Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

All Star τεύχος 274

Στα περίπτερα από σήμερα το τεύχος Οκτωβρίου του All Star Basket (αριθμός 274) που φοράει τα...καλά του. Τέσσερις μπασκετμπολίστες φόρεσαν τα κουστούμια τους και φωτογραφήθηκαν για να προαναγγείλουν τη νέα σεζόν σε ένα τεύχος γεμάτο αφιερώματα για την Ευρωλίγκα, την Α1, την Α2 και τη Β΄ εθνική ανδρών αλλά και την Α1 γυναικών. Και όχι μόνο...
Ο Κόμπε Μπράιαντ ήρθε στην Αθήνα και μίλησε στον Βασίλη Σκουντή σε μια συνέντευξη που ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και τον...Αχιλλέα και καταλήγει στο ΝΒΑ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η συνέντευξη (η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη συνέντευξη που δέχτηκε να δώσει μετά από αρκετά χρόνια) του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη. Η ιδιαιτερότητα ότι δεν την πήρε ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος του περιοδικού αλλά όλη η συντακτική ομάδα της οποίας κάθε μέλος κατέθεσε από μια διαφορετική ερώτηση στον Οικονομίδη.
Ακόμη υπάρχει ένα εκτενές ρεπορτάζ για όλους τους Αμερικάνους του ΝΒΑ που αποφάσισαν να έρθουν στην Ευρώπη λόγω του λοκ άουτ και όλες οι μόνιμες στήλες γνωστές από το εβδομαδιαίο σχήμα του περιοδικού ή καινούργιες όπως το City game (πρόσωπα και ανοιχτά γήπεδα της πόλης), η στήλη με τις εκλαϊκευμένες και απλουστευμένες συμβουλές ειδικών του μπάσκετ, η στήλη της μπασκετο-τεχνολογίας και περισσότερες σελίδες παρασκήνιο.

10 σχόλια:

  1. Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 ανέρτησες ένα νέο θέμα που έλεγε για μια ασέβεια της ομοσπονδίας (σχετικά με τον θάνατο του Φαίδωνα Ματθαίου). Παρόλα αυτά στο νέο τεύχος του super basket δεν βλέπω στο εξώφυλλο κανένα αφιέρωμα (που θα έπρεπε να αποτελεί την κυριότερη είδηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1/ οταν βλέπεις στο εξώφυλλο 4 μπασκετμπωλίστες 'να φοράνε τα καλά τους' περιμένεις να δεις κάποια παρουσίαση-συνέντευξη κάτι ..
    όχι 4 φωτό που μπορεί να είναι και από το γάμο-βάφτιση ποιου διεθνή ...

    2/Δηλαδή ΔΕ θα υπάρχει φέτος οδηγός Α1, Ευρωλίγκας ? καθαρίζουμε με την ξεπέτα της παρουσίασης ;

    3/Δισέλιδο + editorial Σκουντή για τον Πατριάρχη - καμιά αναφορά στο εξώφυλλο όμως .

    4/Για όσα έγραψες περί Μπουρούση διαψεύστηκες πριν κυκλοφορήσει καλά-καλά το περιοδικό ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Γιάννης Δαμιανίδης φιλοξενήθηκε στο μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή του SUPER 3 στον "ΑΡΗΣ FM", παραχωρώντας επί 2 ώρες και 45' μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης! http://salonikabasket.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html

    Από την μία θέλουμε Τσαλδάρη,αλλά απο την άλλη δεν μπορούμε να κρατήσουμε Χαραλαμπίδη & Χατζηβρέττα,γιατί τους χρωστάμε...Αλλά φεύγει και ο Χρυσικόπουλος για 1500€

    Quiz: Ποια ομάδα του Α group δυναμικότητας του eurocup θα επιθυμούν όλες (μα όλες οι ομάδες) των άλλων group για αντίπαλο;

    Κουρούνα,τι έχεις να πεις για όλα αυτά?
    Κάποιο φως βλέπεις για τον ΆΡΗ με αυτό το ρόστερ (είχαμε και τα χρωστούμενα στον Ματσόν που μας απαγόρευε μεταγραφές η FIBA),με αυτό το τεχνικό team & με αυτή την διοίκηση?

    *Πανελλήνιος :τι γίνεται πλέον με αυτή την ομάδα?Α,για τον ΆΡΗ αυξάνονται οι ελπίδες να μην πέσουμε στην Α2.

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δήθεν είδηση περί δωρεάς σεβαστού ποσού στην οικογένειά μου από τον Γιάννη Μπουρούση στο τεύχος που κυκλοφορεί είναι τουλάχιστον ατυχής. Ατυχής και για τον δημοσιογράφο, που την αναπαρήγαγε, χωρίς καν να μπει στον κόπο να σκεφτεί άν έθιγε κανέναν, και για το ίδιο το περιοδικό που σε δύσκολους καιρούς αποδεικνύεται ανυπόληπτο... Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, γιατί δημοσιογραφία είναι βλέπω, ακούω, μαθαίνω, διασταυρώνω, γράφω... Διαφορετικά δεν είμαστε δημοσιογράφοι, είμαστε ψιλικατζήδες και επαγγελματικά και ηθικά... Περιμένω φυσικά και την έντυπη επανόρθωση... καθώς και τη δημόσια συγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Haridime Ο Ταπούτος είναι από βάφτιση και είχε πάρει μαζί του μια μπάλα του μπάσκετ γιατί του είχε πει πέρσι ο Σούμποτιτς να μην χάνει την επαφή... Δεν ξέρω μην την είχε πάρει για δώρο στο μικρό που βαφτιζόταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρουνα δεν θα απαντησεις στη δεσποινιδα Αμερικανου?Το ζητημα ειναι σοβαρο εφοσον οντως δεν ευσταθει και η δημοσια συγνωμη σου επιβαλλεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Xaridimos
    Στα τέσσερα ερωτήματα που θέτεις μπορώ να απαντήσω μόνο σε ένα. Αντε σε δύο επειδή μου είσαι συμπαθής. Για το θέμα του οδηγού: Οι προσφορές κάθε είδους και λογικής οδήγησαν σε καθολική καταστροφή μεγάλα συγκροτήματα. Τις καλές μέρες με κάθε βιβλίο που έβγαινε το περιοδικό έμπαινε μέσα διότι η σχέση αύξηση πωλήσεων-κόστος χαρτιού (να σου πω ότι κανείς μας δεν πήρε ποτέ έξτρα αμοιβή για αυτές τις εκδόσεις ακριβώς για να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το κόστος) ήταν πάντοτε αρνητική για το περιοδικό. Με απλά λόγια: Αν μια προσφορά δεν καλύπτει το κόστος της είναι ασύμφορη. Για αυτό από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω το περιοδικό δεν μπήκε ποτέ και στη λογική του DVD. Οτι δίνεις το δίνεις τουλάχιστον στο μισό τιράζ δηλαδή σε περίπου 5-6.000 αντίτυπα. Αν πουληθούν 500-600 τεύχη παραπάνω μπήκες μέσα. Τα βιβλία έβγαιναν για λόγους πρεστίζ και όχι κέρδους.
    Οσον αφορά την ύλη του περιοδικού. Οι σελίδες δεν είναι λάστιχο να χωράνε τα πάντα. Τέσσερις συνεντεύξεις ή παρουσιάσεις απαιτούσαν 5-6 σελίδες ύλης τουλάχιστον. Αν έβγαινε κάτι άλλο κάποιος άλλος θα γκρίνιαζε... Οι φωτογραφίες δεν είναι από βαφτίσια πάντως... Για τα υπόλοιπα ζητήματα δεν είμαι εξουσιοδοτημένος από τά διοικητικά κλιμάκια του περιοδικού να μιλήσω δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τη στιγμή όμως που ΔΕΝ θα βγάλετε οδηγό, ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε να περιμένετε να σχηματοποιηθούν τα ρόστερ ώστε να είναι πιο πλήρης η παρουσίαση τον επόμενο μήνα ; Άλλωστε και το βιβλιαράκι δεν το βγάζατε την 1η αγωνιστική αλλά κάμποσο μετά γι'αυτό το λόγο .
    (όσο για την Α2, να παρουσιάζεις τα ρόστερ σαν κινήσεις μεταγραφών σε ένα δισέλιδο είναι ορισμός ξεπέτας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Χαρίδημε
    Με το ρυθμό που αλλάζουν ξένοι και κοινοτικοί οποιαδήποτε αναφορά και ρόστερ είναι ξεπερασμένη πριν τυπωθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αλλα λέγατε πέρσι, πρόπερσι, αντιπρόπερσι με τα βιβλιαράκια πάντως ..
    (όχι ότι με καίει να βάλω στο γραφείο μου οδηγό της Α1 χωρίς Α.Ε.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή