Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Air Georgia

Παρότι δεν είναι καινούργιος στα μέρη μας χρειάστηκε το σόου του στο all star game (η διοργάνωση ήταν απόλυτα πετυχημένη αλλά ο τύπος την ανέβασε στα...ύψη!) για να τον μάθουν και όσοι δεν τον ήξεραν. Στην Αμερική, από τα πρώτα του χρόνια στο μπάσκετ ο Μπρεντ Πετγουέι ήταν γνωστός σαν ''Air Georgia'' για τα απίθανα καρφώματα του! Μάζεψα τα πιο χαρακτηριστικά αν και νομίζω ότι το κάρφωμα με το οποίο κέρδισε τον διαγωνισμό στην Πάτρα είναι εκτός κάθε...ανταγωνισμού και θα κέρδιζε ακόμη και αντίστοιχο διαγωνισμό στο ΝΒΑ!
Σε αυτό το βίντεο ''κατεδαφίζει'' στη διάρκεια φιλανθρωπικού αγώνα τον δημοσιογράφο Ρον Πάρκερ του ESPN!



Ενενήντα δευτερόλεπτα προπόνησης σε απίθανα καρφώματα



Από τις μέρες του στο Αϊντάχο της D-League άλλη μια επίδειξη καρφωμάτων. Μάλιστα, εδώ το ρεπερτόριο του ήταν αντιγραφή των καρφωμάτων με τα οποία ο Ντουάιτ Χάουαρντ κέρδισε τον διαγωνισμό του 2008. Προσέξτε κάπου στο ξεκίνημα τα μαζεμένα καρφώματα με επιτόπιο άλμα!



Και μερικά καρφώματα από το ελληνικό πρωτάθλημα



4 σχόλια:

  1. Δεν παρακολούθησα το Ολ Σταρ Γκέιμ αλλά είδα στιγμιότυπα και διαπίστωσα ότι (επιτέλους) εκπλήρωσε τον σκοπό για τον οποίο γίνεται. Ειδικά οι Αμερικανοί (που κακά τα ψέμματα, από αυτούς εξαρτάται η επιτυχία του κάθε Ολ Σταρ Γκέιμ) έδωσαν ρέστα.

    Θα είχα πάντως μια πρόταση να κάνω: Το φορμάτ Έλληνες-Ξένοι κρατάει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Μια αλλαγή στον τρόπο που επιλέγονται οι ομάδες θα μπορούσε να δώσει έξτρα ενδιαφέρον. Παράδειγμα, οι ομάδες να ονομάζονται Φίλοι Σπανούλη και Φίλοι Διαμαντίδη, με τον κάθε ένα από τους δυο να 'φτιάχνει' την ομάδα του επιλέγοντας κάθε εβδομάδα από έναν παίχτη (και φυσικά οι παίχτες Ολυμπιακού και ΠΑΟ θα ανακατέβονται μεταξύ των δυο ομάδων). Κάθε εβδομάδα θα μπορούσε ο ΕΣΑΚΕ να ανεβάζει ένα βιντεάκι όπου ο καθένας από τους δυο θα ανακοινώνει την επόμενη επιλογή του. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει περισσότερο build up του ενδιαφέροντος προς το Ολ Σταρ Γκέιμ (γιατί θα υπάρχει αγωνία για την συμπλήρωση της ομάδας από εβδομάδα σε εβδομάδα) από ό,τι με την ψηφοφορία του κοινού με την οποία λίγοι ασχολούνται. Εναλλακτικά τον ρόλο των Σπανούλη-Διαμαντίδη θα μπορούσαν να παίζουν βετεράνοι, πχ ομάδα Γκάλη και ομάδα Γιαννάκη. Επίσης θα μπορούσε να υπάρχει ένα 'έπαθλο' για τον νικητή που θα κάνει τον αγώνα λίγο πιο ενδιαφέροντα, πχ ένα χρηματικό βραβείο το οποίο ο νικητής αποφασίζει να δώσει σε μια φιλανθρωπία της επιλογής του.

    Απεργοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Απεργοσπάστης
    Μετά από αρκετά χρόνια μιζέριας έγινε μια καλή αρχή σε ένα παιχνίδι που ήταν περίπου αγγαρεία και απαξιωμένο. Συμφωνώ με την πρόταση είναι έξπυνη και ενδιαφέρουσα. Το βασικό πάντως δεν είναι οι Αμερικάνοι. Το βασικό είναι να πηγαίνουν όσοι καλούνται και να μη σνομπάρουν το παιχνίδι. Μου έκανε μάλιστα πολύ καλή εντύπωση ότι εμφανίσθηκε και έπαιξε έστω και για λίγο ο Διαμαντίδης που γύρισε τραυματίας από τη Μάλαγα. Πράγμα που σημαίνει ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στη νοοτροπία των ομάδων γιατί συνήθως αυτές πίεζαν τους παίκτες να μην παίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα να σου πω την αμαρτία μου, δεν μου άρεσε οργανωτικά το All Star!!! Με εξαίρεση το... τσιφτετέλι του Πετγουεϊ και τον διαγωνισμό καρφωμάτων (ίσως τον καλύτερο μετά το 2003 στην Χαλκίδα με την μονομαχία Μορίς Έβανς-Τάιρον Νέσμπι (που είχε έρθει ως το back up του Jordan στους Wizards), όλα τα άλλα μου φάνηκαν πολύ πρόχειρα! Χωρίς τηλεοπτικό σχολιασμό, με τον DJ να δίνει ρέστα μέσα στον αγώνα με αποτέλεσμα να κουδουνίζει το κεφάλι μου απο κάποιο σημείο, με τον εκφωνητή να μιλάει συνεχώς, με παραδοσιακούς χωρούς στο παρκέ!!! Λίγη οργάνωση πριν (σαν αυτό που προτείνει ο Απεργοσπάστης πχ, αν και αν υπήρχε ομάδα Σπανούλη Vs Διαμαντίδη, οι Ούννοι θα κάναν ντου με πανό και καπνογόνα στο γήπεδο), όσο και κατά την διάρκεια (πχ με τους κανόνες στα καρφώματα να υπάρχουν απο πριν ή να υπάρχει κάποιος χορηγός σοτυς διαγωνισμούς) δεν θα έβλαπτε!

    ΥΓ Τέζα ο Αμάρε και εγώ ψάχνω κοτρώνα να δέσω στον λαιμό μου, να πέσω στον ποταμό Χάτσον!!! Α ρε Σπάικ, δεν σε θέλει ούτε φέτος!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Kostas
    Για τους παρευρισκόμενους πριν το παιχνίδι υπήρχε και συναυλία των Vegas. Η ΕΡΤ είχε απεργία οπότε δεν μπορούσε να υπάρχει σχολιασμός. Ο εκφωνητής ήταν όντως κτυπητή παραφωνία. Ούτε ήξερε τι έλεγε, ούτε κατάλαβε τι γινόταν αλλά ήταν η αναγκαία λύση της τελευταίας στιγμής αφού μέσω τηλεόρασης έπρεπε κάτι να ακούγεται. Νομίζω ότι του χρόνου ο ΕΣΑΚΕ θα πάει στη λύση κάποιου γνωστού και επαγγελματία. Διαφωνώ με τα υπόλοιπα, το ματσαάκι δεν ήταν μίζερο, είχε κέφι και κυρίως για πρώτη φορά μετά από χρόνια πήγαν όλοι κάτι που αποτελεί μια καλή αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή