Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Τηλεοπτικό χάος!

Η αυριανή μέρα θεωρείται η πλέον καθοριστική για την κατάληξη των ταλαιπωρημένων τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1 αφού θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τον ΣΚΑΙ. Θα γίνει δηλαδή γνωστό αν τελικά παίρνει τις τρεις ομάδες που έχουν συμβόλαιο με τον ΑΝΤ-1 (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τον Πανελλήνιο σε συνεργασία όσον αφορά τον τελευταίο με το TV Μακεδονία). Ακούστηκε χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΚΑΪ έχει δείξει την διάθεση να πάρει ''πακέτο'' και τις υπόλοιπες επτά ομάδες που παραμένουν άστεγες αλλά ξαφνικά υπάρχει θέμα...Οικονομίδη. Κόντρα σε κάθε λογική ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ λέγεται ότι επιμένει πως ''πρέπει να περιμένουμε την ΕΡΤ γιατί έχουμε υποσχεθεί να πάνε και εκεί ορισμένες ομάδες''.
Αν ισχύει αυτό, κάτι που δεν θεωρώ απίθανο τότε η λογική του προέδρου του ΕΣΑΚΕ αποτελεί την απόλυτη οικονομική καταδίκη για αρκετές ομάδες αφού η κατάσταση στην ΕΡΤ είναι χαοτική. Δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος της Χρ. Παναγόπουλος αρνείται να παραιτηθεί. Ακόμη και αν όπως διαδίδεται παραιτηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει διάδοχη λύση. Με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές η ΕΡΤ αποκλείεται πριν το τέλος της χρονιάς να ασχοληθεί με οτιδήποτε σοβαρό και σίγουρα όταν προκύψει νέα διοίκηση και όταν αυτή αναλάβει καθήκοντα δεν θα είναι το πρώτο της μέλημα η αγορά δικαιωμάτων στην ουσία....μισού πρωταθλήματος. Εννοείται ότι με κάθε εβδομάδα που χάνεται μειώνονται και τα όποια πιθανά έσοδα των ομάδων από την τηλεόραση μεγιστοποιώντας το οικονομικό αδιέξοδο αρκετών ΚΑΕ.
Για να γίνουν λίγο χειρότερα τα πράγματα ακούγεται ότι αύριο ο ΣΚΑΪ εκτός από τις τρεις ομάδες που έχουν συμβόλαιο με τον ΑΝΤ-1 θα ανακοινώσει συμφωνία με άλλες τρεις (Κολοσσός, Πανιώνιος και Περιστέρι;) δημιουργώντας στην ουσία δύο ''τάξεις'' ομάδων στον ΕΣΑΚΕ. Τις επτά ή δέκα (αν μπουν στο μπλοκ του ΣΚΑΙ Κολοσσός, Πανιώνιος και Περιστέρι) συνολικά που θα έχουν λύσει το πρόβλημα τους και θα διαθέτουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και άλλες τέσσερις (Ηλυσιακός, Τρίκαλα, Καβάλα και Ολύμπια που έχει κάποια μορφή συμφωνίας με το Conn-X) χωρίς ουσιαστικά έσοδα να περιμένουν την ΕΡΤ!!! ''Φως'' από άλλα τηλεοπτικά κανάλια πλην ΣΚΑΪ  δεν υπάρχει. Η Nova πήρε ότι ήταν (και ήθελε) να πάρει την τελευταία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως έγκαιρα σας είχαμε γράψει ενώ το έτερο συνδρομητικό Conn-X δεν διαθέτει, όπως ακούγεται, την αναγκαία ρευστότητα για  να μπει στο παιχνίδι και βολεύτηκε με την απόκτηση των δικαιωμάτων της Α2 για τα οποία ούτως ή άλλως δεν κατέβαλλε ουσιαστικό τίμημα.
Φυσικά οι ΚΑΕ είναι αποφασισμένες να στηρίξουν τις επιλογές του Βασίλη Οικονομίδη ο οποίος τόσα χρόνια τις έχει πείσει ότι κάνει με απόλυτη επιτυχία το μοναδικό πράγμα που τις ενδιαφέρει: Να πουλάει τηλεοπτικά δικαιώματα και να τους εξασφαλίζει έσοδα που με κάθε νέα συμφωνία μειώνονται δραστικά.

4 σχόλια:

  1. Aparadekto auto pou simvainei me to basket... K gia ola auta ipeuthinos o Oikonomidis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν στην Ελλάδα τα κανάλια δεν προτιμούσαν ποδόσφαιρο δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Οικονομίδη κάποιοι τον εκλέγουν, δεν πήγε μόνος του και κάθισε στην καρέκλα του έμισθου προέδρου. Συνεπώς έχουν τον πρόεδρο που τους αξίζει και δεν δέχομαι κουβέντα επ’ αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπερεκτιμάς και αυτούς που διοικούν τα κανάλια έτερε ανώνυμε. Εδώ η Nova πληρώνει 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και χθες στο Λεβαδειακός- Παναθηναϊκός τα πλάνα έκοβαν κεφάλια όρθιων θεατών. Γυρίσαμε στη δεκαετία του εβδομήντα, μόνο στα αρχεία της ΕΡΤ και της ιστορικής ΥΕΝΕΔ υπάρχουν πλάνα με κόσμο να κρύβει το γήπεδο. Τα κανάλια ενδιαφέρονται για το χρήμα και το χρήμα δεν το φέρνει το ποδόσφαιρο αλλά ο ΟΠΑΠ και το στοίχημα. Δες τον σπόνσορα στις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές, κοίταξε ποιός φορέας ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα για διαφήμιση σε όλη τη χώρα (μακράν του δευτέρου ο ΟΠΑΠ για να μην ψάχνεις) και θα καταλάβεις γιατί υπάρχει τέτοιο ξαφνικό ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των...ορθίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή