Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Και η ΤΣΣΚΑ για Παπανικολάου που μάλλον στο τέλος θα μείνει!

Πριν από λίγο κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει κάνει πρόταση στον Παπανικολάου για 4,2 εκατομμύρια ευρώ και τριετές συμβόλαιο...
Το μπέρδεμα συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά η λογική των πραγμάτων είναι απλή:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ παίκτη ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ αν δεν συμφωνήσουν και οι τρεις πλευρές! Για την ώρα στην παράξενη αυτή υπόθεση συμφωνούν όπως φαίνεται κατά περίσταση μόνο δύο από τις τρεις πλευρές.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι: Έχει το συμβόλαιο του Παπανικολάου και είναι το πιο ισχυρό ατού από όλα. Ο Παπανικολάου δεν συμφωνεί για επέκταση του συμβολαίου (ως κίνηση ήταν εξαιρετικά έξυπνη από τους Αγγελόπουλους) θέτοντας πολύ ψηλά οικονομικά στάνταρ. Ο Ολυμπιακός σκόπευε να του προτείνει 700, 800 και 900 χιλιάδες ευρώ ανά χρόνο και ο Παπανικολάου ζήτησε 5 εκατομμύρια. Τεράστια απόσταση.
Η Μπαρτσελόνα έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό αλλά δεν έχει συμφωνήσει με τον παίκτη τον οποίο είναι προφανές ότι δεν θέλει για ένα μόνο χρόνο! Αν τον πάρει για ένα χρόνο με τα λεφτά που του δίνει ο Ολυμπιακός θα της κοστίσει (μαζί με την εφορία) 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν ο Παπανικολάου ζητήσει ότι και από τον Ολυμπιακό θα κοστίσει στη Μπαρτσελόνα μαζί με την εφορία 11,5 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια. Ποσό ιλιγγιώδες που είναι αμφίβολο αν θα δώσουν οι Καταλανοί.
Η ΤΣΣΚΑ δίνει 4,2 στον παίκτη αλλά δεν έχει κάνει ακόμη την παραμικρή πρόταση στον Ολυμπιακό. Επειδή στη Ρωσία δεν ξέρω τι ισχύει με την εφορία (και αν υπάρχει στα συμβόλαια αθλητών) ας πούμε ότι θα της κοστίσει μόνο 5,7 εκατομμύρια για 3 χρόνια. Περισσότερα δηλαδή από όσα παίρνουν ανά σεζόν ο Πάργκο ή ο Ουίμς...Πάλι δεν ακούγεται λογικό.
Τα παραμύθια περί συμφωνίας με την Ατλάντα είναι μόνο για τους άσχετους με θέματα ΝΒΑ.
Ο κανονισμός του ΝΒΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ σε ομάδες να μιλάνε με παίκτες που δεν είναι ελεύθεροι ή δεν έχουν τα δικαιώματά τους! Και για την ώρα τα δικαιώματα του παραμένουν στο Χιούστον.
Η λογική (δεν επικαλούμαι πληροφορίες αλλά απλή λογική και κρίση) λέει το αυτονόητο. Ο Παπανικολάου θέλει να παίξει στο ΝΒΑ. Αν μείνει στην Ευρώπη θέλει να το εξαργυρώσει με ένα μυθικό συμβόλαιο. Συνεπώς θα μείνει για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό και του χρόνου ως ελεύθερος παίκτης θα αποφασίσει τι θα κάνει. Τότε ο χαμένος θα είναι ο Ολυμπιακός που δεν θα πάρει τίποτα. Τώρα όμως ο νικητής της ιστορίας είτε μείνει, είτε φύγει ο Παπανικολάου είναι ο Ολυμπιακός!

9 σχόλια:

  1. Κουρούνα, ήδη τα όσα έγραψες για τον Παπανικολάου φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Όμως, εγώ θα σε ρωτήσω για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Πιστεύεις ότι έχει ολοκληρωθεί ή ότι ο "Εξάστερος" θα κινηθεί και για έναν ακόμη παίκτη (για να καλύψει το κενό στο "3"); Θεωρείς ότι θα προτιμήσει να κρατήσει κενή μία θέση ξένου στο ρόστερ, προκειμένου να φέρει κάποιον παίκτη αν χρειαστεί μεσούσης της σεζόν;
    ΥΓ: Έχεις καμία πληροφόρηση για την επόμενη ομάδα του Βασιλειάδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το θέμα με τα βιβλία (όπου ο καθένας μπορεί να βρει κάτι να του κεντρίσει το ενδιαφέρον), αλλά ρε συ Κουρούνα πρότεινε και κανένα βιβλίο με θέμα το μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο μου:
    Ανυπομονώ να διαβάσω κάτι από το "Omega Minor", την "Επιχείρηση Κιμάς" και τα βιβλία της Κομάστρι που πρότεινες, αλλά έχω μία άλλη άποψη για το βιβλίο "Ο καλός και ο κακός". Πιστεύω πως σ' αυτό του το συγγραφικό πόνημα ο Πούλμαν ήθελε περισσότερο να προκαλέσει, δημιουργώντας κάτι "αιρετικό". Και εξηγούμαι. Ο Πούλμαν, ο οποίος είναι άθεος, έχει κατηγορηθεί από την Καθολική Εκκλησία και από κύκλους θρησκόληπτων, γιατί σε αρκετά βιβλία του καυτηρίασε ανήθικες πράξεις εκκλησιαστικών οργάνων. Ωστόσο, σ' αυτό το βιβλίο δεν ασκεί κριτική στον Κλήρο, ούτε παραθέτει την δική του άποψη για την θρησκευτικότητα. Αντίθετα, επιχειρεί να παρουσιάσει αλλαγμένες τις βασικές αρχές μιας θρησκείας: εν προκειμένω του χριστιανισμού. Προσωπικά δεν το θεωρώ θεμιτό, ακόμα κι όταν γίνεται στα πλαίσια της ελεύθερης μυθοπλασίας. Κι αυτό δεν το γράφω μόνο και μόνο επειδή είμαι χριστιανός. Το ίδιο θα έγραφα αν το βιβλίο προσέγγιζε ανάλογα τον μωαμεθανισμό, τον βουδισμό ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία.
    ΥΓ: Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο που αναφέρεται στον μεγάλο φιλέλληνα, τον λόρδο Βύρωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Panagiotis
    Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει έχοντας στο 3 Μπράμο και Γιάνκοβιτς και θα δει πως θα του βγει το πείραμα. Για Βασιλειάδη ακόμη δεν ξέρω κάτι πολύ συγκεκριμένο.
    Βιβλία για μπάσκετ που να βρω στην ελληνική αγορά? Σκέφτηκα να βάλω κάποιο ή κάποια που κυκλοφορούν στην
    Αμερική αυτό το φεγγάρι και έχουν ενδιαφέρον αλλά δεν ήξερα ότι μπορεί να υπήρχε ενδιαφέρον.
    Για τον Πούλμαν δεν πολυ διαφωνώ όσον αφορά στην προσέγγιση που κάνεις αλλά νομίζω ότι ανεξάρτητα θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων πρέπει να δίνουμε μια ευκαιρία σε διάφορα αναγνώσματα. Μυθοπλαστικά το βιβλίο είναι καλό και έξυπνα δομημένο. Νομίζω ότι κάνεις ένα μικρό λάθος. Υπάρχουν και σε αυτό το βιβλίο αρκετές αναφορές για τον ''κλήρο'' της εποχής, όπως και για την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας νέας θρησκείας.
    Για τον λόρδο Μπάιρον δεν ξέρω αν θα σε ικανοποιήσει το βιβλίο αν κρίνω από τα σχόλια σου. Είναι πάντως μια έντιμη προσπάθεια μυθιστορηματικής βιογραφίας και όχι ''αγιογραφίας'' του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα καταπληκτικό βιβλίο είναι το "Book of Basketball" του Simmons. Ασχολείται αποκλειστικά με το ΝΒΑ αλλά παρ΄ότι "μονοθεματικό" είναι πολύ έξυπνα και χιουμοριστικά γραμμένο και οι 700 σελίδες του φεύγουν αβίαστα και πολύ ευχάριστα. Είναι στα αγγλικά και δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα οπότε υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπανικολάου μένει στον Ολυμπιακό, και Μποχωρίδης κλείνει μάλλον στον ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως κλεινει δηλαδη? ο παικτης εχει κλειστο 4ετες συμβολαιο χωρις buy-out. Ο Αρης μπορει να ζητησει 4 εκατομυρια ευρω αμα λαχει και επισημη προταση δεν εχει γινει ακομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουρούνα μέσα έπεσες για Παπανικολάου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Kostas
    Οταν γράφτηκε το ποστ αυτά ήταν τα δεδομένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή