Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανακοινώνει κάποιον...Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός!

Την ώρα που ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός κλέβει την παράσταση με μεταγραφές τύπου Σαβιόλα ο μπασκετικός Ολυμπιακός ανακοινώνει σε λίγη ώρα την τελευταία μεταγραφή του. Τον παίκτη που καλείται να παίξει το ρόλο του....αντί-Παπανικολάου που πουλήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στη Μπαρτσελόνα πριν από λίγες μέρες.
Και το όνομα αυτού....Ματ Λοτζέσκι! Αφού για μέρες ο Ολυμπιακός τρροφοδότησε με πρωτοσέλιδα ονόματα τύπου Μάρτιν, Μος, Χέρστον και Πιετρούς τα πρωτοσέλιδα κάνει την απόλυτη έκπληξη με τον....13ο σκόρερ του Eurocup και MVP του Βελγικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για ένα Αμερικανο-Βέλγο με μπόι 1μ.98 τον οποίο άρπαξε μέσα από τα χέρια της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Μπάγιερν Μονάχου που του είχαν κάνει προτάσεις ύψους 200.000 δολαρίων.
Έχει ύψος 1μ.98 αλλά είναι πολύ ελαφρύς (γύρω στα 90 κιλά) και ουσιαστικά μπορεί να μαρκάρει στην άμυνα μόνο γκαρντ. Παίζει όλη του την καριέρα στο Βέλγιο και κυρίως στη μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας Τελέντους Οστάνδης.
Στην κολεγιακή του καριέρα πέρασε από το άσημο κολέγιο της Χαβάης και μετά την αποφοίτησή του γύρισε στο Βέλγιο το 2007 αξιοποιώντας το διαβατήριο που έχει και έπαιζε εκεί μέχρι φέτος....
Εκπληξη πρώτου μεγέθους λοιπόν... Πάντως ο ίδιος αυτοσυστήνεται στο σάιτ που διατηρεί ως ένας από τους καλύτερους swingmen του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και αυτοπεριγράφεται ως ένα σκόρερ με κάθε δυνατό τρόπο. Για να δούμε λοιπόν μήπως ο Μπαρτζώκας πέτυχε το πρώτο του αληθινό λαβράκι στον Ολυμπιακό....
Περισσότερα για τον παίκτη και φάσεις από το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του (εναντίον του Πανιωνίου στο περσινό Eurocup) στο προσωπικό του σάιτ....  http://www.mattlojeski.com
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Από τους έξι φετινούς ξένους του Ολυμπιακού μόνο οι Λο, Μπέγκιτς έχουν προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα. Οι άλλοι τέσσερις δεν έχουν ούτε ένα παιχνίδι στην καριέρα τους στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός με τον πρωταθλητή Ευρώπης!

7 σχόλια:

  1. Koυρούνα έχεις ακούσει αν θα πάρει και ...7ο ξένο μόνο για την Ευρωλίγκα;;;
    Θα τολμήσω μια πρόβλεψη..προβλέπω ότι θα αλλάξει έναν ξένο πολύ νωρίς..ίσως και πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Godfather
    Δεν έχω ακούσει και δεν το θεωρώ πολύ πιθανό. Η μοναδική πιθανή κίνηση που μπορεί να κάνει είναι για τον Παπαπέτρου.
    Εντάξει έχεις δίκιο να βγουν και οι 4 ξένοι καλοί αποκλείεται. Ειδικά Ντάνστον και αυτός ο Λοτζέσκι δείχνουν να είναι οι αδύναμοι κρίκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα ξέρεις τίποτα για Μποχωρίδη; Παίζει να τον πάρει ο ΟΣΦΠ μαζί με Παπαπέτρου και να αφήσει το Μποχω δανεικό στον Άρη; Ή κάτι αντίστοιχο για ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Realmen
    Αυτή τη στιγμή από όσο ξέρω κάποιες μικρές επαφές έχει με τον Άρη ο Ολυμπιακός. Οχι όμως κάτι πολύ προχωρημένο. Μάλλον περιμένει να πέσουν οι πρώτες αφραγκιές στον Άρη για να γίνουν και οι σχετικές εκπτώσεις στις τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ΠΑΟ δηλ δεν παίζει ο μικρός; Λόγω Αγγέλου λες; Επίσης εμφανίστηκε ένα δημοσίευμα ότι χώνεται ο ΠΑΟ για Παπαπέτρου...Εντελώς ανυπόστατο νομίζεις;
      Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

      Διαγραφή
  5. http://basketball.realgm.com/player/Matthew-Andronicos/Summary/43804

    Εγώ προτείνω να αρχίσουν να ψάχνουν πάντως στα...έγκατα της ομογένειας!
    Ή πιο ορθά προς Ωκεανία μεριά.Τα βασικά τα κατέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρούνα, για τα μεταγραφικά των Τρικάλων γνωρίζεις κάτι; Σίγουρα σ' αυτήν την φάση προέχουν οι ανανεώσεις. Ωστόσο, μήπως υπάρχουν και συζητήσεις με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους; Αν και προσωπικά πιστεύω πως πρώτα θα ολοκληρωθεί το κομμάτι των ανανεώσεων κι αφού γίνει απολογισμός (ποιοι έμειναν - ποιοι έφυγαν), θα ακολουθήσουν και οι αποκτήσεις νέων παικτών. Πράγμα απολύτως λογικό.
    ΥΓ-1: Πως κρίνει την πρόσληψη του Σωτήρη Νικολαΐδη στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας;
    ΥΓ-2: Γιατί η ΕΟΚ δεν τοποθετήθηκε για την απαράδεκτη χειρονομία του Διαμαντάκου στο ματς με την Ρωσία; Το γράφω μόνο και μόνο γιατί λίγες μέρες πριν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήταν λαλίστατοι όταν κατακεραύνωναν τον Καλάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή