Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό (και οι δύο μαζί την... 'Αλμπα)



Μπορεί το Σαββατοκύριακο να έγιναν παιχνίδια Κυπέλλου με ομάδες της Α2 και της Β΄εθνικής αλλά στην ουσία η σεζόν του μπάσκετ ξεκινάει απόψε στο Αλεξάνδρειο με το πρώτο παιχνίδι Άρη- Αμαρουσίου για την Ευρωλίγκα. Η πρόκριση στους ομίλους αποτελεί για τις δύο ομάδες όχι μόνο το πρώτο μεγάλο στοίχημα αλλά ζήτημα επιβίωσης.
Ειδικά για τον Άρη που έριξε πολύ χρήμα στην αγορά και στα φιλικά έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος. Στο Μαρούσι, ξέρουν ότι μόνο η πρόκριση θα βοηθήσει και τα δικά τους οικονομικά που δεν πάνε καλά και ήδη οι παίκτες έχουν ειδοποιηθεί ότι τους δύο πρώτους μήνες θα υπάρχει ''ταμειακό πρόβλημα''.
Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ λογικό και οι δύο ομάδες που έχουν παρελθόν από τα περσινά πλέι οφ να έχουν άγχος με τη...διαιτησία. Στον 'Αρη φοβούνται ότι η Ευρωλίγκα θέλει να ''σπρώξει'' στους ομίλους την Αλμπα Βερολίνου (πιθανή επόμενη αντίπαλο όποιου επιβιώσει από την ελληνικό ''εμφύλιο'') και ότι ο μάνατζερ του Αμαρουσίου Σταύρος Ελληνιάδης μπορεί να μην έχει τη δύναμη των εποχών του Ολυμπιακού αλλά έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με αρκετούς διαιτητές. Πάντοτε το προσωπικό στοιχείο μετράει... Άλλωστε ο νυν πρόεδρος του Άρη Γιάννης Δαμιανίδης με τον Ελληνιάδη είχε ''ανοιχτή γραμμή'' πριν από μερικά χρόνια όταν η ομάδα του έκανε τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη επιστρέφοντας στην κορυφαία διοργάνωση.
Από την άλλη στο Μαρούσι φοβούνται ακριβώς τα... ίδια αλλά από τη δική τους σκοπιά. Ομάδα που κόβει 500 εισιτήρια και είχε αρνηθεί προ ετών να παίξει στις διοργανώσεις του Μπερτομέου έχει λόγους να πιστεύει ότι η Ευρωλίγκα θέλει στους ομίλους τον πολύ πιο εμπορικό (και με μεγαλύτερο ειδικό βάρος) 'Αρη. Συνεπώς ότι και να γίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στο Μαρούσι οι διαιτησίες των αγώνων θα είναι σημείο αναφοράς και ενδεχόμενα τριβής. Όχι μόνο γιατί και οι δύο πιστεύουν ότι δεν τους θέλει στους ομίλους η Ευρωλίγκα αλλά και γιατί ο...τρίτος άνθρωπος της υπόθεσης είναι επίσης Έλληνας: Ο Κώστας Ρήγας που ορίζει τους διαιτητές και αύριο πρωί πρωί θα ακούσει τα παράπονα του αποψινού ηττημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου