Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

To ''ρομπότ'' του Βασιλακόπουλου

Η ιστορία του Φράνκο Καζαλίνι μοιάζει με τα λεγόμενα one hit wonder της ποπ μουσικής. Κέρδισε ένα φάιναλ φορ με την ακτύπητη Τρέισερ Μιλάνο στη Γάνδη και μετά χάθηκε από προσώπου (προπονητικής) γης. Κατέληξε για μερικά φεγγάρια σχολιαστής αγώνων σε Ιταλικά κανάλια. Η Gazetta delo sport δεν δίστασε να τον αποκαλεί το ''ρομπότ του Πίτερσον'' αφού στο Ιταλικό μπάσκετ υπάρχει πια διάχυτη η άποψη ότι ο Αμερικανο-ιταλός κόουτς έδινε τα φώτα του στον πρώην βοηθό του και ήταν στην πραγματικότητα ο σκιώδης κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης του 1988.
Στην Ελλάδα του 2014 δεν χρειάζεται να κάνουμε εικασίες. Τα ''ρομπότ'΄' μας τα συστήνουν, τα προμοτάρουν, κάνουν προεκλογικό αγώνα για χάρη τους. 
Στα γραφεία της ΕΟΚ με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη που μπορεί ακόμη να μαθαίνει τα βασικά του μπάσκετ αλλά από εκλογές ξέρει (παλιός πετυχημένος συνδικαλιστής) τα πάντα έχει στηθεί εδώ και μέρες προεκλογικός μηχανισμός! Στόχος οι εκλογές του ΕΣΑΚΕ...
Στα σωματεία μοιράζονται παροχές με τη μορφή θέσεων στο ΔΣ (υπάρχει και η ανάλογη αμοιβή που προβλέπει ο νόμος, άρα οι θέσεις δεν είναι ακριβώς....διακοσμητικές). Σε όσα δεν υποκύπτουν στο δέλεαρ εφαρμόζεται το plan B. Μέλος της ΚΕΔ εξηγεί διακριτικά στην ομάδα ότι ''επιθυμία του προέδρου είναι να ψηφίσεις τον Μαμαλάκη''. Οποιος δεν κατάλαβε θα καταλάβει...
Η προσπάθεια χειραγώγησης της Ένωσης Σωματείων δεν είναι φυσικά καινούργια πρακτική του...Βασιλακοπουλισμού. Κάθε άλλο. Μόνο που αυτή τη φορά το υποψήφιο θύμα (ο απερχόμενος πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Χαλβατζάκης) δεν δείχνει πρόθυμο να πάει σπίτι του και αντιστέκεται. Τα προηγούμενα χρόνια αρκούσε η απλή μέθοδος: Ο Βασιλακόπουλος έδινε το χρίσμα του σε ένα υποψήφιο (αυτόν που έμπαινε στο γραφείο του, γονάτιζε, του φιλούσε το χέρι και του έλεγε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο πόσο μεγάλος παράγοντας είναι) και κανείς δεν τολμούσε να ορθώσει ανάστημα με τις εκλογές να γίνονται με λογική...Σαλαζάρ! 
Για τον Βασιλακόπουλο οι εκλογές της ένωσης ίσως για πρώτη φορά είναι κομβικής σημασίας και όχι απλά ένα συνηθισμένο πεδίο για να κάνει επίδειξη δύναμης στους άβουλους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ. Το γιατί δεν θα το αποκαλύψω σήμερα. Θα το αποκαλύψω μετά τις εκλογές όταν οι ιδιοκτήτες των ομάδων μπάσκετ θα κτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για το λάθος που έκαναν και την χρυσή ευκαιρία που έχασαν να απαλλαγούν μια και καλή από τη σκιά του Βασιλακόπουλου! Αλλά τότε θα είναι αργά...
Ο Βασιλακόπουλος γνωρίζει κάτι που οι ίδιοι το αγνοούν και αυτές οι εκλογές έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. 
Μετά τη θλιβερή οκταετία Οικονομίδη που πήγε πολλά χρόνια πίσω τον ΕΣΑΚΕ η Ένωση Σωματείων κινδυνεύει να επιστρέψει στον μεσαίωνα. 
ΥΓ Ανέτρεξα στη data του φωτογραφικού πρακτορείου με το οποίο συνεργάζεται το περιοδικό προσπαθώντας να βρω μια φωτογραφία του υποψήφιου προέδρου. Δεν βρήκα ούτε μια. Ενδέχεται λοιπόν η ένωση σωματείων να έχει σύντομα πρόεδρο ένα παράγοντα που τον ξέρουν στο Ρέθυμνο, στον στενό κύκλο του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ και στην πολυκατοικία που μένει...Δεν είναι κατ΄ανάγκη κακό. Βρήκα πάντως 247 σελίδες (επί 50 φωτογραφίες) του αληθινού προέδρου του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Βασιλακόπουλου.

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Γράφω για πρώτη φορά και θα είμαι και λίγο εκτός θέματος...
    Με την άνοδο της ΑΕΚ στην Α1 ποιες είναι οι εξελίξεις;
    Υπάρχει όντως θέμα, ή θα βρεθεί τρόπος κατά την εκτίμηση σου να ξεπεραστεί το όποιο πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσαν οι ελληνικές ομάδες (με τα προβλήματα που έχουν) να κάνουν πέρα τελείως την ΕΟΚ και να δώσουν τα κλειδιά σε κάποιον εκτός μπάσκετ, ουδέτερο από ομάδες (ΟΣΦΠ - ΠΑΟ ουσιαστικά) και τεχνοκράτη και να τον αφήσουν να αναλάβει τα πάντα από διαιτησία μέχρι τηλεοπτικά αλά κομισάριος στο NBA ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @THeo
    Δεν είσαι καθόλου εκτός θέματος. Για το θέμα ενημερώθηκε προχθές ο πρόεδρος της ΑΕΚ στο γραφείο του Βασιλακόπουλου. Και του είπαν ότι για να τον βοηθήσουν να λύσει το πρόβλημα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να έχει τον....σωστό πρόεδρο! Με τον λάθος πρόεδρο η ομοσπονδία δεν βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Bull
    Χρόνια τα γράφουμε και τα φωνάζουμε. Αλλά κάθε διετία με τις εκλογές αποδεικνύεται ότι με αυτό το αλισβερίσι όλοι κερδίζουν από κάτι και τους βολεύει. Εδώ η Ευρωλίγκα με τα καλά και τα στραβά της εφάρμοσε το μοντέλο που γράφεις και έφτιαξε μια διοργάνωση της προκοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρούνα
    με τον Μάντζαρη τι ακριβώς γίνεται; Όλο αυτό που γίνεται από χθες που αποσκοπεί;
    Όσον αφοράν αυτό που γράφεις για τον Βασιλακόπουλο, τον υποψήφιο που προωθεί και τους προέδρους των ομάδων μόνο μια φράση ταιριάζει: Τα θέλει ο κ_ _λος τους. Δεν γίνεται να μη ξέρουν τι περίπου προσπαθεί να κάνει ο Βασιλακόπουλος . Απλώς έχουν βολευτεί όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους Έλληνες καιρό τώρα και δεν θέλουν να ξεβολευτούν και να βρέξουν κ΄_ _λο μπας και αλλάξουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντήσω με ένα ποστ αφιερωμένο στην υπόθεση. Σύντομα. Καλύτερα να μην τα γράψω αποσπασματικά και σε απαντήσεις

      Διαγραφή
  6. πρόεδρο κατάλληλο και πρόθυμο μπορεί να βρούνε, εισαγγελέα όμως που θα κάνει στραβά μάτια, θα είναι λίγο δύσκολο να βρούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @polykos
    Ο οικονομικός έλεγχος στις ομοσπονδίες και κυρίως στα πόθεν έσχες των μελών τους που διαχειρίζονται χρήματα ακούω ότι θα προχωρήσει κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @b-ball kourouna
    Το παραπάνω σχόλιο μου αφορούσε την περίπτωση της επανασύστασης της ΚΑΕ ΑΕΚ, τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την ΠΑΕ, τουλάχιστον για όσους δεν θέλουν "σκόπιμα" να εθελοτυφλούν.
    Ο οικονομικός έλεγχος των ομοσπονδιών, κάτι που έχεις ξαναγράψει, θέλω να πιστεύω οτι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως διαβάζοντας αυτό το post, μπορώ να δώσω δίκιο, εν μέρει, σε όσους που, όταν θέλουν να βρουν έναν φταίχτη για όταν κάτι δεν πάει καλά στο παρκέ για την ομάδα τους (και οι διαιτητές στο παρκέ βρίσκονται), εκτός από το να κοιτάνε στον καθρέφτη, τον πάγκο ή το ρόστερ τους, βρίσκουν τον φταίχτη στον Βασιλακόπουλο.
    Δηλαδή εννοώ πως το αντεπιχείρημα, "και τι δουλειά έχει ο πρόεδρος της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ, και δεν μπορεί να κάνει τίποτα" κλπ κλπ, είναι κάπως σαθρό? Κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή