Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τι κάνεις; Ωραίο καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα! (Η μπασκετική βερσιόν του τα...Πάντα όλα)!!!



Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ και μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αστραπή (κυριολεκτικά) που δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ’’ΤΑ ΝΕΑ’’ (στη σελίδα 55 της εφημερίδας και εκτός αθλητικού ενθέτου). Ο άνθρωπος που ηγείται του συνδικαλιστικού κινήματος των μπασκετμπολιστών και δίνει σκληρή μάχη με σταθερότητα απόψεων και θέσεων έδωσε ρεσιτάλ ακρίβειας και με τις απαντήσεις. Σημειώστε ότι οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου Αλέξη Τσατσούλη που επιμελήθηκε τη συνέντευξη ήταν λιτές, εύστοχες και δεν υπήρχε ζήτημα παρανόησης ή παρερμηνείας τους από τον συνεντευξιαζόμενο!
Διάλεξα το best of των 20 ερωτο-απαντήσεων και αφού σταυροκοπήθηκα για το τι περιμένει το δύσμοιρο το μπάσκετ σας τις παρουσιάζω (πρώτα οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις με μαύρα στοιχεία και στην παρένθεση που ακολουθεί ο δικός μου καλοπροαίρετος σχολιασμός)...
- Ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ, θα παρακολουθείς τη διαδικασία αποπληρωμής οφειλών του ΠΑΟΚ στους συναδέλφους σας;  Βέβαια και ως Σύνδεσμος θα αντιδράσουμε κατάλληλα αν διαπιστωθεί πρόβλημα. (Αυτό το κρατάω στην άκρη του μυαλού μου ως μελλοντική δέσμευση).
- Ποιές αντιδράσεις εισέπραξες από τις νέες δηλώσεις σου κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας; Αυτές είναι προσωπικές απόψεις για τις οποίες έχω επιχειρήματα. (Τα πάντα...όλα είναι προσωπικές απόψεις, το ξέρουμε, αντιδράσεις όμως υπήρξαν;)
- Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ διαφώνησε γραπτώς με τις θέσεις σου για την ΕΟΚ. Το σχόλιο σου; Ουδέν σχόλιο. Έχω τις προσωπικές μου απόψεις και δεν προσπαθώ να πείσω κανένα άλλο. (Η νέα γενιά συνδικαλιστών ηγετών αρκείται στην...αυτοαναφορικότητα. Πείθει τον...εαυτό της ότι έχει δίκιο και δεν ενδιαφέρεται να πείσει κανένα άλλο. Οπως έλεγε και ο Mr. Bond ’’Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν΄’)
- Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις στη συνδικαλιστική σου δράση; Ολες οι ώρες της συνδικαλιστικής δράσης είναι πολύ ευχάριστες. (Ναι, βρε Λάζο μου αλλά στο σχολείο μας έμαθαν ότι η απάντηση στην ερώτηση με τη λέξη πόσες είναι....τόσες. Εκτός αν δεν καλύπτει τη συνδικαλιστική σου δράση κάποιο γνωστό αριθμητικό μέγεθος).
-  Ποιά άμεσα θετικά ή άλλα αποτελέσματα είχε η πρόσφατη απεργία του ΠΣΑΚ; Ασχολήθηκαν οι αρμόδιοι με τα θέματα αλλά δεν έλυσαν κανένα. (Ούτε στο σάιτ του ΠΣΑΚ δεν κοιτάς βρε Λάζαρε; Εκεί στην πρώτη σελίδα γράφει για τον αρμόδιο Βασίλη Οικονομίδη τα εξής:
Μάλλον εννοούσε ότι μιλάμε μόνοι μας και δεν μας ακούει κανείς.
 Δηλαδή μόνοι σας λέτε ότι δεν σας ακούει κανείς, πως ασχολήθηκαν λοιπόν όλοι οι αρμόδιοι; Τι να πιστέψω τώρα εγώ; Χώρια που στα μίντια δεν είδα την απεργία να σας πολυπαίρνουν στα σοβαρά).
- Φοίτησες για δύο χρόνια σε σχολή ηλεκτρολόγων. Ασχολείσαι με τα ηλεκτρολογικά στο σπίτι; Δεν ασχολούμαι στο σπίτι έρχεται ηλεκτρολόγος. (Ευτυχώς...).
- Σου αρέσουν τα ηλεκτρονικά είδη. Ποιό είναι το πρόσφατο ηλεκτρονικό απόκτημα σου; Ενα κινητό τηλέφωνο με ευρύτερο πληκτρολόγιο (Αυτό το...ευρύτερο δεν το κατάλαβα αλλά είμαι στούρνος με κινητά και gadget).
- Ποιός ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος σου στο σκάκι; Ο ποδσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζούλιο Μπαπτίστα. Παίξαμε και αναδειχθήκαμε ισόπαλοι. (Και δεν σε έχουν καλέσει ακόμη στην Ολυμπιακή ομάδα σκακιού. Αν το χειρότερο αποτέλεσμα σου είναι η ισοπαλία ο Κάρποφ και ο Κασπάροφ πρέπει να τρέμουν, ο δε Μάγκνους Κάρλσεν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση).
- Με ποιά κίνησή σου ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ θεωρείς ότι έκανες ματ; Δεν έκανα ποτέ προσπάθεια να κάνω ματ. Εκανα προσπάθεια να για να γίνει πιο όμορφο το παιχνίδι. (Εδώ με αιχμαλώτισες... Αν πασάν που λένε και στο σκάκι).
(Τη φωτογραφία τη δανείστηκα από το προσωπικό σάιτ του Λάζαρου Παπαδόπουλου).

7 σχόλια:

  1. O BON OYEIΦΕΡ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ...
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...στο superbasket.gr
    εχουμε τιποτα πικαντικο εδω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν είσαι πρόεδρος/συνδικαλιστής και μάχεσαι για να τηρούνται τα συμβόλαια και οι πληρώμες και όλα τα σχετικά από τις ομάδες/εργοδότες, δεν μπορείς από την άλλη να επιβραβεύεις έναν από τους χειρότερους εργοδότες του ελληνικού μπάσκετ και να παίζεις "αφιλοκερδώς" στην ομάδα που χρωστάει χρήματα στα μισά μέλη του πσακ και όχι μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ''εκκεντρική αντιμετώπιση'' που έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ έως τώρα στο πρωτάθλημα διατητικά,έχει σχέση και με τον Παπαδόπουλο?Και αυτό είναι ένα καλό ερώτημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η κεδ δεν νομιζω οτι εχει θεμα με πσακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να αναπαράγω θεωρίες συνωμοσίας γιατί... θεοποιούν πρόσωπα και θεσμούς και τη δύναμη τους. Με απλά λόγια: Αν υιθοετήσω αυτή τη λογική θα είναι σαν να υποστηρίζω την παντοδυναμία της ΕΟΚ στην οποία υπάγεται η ΚΕΔ. Αν τώρα κάποιοι προσπαθούν για ίδιο όφελος και για μελλοντική αβάντα να παριστάνουν τους αρεστούς αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι καλό το ερώτημα αλλά και νεφελώδες το τοπίο. Για παράδειγμα αυτό ακριβώς φοβήθηκε ο ΠΑΟΚ ή του είπαν ότι πρέπει να φοβάται και άδειασε τον Λάζρο με την ανακοίνωση του. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στόχος εξ΄ορισμού αλλά αν κάποιοι τον μετατρέπουν σε στόχο το...πουλάνε σε συγκεκριμενα κέντρα εξουσίας ως ’’κίνηση καλής θέλησης’’. Πιο πολλά δεν μπορώ να εξηγήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετο με τον Λάζο:

    Παρατήρησα ότι στον αγώνα ΓΣ/Ολύμπια-Κολοσσός είχε αφαιρεθεί από τις φανέλες της ΓΣ/Ολύμπια η διαφήμιση του ιντερνετικού -ανταγωνιστικού προς τον ΟΠΑΠ- καζίνο. Γνωρίζεις τι μεσολάβησε; Τους έβαλαν χέρι από τον ΕΣΑΚΕ;

    Γιώργος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το είδα το ματς και δεν ξέρω να σου απαντήσω. Θα το ψάξω αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό να έχει συμβεί όπως το γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή