Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μεγάλη πρόταση ΠΑΟ σε Καλάθη!

Η πληροφορία είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ αξιόπιστη: Ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει τον Νικ Καλάθη (αυτό το έχω γράψει στη στήλη μου εδώ και κάτι μήνες) αλλά πλέον το φλερτ πήρε....σάρκα και οστά! Η οικμονομική πρόταση του Παναθηναϊκού είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και πιθανώς η καλύτερη που μπορεί αν βρει ο Καλάθης αν θελήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αλλά το πρόβλημα είναι οτι ο Καλάθης ζητάει 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που έχει μεγάλη απόσταση από τα χρήματα του Παναθηναϊκού γιατί πιστεύει ότι τόσα θα βρει (ή ξέρει ότι τόσα θα βρει) στην αγορά του ΝΒΑ. Το θέμα πάντως δεν έχει τελειώσει και όλα θα παιχτούν στο αν τελικά ο Καλάθης θα βρει ή όχι ομάδα στο ΝΒΑ.

18 σχόλια:

  1. b-ball kourouna7 Ιουνίου 2014 - 5:31 μ.μ.

    @7f
    1. Για αυτό λέω εδώ και μέρες ''πόσο ακριβώς κοστίζει ο Σπανούλης'';
    2. Ο Καλάθης πήρε πέρσι 500.000 δολάρια και φέτος αν μείνει στο Μέμφις το συμβόλαιο του πάει στα 2,5. Υπάρχει ένα ζήτημα με τους 13 αγώνες τιμωρίας που χρωστάει ακόμη αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι ακόμη και αν δεν τον ανανεώσουν οι Γκρίζλις θα ψάξει ομάδα στο ΝΒΑ με αυτά τα λεφτά.
    3. Για τον Βεζένκοφ είναι πολύ φρέσκια (του τελευταίου διημέρου ή τριημέρου) η αλλαγή πλεύσης του Ιβκοβιτς. Είχε να κάνει με την απόφαση της Τουρκικής ομοσπονδίας.
    4. Οχι δεν έχω κάτι αυτή τη στιγμή.
    5. Εχω απαντήσει ήδη
    Greg_m8 Ιουνίου 2014 - 11:33 μ.μ.

    τα χρήματα του θα πάρει ο Καλάθης σε περίπτωση που συνεχίσει στο Μέμφις ή σε άλλη ομάδα στο NBA, σύμφωνα με την ''προϋπηρεσία'' του είναι $816,482 μεικτά. Το φετινό του συμβόλαιο ήταν στα $490,180 μεικτά.
    Ο GM στο Μέμφις τελικά παρέμεινε ο ίδιος και αυτό είναι ένα + για την παραμονή του Νικ εκει, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον νέο κόουτς.
    Το συμβόλαιο του Καλάθη, δεν είναι εγγυημένο και το αν θα συνεχίσει του χρόνου στο Μέμφις εξαρτάται από την ομάδα. Αν δεν τον κρατήσουν, μπορεί να πάει σε κάποια άλλη με τα παραπάνω χρήματα (θεωρώ ότι θα βρει) ώς τεταρτοπεμπτο γκάρντ στην καλύτερη ή να επιστρέψει στην Ευρώπη με πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπ ομάδα και πολύ περισσότερα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωχχχ...πάλι χωρίς ομάδα είναι ο Καλάθης; Πάλι θα έχουμε τα περσινά όσον αφορά στην Εθνική ομάδα; Θα ζητάει παραπάνω ημέρες άδειας για να βρει ομάδα, η Ομοσπονδία θα αρνείται και πάει λέγοντας; Αλλά τί λέω, εδώ δεν έχουμε ακόμα προπονητή, στον...Καλάθη θα κολλήσουμε; Σωστό κι αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @σταυρούλα
    Τα λεφτά που λες είναι ΜΟΝΟ αν μείνει στο Μέμφις και είναι μέρος του διετούς -μη εγγυημένου- συμβολαίου του 1,3 εκατομμυρίου που υπέγραψε πέρσι. Το θέμα της παραμονής του στο Μέμφις δεν έχει να κάνει με τον ίδιο. Αλλά αν βγει στην ελεύθερη αγορά το ποσό αυτό δεν τον συνοδεύει. Μιλάει από ,μηδενική βάση. Σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση μπορεί να πάρει μέχρι 2,5 εκατομμύρια ή κάπου εκεί κοντά (αν δεν κάνω μεγάλο λάθος). Η ουσία είναι ότι τόσα ζητάει σε πρώτη φάση και από το ΝΒΑ και από την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουρούνα, για να είμαστε σαφείς, τι ακριβώς εννοείς πως ζητάει ο Καλάθης;
      Το ισοδύναμο ενός συμβολαίου 2,5 εκατομμύριων δολλαρίων στο ΝΒΑ ανά χρόνο; Γιατί αν εννοείς αυτό, τότε καθαρά βγαίνουν (λόγω φορολογίας και ισοτιμίας) 2,5 * 0,6 * 0,75 = 1,125 εκ. ευρώ περίπου. Αναμενόμενο ποσό.
      Αν ζητάει από τις ευρωπαϊκές ομάδες καθαρά 2,5 εκ δολλάρια (δηλ. 1,875εκ. ευρώ), είναι πάρα πολλά. Και φυσικά αποκλείεται να βρει και στο ΝΒΑ συμβόλαιο που να του εξασφαλίζει καθαρά 2,5 εκ. δολλάρια (θα πρέπει να βρει προσφορά 4εκ $ ετησίως).

      Διαγραφή
    2. άνετα βρίσκει συμβόλαιο στην Ευρώπη με 1.5 εκατ ευρώ , μην σου πω και 2 και 2.5 σε τσσκα ΄γ σε κατι τουρκικες ομάδες !
      εδώ η τσσκα δίνει 2 εκατ δολ στον Παργκο για να κάθεται στον πάγκο !!

      Διαγραφή
  4. @Γιάννης Στρ.
    Τυπικά έχει ομάδα. Απομένει να μάθει αν θα τον κρατήσει η ομάδα. Εντάξει το πρόβλημα λύνεται εύκολα. Δεν του δίνουν άδεια και λένε ότι για το καλό του αγνού αθλητισμού και του αθλητικού κινήματος (κλασικές Βασιλακοπουλικές ατάκες) δεν μπορούμε να έχουμε ένα παίκτη τιμωρημένο για ντόπινγκ στην ομάδα. Αν έρθει φυσικά καλώς να ορίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μιλάω για καθαρά χρήματα. Εννοείται. Μιλάω για ποσό συμβολαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μιλάτε για μεικτά κυρία Κουρούνα, τότε ο Νικ με ένα ποσό στο 1,5$ καθαρά, έρχεται (το οποίο και μου φαίνεται πολύ λογικό). Θα μας αποκαλύψετε το νούμερο της πρότασης του ΔΓ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα. Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
    Όπως έγραψα και πιο πάνω, θεωρώ "λογικές" τις απαιτήσεις του Καλάθη. Εκεί περίπου στο 1,2 τις περίμενα κι εγώ.
    Πιο πολλά (πχ >= 1,5 εκ ευρώ καθαρά) δε νομίζω ότι αξίζει, ενώ από την άλλη δε νομίζω ότι κανείς πίστευε πως ο Καλάθης θα επέστρεφε Ευρώπη για 700χιλ πχ.
    Σημαντικότατη παράμετρος επίσης είναι το ΝΒΑ οπτ-άουτ. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να μπει σεβαστό μπάι-άουτ για το ΝΒΑ, όχι να μπορεί κάθε χρόνο να την κάνει απλά για πίσω αν βρει καλό συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα σε ολους.

    Κουρουνιτσα ειχα ποσταρει και προχτες αλλα δεν πηρα δυστυχως απαντηση.
    Σεβομενος τον χωρο και γνωριζοντας οτι γραφω σε αρθρο που δεν αφορα την ομαδα μου επετρεψε μου να παραθεσω μερικες ερωτησεις και αν μπορεις να μου απαντησεις περιπου τι γνωριζεις(μας ελειψε να εχεις κατι αποκλειστικο για Ολυμπιακο).

    Ειχα γραψει λοιπον τοτε.


    Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις και αν εχεις την ευγενη καλοσυνη στο παρθενικο μου ποστ αν μπορεις να μου απαντησεις σε 2-3 πραγματα.Θα το εκτιμουσα.

    1)Ισχυει οτι για την θεση του γκαρντ προτεραιοτητα αποτελει ο Ντιλεινι (εχει γινει μαλιστα λενε προταση πανω απο 500 χιλ ευρω ετησιως)με τον Λαφαγιετ?

    2)Αν ο Περπερογλου αποδεσμευτει με τα χρηματα αυτα συν του Πετγουει μπορουμε να κοιταξουμε ψηλο επιπεδου Ντ.Μπραουν (που παιρνει γυρω στα 750 χιλ ευρω) ή Καιμακογλου που ειναι Ελληνας?

    3)Πισω απο τον Ντανστον ισχευει οτι θα τσεκαρουμε την επιστροφη Χαινς?Διαβαζω οτι υπαρχει ορος οπως σε πολλους αθλητες της Τσσκα που μπορουν να τον ενεργοποιησουν ανευ ρητρας και να αφεθουν ελευθεροι.Ισχυουν οι φημες που ακουγονται?

    Συνοπτικα αν θες να μου πεις αν ο Ολυμπιακος χωρις να αυξησει ιδιαιτερα το μπατζετ αν εχει την διαθεση να φερει 3 ετοιμους παιχτες να τον ανεβασουν επιπεδο.

    Ευχαριστω προκαταβολικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Red Alexander
    Sorry για τη μη απάντηση. Οταν πέφτει πολύ δουλειά μου ξεφεύγει και κάτι, δεν είχα πρόθεση να σε σνομπάρω, νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό.
    1. Ποιός προπονητής διαλέγει και κάνει προτάσεις; Δεν απαντάω με ερώτηση αλλα έχω απορία. Αν ο Μπαρτζώκας φεύγει ποιός κάνει τις προτάσεις στους παίκτες και ποιός τους διαλέγει; Αν μένει γιατί τον έχουν διώξει οι δημοσιογράφοι; Απλή απορία αφελούς πτηνού. Λοιπόν, νομίζω ότι ο Μπαρτζώκας έχει στη λίστα του λίγο πιο ψηλά τον Λαφαγιέτ από τους άλλους.
    2. Αυτό που λες έχει βάση αλλά όταν έγραψα για τον Μπράουν (αυτόν που λες και τον άλλο της Δράμας) ο πρόερδρος το απέκλεισε.
    3. Το θέμα Χάινς είναι πολύπλοκο. Οντως τον θέλει ο Ολυμπιακός αλλά δεν είναι απλό να γυρίσει. Και ένα ζήτημα είναι το 1,1 που έχει να παίρνει. Αν μπορεί να το βρει αλλού θα το πάρει και θα πάει. Με λιγότερα τον θέλει ο Ολυμπιακός.
    Το μπάτζετ δεν θα αυξηθεί. Δεν θα μειωθεί κιόλας. Οποιος και ότι χωρέσει μέσα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Red Alexander
    Ασχετο και off topic. Κάθε φορά αυτές τις μέρες που βλέπω, διαβάζω ''κόκκινα'' (λόγω του nick σου το λέω και μην το παρεξηγήσεις) μου έρχεται κατευθείαν στο νου ένας θρυλικός στίχος του Κώστα Τριπολίτη από την Κάντιλακ (τραγούδι): ''Μα εγώ είμαι κόκκινος και εσύ κουφάλα είσαι γαλάζια''!!!! Ο στίχος δεν ακούγεται ποτέ στο τραγούδι στην επίσημη βερσιόν του. Λέγεται ότι είχε λογοκριθεί (δεν το πιστεύω) ή ότι στην πραγματικότητα ο Τριπολίτης είχε γράψει αυτό που ακουγόταν (Μα είμαι κόκκινος και εσύ χορεύεις στα γρανάζια) αλλά άλλαξε στη διαδρομή επειδή στα φεστιβάλ της ΚΝΕ τραγουδούσαν τη νέα βερσιόν του...Πολλές αντί του κουφάλα ακουγόταν και το πουτάνα! Τώρα γιατί μου ήρθε πρωινιάτικα αυτός ο στίχος στο μυαλό χρέωσε το στις παράξενες διεργασίες του μυαλού μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υποθετω και απ οτι διαβαζω Κουρουνιτσα.

    1)Ο προπονητης παραμενει ο ιδιος και η διοικηση δεν κοιταζει καν αντικαταστατη.Ο Μπαρτζωκας εχει αλλο ενα χρονο συμβολαιο και οι Αφοι θα κοιταξουν να τον κρατησουν.
    Χτες κυκλοφορησε εντονα οτι η επιλογη Ντιλεινι(περαν του Λαφαγιετ που αναφερεις) ειναι επιλογη Μπαρτζωκα πριν ακομα τους περσινους τελικους.

    2)Ελπιζω αν δεν ειναι ο Μπραουν στο 4 να ειναι καποιο αλλο 4 ρι με εμπειρια στην διοργανωση(Νοτσιονι??) γιατι η θεση απαιτει αλλο ενα pf αξιας ωστε να προσδωσει στοιχεια που δεν εδωσε ο Πετγουει(ο οποιος ειναι και ασταθης).

    3)Και αυτο το ρωτησα γιατι το ρεπορταζ αναφερει οτι εχει κανει ηδη τις πρωτες επαφες με τον Χαινς ο οποιος δεν θελει να μεινει αλλο στην Μοσχα(ακομα και αν αλλαξει προπονητης) και μαλιστα με λιγοτερα απο τα 720 χιλ ευρω(εκει πληρωνεται σε δολλαρια) που παιρνει εκει.
    Νομιζω αλλωστε οτι αν αποδεσμευτουν οι Μπεγκιτς και Σερμαντινι ανετα τα σπρωχνουν για την περιπτωση του.

    Οποτε εχεις καποιο αποκλειστικο για Ολυμπιακο ενημερωσε μας γιατι πηξαμε απο αναξιοπιστα ρεπορταζ που κυκλοφορουν ανα το διαδικτυο και καταλαβαινεις οτι ειναι σημαντικη χρονια για τον Ολυμπιακο που θεωρω οτι με 2-3 προσθηκες ετοιμων αθλητων αλλαζει πραγματικα επιπεδο(Δεν ξερω αν συμφωνεις).


    Κατα τ αλλα το τραγουδι που αναφερεις πραγματικα μου ειχε διαφυγει!Διαβαζοντας ομως τους στιχους μου ηρθε καποιο αλλο στο νου με τους εξης στιχους.

    Είμαι η άμμος στα γρανάζια σας κουφάλες
    θα με θέλατε λάδι με σκυμμένο κεφάλι
    είμαι η άμμος στα γρανάζια σας κουφάλες
    στην επόμενη π@υστιά σας θα με βρείτε εμπόδιο πάλι.

    βαρέθηκα στη χώρα μου να βλέπω γελοιότητες
    χαθείτε από μπροστά μου του διαβόλου ρασοφόροι
    κι εσείς πολιτικάντηδες και γρόθοι δικηγόροι
    αφήστε με μονάχο μου να είμαι εντάξει
    δε θέλω εγώ τον κόσμο σας όσα και να μου τάξει
    ίσως με θέλατε λάδι να κυλάει ο τροχός σας
    μα εγώ είμαι άμμος κουφάλες το πιο κακό όνειρό σας

    Καμια σχεση με Τριπολιτη αλλα το μηνυμα του το περναει εκει που πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμα βρει στην Ευρωπη ο Καλαθης 2,5 μυρια, θα εξαναγκασω τον Τζιμη Πανουση σε γυμνη φωτογραφηση με μουσικη υποκρουση τα κλαψιαρικα του Νταλαρα.

    ΥΓ: ΚΚΕ> Κραταμε Κοροιδα Εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Red Alexander
    Αν έχω κάτι το γράφω. Ειδικά το καλοκαίρι το blog έχει καλή παράδοση στη θεματολογία του.
    Ο Σερμαντίνι δεν έχει συμβόλαιο νομίζω. Αρα δεν τίθεται θέμα αποδέσμευσης. Ο Μπέγκιτς έχει όμως συμβόλαιο και θα χρειαστεί να πάρει κάτι για να φύγει.
    Ωραίοι οι στίχοι αλλά με το low bap δεν έχω μεγάλη σχέση. Εξαιρούνται οι παλιοί καλοί Active Member του κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Tommygun
    Πάντως για το θέμα Καλάθη μίλησε σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαιώνοντας και όσα έγραψα χθες εδώ αλλά και όσα είχα γράψει τον Φεβρουάριο ή τον Ιανουάριο (δεν θυμάμαι καλά) στη στήλη μου στο περιοδικό. Και είπε ότι είναι δύσκολο οικονομικά το ζήτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κουρουνα εχω τρελαθει που δε κανουν κινηση οι Αγγελοπουλοι για το Βεζενκοφ, ενω εχουν και το πλεονεκτημα του Λωτσου
    υπαρχει περιπτωση να μην το θελει ο Μπαρτζωκας επειδη προτιμα αθλητικα 4αρια και το μικρο δε τον λες και πολυ αθλητικο;
    σε αρειανα σαιτ παντως λενε οτι δεν εχει τελειωσει ακομα το θεμα, πιο πολυ θελει ο πατερας Βεζενκοφ να τον παει στο παο παρα ο ιδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @agge
    Δεν τον πιστεύουν ακριβώς για το λόγο που γράφεις. τον θεωρούν αργό και καθόλου αθλητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή