Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Για όλα φταίει η ΑΕΚ!

Ούτε σήμερα όπως γράφουν τα μπεσκετο-σάιτ πήρε η ΑΕΚ το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Προφανώς για όλα τα δεινά του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ φταίει η ΑΕΚ! Και για μερικά ακόμη δεινά... Αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση την Κυριακή η ΑΕΚ φταίει... Για τις καλοκαιρινές φωτιές πάλι η ΑΕΚ έφταιγε. Φυσικά, επειδή ζούμε στην Ελλάδα είτε έχει, είτε όχι, τις προϋποθέσεις η ΑΕΚ θα παίξει στην Α1 αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Οπως έπαιξαν όλοι οι προηγούμενοι. Πριν μερικά χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιξε με άδειο φάκελλο (τον γέμισε μετά ο Πανελούδης) και συμπαρέσυρε τον Μακεδονικό που ήδη είχε διαλυθεί και όλοι ήξεραν ότι χρώσταγε σε όποιον μίλαγε ελληνικά, σέρβικα και αμερικάνικα. Οι παίκτες και οι προπονητές του Πανοράματος ακόμη ψάχνουν τα λεφτά τους που χάθηκαν κάπου μεταξύ Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Η Καβάλα ως καινούργια ομάδα έπαιξε κανονικά στην Α1 αλλά τα λεφτά δεν τα πλήρωσε κανείς! Φέτος, η Ολύμπια που με βάση έγγραφο και στοιχεία του ΠΣΑΚ χρωστούσε πέντε μηνιάτικα στους παίκτες της και μέχρι πριν δέκα μέρες ήταν έτοιμη να διαλυθεί πήρε πιστοποιητικό πριν από όλες τις άλλες ΚΑΕ της Α1. Πιστεύει κανείς ότι πρόλαβε να κανονίσει τις υποχρεώσεις της που αποδεδειγμένα ήταν πάνω από ένα μύριο ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα;
Δεν με ενοχλεί που παίζουν όσοι χρωστάνε. Με ενοχλεί η υποκρισία... Και με ενοχλεί η αστεία ονομασία ’’επαγγελματικό’’ πρωτάθλημα μπάσκετ. Την ίδια μάλιστα μέρα που μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στην Α1 ο Απόλλωνας Πατρών δήλωσε αδυναμία συμμετοχής ακόμη και στην Α2 και λέγεται ότι θα ’’σβήσει’’ από το μπασκετικό χάρτη και θα διαλυθεί. Αντε ρίξτε και την ΑΕΚ στη Β΄ εθνική να λυθούν όλα τα προβλήματα!

15 σχόλια:

  1. Δε μας χ... ρε κουρουνα!Τους αφηνουν να αλωνιζουν και να δυσφημουν το πρωταθλημα κατηγορεις..ριχνουν εστω και εναν στα 100 χρονια παλι κατηγορεις...στο κατω κατω η Ολυμπια ειναι και μαγαζι με ιστορια αξιοπιστιας..δικαιουται μια χαρη...η ΑΕΚ ταλαιπωρει την Α1 χρονια...αν ειναι δικαιολογια οτι η ΑΕΚ ειναι ιστορικο σωματιο ο Ηρακλης γιατι να ειναι τοσα χρονια στην Α2...ας τον ανεβασουν κι αυτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορία αποτελεί κριτήριο όταν έρχεται η ώρα της συνέπειας και των πληρωμών; Η ο εντιμος πρότερος βίος; Να τα πεις αυτά στους παίκτες και τους προπονητές που κυνηγάνε με το δίκανο να πάρουν τα λεφτά τους! Αν ζητήσουν από μια...χάρη και οι 14 ομάδες της Α1 ταυτόχρονα τι θα γίνει; Δεν επικαλεστηκα την ιστορία, είναι το τελευταίο που με απασχολεί, είπα το ακριβώς αντίθετο ότι πέφτουν και διαλύονται και ομάδες με ιστορία και δεν θα λείψουν από κανένα. Τι έπαθε τόσα χρόνια η Α1 χωρίς τον Ηρακλή; Θεωρώ όμως φοβερή υποκρισία να χρωστάνε οι 10 από τις 14 ομάδες της Α1 και να έχουν πάρει πιστοποιητικό οι 13! Αυτό είναι το νόημα... Η ΑΕΚ είναι απλά μια από τις δέκα. Αν γίνει κάθαρση να γίνει μαζικά και όχι επιλεκτικά και θα τη χειροκροτήσω... Διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχολιο σου ηταν πιο διευκρινιστικο απο το αρθρο και συμφωνω 100 %...Λεγοντας χαρη δεν εννοω να ξεχαστουν οι οφειλες της Λαρισας αλλα να δοθει μια ευκαιρια ανακαμψης στο σωματιο λογω του προτερου βιου του..ητε αυτο μεταφραζεται χρονικα ητε νομικα..για τη συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω θα ηταν σωστη μια παραταση κι οχι παραγραφη των υποχρεωσεων της...Και οι παικτες ομως πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους γιατι ..συγγνωμη κιολας...αλλα δεν ειναι και παρθενες!οταν οι απαιτησεις τους ειναι τοσο υψηλες σε σχεση με την αποδοση τους αθλητικα(εν συγκριση πχ με τους αμερικανους)και οταν κλεινουν συμβολαια με ομαδες γνωστες για τα προβληματα τους που τους ταζουν χρηματα ανυπαρκατα ας ειναι ετοιμοι να υποστουν και τις συνεπειες του παιχνιδιου που οι μανατζερ τους εχουν στησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστό αυτό που γράφεις για τους παίκτες. Αλλά οι περισσότεροι εμπιστεύονται τους μάνατζερ τους με κλειστά μάτια και δεν έχουν αίσθηση του τι συμβαίνει. Το καταλαβαίνουν μόνο όταν στερεύουν τα ταμεία και δεν πέφτουν τα φράγκα. Το σωστό θα ήταν ο δραστήριος ΠΣΑΚ αφού βγάζει φόρα παρτίδα τα χρέη να απαγορεύει στα μέλη του να υπογράφουν σε ομάδες που χρωστάνε στους προηγούμενους που έπαιζαν εκεί. Ζητάω πολλά και το ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ριγέ φανελα του ολυμπιακου δεν ειναι ιδια με αυτή του ακατανομαστου αθληματος που κυκλοφορουν μια ασπρομαυρη με καρουμπαλα μπαλα? τι καινουριο εχει? μηπως την εκαναν ιδια για να αλλάξει το "γουρι" στο μπασκετ και παρει κανενα πρωταθλημα όπως γινεται στο no-named σπορ?
    mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "πρωτοποριακή φανέλα"??? λετε να μπερδευτουν οι παίκτες ή και οι φιλαθλοι και αντι να μπουν στο σεφ να τρβηξουν για το καραισκακη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε μπορω να δεχτω οτι απλα εμπιστευονται τυφλα τους μανατζερ γιατι σε περιπτωσεις οπως του Τσιαρα -χωρις να γνωριζω πολλα για την υποθεση-οπου ο παικτης τη μια μερα κινειται δικαστικα κατα μιας ομαδας και ακριβως την επομενη υπογραφει συμβολαιο με ακριβως την ιδια ομαδα,μαλλον μιλαμε περι τυφλης ,κουφης,κουτσης και δε ξερω τι αλλο εμπιστοσυνης ή απλα για ηλιθιοτητα!Εκτος και αν δεν ειναι και τοσο αγνες οι σχεσεις μανατζερ παικτη και η εμπιστοσυνη ειναι υπακοη ή υποταγη...Σε καταστασεις μονοπωλιου(στην ουσια ενας ειναι ο μανατζερ ετσι κι αλλιως στα μερη μας)ευδοκιμουν τετοιου ειδους σχεσεις μεταξυ εργοδοτη-εργαζομενου...Μηπως τελικα οι παιχτες αν εχουν τα αρχ...πρεπει πρωτα να δρασουν κατα των-του μανατζερ κι οχι εναντιον ευκολων στοχων ,ποσο μαλλον προεκλογικα δινοντας το δικαιωμα σε τριτους εξω απο την οικογενεια του μπασκετ να εμπλεκουν το σπορ με την πολιτικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @mary
    Εχουν γίνει της μόδας οι ριγέ εμφανίσεις... Αν είναι αυτό το μοναδικό που μιμείται το μπάσκετ τους...ακατανόμαστους τότε μικρό το κακό! Τώρα για γούρια και για παγούρια δεν ξέρω. Ρώτα τον πρώην υφυπουργό που είναι ειδικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @p=3,14
    Δεν ξέρω συγκεκριμένα την περίπτωση του Τσιάρα αλλά στα υπόλοιπα έχεις ένα μικρό ή μεγάλο δίκιο. Οι παίκτες εμπιστεύονται τους μάνατζερ και μόνο όταν δεν παίρνουν τα συμβόλαια που πιστεύουν ή περιμένουν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
    Δυστυχώς, αντίδραση δεν υπάρχει. Πες σε ένα σύγχρονο παίκτη να διαπραγματευτεί μόνος του και θα σε κοιτάξει σαν να του λες ότι ο ήλιος βγήκε από το Δύση. Χώρια που ο ρόλος των μάνατζερ είναι (για να το πούμε κομψά) πολυσύνθετος και πολυεπίπεδος! Αλλά δεν φταίνε οι ίδιοι, έχουν βρει και τα κάνουν. Όταν μπαμπάδες που νομίζουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους αναθέτουν τις τύχες 15χρονων σε μάνατζερ το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλα δε νομιζω να ριξουν την ΑΕΚ τελικα.Οπως και να εχει ειναι καταντια για τον ιστορικο συλλογο να συμβει αυτο.Βεβαια οπως ελεγε ο μεγαλος Μακης Ψωμιαδης οι εποχες Καζαντζιδη-Ματσα τελειωσαν κυριοι.Τωρα το σπορ ειναι επαγγελματικο,οι ομαδες εγιναν εταιρειες και μια εταιρια οταν δεν πληρωνει και χρωσταει αναλαμβανει τις συνεπειες αργα η γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά η ΑΕΚ πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού βγάλαμε το χτικιό πρώτα. (Αναμενόμενο, μια που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, και οι ΑΕΚτζήδες είμαστε πλειοψηφία μόνο στην Νέα Νικομήδεια, στο χωριό του Νικολαϊδη, στου Κωστένογλου και στο σπίτι μου και αυτά οι πολιτικοί στην Ελλάδα όσο να'ναι τα μετράνε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρίδημε
    και αυτή η παράξενη ιστορία όπως όλες οι ιστορίες είχε μια πολιτική προέκταση. Απλά ψάχνω αν είναι μια θεωρία συνωμοσίας ή όντως υπήρχε παρασκήνιο και μάλιστα πολύ σοβαρό. Μέχρι την Τετάρτη νομίζω ότι θα έχω...νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eννοείς να γίνει δώρο μια πρόκριση σε ομάδα που έχει πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη, μια που έρχονται κι εκλογες και τα κουκιά δε βγαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή