αλλά να τους αναδεικνύει γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Και οι παραπάνω προπονητικές πρακτικές τους βοηθούν. Ο Καλάσουσκας παρουσίασε έναν Σπανούλη ίσως καλύτερο από ποτέ και ένα Σόφο κορυφαίο ever (μέχρι τώρα ελπίζω).

    ΥΓ1: Ελπίζω πως μετά από τον Σούπερ Γκασόλ και τους άλλους Ισπανούς όλοι να καταλαβαίνουν ότι το κορυφαίο μπάσκετ είναι άθλημα ηγετών και προσωπικοτήτων πρώτα και μετά των αμυντικών- ρολιστών και της ομάδας. Αν κάποιοι δεν μπορούν αλλιώς και το επιλέγουν το ανασταλτικό, πάω πάσο. Εμείς όμως, μπορούμε ..

    ΥΓ2: Να δούμε τον Παναγιώτη το Γιαννάκη τώρα που έχει υλικό με πρωταγωνιστές και ομάδα φαβορί (η Εθνική μας δεν ποτέ ήταν φαβορί σε καμιά διοργάνωση). Δυστυχώς αυτός ο κατακερματισμός του χρόνου που ακολουθεί δεν βοηθάει τους ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @museum
    Μην ξεχνάς ότι αυτό που εμείς θαυμάζουμε στους Ισπανούς δεν έχει να κάνει μόνο με το ταλέντο τους αλλά με την επιθετική αμυνα που παίζει.
    Οι συγκρίσεις πρώην και νυν δεν με αφορούν. Υπό κρίση είναι πάντοτε ο προπονητής που δουλεύει τώρα. Οπως επίσης δεν έχω άγχος ούτε με ενδιαφέρει το συλλογικό μέρος της υπόθεσης. Εχουμε μπροστά μας όλο το χειμώνα γι΄αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή