Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ υπάρχουν;

Πολύ σοβαρότερες διαστάσεις της απλής καταγγελίας επέχουν όσα είπε ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πατρών κ.Μπογονικολός μετά την ήττα της ομάδας του από το Ρέθυμνο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την αλήθεια των καταγγελιών σοκ που έκανε αλλά το όλο θέμα είναι πιο βαθύ....
Ιδού τι είπε μετά το παιχνίδι ο κ.Μπογονικολός ( αναδημοσιεύω τα βασικότερα σημεία από το τοπικό έγκυρο site http://www.kosmopolitis.gr/): ’’Μπορεί ο χώρος να έχει λαμόγια αλλά εγώ δεν θα μείνω μέσα στη λάσπη μαζί τους. Κατονομάζω με στοιχεία δύο μάνατζερ, Δελημπαλταδάκη και Καπάζογλου, που με πίεσαν με μηνύματα χτες και σήμερα αναφορικά με τη διαιτησία. Εγώ δεν ενέδωσα ούτε σήμερα, ούτε πέρυσι και πάλι με το Ρέθυμνο εκτός έδρας. Εχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και να μην κρύβομαι. Είμαι στη διάθεση του αθλητικού δικαστή. Δεν τα έχω με την ΕΟΚ. ’Αλλωστε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ τους θεωρεί μάστιγα τους μανατζαραίους’’...
Κατ΄αρχήν, ο κ.Μπογονικολός έχει πλέον την ευθύνη της απόδειξης όσων καταγγέλει. Το πιθανότερο είναι την υπόθεση στο τέλος να τη σκεπάσει το...σκοτάδι αφού για την περίπτωση του ενός εκ των δύο μάνατζερ υπήρχε παρελθόν με καταγγελίες διαιτητή για SMS αλλά το όλο θέμα ξεχάστηκε! Επίσης, θα θεωρούσα πανίσχυρες τις καταγγελίες Μπογονικολού αν είχαν γίνει ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και πριν από την ήττα της ομάδας του. Οχι μετά και ειδικά μετά από ήττα... Χωρίς να πιστεύω ότι λέει ψέμματα...
Εκείνο που μου κάνει εξαιρετική εντύπωση είναι άλλο... Γιατί δεν δείχνουν την παραμικρή ευαισθησία τα δημοσιογραφικά όργανα (ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ) που ένας άνθρωπος που διατηρεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου (Π. Καπάζογλου) ασκεί παράλληλα και το επάγγελμα του μάνατζερ επαγγελματιών αθλητών! Παλαιότερα, μάλιστα είχε γίνει σχετική καταγγελία από δημοσιογράφο στο πειθαρχικό του ΠΣΑΤ με ολόκληρο φάκελλο όπου φαινόταν από δηλώσεις και του ίδιου του Καπάζογλου ότι είναι ο μάνατζερ του Σχορτσανίτη. Αλλά, ω του θαύματος, τότε το πειθαρχικό του Συνδέσμου Αθλητικογράφων τον αθώωσε γιατί κατά δήλωση του τότε προέδρου του: ’’Μας ορκίστηκε ότι δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα του μάνατζερ’’. Φυσικά για το θέμα αυτό ουδείς αθλητικογράφος ή δημοσιογράφος του μπάσκετ δεν τολμάει να κάνει αναφορά για να μην θιχτεί η...συντεχνία. Μετά από εκείνη την παλαιότερη καταγγελία πλέον ο μάνατζερ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη μοιάζει να είναι ο....αόρατος άνθρωπος. Αν βρείτε ποιός είναι, αν βρείτε το όνομα του σε εφημερίδες ή σάιτ να μου το πείτε και μένα. Εχω αρχίσει και πιστεύω ότι τον Σχορτσανίτη τον αντιπροσωπεύει απλά ο...μάνατζερ! Και μένω με την απορία αν πάλι ο ΠΣΑΤ που διαμαρτύρεται και δικαίως όταν τα μέλη του καθυβρίζονται στα γήπεδα θα παρέμβει (χωρίς την ανάγκη καταγγελίας) και θα στείλει την υπόθεση για διερεύνηση στο πειθαρχικό! Ενημερώνω πάντως και τον κ.Μπογονικολό (σε περίπτωση που είναι διατεθιμένος να υποστηρίξει σοβαρά και υπεύθυνα τα όσα κατήγγειλε το Σάββατο) ότι ο Π. Καπαζόγλου διατηρεί ακόμη ενεργή τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και παραμένει μέλος του ΠΣΑΤ και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης! Αλλά πιθανώς έχει πάψει να είναι επαγγελματίας μάνατζερ μπασκετμπολιστών...

9 σχόλια:

  1. ena aiwnio erwthma:to basket sthn ellada zei???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι φανερό ότι ζει; Παρασκήνιο υπάρχει εκεί όπου υπάρχουν και ζωντανοί οργανισμοί! Εντάξει δεν αποπνέει υγεία η όλη υπόθεση αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα δείγμα της επικοινωνιακής πολιτικής μαγείας της ΕΟΚ παίρνουμε και από την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ.Βάζουν απέναντι μια από τις λίγες ομάδες που έχουν δυναμική και κόσμο να ανεβάσουν εμπορικά το πρωτάθλημα,γίνονται αντιπαθείς,γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει τις μεθοδεύσεις και στο τέλος θα πετύχουν και τον αντίθετο σκοπό γιατί ο Λάζος θα γίνει ήρωας και κανένας δε θα θυμάται τα λάθη του..(όχι ότι δικαιολογείται ο ΠΑΟΚ που χασε διαφορά δεκαπέντε πόντων χτες σε μια περίοδο)..

    Όσο για τους μανατζαραίους εδώ δεν επενέβη κανείς τη δεακαετία του 90 που γινόταν της τρελής το πανηγύρι με τις μεταγραφές,τώρα θα ασχοληθεί που δεν ενδιαφέρεται κανείς για το μπασκετάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ φίλε συμφωνώ πως πρέπει να προσέχονται οι ομάδες της Θεσσαλονίκης αφού στην ουσία αυτές έχουν τον πιο πολύ μπασκετικό κόσμο,αλλά δε νομίζω πως για τον ΠΑΟΚ υπάρχει κάποια γραμμή φέτος για να σφάζεται.Περισσότερο μου φαίνεται πως επειδή η ηγεσία της ΚΕΔ κοιμάται,κάποιοι βρίσκουν αφορμές για να ''πουλήσουν'' τα σφυρίγματα αυτά στον ''πατερούλη'' για κάθε χρήση.Κουρούνα παρασχολήθηκες με παίχτες και προέδρους τελευταία και μας έχεις πίσω σε ρεπορτάζ ΚΕΔ(εξαιρείται το περίφημο πάρκινγκ πια)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητη κούρουνα,μια λιγο εκτος του θέματος ερώτηση?μηπως η διαιτησία της περασμένης εβδομάδας στο οακα ειναι μια γεύση του τι θα αντιμετωπισει όποιος πεσει αντίπαλος με την ρεαλ σε νοκ άουτ αγώνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΕΟΣ...οχι να μιλανε και οι βαζελοι για διαιτησια στο μπασκετ που περνανε πριονοκορδελα ολες ανεξαιρετως τις ομαδες στην ΕΛΛΑΔΑ και μεχρι προσφατα και στην ΕΥΡΩΠΗ(μαζι εκει βεβαια και η ΤΣΣΚΑ).Αλλα οταν συνηθισεις το 80-20 σου κακοφαινεται το 45-55 η ποσο μαλλον το 50-50.
    ΑΥΤΑ προς το παρον
    ROY 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επαναλαμβάνω ότι αποτελεί περίπου αστικό μύθο η δύναμη της ΕΟΚ στη διαιτησία. Αλλο αν έχουν δύναμη (λόγω θέσης) κάποια άτομα και άλλο αν συνολικά δίνει γραμμή η ΕΟΚ σε βάρος μιας ομάδας. βολεύει όμως για πολλούς λόγους να διαδίδεται αυτή η...μυθολογία, ενισχύει το στάτους ορισμένων στο χώρο. Συνήθως ισχυροί στο παρασκήνιο είναι αυτοί που δεν φαίνονται και όχι αυτοί που το διαφημίζουν!
    Το μεροκάματο των μάνατζερ παραμένει ίδιο! Και ίσως τώρα είναι και μεγαλύτερο με τη σωρεία ξένων και κοινοτικών που έρχονται και φεύγουν σε χρόνο ρεκόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον Συμεωνίδη έγινε και θέμα αφού θέλεις φρέσκο πράγμα στο παιχνίδι γυναικών Αρη- Παναθηναϊκού ότι χαστούκισε μια κοπέλα. Ο ίδιος το αρνείται αλλά η κοπέλα (φίλαθλος του Παναθηναϊκού) έχει κάνει και επίσημες καταγγελίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ευρώπη τα...κόζια της διαιτησίας έχουν αλλάξει από πέρυσι. Οταν αποκάλυψα ότι άνθρωπος του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της περσινής πρώτης φάσης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Ρήγα και του έκανε δριμύτατα παράπονα κάτι ήξερα όχι μόνο για το ραντεβού! Ο Μεσίνα είναι λογικό να έχει καλές διαιτησίες. Ξέρει τα κατατόπια λόγω...ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
    Στην Ελλάδα το όλο θέμα είναι λίγο νεφελώδες. Το γράφω και το εξηγώ το γιατί αυτή την Τετάρτη στη στήλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή