Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Νεκρός με 20 σφαίρες ο Καλμάνοβιτς!


Σοκ στο Ρωσικό αλλά και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ από την είδηση της εκτέλεσης του ιδιοκτήτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης γυναικών Σπαρτάκ Μόσχας Σαμπτάι φον Καλμάνοβιτς. Ο Καλάμνοβιτς έπεσε σήμερα το μεσημέρι θύμα δολοφονικής ενέδρας όταν άγνωστοι γάζωσαν με 20 σφαίρες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ο Καλμάνοβιτς γνωστός για την ενασχόλησή του με πολλές ομάδες μπάσκετ στο παρελθόν ήταν πρόεδρος, χορηγός και ιδιοκτήτης της Ζαλγκίρις Κάουνας το 1999 όταν με προπονητή της τον Γιόνας Καζλάουσκας η Λιθουανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στο φάιναλ φορ του Μονάχου. Επίσημη ενασχόληση του ήταν η εταιρεία κατασκευών που διατηρούσε σε ιδιόκτητα κτίριο επτά ορόφων στο κέντρο της Μόσχας.
Ο Καλμάνοβιτς ήταν παντρεμένος με την παλιά διεθνή πλέι μέικερ της εθνικής Ρωσίας Αννα Αχρίποβα με την οποία είχε δύο παιδιά. Σε ετήσια βάση η Σπαρτάκ, ομάδα που συντηρούσε ο ίδιος είχε μπάτζετ που θα ζήλευαν αντρικές ομάδες και ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια δολάρια ενώ τη φανέλα της έχουν φορέσει ή συνεχίζουν να φοράνε μερικές εκ των κορυφαίων μπασκετμπολιστριών του πλανήτη όπως η Λορίν Τζάκσον ή η αρχηγός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Ντιάνα Ταουράσι. Η συλλογή του Καλμάνοβιτς με πορσελάνες και σερβίτσια όλων των τσάρων της Ρωσίας θεωρείται η μεγαλύτερη του πλανήτη και σύμφωνα με εκτιμήσεις οίκων όπως ο Σόθμπις κοστίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

8 σχόλια:

  1. Κοίτα που έχει φτάσει ο κόσμος.Τι να πω.Συλλυπητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως... Μάλιστα από ότι έμαθα από τη Μόσχα πριν από λίγο παρότι ανήκε στην ελίτ της νέας νομενκλατούρας του πλούτου κυκλοφορούσε χωρίς προσωπική φρουρά και με αμάξι χωρίς θωράκιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι "άγνωστοι" που γαζώνουν αυτοκίνητα μάλλον για μαφιόζοι μου μοιάζουν...
    Και η Μόσχα του σήμερα θυμίζει λίγο από Σικάγο των 1930's!
    Κρίμα πάντως που χάνεται άδοξα κάποιος που έμπρακτα στήριξε το μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συ είπας... Εγώ τα...πούπουλα μου και το ράμφος μου προσέχω που τα βάζω και δεν γράφω κακές λέξεις για φαμίλιες και τέτοια. Πάντως, σ΄αυτό που λες για τη Μόσχα έχεις δίκιο. Μόνο που στο Σικάγο τα παλιά καλά εκείνα χρόνια υπήρχε και ποταπαγόρευση. Ο Σαμπτάι ήταν μπασκετάνθρωπος, ξέχασα να γράψω ότι το 2004 για χάρη της μέλουσας συζύγου του είχε αναλάβει όλα τα έξοδα προετοιμασίας της εθνικής Ρωσίας στις γυναίκες για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και μάλιστα είχε έρθει ο ίδιος στους αγώνες δηλωμένος ως....βοηθός προπονητή για να κάθεται στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλες σελίδες αναφέρουν ότι ασχολούνταν με την τροφοδοσία όλων των φαρμακείων της Μόσχας. Ντροπή όμως κοντά στο 2010 να έχουμε τέτοια φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βασική δουλειά του ήταν η κατασκευαστική εταιρεία που είχε. Δεν αποκλείω παράλληλα να έκανε και άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τουλάχιστον πρόλαβε ο Βασιλακόπουλος να πάρει τον δρόμο με το όνομά του στη Μόσχα. ο συγχωρεμένος δεν του το κανόνισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο συγχωρεμένος όχι μόνο βάφτισε τον δρόμο αλλά όπως αποκάλυψε το περιοδικό πριν από μερικές εβδομάδες -λίγο μετά τη λήξη του Ευρωμπάσκετ ήταν και ο διαμεσολαβητής για να αναλάβει ο Καζλάουσκας την εθνική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή