Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κραυγή απόγνωσης και οργής (κατά Βασιλακόπουλου) από τα Εξάρχεια

Πριν από δύο τεύχη είχα γράψει αναλυτικά στη στήλη τον απίστευτο καβγά που είχε γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μαζαράκη (ένα γνήσιο και αυθεντικό μπασκετάνθρωπο) και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ήταν τέτοιας έντασης και ύφους ο καβγάς που, όπως είχα αποκαλύψει, στην ομοσπονδία κλείδωσαν την κεντρική πόρτα και άλλαξαν τις προσβάσεις στα γραφεία για να μην....ξαναφτάσει ο Μαζαράκης στα γραφεία του προέδρου. Το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις με την επιστολή που έστειλε χθες ο σύλλογος των Εξαρχείων στον Βασιλακόπουλο και αποτελεί μνημείο για τις επόμενες γενιές! Διαβάστε τη, αξίζει τον κόπο γιατί αποκαλύπτει σε όλο της το φάσμα τον....Βασιλακοπουλισμό.


Προς την ΕΟΚ,
__ α) ΔΣ
__ β) Επιτροπή Πρωταθλήματος
__ γ) Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γεώργιο Βασιλακόπουλο

Κύριοι, η Ομάδα μας, ο ιστορικός «ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ» δεν θα μετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όπως και στο Κύπελλο Γυναικών της ιδίας περιόδου.
Με την απόφαση μας να αποσύρουμε το Σωματείο μας μετά από 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας, ολοκληρώνουμε τον κύκλο εξοντώσεως του σημαντικότερου κοινωνικού «αναχώματος» που έχει να προβάλει η ανίσχυρη Πολιτεία απέναντι στα ναρκωτικά, στο κοινωνικό έγκλημα, στη παρανομία, στο περιθώριο. Και υλοποιούμε την μύχια επιθυμία του ισοβίου ελέω τεταραγμένης πολιτείας Προέδρου της Ομοσπονδίας, Βασιλακόπουλου Γεωργίου του Πρώτου.
Ο εν λόγω, κατόπιν προσωπικής του αποφάσεως, κάνοντας χρήση της Μακιαβελικής αρχής «Δύο μέτρα, δύο σταθμά», μας στέρησε το δικαίωμα παραμονής μας στην Α1 Κατηγορία απαγορεύοντας την έκδοση δελτίου στην αθλήτρια του ΑΣΤΕΡΑ και της ΕΘΝΙΚΗΣ, Αικατερίνης Γλυνιαδάκη. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο επέτρεψε την έκδοση δελτίου στην αθλήτρια Σωτηρίου του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, με αποτέλεσμα η ομάδα Βύρωνα να ενισχυθεί στα μπαράζ και να πάρει κύπελλο και πρωτάθλημα την περίοδο 2011-12.

Παράλληλα, για να καταδείξουμε τα αισθήματα που τρέφουμε στο πρόσωπο του ισόβιου Αγιατολάχ, γνωρίζοντας την άφατη επιθυμία του να βαφτίζει Στάδια με το όνομά του, μετά το Στάδιο του Πύργου, μετά το ΟΑΚΑ,
που το έχει βάλει στόχο ζωής, εμείς στα Εξάρχεια θα εισηγηθούμε στον Δήμο Αθηναίων το Κλειστό Γυμναστήριο του Λόφου Στρέφη να μετονομαστεί όχι βέβαια «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», δηλαδή σε Βασιλακοπούλειο, αλλά με το όνομα που τον αναγνώριζαν σαν παίχτη οι φίλαθλοι και τον προσφωνούσαν
«ο Σωλήνας», δηλαδή σε ΣΩΛΗΝΕΙΟ. Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, η παραπάνω ονομασία θα τα λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Άγε λοιπόν  Γεώργιε Βασιλακόπουλε το υπόλοιπον του βίου σου. Από τους άλλους θα ξεχαστείς, …από τα Εξάρχεια …ποτέ !.  Θα σε σκεφτόμαστε …πάντα, και θα τα λέμε συνέχεια! Και τα Εξάρχεια ξέρουν και να σκέφτονται και να τα λένε…!!

Ο Πρόεδρος


Ανδρέας Μαζαράκης
Ο Γεν. Γραμματέας


Παρασκευάς Μηλιώνης

Υ.Γ. Για να κυριολεκτούμε, μέσα στην γενική θλίψη και αγανάκτηση που κατέκλυσε τα Εξάρχεια, κάποιοι από την χαρά τους κάνουν συνεστιάσεις στο Αχ-Βάχ. Ήταν οι έμποροι και τα «βαποράκια», γιατί χωρίς ΑΣΤΕΡΑ τους ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για καινούργια πελατεία, και μάλιστα νεανική: 300 παιδιά στις Ακαδημίες του Αστέρα, χωρίς το ανάχωμα του Αστέρα είναι λαβράκια για τα δίχτυα τους.
Βλέπεις Γεώργιε, ουδέν κακόν χωρίς τα ολέθρια αποτελέσματά του. Όμως κι εδώ θα χαλάσουμε την μανέστρα, μια και τα φυτώρια θα παραμείνουν και θα αυξηθούν. Γιατί το έργο του ΑΣΤΕΡΑ είναι πρώτα απ’ όλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ !.
Έχουμε σαράντα χρόνια προσφοράς έργου στα Εξάρχεια, άνευ οφιτσίων, καρτελών, αναγνωρίσεων, τιμών, βραβεύσεων και αντιπαροχών, όλων εκείνων που τα έκανες Στόχο και Σκοπό Ζωής. Γι΄αυτό και ποτέ δεν πρόκειται να μας καταλάβεις, ιδιαίτερα τα Σωματεία του Δήμου της Αθήνας, πως το Έργο μας είναι, πάνω απ’ όλα, Κοινωνικό. Και αυτό μας ικανοποιεί …και μας κάνει να αισθανόμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους  χορηγούς μας στα σαράντα χρόνια μπασκετικού βίου του ΑΣΤΕΡΑ : INTERΑΜΕRICAN, ΣΚAΪ-100,3, I. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΝΤΕΝΝΑ, PLANNET, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΜΕΤRΟ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ.
Τους ευχαριστούμε και τους βεβαιώνουμε ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί. Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο!
*

11 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά, αλλά την ομάδα γιατί την αποσύρει από το πρωτάθλημα και το κύπελλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά και... αποπαίδια που λες και συ Κουρούνα στην Εθνική και σήμερα;;;; Δηλ. κράξιμο σε Καλάθη, αλλά ο Σόφο μπορεί και να ενσωματωθεί;;;;; Κατά τα άλλα με αυτή την νοοτροπία πάμε και φέτος για μετάλλειο... Δυστυχώς η περίοδος 2004-2008 τελείωσε, όπως και η νοοτροπία που υπήρχε σε αυτή την ομάδα (με εξαίρεση τον "συνδικαλιστή" Λάζο). Τα είχε γράψει και ο Συρίγος εκείνη την εποχή, όπως και ο Φιλέρης στο editorial πριν το μουντομπάσκετ του 2006...

    ΥΓ Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται ποτέ δεν έχω διαβάσει στο περιοδικό την γνώμη σου για το πανηγυράκι του Ευρωμπάσκετ... Αλήθεια αυτή ποιά είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και το ανέφερε ο φίλος παραπάνω, με τον Σοφοκλή τι ακριβώς έγινε; Το ποιος θα "αποκλειστεί" και το ποιος θα ενσωματωθεί στην Εθνική το αποφασίζει ο Τρινκέρι ή ο Βασιλακόπουλος; Γενικότερα, ο Ιταλός έχει άποψη για όσα συμβαίνουν ή απλώς ακολουθεί την γραμμή της ομοσπονδίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @πανος
    Δεν είναι ξεκάθαρο; Σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κώστας
    Το θέμα είναι ότι όλοι βλέπουμεμ τι γίνεται και ο Βασιλακόπουλος παρριστάνει τη στρουθοκάμηλο με το κεφάλι στο χώμα...
    Ο Σοφοκλής τους βόλεψε γιατί να τον κράξουν; Θα πάρει τώρα ο Τρινκέρι τον Βουγιούκα στη δωδεκάδα παίκτη του στο Καζάν που αν τον έκοβε θα ήταν ζόρι για τον ίδιο. Θα τον έβλεπε κάθε μέρα τον χειμώνα. Ο Βασιλακόπουλος έχω βαρεθεί να γράφω ότι τα κάνει όπου και με όποιον τον παίρνει.
    Ο Τρινκέρι έριξε μια ζαριά για την καριέρα του και για να δουλέψει εκτός Ιταλίας. Αν του κάτσει του έκατσε διαφορετικά θα φύγει εύκολα και ανέξοδα. Και να κάνει ότι του πουν πάλι στο τέλος αυτός θα πληρώσει τη ζημιά.
    Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε για το θέμα του Ευρωμπάσκετ. Κάτι που αφορά την εθνική ή κάτι που αφορά τη διοργάνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι που αφορά γενικότερα την διοργάνωση όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια... Γενικότερα θεωρώ ότι και η διάρκεια (κάθε 2 χρόνια) και οι ομάδες (σχεδόν η μισή Ευρώπη) και ο τρόπος (όμιλοι και μετά πάλι όμιλοι και παααααρα πολλά παιχνίδια), έχουν ως αποτέλεσμα να έχει υποβαθμιστεί τόσο πολύ (ούτε οι μισοί παίκτες δεν πάνε πλέον σε κάθε Εθνική)... Δηλαδή, τόσο δύσκολο είναι να γίνεται στο στυλ του ποδοσφαίρου; Η άποψή σου ποιά είναι; Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι σχετικό στο περιοδικό ή εδώ...

      Διαγραφή
  6. Κουρούνα, μπορεί να είμαι τόσο ρομαντικός σε βαθμό που να θεωρηθώ αιθεροβάμων (όπως λέει κι ο Βασίλης Σκουντής), αλλά πιστεύω ότι μετά από εκείνο το αλήστου μνήμης παιχνίδι με την Ρωσία στο Μουντομπάσκετ του 2010 κάποιοι από τους διεθνείς αηδίασαν από τα όσα συνέβησαν και συνειδητά ή ασυνείδητα αποτραβήχτηκαν (Διαμαντίδης, Σχορτσανίτης, Τσαρτσαρής)...
    ΥΓ: Δεν παραγνωρίζω ότι ο Σοφοκλής είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την αποστολή της ομάδας και το 2007, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω και την συνέντευξή του στην Sportday μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. "Τώρα που έμαθα πόσο καρπερά είναι τα χωράφια της επιτυχίας, είμαι αποφασισμένος να τα σκάψω με τα ίδια μου τα χέρια", είχε πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη δεν γνωριζω τι ακριβως συνεβη στο μουντομπασκετ μπορει καποιος να μου πει.Συγγνωμη για την ερωτηση αλλα η το ξεχασα η δεν θυμαμαι καθολου τι εγινε τοτε.Ευχαριστω.Υ.Γ αγαπω Διαμαντιδη και απορω πως μου ξεφυγε το συμβαν.

      Διαγραφή
    2. kiM, διάβασε εδώ:

      http://www.allstarkourouna.blogspot.gr/2010/09/blog-post_02.html

      http://www.allstarkourouna.blogspot.gr/2010/09/blog-post_03.html

      http://www.allstarkourouna.blogspot.gr/2010/09/blog-post_2001.html

      Διαγραφή
  7. @kourouna Σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές η καλύτερη απάντηση θα ήταν η καλή πορεία και ενδεχομένως η άνοδος στην Α1 ξανά.

    Δεν μπορώ να δω κέρδος σε μια τέτοια κίνηση. Αξιέπαινο που θα διατηρήσει τα τμήματα υποδομής αλλά λέω και πάλι πως θα προτιμούσα να μείνει η ομάδα και να παλέψει μέσα στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή