Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ενα χορταστικό τεύχος (All Star Basket 304)

Σε αυτή τη δεκαετή διαδρομή του περιοδικού έχουμε βγάλει τεύχη που μετά τα βλέπαμε και λέγαμε ''μπορούσε να είναι και καλύτερο''. Τεύχη που μας ικανοποίησαν απόλυτα γιατί ήταν γεμάτα θέματα που ο φίλος του μπάσκετ δεν θα τα βρει αλλού. Ενα απόα υτά είναι και το 304 που κυκλοφορεί από σήμερα σε όλα τα περίπτερα (σε αρκετά ενδέχεται να φτάσει και Δευτέρα).
Ενα τεύχος που μπορεί κάποιος να το διαβάσει κυριολεκτικά από την αρχή μέχρι το τέλος...
1. Υπόθεση Μακάμπι. Σε ένα εκπληκτικό ιστορικό που θυμίζει παραμύθι ή μυθιστόρημα ο Γιάννης Ψαράκης αποκαλύπτει πως φτιάχτηκε η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παράλληλα, σε ένα ακόμη θέμα ο Μάνος Μανουσέλης αναλύει το αγωνιστικό στιλ της ομάδας του λαού και το πόσο επιδραστικό μπορεί να είναι για τις ομάδες που θα ήθελαν να τη μιμηθούν.
2. Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το χαμένο στοίχημα του Ηλυσιακού και τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα στον υποβιβασμό. Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με inside πληροφορίες.
3. Ο Παναγιώτης Χορόζογλου ανάκρινε τον Λ. Μποχωρίδη του Άρη όχι μόνο γιατί θα είναι από τα πιο καυτά ονόματα των φετινών μεταγραφών αλλά και για τα όνειρα του που φτάνουν μέχρι το ΝΒΑ.
4. Μια εξαιρετική συνέντευξη του Βαγγέλη Ζιάγκου, προπονητή της ΑΕΚ που μιλάει για τα πικρά χρόνια που ακολούθησαν τον υποβιβασμό της ομάδας αλλά και την άνοδο της.
5. Ο Σπύρος Βασιλείου με πολύ κέφι και φοβερή ανάλυση δίνει δύο βραβεία που τα συνηθίζουν στο ΝΒΑ αλλά όχι στην Ελλάδα. Του καλύτερου 6ου παίκτη της φετινής σεζόν και του πιο βελτιωμένου.
6. Καθυστερήσαμε μερικές μέρες για να έχουμε εξώφυλλο και αφίσα με τον φετινό πρωταθλητή αλλά και ένα εκτενές ρεπορτάζ για την επόμενη (δύσκολη) μέρα των δύο αιωνίων αντιπάλων.
7. Ολες οι μόνιμες και τακτικές στήλες του περιοδικού με πρώτη και καλύτερη την Κουρούνα που αποκαλύπτει και ποιά ομάδα κινδυνεύει να μην αγωνιστεί στο επόμενο πρωτάθλημα λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Και το όνομα της ομάδας είναι αληθινή έκπληξη...

8 σχόλια:

  1. Δεν εχω προλαβει να διαβασω το τευχος αλλα οχι και χαμενο στοιχημα ο Ηλυσιακος !! Αναμενομενο απο την αρχη της χρονιας, ειδικα για τους γνωστες της επικρατουσας καταστασης στα Ηλυσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα, υπάρχει περίπτωση φέτος το καλοκαίρι ο Δ.Γ. να κάνει κάποια (μικρή έστω) οικονομική υπέρβαση στις μεταγραφές (είτε στο σύνολο του μπάτζετ, είτε για την απόκτηση συγκεκριμένου παίκτη), ούτως ώστε να διεκδικήσει o Παναθηναϊκός με περισσότερες πιθανότητες το 7ο ευρωπαϊκό (το οποίο και είναι διακαής πόθος του αφεντικού του) την επόμενη σεζόν;
    ΥΓ: Είτε διαφωνείς, είτε συμφωνείς με όσα γράφονται από τους σχολιαστές του blog, ειλικρινά χαίρεσαι να διαβάζεις τα σχόλια και τα επιχειρήματα (ειδικά) των τελευταίων ημερών. Όπως ανέφερε σε προηγούμενο post ο συνονόματος μου, panos919, εθίζεσαι στην ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως πολύ χορταστικό το νέο τεύχος, σχεδόν 2 ώρες διάβαζα. Κουρούνα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας που αναφέρεις είναι η πρώτη χρονιά που έχει αναλάβει την ομάδα? Γιατί αν θυμάμαι καλά, το όνομα της οικογένειας το είχες αναφέρει και στο παρελθόν, συνοδευόμενο πάντα απο θετικά σχόλια.
    Όσον αφορά την μεταγραφή του παίχτη που αναφέρεις, δεν θα πώ σας τα έλεγα (είχα γράψει εδώ σε ανύποπτο χρόνο τον χειμώνα οτι ξεχωρίζει), θα πώ οτι πήγα γήπεδο φέτος μόνο και μόνο για να τον δώ απο κοντά να παίζει, είναι συμπάθεια μου γιατι είναι ο πιο old school ψηλός στην Ευρώπη. Και θα σου πω κάτι που μπορεί να μην σου έχει προκύψει-ακόμα τουλάχιστον. Ο πρόεδρος Κ. συμφωνούμε οτι είναι ο εξυπνότερος. Και το νόμισμα δίπλα στην τιμή δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν ξέρεις καμία κουρούνα απο δυτική αμερική, ρώτα να σου πεί πως έχει ανοίξει η όρεξη του Presti για σέντερ-λαβράκια, μετά τον Steven Adams (και για αυτόν τα έλεγα απο πέρυσι τέτοια εποχή). Και ποιών σέντερ τα δικαιώματα κατέχει η ομάδα του στην Ευρώπη. Είναι μόδα απ'ότι φαίνεται, μετά τον Tavares της Γκραν Κανάρια που προσπαθεί σαν τρελός να αποδεσμευτεί για να μπει στο ντράφτ, πολλοί Ευρωπαίοι ψηλοί κοιτάνε προς την άλλη όχθη.
    Και κάτι τελευταίο, σαν δικτυωμένη κουρούνα που είσαι, μπορούμε μήπως να μάθουμε τι απέγιναν και που θα παίζουν την νέα σεζον ο Nathan Jawai και ο Stanko Barac? Απλή περιέργεια.. Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @bill Pap
    Μια χαρά τα γράφει ο Συρίγος. Η λέξη κλειδί πάντως για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα είναι αυτό που αναφέρει πολλές φορές: Οτι όλοι στην ομάδα είχαν το μυαλό τους αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @panagiotis
    Δεν νομίζω ότι το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο από το περσινό. Θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα αλλά με μείον το ένα εκατομμύριο του Ούκιτς μπορεί να αποκτηθεί παίκτης που θα βοηθήσει πολύ περισσότερο.
    Το μπλογκ έχει μακράν παράδοση ικανών σχολιογράφων. Και τη διατηρεί. Μας λείπει λίγο ο Λεβέντης που τον...έκραξαν και απέχει αλλά παρόλα αυτά το επίπεδο μένει ψηλά. Και το σημαντικό: Χωρίς να πειράζουμε τα σχόλια που είναι όλα ελύθερα και χωρίς να υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια (πλην λιγοστών εξαιρέσεων) η ανάγκη να διαγράψουμε και κάποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @panos
    Για τον Jawai δεν έχω ακούσει κάτι και δεν είμαι και σίγουρος ότι μπορεί να παίξει αμέσως μετά την περιπέτεια που είχε. Ο Μπάρατς μόλις αποδεσμεύθηκε από την Εφές και ψάχνει ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή κουρούνα, ενημερώνω εδώ (όπως έπραξα και στο facebook page) ότι υπάρχει πρόβλημα με την ψηφιακή μορφή του περιοδικού στο Readpoint. Στο τελευταίο κατέβασμα αντί για το τεύχος 304 κατέβασε το 96 (το εξώφυλλο του οποίο δείχνει λανθασμένα ως τεύχος 304). Παρακαλώ κοιτάξτε το και ενημερώστε. Ευχαριστώ θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή