Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σήκω φύγε να μη σε βλέπουμε

Πρεσβευτής λέει της Γερμανίας για να φτιάξει τις σχέσεις των δύο χωρών. Αθλιος προπαγανδιστής που στάλθηκε φυτευτός στην Ελλάδα για να εξαργυρώσει τα τελευταία ψήγματα δημοφιλίας του...
Κοιμήθηκε ο Θεός το 2004 και έγινε μάγκας ο κύριος Ρεχάγκελ και αντί να σεβαστεί ότι κέρδισε χάρη σε αυτή τη χώρα επέστρεψε για να...βοηθήσει. 'Ακου πρεσβευτής καλής θέλησης...
Συνταξιούχος προπονητής από την εποχή της εθνικής ομάδας εξαργύρωσε ότι έγινε πριν από εννέα χρόνια και δεν του φτάνει αυτό. Γύρισε πίσω για να μας δουλέψει ψιλό γαζί και να μας πείσει ότι οι Γερμανοί μας αγαπάνε. Λίγες μέρες μετά το σφαγείο της Κύπρου ήρθε το ραμολιμέντο και προσπάθησε να μας πείσει ότι η Μέρκελ είναι ένας άνθρωπος με χρυσή καρδιά και μας αγαπάει...
Απολαύστε τις δηλώσεις ραμολιμέντου που είναι απλά όργανο των σύγχρονων Γκαίμπελς. Προσωπικά παραλίγο να ξεράσω από αηδία και λυπήθηκα ειλικρινά από το πόσο χαμηλά μπορεί να ξεπέσει κάποιος... Φυσικά ακόμη χειρότερα είναι τα ελληνικά κανάλια που χαραμίζουν μια κάμερα να τον παρακολουθεί στις βόλτες του στην Αθήνα και του δίνουν λόγο για να προπαγανδίζει ασύστολα. Σήκω φύγε κνώδαλο να μη σε βλέπουν τα μάτια μας...

8 σχόλια:

  1. Οι Γερμανοί είναι... φίλοι μας Κουρούνα!!! Τι είναι αυτά που λες... Όσο για την εθνική της μπάλας, ποιοί είπαμε ότι απαιτούσαν τα πριμ και ποιά εθνική είπαμε ότι δεν ζήτησε τίποτα όταν σήκωσε και αυτή ευρωκούπα και νίκησε Λεμπρόν, Καρμέλο, Γουέιντ, Πωλ, Χάουαρντ, Μπος;;; Έτσι, γιατί μόνο μια επίσημη αγαπημένη υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα κνωδαλο? Τελευταια φορα που συναντησα την λεξη ηταν στους "Ιππεις" του Αριστοφανη. Ποιοτης λεμε.

    Παντως μονο εγω εχω παψει να εκπλησσομαι, ολος ο υπολοιπος κοσμος πεφτει διαρκως απο τα συννεφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιμήθηκε, ξεκοιμήθηκε ο Θεός, αυτό που έγινε το 2004, δεν υπάρχει. Και τον ευχαριστώ αυτό.

    Από κει και πέρα δεν θα τον αντιπαθήσω για το ρόλο που ανέλαβε, αλλά καλύτερα, για όλους μας, θα ήταν να κάτσει στα αυγά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλάκα είναι ότι ο Ρεχάγκελ θεωρείτο εκείνος που έκανε την Εθνική να λειτουργεί 'Ευρωπαϊκά', ενώ στην πραγματικότητα λειτούργησε χειρότερα και από τον πιο τραμπάκουλα κομματάρχη, ευνοώντας κραυγαλέα τους ίδιους και τους ίδιους βισματίες και συντηρώντας την καριέρα ποδοσφαιριστών που θα έπρεπε να είχαν βγει στην σύνταξη. Ας ρωτήσει η μαντάμ Μέρκελ (που λέει και ο Αλέξης) που τόσο κόπτεται για την αναξιοκρατία στο Ελληνικό δημόσιο και τις μαϊμού συντάξεις ότι χειρότερο 'Δημόσιο' από την Εθνική του Ρεχάγκελ δεν υπήρξε.

    Χειρότερα τσουτσέκια πάντως είναι οι κρατικοδίαιτοι προπαγανδιστές της κρατικής στο βίντεο, καθώς και ο Τοπαλίδης, κλασσική φιγούρα Έλληνα μετανάστη με πολλαπλό κόμπλεξ και προς την παλιά και προς την νέα του πατρίδα.

    Σχετικά με τους Γερμανούς: Εκτός από καρεκλοκένταυρους τύπου Ρεχάγκελ υπάρχουν και σκεπτόμενοι, διαβασμένοι Γερμανοί όπως ο Έβαντ Λίνεν, τυπικό τέκνο της μακράς προοδευτικής και κριτικής παράδοσης της Γερμανικής σκέψης (γιατί υπάρχει και τέτοια).

    Και τέλος: Το ποδόσφαιρο υπήρξε πάντα πεδίο αναπαραγωγής όλων των κόμπλεξ που χαρακτηρίζουν την σχέση των Ελλήνων με την Ευρώπη. Πονηριά, ταμπούρι, γιουρούσι κλπ. Περιττό να πούμε ότι ο μοναδικός ίσως τομέας της κοινωνικής ζωής όπου οι Γερμανοί επιζητούν Ελληνική τεχνογνωσία, αποδέχονται την Ελληνική υπεροχή και επιζητούν την πρόσμειξη με την Ελλάδα είναι το μπάσκετ. Με αυτήν την λογική, ο καταλληλότερος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα (αν οι Γερμανοί γνώριζαν τα του μπάσκετ και αν οι Έλληνες δεν ήταν τόσο κομπλεξικοί και καρπαζοεισπράκτορες για να ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο) θα ήταν μια τεράστια μορφή του Γερμανικού μπάσκετ, λάτρης της χώρας μας και ακέραιος χαρακτήρας, ο Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο οποίος βέβαια θα λειτουργούσε έξοχα και ως πρέσβης της Ελλάδας στην Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κώστας
    Σκέψου πόσο ωραία ατμόσφαιρα υπήρχε ώστε τα γράφει μέχρι και ο Γκαγκάτσης στο βιβλίο του. Δηλαδή, αν γράφει αυτά φαντάσου τι άλλο έχει γίνει και δεν το μάθαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Τommygun
    Ηξερα και μερικές άλλες ωραίες λέξεις αριστοφανικής προέλευσης αλλά είπα να μείνω λίγο καιρό ακόμη έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Kantharos
    Ο χώρος προσφέρει και το δικαίωμα στη διαφωνία. Αλλά αν κάποιος σε ευεργευτήσει και μετά σε πιάσει στο δούλεμα σε αντάλλαγμα για ότι καλό έκανε δεν νομίζω να σου άρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Τhe American
    Δεν έχω κάτι με τους Γερμανούς. Μερικοί από όσους έχω γνωρίσει ήταν εξαιρετικά συμπαθείς. Φυσικά και υπάρχει κριτική σκέψη παντού και η Γερμανία (όπως είπε και ο Αλέξης) έχει προσφέρει πολλά στις τέχνες αλλά και στα γράμματα.
    Εχω όμως πολλά με τη λογική της καθαρής φυλής, μια ξεκάθαρα φασιστική νοοτροπία. Την ίδια νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει η ακατανόμαστη με αφορμή την οικονομική σταθερότητα ενώ στην πραγματικότητα είναι η πιο ξεκάθαρη και σιχαμερή αβανταδόρισα των τραπεζών. Με αυτή τη νοοτροπία που είναι σύγχρονη εφαρμογή του φασισμού αλλά σε οικονομικό επίπεδο έχω πολλές ενστάσεις. Οπως και με την ελληνική κουτοπονηριά ότι ''θα ζούμε αιωνίως με τα λεφτά των Ευρωπαίων κορόιδων και θα τα τρώμε στην υγειά τους''.
    Με τα υπόλοιπα (και αυτά περί του Μπάουερμαν) συμφωνώ απόλυτα. Αρχίζω και ανησυχώ πια με τον βαθμό που συμφωνώ με τα σχόλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή