Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινό τεύχος 294

Τεύχος για δύο μήνες, για όλο το καλοκαίρι δηλαδή αυτό που κυκλοφόρησε σήμερα! Τον Αύγουστο, όπως είναι γνωστό δεν βγάζουμε περιοδικό εδώ και χρόνια.
Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε τις αληθινές success story που δεν είναι μια αλλά τρεις και αφορούν στο μπάσκετ: Γιάννης Αντεντοκούνμπο και όλο το παρασκήνιο της επιλογής του στο ντραφτ, Μαϊάμι και Λεμπρόν πρωταθλητές στο ΝΒΑ (με σπέσιαλ φωτογραφικό μπόνους αφιέρωμα στους 30 καλύτερους τελικούς όλων των εποχών στο ΝΒΑ) και μια συνέντευξη καρδιάς του Αργύρη Πεδουλάκη που φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά παρέα με τον Πεδουλάκη τζούνιορ και μιλάει στον Νίκο Συρίγο για τα πάντα: Ακόμη και για τα πουκάμισα....έξω, την κριτική που δέχτηκε και τα...αγγλικά του! Πραγματικά απολαυστικός...
Εξαιρετική και η συνέντευξη του Βλάντο Γιάνκοβιτς στον Νικήτα Αυγουλή. Απαντάει στον θόρυβο που έγινε σχετικά με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αναλύει τα λάθη του παρελθόντος, θυμάται όσα έλεγε ο πατέρας του για τη μέρα του τραυματισμού του. Συνέντευξη που επίσης θα συζητηθεί...
Ο Δαμιανός Παπαχατζής μίλησε με το πρώτο ζευγάρι προπονητών στην ιστορία της Α1. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας και η σύζυγός αλλά και βοηθός του Λία Γκουζίνη εξηγούν πως σώθηκε η Ελευσίνα αλλά και ποιός κάνει κουμάντο στο....σπίτι! Ο Γιάννης Ψαράκης όπως κάθε χρόνο μάζεψε τις ψήφους 60 δημοσιογράφων που ασχολούνται με το μπάσκετ και παρουσιάζει με βάση το γκάλοπ του All Star τους κορυφαίους της χρονιάς στην Α1.
Ακόμη ένα αφιέρωμα στον Πρωτέα Βούλας, την ομάδα που έκανε φέτος τη μεγαλύτερη υπέρβαση στο γυναικείο μπάσκετ και όλες οι μόνιμες και τακτικές στήλες με πρώτη και καλύτερη την Κουρούνα που αποκαλύπτει πολύ πράγμα για Γιαννακόπουλους, Αγγελόπουλος, ντόπινγκ, μεταγραφές και ότι άλλο έβγαλε το ρεπορτάζ του προηγούμενου μήνα!

21 σχόλια:

  1. κουρουνα στη βορεια ελλαδα θα ερθουν αυριο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρουφιάνος: Ο άνθρωπος που έχεις βοηθήσει, ο άνθρωπος που τον έχεις πάρει από το χέρι και του έχεις δείξει το δρόμο.
    Ρουφιάνος: Ο άνθρωπος που σου χρωστάει ακόμη και τη δουλειά του.
    Ρουφιάνος: Εκείνος που ξεχνάει ποιός ήταν και νομίζει ότι ήταν πάντοτε αυτός που ήταν.
    Ρουφιάνος: Αυτός που ξεχνάει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται...
    Με άλλα λόγια ''ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος ρουφιάνου''.
    Συγνώμη παρασύρθηκα με κάτι άσχετες σκέψεις. Το περιοδικό σε πολλά μέρη της Ελλάδας φτάνει και την Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ερωτηθώ για ποιόν γράφω στο παραπάνω σχόλιο. Εννοείται ότι δεν θα απαντήσω. Αυτός που θα αναρωτηθεί ''για μένα γράφει άραγε'' να είναι βέβαιος ότι για αυτόν γράφω. ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ... Για να καταλάβεις ότι γράφω για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα κουρούνα; Θα το μάθουμε τις προσεχείς ημέρες; Να κάνω και μια ερώτηση με κίνδυνο να χαρακτηριστώ κουραστικός, μιας και στην έχουν κάνει σίγουρα και άλλοι φίλοι, τι πρόβλημα υπάρχει με το Διαμαντίδη και δεν έχει συμφωνήσει, ενώ παρουσιάζεται σαν τυπική διαδικασία. Μήπως δεν είναι έτσι; Υπάρχει οικονομική διαφορά; Υπάρχει πρόταση από αλλού, ας πούμε Φενέρ και το σκέφτεται; Έχει υπογράψει και απλά για κάποιο λόγο δεν έχει ανακοινωθεί;
    Σόρρυ για το "ζάλισμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει φίλε μου ; Ανανέωσε ο Διαμαντίδης ! το θέμα όντως ηταν τυπικο (σχετικό αυτό) και ήταν η διάρκεια του συμβολαίου ! Στην αρχή έλεγαν 3 χρόνια , τελικά έκλεισε για 2 χρόνια !

      Είναι δυνατόν παιδιά να πιστέψετε οτι το πρωτο πράγμα που θα κάνει ο Ομπραντοβιτς , ένας μύθος του Ευρωπαϊκου μπασκετ αλλα και του Παναθηναϊκου , είναι να ζητήσει στην νεα του ομάδα τον αρχηγό της προηγούμενης ; Είναι δυνατόν ; Οταν όλη η Ευρωπη ξερει απο Φλεβάρη οτι ο Διαμαντίδης θα ανανεώσει με μας !

      Δηλαδή , ακομα και φετος που πηραμε το πρωταθλημα βγηκε ο Ζοτς και ειπε "το πηρε η ομαδα μου" ..και πως να μην ειμαστε η ομαδα του οταν εχουμε περασει τοσες ομορφες αλλα και αρκετες δυσκολες στιγμες αλλα παντα βγαιναμε πιο δυνατοί !

      ο Ομπραντοβιτς , οταν δεν τα πηγαινε καλα ο Πεδουλακης (πριν τον τελικο κυπελλου) , βγηκε και τον στήριξε !

      και μπορεί να είπε διάφορα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τον θείο του , αλλα ο Ομπραντοβιτς ποτε δεν είπε κατι κακό ! Ίσα ίσα παντα μιλάει με τα καλύτερα λογια για την οικογενεια !

      Ξέρουμε ποιος το έβγαλε το θέμα ! Και μάλιστα λίγες ώρες αφού υπέγραψε ο Ομπραντοβιτς ! Και το ξέρετε , ο συγκεκριμένος έχει πρόβλημα και με τον Ομπραντοβιτς και με τον Διαμαντίδη και με τον Παναθηναϊκο !!!! btw , ακόμα να γράψει κάτι για τους τελικούς !

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, όσο φαντάζομαι ήθελες εσύ να ανανεώσει ο Διαμαντίδης, άλλο τόσο ήθελα και εγώ. Τώρα αν σου πω ότι δεν ξέρω ποιος έβγαλε το όλο θέμα;
      Εν πάσει περιπτώσει, η ερώτηση ήταν, ας πούμε "απόρροια της απολαυστικά χαζής αγωνίας του οπαδού". Σωστά όλα αυτά που ανέφερες, περί Ζοτς και Διαμαντίδη κλπ, αλλά αν δεν είναι κάτι επίσημο, εγώ προσωπικά δεν παίρνω κάτι σαν δεδομένο. Πολύ περισσότερο, όταν αφορά μία κατάσταση, στην οποία, ούτε εμπλέκομαι άμεσα, ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω λεπτομέρειες.
      Για να τελειώνουμε, σημασία έχει ότι έμεινε ο Διαμαντίδης, οπότε...όλα ΟΚ!!

      Διαγραφή
    3. παπαδογιαννης το εβγαλε

      Διαγραφή
    4. σε καταλαβαίνω φιλε μου .. εδώ θα κλεισει την καριέρα του ο Διαμαντιδης , μην ανησυχεις ! μην πιστεύεις ότι ακους , απλό είναι ! πχ αν σου πουν/γραψουν οτι ενδιαφέρεται η Φενερ για Σπανούλη , θα το πιστέψεις ; οχι βεβαια , απλα θα γελάσεις ...

      για Ντορσευ ξέρουμε τίποτα ; "λένε" 'οτι υπάρχει προφορική συμφωνία και όποτε θέλουμε έρχεται αλλα δεν καταλαβαίνω πως θα δέσει με Λάσμε !

      Διαγραφή
  5. Σόρρυ τώρα είδα την παράκληση. Μη βρίζεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @mike ansley
    Οσο παράξενο και αν σου ακούγεται η καμπάνα θα κτυπήσει όταν πρέπει. Και ο ενδιαφερόμενος θα το ξέρει πρώτος...
    Οσο παράξενο και αν σου ακούγεται δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το θέμα διαμαντίδη. Από όσο ξέρω είναι όντως τυπικό. Εκεί που είχα μείνει ήταν ότι του προτάθηκε η ανανέωση με μια μικρή μείωση. Και δεν υπήρξε αντίδραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουρούνα
    ο Αγγέλου σε ποιον μάνατζερ αναφερόταν και με αφορμή ποιο γεγονός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μηπως γραφεις για καποιον που σου κλεβει τισ ιδεες??και μολις δει το περιοδικο γραφει και αυτοσ πραγματα???απο εσενα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειμαι ο ιδιος που σε ρωτησε για το περιοδικο απλως εχω 2 λογαριασμους..σε ευχαριστω..δεν θελω να πεις ονομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρούνα καλημέρα.
    Τί έγινε με τον Χατζηβρέτα και τον Αίαντα Ευόσμου;
    Αυτά θα έπρεπε να τα ξέρεις από πρώτο χέρι.
    Δεν μας ενημερώνεις για την σκιώδη πλευρά των συζητήσεων Σπανούλη;
    Θα πάρει τελικά τον Davis ο ΟΣΦΠ;
    Είσαι λίγο ντεφορμέ.
    Μάλλον χρειάζεσαι διακοπές επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μανώλης
    Και που ξέρεις ότι δεν είμαι αυτή τη στιγμή σε διακοπές; Καθόλου ντεφορμέ δεν είμαι. Με εγκαλείς γιατί δεν ξέρω το παρασκήνιο και το λόγο που έδιωξαν το καμπ του Χατζηβρέτα οι άνθρωποι της παλιάς του ομάδας; Για τον Ντέιβις ότι ήταν να γράψω το έγραψα.
    Για τον Σπανούλη δεν θέλω να δημιουργήσω κλίμα αλλά οι πληροφορίες μου είναι ότι με βάση όσα θα του προτείνει αύριο ο Ολυμπιακός και όσα έχει στο μυαλό του ο Σπανούλης θα υπάρξει κατ΄αρχήν θέμα. Αν οι διαπραγματεύσεις τελείωναν σε μια συνάντηση θα σου έλεγα ότι το βλέπω δύσκολο να μένει. Αλλά επειδή το πράγμα θα τραβήξει περιμένουμε. Η διαπραγμάτευση πάντως θα είναι σκληρή και δύσκολη και κατ΄αρχή (το επαναλαμβάνω κατ΄αρχή) θα διαπιστωθεί απόσταση στα οικονομικά. Αυτό καταλαβαίνω από το ρεπορτάζ που έχω κάνει. Και όπως βλέπεις γύρω-γύρω κανείς δεν λέει ή δεν ξέρει κάτι παραπάνω ούτε παίρνει το ρίσκο μιας πρόβλεψης. Εγώ λέω ότι ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (το ξαναγράφω ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) το θέμα του ναι είναι στο 40% των πιθανοτήτων. Θα τα μάθεις επίσημα αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή μ κουρούνα,δεν έχω σχολιάσει αρνητικά συνάδελφο του περιοδικού, αλλά δίνει το δικαίωμα ο Νίκος Συρίγος, ιδιαίτερα μετά από αυτά που έγραψες στο περιοδικό.Κ εξηγώ.Όταν το θέμα του ντόπινγκ ήρθε στην επικαιρότητα, ο ίδιος υποστήριζε με πάθος τον εξευτελιστικό έλεγχο κ των δύο αιωνίων, λες κ ήταν πρεζάκια με ελέγχους 5 κ 6 παικτών σε αγώνα κ άφηνε αιχμές στη διοίκηση του Ολυμπιακού για τη στάση της να μην απαντήσει στη λάσπη(λανθασμένα από ότι αποδείχτηκε)μέσα από το BASKETNET.Άρα δύο ερμηνείες υπάρχουν.Είτε έπεσε στη παγίδα του προέδρου Δημήτρη κ οφείλει τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη που έστω κ εσκεμμένα έπαιξε με τις υπολήψεις των παικτών, είτε ήξερε πολύ καλά τι συνέβαινε αφού είδε από πιο σάιτ προέκυψε το θέμα κ έβαλε τον οπαδισμό πάνω από τη δημοσιογραφία, κάνοντας καθαρή προπαγάνδα.Σε κάθε περίπτωση κ επειδή βλέπω ότι δε μασάς τα λόγια σ,περιμένω τη γνώμη σ.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απου που ως που ο ελεγχος ντοπινγκ ειναι εξευτελιστικος κ λες κ ειναι πρεζακια οι παιχτες?

      Διαγραφή
    2. Κανένας έλεγχος ντόπινγκ δεν είναι εξευτελιστικός φίλε μ.Με την προϋπόθεση ότι δεν κρύβονται σκοπιμότητες.Συγκεκριμένα, οι αιώνιοι είχαν ήδη δεχτεί ελέγχους αρκετές φορές στην ευρωλίγκα κ μάλιστα λίγο πριν τους τελικούς, ενώ στη συνέχεια οι έλεγχοι θα συνεχίζονταν στην Ελλάδα για τα πλέι οφ σύμφωνα με τους κανονισμούς.Ο έλεγχος διευρύνθηκε σε αγώνες στη μισή ομάδα παράνομα κ ύστερα από πιέσεις του Ιωαννίδη, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από έναν γραφικό τύπο σαν το Στέφανο Χίο.Αν διάβασες κ τη στήλη της κουρούνας στο περιοδικό θα μάθαινες ότι το όλο ζήτημα στήθηκε από το Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το θέμα σε ενδεχόμενη αδράνεια επί του θέματος από τη διοίκηση του Ολυμπιακού(όπως κ έγινε),ενώ αμφισβήτησε κ συνεχίζει ακόμα να αμφισβητεί τη κατάκτηση του ευρωπαικού.Εν κατακλείδι, είμαι φανατικά υπέρμαχος ενός ανεξάρτητου οργανισμού για τη μάστιγα του ντόπινγκ.Απλά καλό είναι να βλέπουμε κ λίγο πίσω από προθέσεις κ να βλέπουμε τις σκοπιμότητες.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  13. @Κυριάκος
    Εμπλέκεις δύο διαφορετικά πράγματα και δύο διαφορετικά άτομα...Εμένα και τον Νίκο Συρίγο. Στο περιοδικό για το θέμα αυτό έγρασψε μόνο η αφεντιά μου και υποστήριξα πολύ συγκεκριμένες θέσεις και γεγονότα που τις ξέρουν όλοι (τις διασυνδέσεις και το παρασκήνιο για τη δημιουργία του θέματος) αλλά κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει ή να γράψει κάτι σχετικό. Από όσο είμαι σε θέση να ξέρω όσα γνωρίζω εγώ τα γνωρίζει πολύ καλά -ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ και με περισσότερα στοιχεία- η διοίκηση του Ολυμπιακού.
    Δεν έχω διαβάσει τι έγραψε ο Νίκος στο basketnet γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ στενά τα σάιτ ή τα μπλογκ. Ειλικρινά για να σχολιάσω κάποιον με τον οποίο δουλεύω στην ίδια επαγγελματική στέγη πρέπει να ξέρω ποιά ακριβώς πληροφόρηση είχε. Εκείνο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα (χωρίς επαναλαμβάνω να γνωρίζω τι ήξερε ή τι δεν ήξερε ο Νίκος και όπως καταλαβαίνεις δεν έχω καν το δικαίωμα να του ζητήσω να μου κατονομάσει τις πηγές πληροφόρησης του) είναι ένα: Οτι ο Νίκος είναι ένας δημοσιογράφος που σέβεται την υπογραφή του και δεν θα την έβαζε κάτω από ένα κείμενο με σκοπιμότητα, προσωπική, οπαδική ή όποια άλλη του καταλογίζεις. Μπορεί κάλιστα να είχε ελλειπή ή λανθασμένη πληροφόρηση (έχει συμβεί σε όλους μας και πολύ περισσότερα σε μένα πολλές φορές) ή να έκρινε με λάθος τρόπο τη συγκεκριμένη στιγμή αξιολογώντας τα δεδομένα που είχε στα χέρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @kyriaki
    Δεν ξέρω για τον μάνατζερ θα τον ρωτήσω (τον Αγγέλου) και θα σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο και χρυσο το περιοδικο βρε παιδια, αλλα στη φωτο ο Πεδουλακης ειναι πιο χλωμός κι απο τον Κομη Δρακουλα πεινασμενο. Τι σας εκανε ο καψερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή