Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Χωρίς Γιάο οι Κινέζοι στο Παγκόσμιο

Από τη Σανγκάη όπου βρίσκεται για τις ανάγκες ενός κοινωνικού προγράμματος του ΝΒΑ και της Κινέζικης κυβέρνησης ο Γιάο Μινγκ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα γήπεδα μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Οριοθέτησε ως σημείο επιστροφής του το ξεκίνημα της νέας περιόδου τονίζοντας μάλιστα ότι θα προσπαθήσει τότε να είναι 100% έτοιμος.
Το όλο θέμα έχει ελληνικό ενδιαφέρον αφού η εθνική ομάδα της Κίνας είναι στον ίδιο όμιλο με την εθνική μας και ουσιαστικά ο Γιάο απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει στην Τουρκία για το παγκόσμιο. Οι αγώνες του παγκοσμίου γίνονται σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ και γίνεται αντιληπτό από τα όσα είπε ο Γιάο ότι πολύ δύσκολα θα είναι καλά εκείνο το διάστημα μετά τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό του που τον εμπόδισε να παίξει φέτος με το Χιούστον. Προβλήματα τραυματισμών και μάλιστα συνεχών αντιμετωπίζει και το άλλο αστέρι των Κινέζων ο Γι Γινλιάν που παίζει στους Νετς αλλά αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει κανονικά στο Παγκόσμιο.

2 σχόλια:

  1. Είτε με Yao είτε χωρίς Yao την 20άρα τους από την Ελλάδα την έχουν οι Κινέζοι.
    Και πολύ εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα να λείπουν αστέρια από το παγκόσμιο , ας είναι κι ένας ψηλός σαν τον Μινγκ. Θέλουμε δυνατές ομάδες αντιπάλους. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή