Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Υπόθεση Μάντζαρη: Σκληρό πόκερ και (επικίδυνα) mind games!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού είχε σκοπό, αληθινό τουλάχιστον, την απόκτηση του Μάντζαρη. Είναι και αφελής όποιος ενδεχόμενα θα πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα καθόταν να την συζητήσει ή να την πάρει στα σοβαρά. Αλλά η συγκεκριμένη πρόταση είναι τόσο επικίνδυνη όσο και μια βραδυφλεγής βόμβα. Όσα γράφω εδώ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Το ξεκαθαρίζω για να μη γίνει παρεξήγηση...
Ο Γιαννακόπουλος έχει αποδείξει την τελευταία διετία ότι του αρέσουν τα ''εγκεφαλικά παιχνίδια''. Παράλληλα, είναι εξπέρ να αλλάζει....γήπεδο όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση! Και τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζε την αντίδραση πολλών παναθηναϊκών οπαδών για την μαζική απομάκρυνση παικτών από την ομάδα που πήρε τον τίτλο.
Αποφάσισε λοιπόν να πετάξει τη μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου ξεκινώντας μια ιστορία που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ή μια ιστορία που δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα! Εξαρτάται από την εξέλιξη της.
Η επιλογή του Μάντζαρη δεν έγινε τυχαία. Τον Μάντζαρη ακολουθεί η φήμη ότι είναι...Παναθηναϊκός και ότι αν ο Ομπράντοβιτς είχε ακούσει την πρόταση του Πεδουλάκη το καλοκαίρι του 2012 θα έπαιζε τώρα σε άλλη ομάδα. Ο Ομπράντοβιτς είχε χαρακτηρίσει τότε τον Μάντζαρη ως ''νέο Βεργίνη'' και ο παίκτης πήγε στον Ολυμπιακό! Προσωπικά, όλα αυτά τα περί...υποστήριξης ομάδας κλπ. τα αντιμετωπίζω ως αστεία. Δεκάδες παίκτες αγωνίσθηκαν σε ομάδες που δεν υποστήριζαν ακόμη και σε ολόκληρη την καριέρα τους. Ο Μάντζαρης είναι εξαιρετικά σοβαρός και ουδέποτε έχει δώσει αφορμή να σχολιαστεί. Εξαιρετικός επαγγελματίας αλλά τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα mind game!
O Γιαννακόπουλος δήλωσε την παρουσία του όχι για να πάρει από φέτος τον παίκτη. Αλλά για να δείξει ότι τον θέλει για του χρόνου που λήγει το συμβόλαιο του.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη από τον Ολυμπιακό. Οι Αγγελόπουλοι ξέρουν ότι του χρόνου ο Μάντζαρης θα μείνει ελεύθερος και για αυτό θέλουν να τον υπογράψουν από τώρα. Αλλά με δεδομένο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ο Γιαννακόπουλος τους υποχρεώνει ουσιαστικά να τον πληρώσουν περισσότερο από όσο θα ήθελαν. Το να μείνει ο Μάντζαρης στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια παραπάνω από τη λήξη του συμβολαίου του μοιάζει να είναι κάτι παραπάνω από κίνηση ουσίας. Είναι πια και θέμα γοήτρου. Εφόσον οι δύο πλευρές τα βρουν τότε το θέμα θα λήξει ομαλά και χωρίς παρενέργειες.
Αν όμως ο Μάντζαρης δεν υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του η επόμενη σεζόν  θα είναι πολύ παράξενη. Ακόμη και αν μείνει ελεύθερος και του χρόνου το καλοκαίρι δεν πάει στον Παναθηναϊκό αλλά σε άλλη ομάδα ή τελικά μείνει στον Ολυμπιακό θα αιωρείται πάνω από το κεφάλι του η απορία! Και θα την κουβαλάει για ένα ολόκληρο χρόνο μαζί του. Ο Μάντζαρης ακούσια κινδυνεύει να βρεθεί σε ένα κυκεώνα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Από την άλλη οι διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό αντιπροσωπεύουν ενδεχόμενα και μια ευκαιρία να δείξει έμπρακτα ότι θέλει να μείνει στην ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση ο Γιαννακόπουλος πέταξε μια βόμβα στην αυλή του γείτονα. Μια βόμβα που μπορεί να είναι άσφαιρη. Το manual απασφάλισης της υπάρχει αλλά αν οι εντολές αποδειχθούν λάθος το πρόβλημα θα πάρει διαστάσεις. Για την ώρα πρόβλημα δεν υπάρχει πάντως...

38 σχόλια:

  1. Σκέψεις ενός αφελή :
    - Ο Γιαννακόπουλος ενδιαφέρεται ή όχι για τον παίχτη πραγματικά;;; Εκτιμώ ότι θα ήταν μέγα ρίσκο σε όλες τις περιπτώσεις να έκανε τέτοια κίνηση αν δεν ενδιαφερόταν.
    - Ο Μάντζαρης ήταν ή όχι ενήμερος, ανεπίσημα, για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;; Αν δεν ήταν ενήμερος ο παίχτης, τότε ο Γιαννακόπουλος διακινδυνεύει ένα δημόσιο ‘’άδειασμα’’ από τον ίδιο τον Μάντζαρη, το οποίο σαφέστατα θα ήταν επικοινωνιακή ήττα.
    - Οι Αγγελόπουλοι δεν θα αναγκαστούν τώρα (για παν ενδεχόμενο) να προσφέρουν μεγαλύτερα συμβόλαια και στους υπόλοιπους Έλληνες υπό ανανέωση;;; Διότι αν τα πάρει ο Μάντζαρης …ο Σλούκας θα τα αφήσει ;;; Άρα η μπάλα θα πάρει και τους υπόλοιπους Έλληνες υπό ανανέωση, όσοι τουλάχιστον θα μπορούσαν να έχουν υποψία επαφής με τους απέναντι.
    - Ακόμα και αν μείνει ο Μάντζαρης στον Ολυμπιακό ποιος μπορεί να πείσει τον τελευταίο δύσπιστο φίλαθλο του Ολυμπιακού - που ήδη κράζει - ότι για μια 3ετία ακόμα, δεν θα κράζει σε κάθε άστοχο σουτ αλλά και τον ίδιο τον Μάντζαρη ότι δεν θα τον κράζουν;;;
    - Θέμα γοήτρου να ανανεώσει ο Μάντζαρης και οι υπόλοιποι (το επισημαίνω ξανά) αλλά αν ανανεώσουν με τα διπλά από ότι ήταν σαν σκέψη ποιος θα έχει κερδισμένο γόητρο;;
    - Όταν είσαι μάνατζερ του Μάντζαρη, ξέρεις ότι ενδέχεται να σε καλέσει ο Αγγελόπουλος για συζητήσεις με πολλά ευρώ και βλέπεις όλο αυτό το παιχνίδι τι κάνεις;; Πας για μπανάκι στην παραλία ή φτιάχνεις λίγο καλύτερα τα χαρτιά που θα παίξεις σε λίγες μέρες;;;
    - Όταν είσαι Αγγελόπουλος και σου πετάνε μια βόμβα (όπως είπες) μέσα στην αυλή πρέπει να την αφοπλίσεις και όχι να ευχηθείς ‘’Καλά μπάνια’’ σε αυτόν που στην πέταξε.

    Άρα, προσπαθώντας να τα συνοψίσω:
    - Το πιθανότερο να πάρει μια καλή προσφορά ο Μάντζαρης και να μείνει στον Ολυμπιακό. Να βγάλει και μια ανακοινωσάρα ‘’Θρυλάρα ομαδάρα κτλ κτλ, δεν θέλω να αφήσω τον υπέροχο λαό του θρύλου κτλ’’ και όλα καλά. Χαμένη πιθανότητα μόνο η τσέπη του Αγγελόπουλου αφού το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να μείνουν τα ποσά ίδια.
    - Δεύτερο σενάριο να μην τα βρουν και
    α) Να παίξει ο Μάντζαρης ένα χρόνο ακόμα με σκοπό να ανανεώσει το καλοκαίρι ή μέσα στην σεζόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γκρίνια , μουρμούρα, κακή ψυχολογία κτλ
    β) Να δημιουργήσει πρόβλημα τέτοιο ώστε να οδηγήσει σε πούληση ή αποδέσμευση φέτος το καλοκαίρι.
    Σε όλες λοιπόν τις περιπτώσεις ο Γιαννακόπουλος θα είναι ‘’επικοινωνιακά’’ (το τονίζω) κερδισμένος.
    Εκτός και αν ……… παραμείνει ο Μάντζαρης και χτυπήσει ο Ολυμπιακός παίχτες α’ γραμμής από τον Παναθηναϊκό. Τότε θα αλλάξει τελείως το παιχνίδι.
    Εγώ πάντως αν ήμουν ο Αγγελόπουλος θα απαντούσα:
    «Η αντιπρότασή μας είναι 400.000 και τον Διαμαντίδη». Χμ…για να δούμε, έχει άτομα του Ολυμπιακού εδώ μέσα…


    Τakis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιος θα είναι επικοινωνιακά κερδισμένος και να σου πω την αλήθεια δεν με αφορά κιόλας...δεν συμμετέχω στα "παιχνιδάκια" τριών κακομαθημένων πλουσιόπαιδων...το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρόταση του ΠΑΟ έκανε καλό στον Ολυμπιακό (και στους Αγγελόπουλους κατ΄επέκταση, ακόμα και αν ματώσει η τσέπη τους)...γιατί σε αντίθετη περίπτωση, με την λανθασμένη (όπως αποδείχθηκε και πέρσι με τις περιπτώσεις Χάινς και Παπ αλλά και φέτος με την διαφαινόμενη αποχώρηση του Περπέρογλου) πολιτική τους να ανανεώνουν τα συμβόλαια των παιχτών όταν αυτά λήγουν κι όχι ένα χρόνο πριν, θα χάναμε σχεδόν όλους τους καλούς Έλληνες (το πού αυτοί θα πήγαιναν, με αφήνει παγερά αδιάφορο) το επόμενο καλοκαίρι...κι αν ακόμη δεν ανανεώσει ο Μάντζαρης, θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον θα ανανεώσουν οι άλλοι δυο που ακολουθούν (Πρίντεζης και Σλούκας)...

      Y.Γ. Απάντησα μιας και ζήτησες την άποψη ενός φίλου του Ολυμπιακού

      Διαγραφή
    2. Φίλε, δεν ζήτησα την άποψη των Ολυμπιακών. Αστειευόμενος ήθελα να γράψω ''Χμ…για να δούμε, έχει άτομα της διοίκησης του Ολυμπιακού εδώ μέσα…''.
      Δυστυχώς εκ παραδρομής έφαγα ''της διοίκησης''.
      Επαναλαμβάνω αστειευόμενος.
      Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου να σχολιάσεις.

      Takis N.

      Διαγραφή
  2. Κουρούνα τι πιθανότητα υπάρχει η υπόθεση Μάντζαρη να δημιουργείται γιατί στον Παναθηναϊκό προσεχώς δε θα υπάρχει φράγκο και οι μετεγγραφές θα είναι όλες πολύ χαμηλότερων προσδοκιών από ότι αναμένει ο κόσμος;

    Κατά τη γνώμη μου ο Ολυμπιακός δεν είναι κορόιδο να αφήσει Έλληνα παίκτη για τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτά τα έκανε ο Παναθηναϊκός και όχι μια φορά.

    Ίσως η φημολογούμενη ανανέωση με Έλληνες του πράσινου ρόστερ να μην μπορεί να γίνει(ψιλοφούσκα) αφού στην πραγματικότητα οι καλοί Έλληνες που είναι διαθέσιμοι είναι γεννηθείς ή πριν το 1983(Ζήσης-Καιμακόγλου) ή μετά το 1994(Μποχωρίδης-Βεζένκοφ). Ενδιάμεσα τους έχει κυρίως ο Ολυμπιακός ή πρέπει να τους τα σκάσεις(Καλάθης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μία επισήμανση μόνο, δεν νομίζω ότι μετά το 1994-95 ο Παναθηναϊκός ήταν κοροΐδο και άφηνε τους Έλληνες παίχτες. Αντιθέτως σκούπιζε ότι καλύτερο υπήρχε. Μετά το 2004 πήρε Διαμαντίδη, Φώτση (τρεις φορές), Καλαϊτζή, Χατζηβρέττα, Ντικούδη, Περπέρογλου, Σπανούλη, Μπόγρη, Καιμακόγλου, Βουγιούκα, Καλάθη, Μπράμο και πέρσυ Παππά, Γιάνκοβιτς και είχε ήδη Αλβέρη, Τσατσαρή και πιθανόν μου διαφεύγουν και άλλοι. Εντάξει δεν μπορούσε να πάρει και όλους τους Έλληνες. Όχι όμως ότι ήταν κορόιδο.
      Απλά πιστεύω ότι εποχές που ο πήχης ήταν στην κορυφή (2009-2011) και το μπάτζετ στα ύψη, ο Ομπράντοβιτς (καλώς ή κακώς) είχε άλλο πλάνο να φτάνει στην κορυφή. Να τον αδικήσω;;; 2009: Τριπλ κράουν, 2010: Νταμπλ, 2011:Τριπλ κράουν. Σε κείνη την χρονική περίοδο έμεινε πίσω και θέλει να το καλύψει τώρα. Επίσης ότι ο Ολυμπιακός πήρε Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη και του βγήκαν δεν σημαίνει ότι οι νεαροί εξελίσιμοι παίχτες ήταν η γραμμή του Ολυμπιακού όλα τα χρόνια. Τον Σλούκα μέχρι και δανεικό τον έστειλε. Συνετέλεσε σε αυτό η αλλαγή οικονομικής πολιτικής των ομάδων. Του βγήκαν οι τρεις μικροί και τις καλές συνταγές δεν τις χαλάς. Όμως μην λέμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κορόιδο και άφησε Έλληνα παίχτη για τον αντίπαλο. Όποιον παίχτη ήθελε τον χτύπαγε. Ο Σπανούλης ήταν ειδική περίπτωση λόγω χαρακτήρα ενώ ο Περπέρογλου έφυγε το 2012, την χρονιά που σύμφωνα με τους ‘’ειδικούς’’ ο Παναθηναϊκός διαλυόταν.
      Μην γράφουμε κάτι μόνο για τις εντυπώσεις λοιπόν.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Τάκη κάνεις λάθος νομίζω. Σε πάω πιο πίσω στη γενιά των '85(Σοφοκλή-Βασιλειάδη-Βασιλόπουλο-Μπουρούση-Βουγιούκα) που επίσης δεν ασχολήθηκε ο Παναθηναϊκός. Και ο Ολυμπιακός που ασχολήθηκε, ασχολήθηκε λάθος. Έμαθε όμως.

      Μεταξύ 2003-2008 στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός. Και όμως δεν ασχολήθηκε με νέους παίκτες πάλι. Μπορεί να ήταν πολιτική. Απλά διαισθάνομαι ότι ήταν και αλαζονεία. Του Ομπράντοβιτς, του κλαμπ, του κόσμου. Δεν το ξέρω να σου πω. Και σου θυμίζω ότι αυτές οι δύο φουρνιές στους μικρούς πήραν μετάλλιο σε παγκόσμιο εφήβων. Τώρα με ποιους θα κάνει ανανέωση; Δεν υπάρχουν παίκτες και το ξέρει ο Γιαννακόπουλος.

      Διαγραφή
    4. Tα μπερδεύεις φίλε. Για πιο λόγο ασχολήθηκε λάθος ο Ολυμπιακός με Σοφοκλή-Βασιλειάδη-Βασιλόπουλο-Μπουρούση-Βουγιούκα κτλ που λες;;; Επειδή προφανώς δεν πήρε τους τίτλους που ήθελε..σωστά;; Και ο Παναθηναϊκός που πήρε τίτλους εκείνη την εποχή και (όπως λες) δεν ασχολήθηκε έκανα καλά ή όχι. Τελικά στο μυαλό σου ποιό είναι το σωστό;; Να ασχολείσαι με τους Έλληνες και να μην παίρνεις τίτλους όπως έκανε τότε ο Ολυμπιακός ή το αντίθετο όπως (λες) ότι έκανε ο Παναθηναϊκός;;;
      Η ένστασή μου ήταν στην φράση ''Κατά τη γνώμη μου ο Ολυμπιακός δεν είναι κορόιδο να αφήσει Έλληνα παίκτη για τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτά τα έκανε ο Παναθηναϊκός και όχι μια φορά''. Και σου επαναλαμβάνω. Δεν ήταν θέμα κοροιδίας αλλά θέμα επιλογών του Παναθηναϊκού. Έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο.
      Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει στις μικρές ηλικίες πίσω από το 2009 και μετά, αλλά εκτιμώ ότι σε βάθος διετίας μπορεί να διορθωθεί. Δεν συμφωνώ μαζί σου στην φράση ''με ποιούς θα κάνει ανανέωση'' διότι εννοείται ότι υπάρχουν νέοι παίχτες με ταλέντο να δουλέψουν και να διακριθούν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι ο Παπαπέτρου με τον Αγραβάνη μόνο. Ήδη έχει Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντάκο, Παππά, Γιάνκοβιτς. Και δεν είναι αυτό. Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει κ άλλα παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία τους. Από τους παλιούς Μπόγρης, Παπαντωνίου,Τσαιρέλης και από τους πιο μικρούς Μποχωρίδης, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ, Αντετοκούμπο Θ. και γιατί όχι Μελισσαράτος, Μούρτος, Γκίκας του Άρη και πολλοί άλλοι. Δεν είμαι και ο πλέον σχετικός να σου αναφέρω, σίγουρα θα αδικήσω κάποια παιδιά...
      Όπως είχε πει και ο big-Saras ''οι συμπαίκτες μου με κάνουν καλύτερο, παίζω καλύτερα με καλύτερους συμπαίκτες''.....σίγουρα λοιπόν δίπλα σε καλούς παίχτες θα μπορέσουν να μάθουν και να γίνουν καλύτεροι...όχι όμως και ότι σταματάει το μπάσκετ στον Αγραβάνη ή στον Καββαδά.... Άλλο μπάσκετ βλέπω;;; ;-)

      Τakis N.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Τάκη. 1ον: Για τη φράση που αναφέρεις. Μην το παίρνεις προσωπικά. Ο Παναθηναικός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα. Αλλά αν ο Ολυμπιακός αφήσει οποιονδήποτε παίκτη του που αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο και έχει χρόνια καλού μπάσκετ μπροστά του(μάντζαρης-Σλούκας-Κατσίβελη κλπ) θα είναι λάθος. Ο Παναθηναικός το έκανε με δύο παίκτες και δεν ασχολήθηκε τη γεννιά των '89-'90(ο Ζοτς δεν ήθελε να ασχοληθεί όπως γράφει πιο κάτω η κουρούνα).

      2ον.Το σωστό για μένα είναι α) Όμορφο μπάσκετ β) ατομική βελτίωση παικτών και γ) κατάκτηση τίτλων. Αν καταφέρεις και τα τρία είσαι και ο πρώτος. Ο Παναθηναικός το έκανε πολλάκις στο παρελθον. Τώρα όμως νιώθω ότι το κάνει μόνο ο Ολυμπιακός. Δε μειώνει κανείς νομίζω τους τίτλους του Παναθηναικού. Απλά ο Ολυμπιακός τώρα έχει βάση Ελλήνων και θέλει προσθήκες ξένων. Ο Παναθηναικός ψάχνεται τώρα γιατί δεν προνόησε.

      3ον. Αυτό που προσπαθώ να σου πω ότι στις γεννιές 86-89 δεν έχουμε καλούς Έλληνες παίκτες. Που θα μπάλωναν τις ομάδες μας και θα διευκόλυναν την ανανέωση που θέλει-και σωστά θέλει- να κάνει ο Γιαννακόπουλος.

      4ον. Ναι ο Βεζένκοφ και ο Μποχωρίδης είναι καλές περιπτώσεις. Θες να σου πω και καλύτεροι από τον Παπαπέτρου,Αγραβάνη και Σια; Σου λέω ότι είναι. Οι υπόλοιποι που αναφέρεις (Μπόγρης, Παπαντωνίου,Τσαιρέλης) δεν είναι κάτι το φοβερό και αν μπορέσουν να βοηθήσουν μόνο σε κάποια πεντάλεπτα,ίσως. Ο Θανάσης μάλλον θα γίνει ντράφτ και οι υπόλοιποι δεν έχουν δείξει στόφα μεγάλου παίκτη.

      Για τη γενιά του '85 σκέψου ότι ακόμη και ο Πρίντεζης έφυγε για να ξανάρθει αργότερα. Δεν φρόντισε ο Ολυμπιακός ούτε να ασχοληθεί με κάποιους(Βασιλειάδη-Βουγιούκα) με τους υπόλοιπους δεν φρόντισε να υπάρξει το δέσιμο ανάλογο που είχε ο Παναθηναικός με το Χατζηβρέττα,το Διαμαντίδη,τον Φώτση τον Τσαρτσαρή. Και περίμενε πότε ο Σοφοκλής θα χάσει κιλά για να παίξει μπάσκετ. Ναι αν έπαιρναν κάποιους τίτλους τότε ίσως να άλλαζαν τα πράγματα. Τώρα νομίζω ότι δεν ισχύει το ίδιο. Υπάρχει άλλο δέσιμο στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  3. kourouna μου κανει εντυπωση που εχει ακουστει μονο προταση του ολυμπιακου για το Ντιλεινι
    οκ οι τουρκοι πανε για αλλες λυσεις (φενερ για ερτελ-τεοντοσιτς, εφες για σατορανσκυ-αμερικανο απο ντραφτ) αλλα η ρεαλ και η μπαρτσα πιστευεις οτι δε θα ενδιαφερθουν εφοσον φυγουν Λουλ και Σαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Godfather
    Οσα λες έχουν ένα point και αποδεικνύουν απλά πόσο σύνθετη έγινε ξαφνικά αυτή η ιστορία. 'Ατομα από διοικήσεις και γραφεία τύπου ξέρω ότι παρακολουθούν και μάλιστα με πολύ προσοχή όσα γράφονται εδώ μέσα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρακτική να αφήνουν σχόλια. Το συγκεκριμένο μπλογκ πάντως επειδή δεν έχει οπαδικές απόψεις δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αντιπροσωπεύει πολύ χαμηλών τόνων και αποστασιοποιημένες λογικές για να επηρρεάσουν τη σκέψη τους. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια έχουν στόχο τους (λιγοστούς) οπαδούς των δύο ομάδων και όχι τους αριθμητικά περισσότερους σκεπτόμενους φιλάθλους τους. Ατυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ κουρουνιτσα...έχεις δίκιο για το θέμα του Παπ, γιατί έτσι κι αλλιώς η πρόταση ήρθε ένα χρόνο πριν τελειώσει το συμβόλαιό του...όσο για το αν δεν υπήρχει η πρόταση της Μπάρτσα, έχω την εντύπωση ότι ο παίχτης θα χανόταν ελεύθερος φέτος...γιατί μάλλον οι Αγγελόπουλοι δεν θα του έκαναν καν πρόταση πρόωρης ανανέωσης, πιθανότατα θα περίμεναν το φετινό καλοκαίρι, όπως έκαναν και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις...και η λάθος πολιτική που επισημαίνω, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον οι Αγγελόπουλοι, δεν μπορούν να ματσάρουν οποιαδήποτε πρόταση σκάσει για παίχτη τους που μένει ελεύθερος, όπως έκαναν στον παρελθόν με Μπουρούση, Βασιλόπουλο και λοιπούς, την εποχή των παχιών αγελάδων...εποχή, βέβαια, που πλήρωναν υπεραξίες σε αθλητές για να τα λέμε όλα...

      Διαγραφή
  5. @Γιάννης Στρ.
    Διαφωνώ στο θέμα Παπανικολάου και το έχω ξαναγράψει. Οι Αγγελόπουλοι το χειρίστηκαν άψογα πέρσι το καλοκαίρι. Είχαν στα χέρια τους τη μεγαλύτερη πρόταση που πήρε ποτέ ομάδα στην Ευρώπη για παίκτη. Η θα τον κρατούσαν με τους όρους τους ή θα τον πουλούσαν χρυσό όπως και τελικά έγινε. Το what if της ιστορίας έχει να κάνει με το τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε η πρόταση της Μπαρτσελόνα. Εκεί θα είχε σασπένς η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και με την άποψη ότι στις ενδιάμεσες ηλικίες ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος αυτή τη στιγμή. Και το λάθος είναι όλο του Ομπράντοβιτς που για τρία χρόνια δεν ασχολιόταν. Κανενός άλλου...Ο Παναθηναϊκός για να ξαναφτιάξει πυρήνα με αύριο και μεθαύριο πρέπει να δουλέψει μια διετία και πολύ προγραμματισμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @agee
    Εφόσον η πρόταση που έχει γίνει γνωστή είναι αυτή και όχι κάτι άλλο (1,5 για δύο χρόνια) δύσκολα θα βρει ανταγωνιστική ο Ντιλέινι. Ο Ολυμπιακός κτύπησε πολύ γρήγορα και μην ξεχνάς ότι τα πλέι οφ στην Ισπανία δεν έχουν καν τελειώσει για να ξέρουν οι ομάδες τι θα κάνουν. Σημειώνω ότι αν τελικά κλείσει η Φενέρ τον Ερτέλ μπορεί να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές όλου του καλοκαιριού. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον συγκεκριμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ρωτησω κατι Κουρουνιτσα.Τα 1.5 εκ τα εχω ακουσει και εγω και ακουσα οτι η Μιλανο δεν μπορουσε να ματσαρει την προσφορα αυτη και απεσυρε την προταση της.Για τι μιλαμε ομως?Για δολ ή για ευρω?Και κατι αλλο.Γνωριζεις το κασε του Τσακ Ντειβις της Μπανβιτ?(ακουγεται το ονομα του τελευταια).

      Διαγραφή
  8. Νομίζω ότι πιο κατάλληλος θα ήταν ένς τίτλος όπως "Καλοκαιρινές αστειότητες".

    Αλλά για πάμε λίγο να δούμε κάποια πράγματα :

    Είστε (όσοι διαβάζετε), ο Μάντζαρης. Τουτέστιν, ένας 24χρονος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής "με χρυσωμένα νειάτα", αναγνωρισμένο αγωνιστικό παρελθόν κτλκτλ - συν μια κανονική οικογένεια (γονείς, αδέρφια, σόι) στο πλευρό του. Δηλαδή όχι ένα τυχαίο 14χρονο "με ταλέντο", μεγαλωμένο πχ σε ορφανοτροφείο. Ο οποίος, όπως όλοι, έχει από μικρός διατελέσει "υποστηρικτής μιας τάδε ομάδας" (του ΠΑΟ εν προκειμένω).
    Και σκάει με "πάτημα" το τελευταίο, ο πρόεδρος του "αντιπάλου δέους" ("της ομάδας της καρδιάς σου που από μικρός διάλεξες να είσαι υπέρ της"), καθώς πλέον βρίσκεσαι/δουλεύεις στην αντίπαλο των προτιμήσεων των παιδικοεφηβικών σου χρόνων, και δηλώνει "ένθερμο ενδιαφέρον απόκτησής σου από τους αντιπάλους του", καθώς ως γνωστόν είσαι παίκτης ιδανικός από πολλές απόψεις για να αποτελέσεις κομβικό άξονα στο πλάνο ανανέωσης της ομάδας του και δη προοπτικής για το μέλλον καθώς ο σημερινός ηγέτης της, πάνω στον οποίο είναι χρόνια τώρα η ομάδα (και που μοιάζετε σε σημαντικό βαθμό σε αγωνιστικό στυλ), είναι ως γνωστόν κοντά στο κλείσιμο της καριέρας του (κι ακόμη πιο κοντά στην ανάληψη "διαφορετικού/λιγότερου ενεργού", πλέον, ρόλου.
    Για πείτε μου λοιπόν εσείς που διαβάζετε, πώς σκέφτεστε να σκεφτείτε; Όχι εσείς για το πώς σκέφτεστε πώς θα σκεφτεί αυτός, αλλά πώς θα σκεφτείτε αν, πείτε, πως είστε στη θέση του.
    Όποιος υποστηρίξει ότι "εγώ θα πήγαινα στην ομάδα της καρδιάς μου", είναι για γέλια και για να γράφει το ΠΟΛΥ παιδικά μυθιστορήματα από εδώ και πέρα.
    Όποιος από την άλλη πει "θα δω την ευκαιρία, και αφού ζυγίσω τα ΠΑΝΤΑ και μόνος μου αλλά και με συζητήσεις με τον ατζέντη και την οικογένειά μου, θα πάρω την απόφασή μου", μπράβο του - είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι έχει να κάνει κουβέντα με ενήλικες.

    ...ακόμα "πιο μπράβο", σε όποιον, στη θέση του Μάντζαρη, συνεκτιμήσει (ώστε να βγάλει την απόφασή του) παράγοντες όπως η διαφαινόμενη κατάσταση του παρόντος και βραχέως μέλλοντος ΠΑΟ : ένας ΘΕΟΣ ξέρει τί θα προκύψει από όλο αυτόν τον "αναβρασμό", ο οποίος μόλις μάλιστα άρχισε. Ο οποίος έχει μάλιστα ξεκινήσει από τον "αλλοπρόσαλλο" πρόεδρό του, ο οποίος έχει κάνει ΟΥΚ ολίγα πράγματα (...ίσως "σκηνικά", να είναι ακόμη καλύτερος όρος...) εδώ και τουλάχιστον (αλλά όχι μόνο) 2 χρόνια. Και μέρος αυτών των πραγμάτων, να είναι ακόμη και αυτή η "άκομψη" κίνηση "ζητήσεώς σας", τη στιγμή που ξέρετε ότι ξέρει ότι α) έχετε συμβόλαιο για μέχρι του χρόνου β) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η ομάδα στην οποία βρίσκεστε και αγωνίζεστε (η οποία τυγχάνει "αιώνια αντίπαλος", και δη οι πρόεδροί της "άσπονδοι εχθροί" του περί ου ο λόγος "ανταγωνιστή προέδρου") να μείνει αδιάφορη σε όλο αυτό, τη στιγμή που έχετε στάνταρ αμφίδρομα καλές σχέσεις με αυτήν και τους προέδρους της. Με άλλα λόγια, είναι εμφανής η "κακόβουλη κίνηση" (από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να είχε αντίκρυσμα) και καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεκτιμήσετε ΚΑΙ αυτό στο "βεβαρυμένο" παρελθόν (παλαιότερο ή και πρόσφατο - και δη όσον αφορά την "συμπεριφορά του απέναντι σε παίκτες του που δίνουν και την ψυχή τους") του προαναφερθέντος "διεκδικούντος προέδρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...ακόμη πιο λιανά; Σιγά μην ψήνεται να πάει ο Μάντζαρης στον ΠΑΟ, ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Όχι "στον ΠΑΟ της καρδιάς του", διότι αυτός δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά σε εργοδότη "όπως αυτός". ΑΝ ήτανε άλλα χρόνια, με άλλον προπονητή επικεφαλής, με άλλη διοίκηση, και, ίσως κυρίως, ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, σίγουρα θα ήταν μεγάλο το δέλεαρ μιας μετακίνησης, με κερασάκι την "αγαπημένη πράσινη φανέλα". Με ΚΕΡΑΣΑΚΙ όμως, κι όχι...κύριο κίνητρο. Διότι όπως είπαμε, μια χαρά ισορροπημένος άνθρωπος κι επαγγελματίας (και φαίνεται από πολλά του) είναι ο Μάντζαρης.
    Ο κάθε ισορροπημένος άνθρωπος/επαγγελματίας επίσης θα συνεκτιμούσε ότι παρ' όλο που ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τον κράξουν, να τον βρίσουν κτλκτλ "μετά από τα τεκταινόμενα", "στο κάθε χαμένο από εδώ και πέρα σουτ" [διότι κάποιον...άλλον που τον έχουν -εσχάτως- κράξει, έχουν κράξει όχι "επειδή χάνει σουτ", αλλά επειδή τα χάνει ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙ (και έχει σωθεί η "ανόητη" "υπομονονή" τους. Η εδώ και ΧΡΟΝΙΑ "υπομονή")], ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για τέτοιου είδος κράξιμο. Κι όσο και αν όντως υπάρχουν ζώα δίποδα, παραείναι λίγα για να τους δώσει κανείς σημασία.
    Και δεν νομίζω ο Μάντζαρης να έχει λιγότερο μυαλό και συγκρότηση, από αυτό.

    Πέραν των υπολοίπων, όσο κι αν από εδώ και πέρα ετοιμάζεται νέα, και δη "διάδοχη" κατάσταση για τον ΠΑΟ, το μέλλον του ΟΣΦΠ δεν είναι και πολύ διαφορετικό : Κι ο Σπανούλης δεν είναι πολύ μακρυά από την φάση του Διαμαντίδη. Μπορεί να τους χωρίζουν ηλικιακά 2.5 χρόνια, αλλά λόγω τρόπου/θέσης παιχνιδιού. σχεδόν στην ίδια φάση θα σταματήσουν (ή θα αρχίσουν να "οπισθοχωρούν", έστω) : ο Μήτσος λόγω μυαλού και τεχνικής, θα αντέξει περισσότερο από ότι ένας slasher-guard, ειδικά εάν τον διαχειριστεί η ομάδα του (διοίκηση & προπονητής) επαρκώς "σοφά". Ο δε Βασίλης, που ΔΕΝ φαίνεται να έχει διάθεση ν' αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, όντας ο slasher και ουχί ο pass-first guard που λέγαμε, έχει αναλογικά, αν όχι τα ίδια, σχεδόν τα ίδια χρόνια "παρέα" με τον Μήτσο να διανύσει στα παρκέ. Άντε στην "καλύτερη", να σταματήσει (ή να αποτραβηχτεί σημαντικά), έναν χρόνο πιο μετά. ΟΠΟΤΕ, ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ έχει μπροστά του "μια διάδοχη κατάσταση" να διαχειριστεί. Και για ποιό λόγο να θέλει ο Μάντζαρης να αφήσει αυτήν την προοπτική, πχ στον Σλούκα; Γιατί να πετάξει την προοπτική αν γίνει ΑΥΤΟΣ πάνω στον οποίο θα βγάλει τα επόμενα χρόνια πλάνο ο ΟΣΦΠ; Τόσα χρόνια είναι άλλωστε στην συγκεκριμένη ομάδα, την ξέρει προφανώς "απ' έξω κι ανακατωτά" - τη στιγμή που το μόνο που "ξέρει" για ΠΑΟ είναι τα πρωταθλήματα Ελλάδας κι Ευρώπης με τον Ζοτς που ίσως και να έχει ακόμη αφισοκολλημένα στον τοίχο του δωματίου του στο πατρικό του, συν τον νέο "τσάρο" Γιαννακόπουλο υιό. Περνάει "άσχημα" στον ΟΣΦΠ τόσα χρόνια; Δεν το ξέρω, αλλά δεν το νομίζω κι όλας. Έχουν δείξει κάτι "άσχημο" οι Αγγελόπουλοι, όσον αφορά την "συμπεριφορά προς παίκτες και ομάδα"; Ούτε. Ξαναρωτάω λοιπόν : για ποιόν ΛΟΓΟ να σκεφτεί να κάνει ΤΕΟΙΟ βήμα; Ένα παραπάνω μάλιστα που ξέρει ότι ΜΕΤΑ από ΤΕΤΟΙΟ βήμα, θα...'χρωματιστεί" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ εν Ελλάδι (...φάε λάδι κι έλα βράδυ θα είναι η ΚΑΘΕ φορά μετά στο ΣΕΦ, ως αντίπαλος πλέον...Βλέπει άλλωστε και τί έχει "χορτάσει" ο Σπανούλης...). Ενώ ως έχει, δεν τον βρίζει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλος όποιος πιστεύει, ότι το εν λόγω σκηνικό αποτελεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κάτι άλλο/περισσότερο από..."αγνό κωλοπαιδισμό" (η λέξη "τρολάρισμα" δεν με καλύπτει στην συγκεκριμένη περίπτωση) κι ότι έχει έστω ΨΗΓΜΑ "στόχου" και "προοπτικής", κι ότι επιπροσθέτως όλο αυτό θα...."κοστίσει" στους Αγγελοπουλαίους, πλανάται άσχηγμα νομίζω (μαζί εδώ κι εσύ Κουρούνε μου, νομίζω...). Κατ'΄αρχάς φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει "τί ρόλο βαράνε" οι εν λόγω, έστω κι αν ΦΕΤΟΣ προκόψανε να μην κάνουν την περσινή παπαριά που κάνανε με Χάινς, και είπανε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάνε για "πρώιμες" ανανεώσεις : ΣΙΓΑ μην "πανικοβληθούν" από την κίνηση του άλλου, και σκάσουν περισσότερα "μη και τον χάσουν". Διότι όλα τα παραπάνω που έγραψα, προφανώς υα αντιλαμβάνονται ΚΑΙ αυτοί (...ΚΑΙ το επιτελείο τους) και δεν είμαι ΕΓΩ "ο μόνος έξυπνος"...: Του Μάντζαρη θα του προσφέρουν ό,τι ήταν να του προσφέρουν και πριν από όλο αυτό το τουρλουμπούκι των τελευταίων ημερών. Κι εκείνος θα δεχτεί όπως ήταν να δεχτεί πριν από όλο αυτό. Άλλωστε τα κασέ δεν ανεβαίνουν απλώς λόγω κάποιου πρόεδρα που εκδήλωσε ενδιαφέρον (το οποίο δε ενδιαφέρον, έχει να κάνει με τον..."ΑΕΡΑ" που "προσφέρει" στους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ, και καμμία αναφορά -εννοείται- δεν γίνεται στα λεφτά που προτίθεται να δώσει στον ΠΑΙΚΤΗ...).

    Εν ολίγοις, προσωπικά δεν βλέπω καν την "βόμβα" -την έστω "κούφια"- του αρχικού κειμένου, αλλά ένα....πυροτέχνημα. Με τα όλα του...Ίσα-ίσα λόγος για αν γίνεται, χωρίς -ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ- κανένα σκοπό...
    "Έτσι για τον χαβαλέ" και μόνο. Όπως κάποτε χτυπούσαμε κουδούνια σα μαλακισμένα (που ήμασταν), χωρίς σκοπό να τρομάξουμε, χωρίς σκοπό να βγάλουμε κάτι από όλο αυτό, αλλά απλά και μόνο "για να γελάσουμε, επειδή μας....ήρθε να το κάνουμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου έλεγα να το ξαναδείς το θέμα. Το γεγονός ότι για καιρό στον Ολυμπιακό πίστευαν ή ίσως ακόμη πιστεύουν ότι όλα γίνονται για χαβαλέ ή από μια παρόρμηση της στιγμής το έχουν πληρώσει. Στην αξιολόγησή του διαφωνώ. Αντίθετα, πιστεύω ότι για να νικήσεις ένα αντίπαλο πρέπει να τον αξιολογήσεις σωστά και να τον μετρήσεις όπως πρέπει. Και τα γεγονότα μέχρι τώρα δικαιώνουν τη δική μου άποψη. Το αν κάνει ορισμένα πράγματα με ακραίο ή κραυγαλέο τρόπο είναι μια άλλη συζήτηση.

      Διαγραφή
    2. Τί όμως έχουν να "πληρώσουν" σε αυτήν την περίπτωση; Ο κάθε παίκτης έχει μια τιμή που πάνω-κάτω παίζει για αυτόν στην αγορά (αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος). Βάσει αυτής της τιμής (της "αξίας" ας πούμε), γίνονται "παιχνίδια", τζόγος, παζάρια, ανάλογα την στιγμή. Όπως όταν για παράδειγμα λήγει ένα συμβόλαιο (όπου νομίζω γίνονται και τα χοντρότερα παιχνίδια, καθώς -ανάλογα την αγωνιστική του κατάσταση- παίζει πολύ και ο ίδιος ο παίκτης - έστω σε συνεννόηση με τον ατζέντη του.
      Ας πάμε ας πούμε να δούμε τον Μάντζαρη, αυτή την εποχή : θεωρείται "καλό κεφάλαιο" για τον ΟΣΦΠ, παίκτης που ούτε φτάνει η αξία του το εκατομμύριο (ώστε να θεωρείται "περιζήτητος"), αλλά που δεν είναι και για να τον χάσεις από τα μάτια σου. Το όπερ και σημαίνει, ότι ΛΙΓΟ νιονιό να έχεις, θα φροντίσεις ώστε να είναι "ικανοποιημένος" ο παίκτης, για να μην τον χάσεις. Η οποία ικανοποίηση, εκτός του στεγνά οικονομικού ζητήματος, πρέπει να είναι διανθισμένη από κινήσεις όπως πχ αυτή που επιτέλους για το καλό του ΟΣΦΠ έκαναν φέτος, καλώντας παίκτες για ΠΡΟΩΡΗ ανανέωση. Κίνηση η οποία είχε γίνει γνωστή πως θα γίνει, πριν το "ενδιαφέρον" που έδειξε το αντίπαλο δέος. Οπότε, οι Αγγελόπουλοι εν προκειμένω, είχαν ήδη ετοιμάσει την κίνηση/πρότασή τους που είναι να κάνουν. Η οποία αν ξανά έχει νιονιό κανείς, δεν θα είναι χάντρες και καθρεφτάκια ΠΡΟΩΡΑ. Τις πρόωσρες κινήσεις τις κάνει κανείς για να δείξει το ΖΩΗΡΟ του ενδιαφέρον, κι όχι για να...προλάβει να "κουκουλώσει" το "θύμα" για 3 & 60. Τα αντιλαμβάνομαι λάθος; Ξαναρωτάω...
      Κοντολογίς λοιπόν, οι Αγγελόπουλοι, έχοντας βεβαίως αυτιά για να ακούσουν αυτό που εδώ και μήνες κουβεντιαζόταν από "πράσινα στόματα", ότι δηλαδή "ο Μάντζαρης, που είναι και ΠΑΟ από μικρός, ακούγεται ως καλή λύση στα προβλήματα με τους γηγενείς γκαρντ που έχει ο ΟΣΦΠ. Να τον κοιτάξουμε το καλοκαίρι!", ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχαν ετοιμαστεί για να δώσουν στον παίκτη αυτά που πιστεύουν ότι αξίζει, και μάλιστα μια ώρα αρχύτερα, ούτως ώστε να μην μπούνε σε διαδικασίες τραβήγματος μαλλιών στο άμεσο μέλλον. Δεν "χρειαζόταν" τις απέναντι σειρήνες να αρχίσουν να βαράνε, για να κάνουν το δικό τους κουμάντο. ...Όχι....; Εγώ τουλάχιστον που το φιλτράρω με την ΑΠΛΗ λογική του μέσου ανθρώπου, έτσι το καταλαβαίνω. Και το πρώτο τους βήγμα το κάνανε, καλώντας τον πρόωρα. Τώρα, εάν ΤΥΧΟΝ τα λεφτά που θα του προτείνουν, είναι λιγότερα από την αξία που και ο ίδιος ο παίκτης αντιλαμβάνεται ότι έχει, αλλά και ο κόσμος όλος, είναι άλλο θέμα. Δεν έχει όμως νόημα να αλλα΄ξουν κάτι στην αρχική τους εκτίμηση. Κι αν εξ' αιτίας αυτής, χάσουν τελικά τον παίκτη, τότε θα φταίει αυτή, ευθύς εξ' αρχής. Με προσφορά Γιαννακόπουλου ή άνευ. Ο οποίος παρεμπιπτόντως, δεν νομίζω να προσφέρει ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ κάτι "παλαβό" (ΑΝ έχει κάνει κάποια κρούση προς αυτόν). Τα οικονομικά του ΠΑΟ,,,,γνωστά. Τί έχει λοιπόν να του "προσφέρει", περισσότερο από τους νυν εργοδότες του; Απλώς και μόνο ένα "ΣΕ ΘΕΛΩΩΩ" του. Και κατά τ' άλλα, στον γνωστό του χαρακτήρα, που μόλις πριν λίγες μέρες διανθίστηκε μάλιστα με γλαφυρή "αχαριστία", απέναντι στους πιο σημαντικούς πυλώνες της χρονιάς που μόλις τέλειωσε (πλην του μήξτσου βεβαίως).
      Έστι δεν είναι;
      Κατά τ' άλλα, ξαναλέω έχει να προσφέρει του "ισορροπημένου" Μάντζαρη, ένα "αβέβαιο" μέλλον, ενός ΠΑΟ που ακόμη καν δεν έχει στηθεί, για να οδεύσει "προς την νέα εποχή"...

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά, δεν ξέρω σε τί μπορεί να το μεταφράσει ο Μάντζαρης όλο αυτό, αν όχι μόνο σε "απαπαπά....".
      Να ήταν οι εποχές Ομπράντοβιτς, να το καταλάβω. : το κριτήριο του καλού προπονητή, μέσα σε ένα "σταθερό κλίμα", ομάδας που αν δεν έπαιρνε φέτος Ευρωλίγκα θα την έπαιρνε του χρόνου κτλκτλ. Να ήταν οι εποχές που οι Παυλοθανάσηδες σκορπάγανε εκατομμύρια (ενίοτε και απλώς....μερικά 50άρικα εντός παρκέ - ο γιόκας τις προάλλες ΜΟΛΙΣ 3 έκανε "γιάμα"...Δυσκολέψανε οι εποχές ακόμη ΚΑΙ σε αυτό...) για "αυτό που θέλανε", και πάλι να το καταλάβαινα. Έλα όμως που μόνο αυτές δεν είναι πια οι εποχές.

      Χαβαλές. Και αστειότητες. Καλοκαιρινές. Ξαναλέω...

      Διαγραφή
    4. Σωστά και λογικά όσα γράφεις φίλε, ωστόσο, επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει στη γκλάβα του, ας περιμένουμε και οι μεν (Ολυμπιακοί) και οι δε (Παναθηναϊκοί) να δούμε τί θα αποφασίσει ο άμεσα ενδιαφερόμενος...κι εγώ, στη θέση του Μάντζαρη, δεν θα έφευγα από τον Ολυμπιακό (τουλάχιστον όχι τώρα και όχι σ΄αυτή την ηλικία)...αλλά εγώ είμαι εγώ, εσύ είσαι εσύ και ο Μάντζαρης είναι ο Μάντζαρης...όπως έγραψα στην αρχή, κάθε άνθρωπος σκέπτεται διαφορετικά και έχει διαφορετικές προτεραιότητες και κριτήρια προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του...το μόνο σίγουρο είναι ότι σ΄αυτή τη..μάταιη ζωή, ο καθένας μας ζει και πεθαίνει με τις επιλογές του...

      Διαγραφή
    5. Καθισες και εγραψες μια αναλυση ποταμο η οποια ειναι ολη στηριγμη σε δικες σου εκτιμησεις/πεποιθησεις/επιθυμιες οι οποιες μπορει να εχουν ή να μην εχουν σχεση με την πραγματικοτητα.
      Το μονο γεγονος ειναι οτι τα παντα ειναι σχετικα και οτι ο παιχτης ειναι επαγγελματιας και αν δεχθει μια καλυτερη προταση ακομα και αν ειναι απο τον Γιαννακοπουλο (για τον οποιο μπορει να εχει εντελως διαφορετικη εικονα απο τη δικη σου) ειναι πιθανοτατο να τη σκεφτει σοβαρα παροτι εσυ μπορει να μην το εκανες. Τα δικα σου "θελω" και "πιστευω' ειναι λαθος να τα προβαλεις πανω στους αλλους. Ετσι δεν βρισκεσαι και προ εκπληξεων στο τελος.

      Διαγραφή
    6. Θα προτιμούσα να έβλεπα κάποια ανταπάντηση με επιχειρήματα στο γιατί κάθε μία από τις δικές μου σκέψεις για το θέμα δεν έχουν την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από τις πιθανότητες να γίνουν πράξη. Αντίθετα ένας αφορισμός του τύπου "έτσι σκέφτεσαι ΕΣΥ και κακώς το προβάλλεις στους άλλους", πέραν του ότι...προσπαθεί να προβάλλει κάτι σε εμένα (...), δεν νομίζω ότι αξίζει πολλά για κουβέντα. Αν εσύ το νομίζεις, πάσο...

      Όσο για τον Γιαννακόπουλο και το πώς μπορεί να τον βλέπει ο Μάντζαρης, νομίζω ότι πρέπει να είναι, όχι από άλλη χώρα, αλλά από άλλο πλανήτη (μιας και τις κάθε είδους "ομορφιές" του, τις έχει εκδηλώσει, ουκ ολίγες φορές, ΚΑΙ σε διεθνές επίπεδο), για να δει κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπω εγώ, η πλειονότητα του κόσμου, με εξαίρεση τους όσους -για λόγους οπαδισμού- είναι "μαζί του και στην κόλαση ακόμα".

      Τέλος, ούτε μάντης διατείνομαι πως είμαι, και δηλώνω ότι δεν το 'χω παίξει στοίχημα πως ο Μάντζαρης δεν πρόκειται να μετακινηθεί στον ΠΑΟ, με βάση τα "τεκταινόμενα" των ημερών. Το μόνο που ΚΑΝΩ, είναι να διατυπώνω την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ του σκεπτικού μου, για το σκεπτικό μου.
      Εάν βρεθώ "προ εκπλήξεως" στο τέλος, θα φροντίσω να πάρω ό,τι μάθημα θα κρίνω ότι θα είναι καλό να πάρω, ΑΝ θεωρήσω ότι θα ΥΠΑΡΧΕΙ κάποια μάθημα για 'μένα από αυτήν την περίπτωση. Επειδή όμως για την ώρα είναι, ξαναλέω, ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ μου, ότι τα πράγματα ΕΙΝΑΙ όπως τα αντιλαμβάνομαι, δεν βλέπω λόγο να μην είμαι "απόλυτος". Οπότε, για να είμαι εντάξει με εμένα, δεν μπορώ παρά να υποστηρίζω αυτό που νομίζω.
      Κατά τ' άλλα, εννοείται ότι "δεν έχω πρόβλημα έαν βρεθώ προ εκπλήξεως, όχι με την έννοια του ότι "Ε ΜΑ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ", αλλά με την έννοια του ότι δεν θα μου..."πέσουν τα μούτρα" έαν τα πράγματα γίνουν από την ακριβώς ανάποδη. Όποιος τυχόν θα με κοιτάει μετά -σε τέτοια περίπτωση- και θα γελά, θα γαουρτώνει (έστω...εικονικά) ή τεσπα δε θα μου δίνει την παραμικρή σημασία πλέον, γούστο του και καπέλο του και επιλογή του και θα το αποδεχτώ. Όχι επειδή είμαι χοντρόπετσος, αλλά επειδή όπως είπα, ΟΤΑΝ είμαι βέβαιος για κάτι (κι ας μην είναι βάσει "πληροφόρησης", αλλά της λογικής μου), δεν μπορώ παρά να το υποστηρίξω πλήρως, και όχι να "κρατήσω και μια πισινή στην περίπτωση που δεν πάει έτσι".

      Αυτά, κι ευχαριστώ για το σχόλιο (ακόμη κι αν διαφωνώ πλήρως, θεωρώ "τιμή" το ν' απευθύνει κάποιος λόγο σε άλλον, κι ας πρόκειται απλώς για...σχόλια σ' ένα μπασκετικό μπλογκ - γι' αυτό άλλωστε το "τιμώ" κι εγώ με τη σειρά μου με απάντηση, ακόμη κι αν ίσως δεν είναι "αρεστή").


      * Γιάννη, δεν έγραψα κάτι προς εσένα, γιατί πάνω-κάτω ίδιο είναι το ζουμί της άποψής σου, με αυτήν του Raest. Διαφέρουν βέβαια στην διατύπωση, που ήταν και ο λόγος που επέλεξα να απευθυνθώ σε αυτόν, αλλά παρόμοια πράγματα θα έγραφα και προς εσένα. Διατυπωμένα ίσως κάπως αλλιώς...

      Διαγραφή
  11. Κουρούνα στο τελευταίο τεύχος ο δαίμων του τυπογραφείου αποκάλυψε την ταυτότητα σου...Σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήθεια κουρουνίτσα, ποια η άποψή σου για τον Ντιλέινι; Ρωτάω, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σημαντική εικόνα για τον παίχτη, καθώς τον έχω δει μόνο στα φετινά μεταξύ μας παιχνίδια με την Μπάγερν, στα οποία ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακός....ωστόσο, από τα λίγα που κατάλαβα, μόνο ως αντι Λο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος, με την έννοια ότι μου φαίνεται παίχτης με εντελώς διαφορετικά στοιχεία...επίσης, βλέποντας τα νούμερα του στην Ευρωλίγκα, αυτό το...42% στα δίποντα, μου βγάζει το μάτι!!! Βέβαια, έχει καλό σκορ στην αξιολόγηση, υψηλό σχετικά ποσοστό στα τρίποντα και πολύ καλό στις βολές...αλλά κόλλησα στο ποσοστό των διπόντων, το οποί στη φάση του ΤΟΡ16 είναι ακόμα χαμηλότερο (40%)...επίσης, κάνει και πολλά λάθη...δεν ξέρω, είμαι λίγο σκεπτικός και έχω πολλές αμφιβολίες για το αν ο συγκεκριμένος είναι για το επίπεδο του Ολυμπιακού...αν θέλεις, πες μου την άποψή σου για τον παίχτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H άποψή μου είναι η καλύτερη δυνατή! Σε σχέση με άλλα ονόματα που ακούστηκαν ή ήταν υποψήφια (τύπου Λάφαγιετ) δεν το συζητάω καν. Πολύ καλός σκόρερ, φοβερή ικανότητα να κερδίζει βολές (τις οποίες βάζει με εξαιρετικό ποσοστό που αν δεν κάνω λάθος είναι πάνω από 80%), πιθανώς τρία πρωταθλήματα (αν το πάρει η Μπάγερν) σε τρεις διαφορετικές χώρες, στις δύο MVP. Εχει ένα πρόβλημα στη σωστή λήψη αποφάσεων αλλά αυτό είναι θέμα εμπειρίας και για αυτό κάνει λάθη. Πολύ καλός αμυντικός πάνω στη μπάλα.

      Διαγραφή
    2. οκ κουρουνίτσα...ευχαριστώ για την άποψη...περιμένουμε, λοιπόν, αν και εφόσον ευοδωθεί η απόκτησή του, να τον δούμε στο γήπεδο...ελπίζω αυτή την φορά ο Μπαρτζώκας, να έχει κάνει την σωστή επιλογή...

      Διαγραφή
  13. Σωστά κουρούνα, ο Μάντζαρης δεν έχει υπάρξει ποτέ σε γήπεδο συγκεκριμένης ομάδας ως θεατής, ούτε μαζί με άλλο (συμπαίχτη του στις μικρές εθνικές) γνωστό Έλληνα μπασκετμπολίστα έχουν φορέσει τα χρώματα συγκεκριμένης ομάδας πανηγυρίζοντας ευρωπαϊκούς τίτλους. Αστειότητες, μπορεί, αλλά σίγουρα αστειότητες που έχω δει με τα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε στο ζύγι αδερφέ, την φανέλα που φόρεσε ως οπαδός για να πανηγυρίσει τίτλους που κατέκτησαν...άλλοι μ΄αυτή που φόρεσε ως παίχτης και πανηγύρισε δυο ευρωπαϊκά και πες μου τί βγαίνει πιο βαρύ; Χωρίς, φυσικά, αυτό που γράφω τώρα να προδικάζει το αποτέλεσμα της υπόθεσης ή να αλλάζει τα οπαδικά αισθήματα ενός ανθρώπου...απλά, επειδή μιλάμε για επαγγελματίες παίχτες και όχι για εμάς, τους οπαδούς, το σημειώνω...

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνούμε. Δεν είπα οτι ο Μάντζαρης δεν έχει δείξει εξαιρετική συμπεριφορά ως παίχτης του Ολυμπιακού. Η παρατήρηση μου πήγαινε στο οτι ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα σχολιασμού.

      Διαγραφή
  14. Δεν διαφωνώ με όσα γράφονται. Το αντίθετο. Περιμένω όμως να μάθω και την πρόταση και την αντίδραση. Αυτά τα δύο (άγνωστα για την ώρα) δεδομένα θα διαμορφώσουν την κατάσταση. Και θα επαναλάβω κάτι πολύ βασικό. Δεν έγραψα αυτό το ποστ για να υποδηλώσω ότι θα μείνει ή θα φύγει ο Μάντζαρης. Αλλά για να υποδηλώσω ότι παίζεται ένα σκληρό εγκεφαλικό παιχνίδι. Και μόνο οι παράμετροι που ανοίγουν και σημειώθηκαν σωστά σε όλα τα σχόλια δείχνουν πόσο σύνθετη έγινε η ιστορία. Γιατί αυτό που σκεφτόμαστε εμείς εδώ το σκέφτονται και οι εμπλεκόμενοι καθένας από την πλευρά του και με βάση τη δική του οπτική γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει μία παράμετρος που θα παίξει ρόλο στις αποφάσεις του Μάντζαρη και κανείς δεν την έχει αναφέρει.Ποια είναι η σχέση Μάντζαρη Μπαρτζώκα; Απο χρόνο συμμετοχής είναι ο κ θα μου πείς.Του αρέσει όμως να προπονείται και να παίζει υπο τις οδηγίες του Μπαρτζώκα;Πιστεύει οτι ο Μπαρτζώκας του δίνει βοήθειες μέσα απο το κοουτσάρισμα για να αποδίδει καλύτερα; Νιώθει οτι με αυτον τον προπονητή θα γίνει καλύτερος παίκτης;Αν γνωρίζεις κουρούνα ενημέρωσε μας. Νομίζω οτι και ο ίδιος θέλει πλέον να ρίξει το ταμπελάκι του μπαλαντέρ τζόκερ φιλότιμου και εξαιρετικού συμπληρωματικού παίκτη απο πάνω του , και να πάρει τις εγγυήσεις ότι θα αντιμετωπίζεται πλέον ως ολοκληρωμένος παίκτης βασικό γρανάζι της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιος ξέρει αν ο Μάντζαρης θέλει να προπονείται υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα; Έχω την αίσθηση, όμως, ότι αν επιλέξει να προπονείται υπό τις οδηγίες του δύστροπου Ιβάνοβιτς, μάλλον αργά ή γρήγορα θα νοσταλγήσει τον...Μπαρτζώκα...Όσο για το τελευταίο σχόλιο, ο χρόνος συμμετοχής του μάλλον δείχνει ότι αντιμετωπίζεται ως βασικό γρανάζι της ομάδας...ολοκληρωμένος παίχτης δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί είναι αργά γι΄αυτόν...έχει συγκεκριμένες αδυναμίες και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όπως όλοι οι παίχτες...η σούμα αυτών όμως, δίνει αυτό που βλέπουμε...έναν παίχτη ρολίστα, που θα είναι πάντα πολυτιμος χωρίς ποτέ να γίνει ο ηγέτης μιας ομάδας...αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εξάλλου κάθε παίχτης έχει τον ρόλο του σε μια ομάδα...και οι καλές ομάδες, συνήθως είναι αυτές που έχουν καλούς ρολιστες και όχι πολλούς ηγέτες...ταπεινή μου άποψη φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήθελα να ήμουνα δίπλα στον Βασιλακόπουλο την στιγμή που έμαθε πως επανεκλέγει ο Χαλβατζάκης και πως η πλειοψηφία των προέδρων καταψήφισαν τον εκλεκτό του και ουσιαστικά τον ίδιο. Ώρε γλέντια. Κουρούνα ξέρουμε ποιοι ψήφισαν Χαλβατζάκη, ποιοι τον Μαμαλάκη και ποιος πρόεδρος έριξε λευκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΄Παρότι ακόμη δεν ξέρω λεπτομέρειες οι πέντε ψήφοι υπέρ Μαμαλάκη ήταν Παναθηναϊκός, Ρέθυμνο, Πάτρα, Κολοσσός και Κόροιβος. Δεν νομίζω να ψήφισε εκπρόσωπος της Α2 γιατί τότε θα ήταν έξι οι ψήφοι. Το λευκό λογικά αναζητείται μεταξύ Δράμας και ΑΕΚ. Αλλά αυτά τα γράφω με βάση όσα ήξερα για τις προεκλογικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή