Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Βουλιάξαμε στα ρηχά και στα εύκολα

Μια ομάδα με δώδεκα μέτριους μαχητές που όμως έδωσε την ψυχή της στην άμυνα υποχρέωσε την εθνική στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και ουσιαστικά της έβαλε ένα αξεπέραστο φράγμα στην προσπάθεια της. Η οκτάδα και κατά πάσα πιθανότητα η συμμετοχή στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνονται όνειρα Σλοβένικης θερινής νύχτας αφού η εθνική ομάδα πρέπει στη δεύτερη φάση να επιβιώσει σε ένα όμιλο που θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Σλοβενία και την Ισπανία. Μπαίνει με μηδέν νίκες και οι πιθανότητες είναι μηδαμινές αφού εκτός όλων των άλλων κανείς χθες από τον πάγκο της δεν σκέφθηκε και τη διαφορά της ήττας από τους Φινλανδούς για την περίπτωση κάποιας τελικής ισοβαθμίας.
Αυτό που φοβόμαστε έγινε και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό τρόπο: Η πρώτη ήττα χθες από την Ιταλία διέλυσε μια ομάδα με πολύ μικρή συνοχή και ένα προπονητή που ''θόλωσε''. Χωρίς στηρίγματα εξ΄αρχής δίπλα του ο Τρινκιέρι (αυτοί που κάθονται στον πάγκο πλην λιγοστών εξαιρέσεων είναι εκεί για να ενημερώνουν τον πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ ή για να ονειρεύονται τη θέση του) θα κρινόταν στα δύσκολα και όχι στα εύκολα!
Ανεξήγητη παραμένει η λογική του Τρινκιέρι με τον Μπουρούση που βρέθηκε σε όλη την πρώτη φάση σε δαιμονιώδη φόρμα και τον άφησε επιδεικτικά σχεδόν και στον αγώνα με την Ιταλία και στον αποψινό με τη Φινλανδία στον πάγκο για πολύ ώρα...Φυσικά όλα αυτά και πολλά ακόμη θα τα....θυμηθούν οι έλληνες δημοσιογράφοι μόνο αν τους δοθεί εντολή άνωθεν πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει ''προγραφεί'' ο Ιταλός κόουτς. Μέχρι τότε θα διαβάζουμε άλλα αντί άλλων από όσα πραγματικά συμβαίνουν στην εθνική ομάδα.
Y.Γ. Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που μου το έστειλαν πριν από λίγο στο μέιλ μου....Προσοχή στο δεύτερο υστερόγραφο και στην  υποσημείωση του δημοσιογράφου τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά....
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.athlitismos&id=27459

36 σχόλια:

  1. Η Εθνική σήμερα κατέβηκε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Πέρα από την μη χρησιμοποίηση του Μπουρούση, θέλω να σταθώ στην εμμονή του κατά τ' άλλα συμπαθέστατου Τρινκέρι να κρατάει στον πάγκο των Φώτση στο μεγαλύτερο μέρος όλων των παιχνιδιών της Α΄ Φάσης. Συν τοις άλλοις, δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις σε κάποια σημεία του ματς τους Φινλανδούς με την ζώνη, από την στιγμή που το χέρι του Κοπόνεν "έκαιγε".
    Ο Σπανούλης - όπως ήταν λογικό - ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι περισσότεροι παίκτες με εξαίρεση τον Ζήση (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι) και τον Καϊμακόγλου (αμυντικά).
    Όσο για την συνέχεια, πιστεύω πως η Εθνική θα το κάνει το θαύμα της, γιατί έχει την ποιότητα και την εμπειρία να το πράξει. Αρκεί οι παίκτες να αποδώσουν το 101% των δυνατοτήτων τους και ο Τρινκέρι (που είναι καλός προπονητής) να βοηθήσει με τις επιλογές του.
    ΥΓ: Για το άρθρο στο "protagon": ο Διαμαντίδης, ο μόνος παίκτης που έχει μπει όλα αυτά τα χρόνια σε σύγκριση με τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, τον Γκάλη (ο Νικ είναι στο νούμερο 1 και ο Μήτσος στο νούμερο 2 των προτιμήσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας), ήταν αρχικά ανακάλυψη του Κώστα Πιλαφίδη κι έπειτα εξελίχτηκε σ' αυτό που είναι σήμερα πλάι στον μέγιστο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το περίφημο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ. δεν τον εντόπισε. Το ίδιο συνέβη πάνω κάτω και με τον Παπαλουκά, τον Αντετοκούνμπο κ.α. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον ξέχναγε μόνο σήμερα καλά θα ήταν. Γενικά ο τρινκιέρι έχει ξεχάσει, παρκάρει παίκτες στον πάγκο. Ας πούμε τον Φώτση. Τι μου τον βάζεις όταν το παιχνίδι είχε χαθεί;Να σου το γυρίσει αυτός που όπως φαίνεται τον έχεις ως τρίτη επιλογή; Το κεφάλι του μόνος θα το φάει ο Ιταλός αν δεν το έχει φάει ήδη. Ευτυχώς για αυτόν έχει υπογράψει ήδη με την ούνικς και έχει ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΥΓ σου, Κουρουνίτσα μου, όλα τα λεφτά. Ο τύπος έγραψε άρθρο- ράπισμα, έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο, αποτελεί κόσμημα αυτό το κείμενο!!! Πραγματικά τον συγχαίρω.
    Αυτός γιατί δεν μπήκε στο τσάρτερ της πενταήμερης; Επίσης...
    Για λύπηση ήταν οι "τσαρτερίστας" όπως και οι wanna be "τσαρτερίστας" μετά το αρχικό 3/3 όπου έκαναν κόντρες για το ποιός θα πανηγυρίσει περισσότερο κι έβγαλαν το άχτι τους για τον Ζήση κατηγορώντας όσους δεν τον γουστάρουν αλλά κι επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο καλύτερος φίλος τους. Μετά την ήττα από την Ιταλία άρχισαν να μας λένε γραφικότητες και μετά τη Φινλανδία το βούλωσαν κι αναλώθηκαν σε κλάψα.
    Ενημερώστε όλους αυτούς ότι έτσι όπως πάει πρέπει να στοχεύσουν στο τσάρτερ του 2015 γιατί το 2014 μάλλον χάνεται. Εύχομαι να συμβεί το αντίθετο και παράλληλα να καταλάβει ο Βασιλακόπουλος ότι τα τσάρτερ της χαράς και άρθρα όπως του παραπάνω, απλώς κάνουν πιό νοσηρό το κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Παναγιώτης-Ραφαήλ
    Διαφωνώ για τον Ζήση. Μια τεράστια μαύρη τρύπα στην άμυνα ήταν απόψε.
    Για τον Διαμαντίδη συμφωνώ. Δεν έπαιξε ποτέ και σε καμία μικρή εθνική ομάδα αφού τον αγνοούσαν! Και δεν είναι ο μόνος. Εντάξει το αναπτυξιακό ήταν επανάσταση για το 1981 αλλά έμεινε το ίδιο 32 χρόνια αργότερα! Δεν άλλαξε τίποτε. Τουλάχιστον, οι προπονητές που ασχολούνται με τις μικρές ομάδες έχουν δικό τους δίκτυο παρακολούθησης και πληροφόρησης και οι περισσότεροι κάνουν καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @κυριακή
    Για όλα υπάρχουν απαντήσεις και εξηγήσεις. Αλλά δεν είναι της στιγμής. Οπως μου είπε κάποιος από το περιοδικό που μιλάγαμε προηγουμένως και με άκουσε στεναχωρημένο: ''Κανονικά έπρεπε να....πανηγυρίζεις. Αφού δεν γράφει κανείς την αλήθεια για την εθνική θα τη γράψει το περιοδικό σου''. Αλλά δεν πάει έτσι το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως η εξήγηση είναι ότι ο Τρινκιέρι σκόπευε να κόψει τον Φώτση για να πάρει τον κατσίβελη αλλά ο Βασιλακόπουλος του άλλαξε γνώμη.

      Διαγραφή
  6. @tsarteristas
    Περίμενε τα καλύτερα έρχονται. Οταν θα πέσει γραμμή σε 3-4 μέρες ποιός φταίει και θα γράφουν όλοι τα ίδια. Εκεί θα γίνει η μεγάλη πλάκα. Τώρα απλά υπάρχει η αμηχανία γιατί είναι ζωντανή η ελπίδα και ο αρχηγός δεν έχει δώσει γραμμή. 'Εχει άλλα προβλήματα και άλλα θέματα στο μυαλό του. Ψάχνει για ενόχους από όσο μαθαίνω στο στενό του κύκλο για να εκτονωθεί. Ανοιχτή γραμμή έχω με Σλοβενία φυσικά....Αλλά είπαμε δεν είναι ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή. ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε τίποτα Κουρούνα γιατί δεν πάει άλλο η ιστορία. Πραγματικά απορώ με τους διευθυντές των εφημερίδων ή των σάιτ: Με αυτές τις αηδίες που γράφουν, με το απόλυτο "τίποτα" που αναμεταδίδουν οι απεσταλμένοι τους, δεν ζητούν εξηγήσεις; Εχει καταντήσει ανέκδοτο

      Διαγραφή
  7. Τελικά κουρουνίτσα νομίζω ότι έχουμε μικρύνει σαν ομάδα. Όχι μόνο αγωνιστικά. Το Γιαννάκη σαν προοπονητή δεν τον πάω, σαν παίκτης ήταν τεράστιος αλλά του πιστώνω εν μέρει τη φυγή του Γκάλη από τον Άρη. Αλλά ήταν ο μόνος που ήξερε τη σημασία της εθνικής ομάδας και της διαχείρισης ενός σημαντικού τουρνουά. Δεν ξέρω αν τους μόνιαζε,αν τους ενέπνεε ή ακόμη αν ήταν αυτός που δεχόταν τη κριτική περισσότερο από τους παίκτες για να προφηλαχθούν εκέινοι. Δε μου φταίει μόνο ο Τρινκέρι που έχει παρκάρει τους Μπουρούση και Πρίντεζη, ή που δεν πήρε τρίτο γκάρντ ή που πήρε τον ξυλοκόπο Καββαδά. Μου φταίει ότι πλέον χάνουμε από Σκόπια,Νιγηρία και Φινλανδία και τα ρίχνουμε αμέσως στον προπονητή! Κάποτε αυτούς τους μικρούς τους κερδίζαμε ακόμη και με χειρότερους παίκτες... Θέλω να καταλήξω στο εξής: Για να πάει η ομάδα μπροστα πρέπει να γίνει ανανέωση, πρώτα στο κεφάλι ,μετά στους παίκτες και στον προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουρούνα θέλω να σε ρωτήσω κάτι άσχετο με το ποστ. Στο περιοδικό γράφεις κάποια στιγμή για τον Δ.Γιαννακόπουλο και τα μέτωπα που έχει ανοίξει στην Ευρωλίγκα. Αναφέρεις κάποιον Τάκη.
    Ποιόν εννοείς;;;

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xωρίς να έχω διαβάσει ακόμα το περιοδικό, Τάκης για τον μπασκετικό Παναθηνα'ι'κό είναι ένας: Μπαλτάκος.

      Διαγραφή
  9. @kyriaki
    Ολα στην ώρα τους...Τώρα γράφουν οι....τσαρτεράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tsasrteristas
    Αν δεις τις κυκλοφορίες των εφημερίδων πριν από δύο χρόνια και τις δεις σήμερα θα καταλάβεις. Και για το 1-1.5 ευρώ που δεν δίνει ο κόσμος δεν φταίει μόνο η κρίση και δεν φταίει μόνο το ίντερνετ.
    Οποιαδήποτε διαφορετική φωνή, οποιαδήποτε άποψη πουν δεν ξεκινάει από συγκεκριμένες πηγές πληροφόρησης είναι ''προβληματική''. Οπως η δική μου. Και ξέρω γιατί το γράφω αυτό στη συγκεκριμένη απάντηση. Αλλά δεν είναι ούτε ο χώρος, ούτε δική μου δουλειά να ασχοληθώ με αυτό.
    Χαίρομαι που υπάρχει αυτό το περιοδικό όπου ούτε εκδότης, ούτε κανείς άλλος δίνουν '''γραμμή''. Κάθε συντάκτης του είναι μια διαφορετική φωνή. Πραγματικά με όσα βλέπω και ακούω χαίρομαι διπλά τον τελευταίο καιρό. Και τα διάφορα ''εμπάργκο'' που τρώει το περιοδικό μας κάνουν περήφανους και μας πείθουν ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Απλά στην Ελλάδα πρέπει με κάποιον να είσαι. Αν είσαι με τη δουλειά σου και την αλήθεια τους μπερδεύεις. Ξέρω γιατί τα γράφω σήμερα όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βγαλτο απο μεσα σου. Πες το. Μην το αφησεις να σε τσουρουφλισει. Πες το: "εαν ειχαμε Γιωργακη Ραμπο Σιγαλα, δεν θα ειχαμε 2 ηττες".

    Ετεροχρονισμενη, ακυρη, αλλα απορια μου: πως εκρινες την κινηση Γιαννακη να αρνηθει την χειραψια του προσταμενου του στο αεροδρομιο της Κινας?

    ΥΓ: Μονο εγω παλευω για να στειλω ενα μνμ απο 2 ως 6 φορες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Soulis
    ανανέωση και φρεσκάρισμα νοοτροπίας χρειάζεται η ομάδα. Οσον αφορά στο από πάνω μέχρι κάτω συμφωνώ. Φρέσκα μυαλά θέλει η ομάδα. Τα άλλα είναι αυτά που γράφουν οι....τσαρτεράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Godfather
    Δεν αναφέρομαι στον Μπαλτάκο. Αυτός πλέον δεν ασχολείται με το μπάσκετ ενεργά τουλάχιστον. Είναι δεξί χέρι του πρωθυπουργού. Και ο Τάκης που ανέφερα ήταν στην πλευρά του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @tommygun
    Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Ηθελα μια εθνική με Λάζαρο και Γιωργάκη. Αργή, απελπιστικά αργή αλλά τόσο απολαυστική!
    Η αλήθεια είναι ότι το θέμα Γιαννάκη δεν το έψαξα και δεν ξέρω λεπτομέρειες. Δείχνει άκομψο αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο δημόσια ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρέπει να ήταν πολύ, μα πάρα πολύ, φορτωμένος για κάποιο λόγο. Δεν τα συνηθίζει αυτά ο Γιαννάκης.Επίσης, στην Κίνα υπάρχει πάντοτε ένα δεδομέν ο πρόβλημα....συγχρονισμού λόγω έλλειψης γνώσης Αγγλικών. Οπότε οι παραξηγήσεις και λόγω διαφοράς νοοτροπίας πρέπει να ήταν στην ημερήσια διάταξη.
    Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι. Καλός προπονητής ο Αγγέλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ω προβοκατορικο πτηνο, ω καταμαυρο πετουμενο, ω που να παει το καναβουρι που τρως 3 ευρω τα 100 γραμμαρια, φαγωθηκες με τον Αγγελου. Περα απο τον χαβαλε ομως, το σωστο σωστο.

    Ναι, επεσα εξω στην εκτιμηση μου για τον Αγγελου. Εξακολουθω να μην τον εκτιμω ΚΑΘΟΛΟΥ, αλλα δεν μπορω να του φαω το δικιο. Εκανε δουλεια στην πρωτη σαιζον, δεν ξερω τι θα κανει στην δευτερη. Δεν ξερω επισης (δεν ασχοληθηκα εντελως περυσι με τον Αρη) τι κλιμα θα επικρατησει σε τυχον ντουντουκι (=βαρια ηητα, διασυρμος) με τον συμπολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @tommygun
    Να σου πω....Μου επιτρέπεις αυτή τη φοβερή λέξη να τη λανσάρω στη στήλη μου. Ακου ντουντούκι!!!! Οτι πρέπει για κουρουνισμούς είναι το....ντουντούκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Godfather
    Εχεις παλιά τεύχη του περιοδικού στο πατάρι σου; Πέρσι (ημερολογιακά μιλάω) κάπου στην αρχή ή προς τα μέσα της χρονιάς είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός θα πάει μακριά στην Ευρωλίγκα. Και έλεγα ότι εμφανίσθηκε μετά από καιρό στο ΣΕΦ ο Τάκης. Σου μιλάω για την εποχή Ιβκοβιτς τώρα, πριν αναλάβει ο Μπαρτζώκας.
    Tip για να σε βοηθήσω στη σκέψη σου: Προσπάθησε να θυμηθείς τα τελευταία χρόνια ένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ...) που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Περιμένω να μου θυμίσεις ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με αυτό που έγραψες επιβεβαίωσες τον λόγο που σε ρωτάω να μάθω γι αυτόν τον ''Τάκη''.
    Πριν κάνα μήνα που λες Κουρούνα έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια γνωστή οπαδική στήλη εφημερίδας στην οποία ο συγγραφέας έγραφε :’’Άλλωστε είναι γνωστό πλέον ότι το ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός το χρωστάει στον Τάκη’’. Μου έκανε εντύπωση διότι πρώτη φορά συναντούσα το όνομα. Λίγες μέρες αργότερα στην ίδια εφημερίδα το ξαναδιάβασα. Ο Τάκης με έπιανε αδιάβαστο. Διαβάζοντας προχτές το περιοδικό είδα να γράφεις και εσύ γι αυτόν τον Τάκη και προφανέστατα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Κάτι που μου το επιβεβαίωσες πριν λίγο….

    Ποιος είναι όμως δεν μου λες……

    Τakis N.

    ΥΓ: Προφανώς το παιχνίδι που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός το ρωτάς για να μου δείξεις ότι ….δεν αδικήθηκε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαφωνω οτι ο Ολυμπιακος δεν εχει αδικηθει αυτα τα 2 χρονια, αλλα μικρη σημασια εχει...πχ Σιενα περυσι ή τελικο με Τσσκα στην Πολη...Απο τη στιγμη που μπηκε ενα εκτος χρονου καλαθι, υπαρχει αλλοιωση αποτελεσματος, ειτε ειχε επιθεση μετα ο Ολυμπιακος ειτε οχι...Μην ακουω τις αρλουμπες των Ιταλων...Στον τελικο με την Τσσκα, σφυριξαν οπως στον ημιτελικο με τον παο...Απλα ο Ολυμπιακος εκανε το θαυμα και κανενας δε σταθηκε εκει...Υπαρχουν δηλαδη παιχνιδια που εχει αδικηθει η ομαδα...Το σιγουρο ειναι οτι αυτα τα δυο χρονια υπαρχει σεβασμος προς την ομαδα, που δεν υπηρχε τα προηγουμενα χρονια...Σε αντιθεση με το τι συμβαινει στην Ελλαδα...

    Οσο για τον Τακη...Αναφερεσαι στον Λιβιερατο...Οχι τον τραγουδιστη...Παντως περυσι που ανελαβε ο Μπαρτζωκας, δε νομιζω να εμφανιστηκε στο Σεφ...Μπορει να κανω και λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άσε τους Λιβιεράτους με τις ξανθές τις φράντζες και τους Μπαλτάκους με τα γυαλιά να κάνουν τη δουλειά τους και συνέχισε το στόρι με τους τσαρτερίστας. Υπόσχομαι να σε βοηθήσω...Το πρωί είχαν ολοι κοινό θέμα για το ότι οι παίκτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Μετά όλοι έγραψαν ότι το ταξίδι του Βασιλακόπουλου στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένο. Μετά το ματς με την Φινλανδία περίμεναν να ακούσουν τις δηλώσεις του (κοινοβουλευτικού εκπροσώπου) Ζήση ώστε να σχολιάσουν (τρομάρα τους) ότι "η εθνική δεν παίζει ξύλο". Εγώ κουρουνίτσα μου αναρωτιέμαι αν αυτοί οι τύποι που δηλώνουν δημοσιογράφοι έχουν πατήσει ποτέ στο γήπεδο ή αν κάθονται να δουν λατρεμένο μπασκετάκι όπως κάνουμε εμείς τα αρρωστάκια ή αν το πεδίο τους περιορίζεται στο να μπαίνουν στα τσάρτερ, στο να μοστράρονται σε πρωτοσέλιδα ως απεσταλμένοι ή στο να φωτογραφίζονται με τον Ομπράντοβιτς! Γιατί εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει δημοσιογράφος χωρίς φωτογραφία με τον Ομπράντοβιτς. Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία αλλά ακολουθία της λογικής του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @bball gourouna
    Παρότι ξεφεύγουμε του θέματος. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με χαλάει καθόλου ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Η ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ. Δεν με χαλάει καθόλου, αντιθέτως μου αρέσει όχι απλά να μην αδικούνται αλλά να ευνοούνται κιόλας. Μεγάλωσα βλέποντας αγώνες που όταν έπαιζαν οι Ελληνικές ομάδες με Ισπανικές ή Ιταλικές παρότι υπήρχε διαφορά δυναμικότητας πέρναγαν από κανονικό λεπίδι. Οπότε ότι έγραψα δεν το έγραψα με κακή πρόθεση. Το αντίθετο. Μην αρχίσουμε και την κουβέντα για την παλιά καλή εθνική Σερβίας και πάρει φωτιά το μπλογκ.
    Συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός έχει σεβασμό στην Ευρώπη. Μόνο που είχε τον ίδιο σεβασμό ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΑ! Δεν με ενοχλεί, ούτε με στεναχωρεί το επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Τώρα τον δικαιούται τον σεβασμό. Αλλά η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα. Ψάξε βρες μου και εσύ παιχνίδια που αδικήθηκε. Βρήκες με χίλια ζόρια δύο και αυτά συζητήσιμα...
    Δεν θυμάμαι να αδικήθηκε στον τελικό της Πόλης αλλά δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Ακόμη και αν έχω άδικο έπαιζε με τους Ρώσους. Κατανοητό έτσι; Και μια χρονιά αργότερα έπαιξε δύο παιχνίδια στο Λονδίνο με διαιτητή τον Ιταλό που είναι ο μοναδικός που παίζει 50-50.
    Με τη Σιένα το λάθος δεν ήταν διαιτητικό. Ηταν λάθος του χρονομέτρη και ακόμη μεγαλύτερο λάθος στα όρια του σκανδάλου, της Ευρωλίγκας, που δεν επανέλαβε το παιχνίδι. Αλλά σου θυμίζω ότι ανεξάρτητα της εξέλιξης του αγώνα και της τοποθέτησης μου περί αδικίας ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ δεν αδικούσε τον Ολυμπιακό εφόσον σκόραρε. Αντίθετα τον ευνοούσε. Αλλά δεν σκόραρε. Εγινε από Έλληνα χρονομέτρη και σε ελληνικό γήπεδο. Όχι στη Σιένα. επειδή εσχάτως και για καλό να γράφω παρεξηγιέμαι το ξαναλέω: Έπρεπε να επαναληφθεί ο άγώνας διότι στην εφαρμογή των κανονισμών δεν μετράει η πιθανή (και ανεξακρίβωτη) πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα. Αλλά δεν είχαν δουλειά οι διαιτητές και το μοναδικό λάθος που έκαναν ήταν ότι δεν είδαν το instant replay.
    Επίσης νομίζω ότι ο Λιβιεράτος είναι Λάμπης. Ο τραγουδιστής...Και όταν βρίσκομαι στο ΣΕΦ δεν κοιτάζω τις εξέδρες. Μόνο ποιός μπαινοβγαίνει στο καμαράκι στο διάδρομο που βρίσκεται δίπλα από τα αποδυτήρια όταν πηγαίνω προς τη συνέντευξη τύπου ρίχνω καμιά τυχαία ματιά. Εκεί δεν έχω δει ποτέ τον Λάμπη σου δίνω το λόγο της....προσκοπικής μου τιμής. Για τον Τάκη δεν ξέρω, δεν απαντώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @tsarteristas
    Συμφωνώ αυτό είναι το θέμα μας αλλά με.... παρέσυραν σε αλότρια.
    Ωραία τα γράφεις αλλά αυτός ο....Τσιλιπουτέτοιος ή Τσιλιπουέτσι ποιός είναι πάλι;
    Εγώ δεν έχω φωτογραφία με τον Ομπράντοβιτς. Είμαι δημοσιογράφος ή όχι; Μου δημιουργείς νυχτερινές απορίες που μπορεί να αλλάξουν την κοσμοθεωρία μου και να με αφήσουν άυπνο.
    Είπαμε πέφτει γραμμή...Τώρα για το διήμερο είναι η λογική του soft...Αν πέσουν τίποτε σφαλιάρες την Πέμπτη θα αλλάξει το τροπάριο.
    Μόνο ο....Γιώργος μένει σταθερός σε όσα πιστεύει. Στη διάρκεια των διοργανώσεων του φταίνε οι διαιτητές. Μετά του φταίει ο προπονητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χαχαχαχαχα...Είσαι μεγάλο ταλέντο...Και έμπειρο...Δεν μπορώ να τα βάλω μαζί σου διότι είσαι επαγγελματίας και ξέρεις να χειρίζεσαι το λόγο πολύ καλύτερα από εμένα...Δε θα σου φέρω αντίρρηση στο θέμα της διαιτησίας γιατί δε θα καταλήξουμε πουθενά...Ούτε εννοώ ότι ο Ολυμπιακός αδικείται στην Ευρώπη...Απλά λέω ότι δε γίνεται ένας Τάκης ή Λάμπης ή Τοτός να συμβάλλει σε αυτό το θέμα...Να συμβάλλει στο σεβασμό, ναι...Μπορεί να το κάνει...Για να ευλογήσω τα γένια μου, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε τέτοια τουρνουά καμιά ομάδα δε μπορεί να έχει αντιμετώπιση 50-50 σε ΟΛΑ τα παιχνίδια...Άρα και ο Ολυμπιακός...Εκτός αν τον σφυρίζει συνεχώς ο Τσέρεμπουκ...Ή εκτός της Τσσκα...Την οποία παίζουν 60-40 υπέρ της τουλάχιστον...

    Για τον Τάκη μην απαντάς...Το είπα εγώ...Το παίρνω πάνω μου...

    Το θέμα των ημερών είναι η Εθνική...Επειδή εγώ είμαι ένα τίποτα και ότι πω μπορεί να είναι ραδιοαρβύλα ή σπασμένο τηλέφωνο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι...Αν αληθεύει, πέρασέ το στον κόσμο...Για να μάθει ο κόσμος πως λειτουργεί ο μηχανισμός...Είναι αλήθεια λοιπόν ο διάλογος του Μπουρούση με τον Τρινκιέρι σε μια προπόνηση, λίγο πριν τα 2 τελευταία κοψίματα;

    Φέτος έχω αρχίσει και σε συμπαθώ επικίνδυνα...Πέρυσι μου είχες σπάσει τα νεύρα...Γιατί σου είχα δώσει είδηση και εσύ επέμενες στις πληροφορίες σου...Σου έλεγα Μπαρτζώκας, επεμενες σε ξένο εσύ...Σου ξαναέλεγα Μπαρτζώκας, το γύρισες σε Ζούρο κάποια στιγμή...Μετά βαρέθηκα...Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eσύ είσαι πτηνό. Δεν ξερω αν εισαι δημοσιογράφος. Αν είσαι όμως δεν σε θεωρώ "δημοσιογραφικό πτηνό"... Κοινώς δεν σε θεωρώ "πουλί" που λετε και στη δική σας διάλεκτο. Για κοίτα πως οι αγαπητικοί του "τέως πράσινου" έχουν πιάσει εργολαβία τον Ιταλιάνο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Μετά το 1ο σου κείμενο παρακολούθησα τα ονόματα των "τσαρτερίστας" κι έβγαλα τα συμπεράσματά μου.
    Πολλή "αγάπη" ρε κουρουνίτσα για την εθνική... Πολλοί ρεπόρτερ Εθνικής μαζεύτηκαν ξαφνικά.
    ΥΓ: Και όλοι λατρεύουν τον Ζήση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @bball gourouna
    Και καλά τα γράφεις και χιούμορ έχεις. Να ξέρεις επίσης ότι με όσους διαφωνώ εδώ ή την κάνουν και δεν ξαναεμφανίζονται ποτέ ή γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι όπως με τον Απεργοσπάστη που εδώ και μήνες συμφωνούμε σε όλα.
    Επίσης δεν σε θεωρώ τίποτα αφού έχεις καλή πληροφόρηση ή μάλλον τόσο καλή πληροφόρηση. Επειδή εκείνη την ιστορία την παρακολούθησα στενά απόδειξη ότι έγραψα (ψάξε τα αρχεία) την ακριβή στιγμή που είχε ραντεβού για να κλείσει ο Μπαρτζώκας με τον Σκινδήλια τα πράγματα είναι απλά:
    Ο Ολυμπιακός μιλούσε με τον Φλέμινγκ αλλά δεν τα βρήκαν. Δεν ξέρω γιατί. Κάτι του ζητούσαν του Αμερικάνου που δεν το δεχόταν. Είχαν αφήσει stand by τον Ζούρο που έχασε τη δουλειά της Εφές και μετά το Προολυμπιακό έχασε και τον Ολυμπιακό. Και κατέληξαν στον Μπαρτζώκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @bball gourouna
    Για τα επι μέρους θέματα της εθνικής δεν μπορώ και δεν θέλω να απαντήσω. Γράφεται ήδη ένα μεγάλο θέμα από όσο έμαθα για το επόμενο τεύχος και δεν θέλω να ''κάψω'' στοιχεία και πληροφορίες που δεν έχουν εμφανιοστεί πουθενά και για τους γνωστούς λόγους δεν θα ε,μφανιστούν και πουθενά μέχρι τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @tsarteristas
    Κάποτε στα....τσάρτερ (όχι της χαράς) κάποιος παλιός και σε χρόνια και σε ηλίκία δημοσιογράφος πέταγε στα δημοσιογραφικά πτηνά καναβούρι (κυριολεκτώ) από τα πίσω καθίσματα. Κουβαλούσε σε κάθε ταξίδι καναβούρι...Αλλά τουλάχιστον εκείνη η γενιά των πτηνών ήταν παιδιά μικρών δυνατοτήτων, αφελή αν θέλεις αλλά χωρίς έπαρση, χωρίς να γράφουν στο πρώτο πρόσωπο σαν τους Ιούλιους Καίσαρες της δημοσιογραφίας.
    |Αυτή η γενιά που έμαθε τη δημοσιογραφία από τα Κωστοπουλικά και Λυμπερικά έντυπα δυστυχώς κουβαλάει πολλά μειονεκτήματα. Οι μισοί από αυτούς τη δεκαετία του '90 δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από τις παλιές καλές εφημερίδες της εποχής. Και αν πέρναγαν θα ξεκινούσαν να μαθαίνουν τη δημοσιογραφία όπως την έμαθαν οι παλαιότεροι. Φτιάχνοντας καφέ, βγάζοντας φωτοτυπίες, πηγαίνοντας στο περίπτερο για τσιγάρα και ξεκινώντας να γράφουν ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ, γυναικεία πρωταθλήματα. Τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία του μπάσκετ δηλαδή. Για αυτό οι παλαιότεροι έμαθαν να σέβονται και δεν έμαθαν στους επόμενους ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί υπήρχε η λογική: Να μην περάσουν τα παιδιά ότι περάσαν οι ίδιοι για να γίνουν δημοσιογράφοι. Παρά μόνο αρπαχτές των 300 ευρώ και μιας θέσης στα τσάρτερ....
    Ασε με τώρα στην ησυχία μου...Θα τα γράψω μια μέρα στο βιβλίο της δημοσιογραφίας και του μπάσκετ αυτά. Αλλά θα έχω πάει στον παράδεισο ή την κόλαση των πτηνών για να μη με βρίσκουν όταν θα εκδοθεί αυτό το βιβλίο. Οπως έκανε ο μακαρίτης ο Λυκούργος Κομήνης με την Τελευταία παρτίδα. Το πιο ωραίο αληθινό μυθιστόρημα που έχει γράψει Έλληνας για τη δημοσιογραφία. Ασε με σου λέω ήσυχο....Εχουμε τον γκαιλέ (αυτό θα το μεταφράσει ο tommygun) της εθνικής ομάδας να έχουμε και τον γκαιλέ τώρα με τα πτηνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γκαιλες: καημος, μεγαλη στεναχωρια. Συνωνυμο: ντερτι, αν και ειναι λιγοτερο συναισθηματικα φορτισμενος ορος, π.χ εγνοια. Προσοχη! Δεν εχει σχεση με τον σεβντα που ειναι ερωτικου περιεχομενου (καψουρα.)

    Εκτος απο το ντουντουκι, μετα χαρας σε πασαρω με μερικες αλλες φρασουλες για να πουλας μουρη:
    - Τα μουσικα (κορνα, κλαρινο, γκαιντα). Προσοχη: Μας πανε κορνα ΑΛΛΑ φυσαμε κλαρινο.
    - Τα γεωφυσικα (κατηφορησε το γηπεδο)
    - Τα ποιητικα ( βαρελι εγινε ο κ...ος του, βαρελι και η μπασκετα/μας μαμαν ενα σωρο, μας μαμαει και ο Ζορο)
    - Τα καλλιτεχνικα (σπαστον/κοψου την καριερα/ φατου τα νιατα)
    - Τα θρησκευτικα ( http://www.youtube.com/watch?v=PeTmK_bQyuY).

    ΥΓ: Αυτο που ελεγες για τον σεβασμο και την ελλειψη αυτου μου θυμησε τον B.D Foxmoor των Active Member που μεσες ακρες ελεγε οτι παλια τον σεβασμο στον μαθαιναν ειτε με το καλο, ειτε με το κακο. Και οσο διαφωνουσα μ΄αυτο παλια, τοσο συμφωνω τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όχι κουρουνίτσα δεν σε αφήνω. Αυτά ειναι τα ωραία. Περιμένω το σχόλιο του Δημήτρη Κυριακόπουλου μετά το θρίαμβο επί της Ισπανίας. Λογικά το επόμενο στάδιο θα ειναι να μας πει ότι ο Βασιλακοπουλος παρέδωσε τις 10 εντολές στον Μωυσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @tsarteristas
    Ασε βρε αθεόφοβε τον άνθρωπο. Μου είπαν ότι έχει ανασυστήσει και ομάδα μπάσκετ. Να μη δώσει ένα στίγμα στον αρχηγό για να τύχει καλύτερης μεταχείρισης; Εξάλλου ο Βασιλακόπουλος έκτισε τα επτά θαύματα του κόσμου και στο τέλος δήλωσε ότι το καλύτερο είναι ο ίδιος....Ως όγδοο θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή