Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σανδαλώδης απόφαση της ΕΡΤ

Το πρωτάθλημα; της Α1 μετά από όσες μύριες περιπέτειες βρήκε τελικά τηλεοπτική στέγη, έστω και την ύστατη στιγμή. Κάτω από παράξενες συνθήκες τις οποίες κάποιος εκ των κυρίων Ταγματάρχη, Οικονομίδη οφείλει να εξηγήσει. Ειδικά ο πρώτος που δεν είναι πλέον στη διοίκηση της Nova αλλά της δημόσιας τηλεόρασης και διαχειρίζεται κρατικό χρήμα.
Στις αρχές της εβδομάδας η ΕΡΤ είχε καταθέσει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση για τα δικαιώματα των αγώνων στην οποία είπε όχι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Χθες το βράδυ, η ίδια πρόταση της ΕΡΤ έγινε αποδεκτή. Που είναι το παράξενο; Οτι στο ενδιάμεσο διάστημα ο Οικονομίδης κατάφερε να βάλει μέσα στη συμφωνία και τη γνωστή διαφημιστική κοινοπραξία τη συμμετοχή της οποίας έθετε ως βασική προϋπόθεση για να πουλήσει σε κάποιον (από τους λιγοστούς) ενδιαφερόμενους σταθμούς τα δικαιώματα. Η εμπλοκή της συγκεκριμένης κοινοπραξίας είχε οδηγήσει σε ναυάγιο και τις διαπραγματεύσεις με τη Nova πριν από ένα περίπου μήνα.
Η ερώτηση είναι απλή και αφορά κυρίως τον κ.Ταγματάρχη. Ποιός θα πληρώσει τα δικαιώματα για την ''διαμεσολάβηση'' της κοινοραξίας; Αν αφαιρεθούν από τα ήδη περιορισμένα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες τότε δεν υφίσταται κανένα ζήτημα. Αν όμως πληρωθούν από τα ταμεία της κρατικής τηλεόρασης η όλη μεθόδευση συνιστά σκάνδαλο και μάλιστα πρώτου βαθμού.
Τώρα σε ποιά συχνότητα θα παίζουν οι αγώνες του πρωταθλήματος αφού υποθετικά τουλάχιστον έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια άλλη συζήτηση.
Πρόσθετη χρήιμη πληροφορία: Στο πακέτο ενδέχεται να μπει και ένα από τα συνδρομητικά κανάλια. Ενδεχόμενα η Nova, ίσως το Conn-X TV αν και κανένα από τα δύο δεν έκανε ουσιαστική οικονομική προσφορά και περισσότερο βασίστηκαν στην παραχώρηση τηλεοπτικού χρόνου στον ΟΠΑΠ παρά στην καταβολή κάποιου ποσού-μέρους της συμφωνίας από τα ταμεία τους.
Κερδισμένος της ιστορίας ο Οικονοπμίδης που έσωσε το κεφάλι του πουλώντας για μια ακόμη φορά στο παρά πέντε τα δικαιώματα και κατάφερε να πετύχει τον δεύτερο μεγάλο στόχο του. Την εμπλοκή στη συμφωνία των διαφημιστών.

7 σχόλια:

  1. Κουρούνα καλησπέρα! Να ξαναανοίξουμε το θέμα των χαμένων ταλέντων στην Ελλάδα; Σου είχα ανοίξει κουβέντα πριν καιρό και είχαμε συμφωνήσει για τα χαμένα τελέντα Παππά-Μπόγρη και για τις "ανερχόμενες δυνάμεις" Παπανικολάου-Μάντζαρη. Για να δούμε μία-μία τις περιπτώσεις:
    -Ο Παππάς είναι ήδη ξεχασμένος. Πέρυσι ήταν στην προετοιμασία της Εθνικής (φθάνοντας μάλιστα μέχρι τους 15), έλεω της καλής (και τίποτε περισσότερο) χρονιάς που είχε πραγματοποιήσει. Ξεκίνησε λοιπόν (όπως είχες πει και εσύ) πολύ πιο ψηλά σε σχέση με τους Μάντζαρη, Σλούκα, ακόμη και τον Παπανικολάου. Κι όμως φέτος, ο Σφαιρόπουλος τον άφησε εκτός αποστολής κάνα-δυο φορές για να συνετιστεί... Ποιος, ο Σφαιρό, που είναι τόσο ήρεμων τόνων και για να "τιμωρήσει" παίκτη φαντάσου... Ο Κατσικάρης δεν τον θέλει στην Μπιλμπάο και έτσι θα βολευτεί σε μικρομεσαίο ομάδα της Α1 (και αν!). Όσον αφορά την εθνική ουδέποτε τέθηκε θέμα κλήσης του. Πιο πιθανό ήταν να κληθεί ο ... Κατσαρές (με πολύ σεβασμό στον Νικόλα, που τον εκτιμώ πολύ) παρά ο Παππάς. Μάλιστα, μου είχε κάνει εντύπωση μια δήλωσή του, ότι δεν βλέπει να μπορεί να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, γιατί οι ομάδες είναι χαμηλού επιπέδου, οπότε θα τον ενδιέφερε μόνο Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, ειδάλλως εξωτερικό. Ασχολίαστο...
    -Ο Μπόγρης, με τόσες εμφανίσεις του στα media, θα έπρεπε να είναι ο νέος Μπατίστ. Αλλά, ο Ζοτς δεν τον κράτησε, και ο Bogrinho έβγαλε αμέσως μετά όλα του τα απωθημένα, για τον Διαμαντίδη (με το ποστάρισμα που εννοούσε ότι ο Μπίλης είναι καλύτερος του Μήτσου, πόσω μάλλον σε μια σεζόν που ο δεύτερος τα σάρωσε όλα), τους Ελληνοαμερικανούς. Παρ' όλα αυτά είχε την τύχη να τον επιλέξει ο Πεδουλάκης, δίνοντάς του φανέλα βασικού στο Περιστέρι. Παρένθεση. Για μένα ο Αργύρης είναι (ένας από τους κορυφαίους αν όχι) ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής και σίγουρα ο καλύτερος μάστορας στην ανάδειξη νέων παικτών. Κλέινει η παρένθεση. Είχε λοιπόν ο Μπόγρης μια δεύτερη όχι απλά μεγάλη αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία, με τον χώρο που του έδινε ο Πεδουλάκης να αναδειχθεί και να δείξει το ταλέντο του. Τι έγινε τελικά; Ο Άρτζι τον έτζασε... Τι μεσολάβησε; Ο Θεός και η ψυχή του Αργύρη το ξέρουν. Πάντως σίγουρα κάτι όχι ασήμαντο. Δεύτερη παρένθεση. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας αποκαλύψεις τι μεσολάβησε και ο Κρητικός αποφάσισε να "τελειώσει" τον Μπόγρη. Άρα, φέτος ο σέντερ δεν θα παίζει πουθενά στην Ελλάδα. Οπότε έχει δύο επιλογές. Ή μένει εδώ και ζει με τα λεφτά της Κοκκίνου (έχει άφθονα πάντως για να ζήσουν και τα δισέγγονά τους) ή μεταναστεύει για εξωτερικό. Το πρώτο βλέπω να γίνεται για πολλούς λόγους που ... βαριέμαι να αναλύσω! Άρα άλλο ένα χαμένο "ταλέντο" (απαραίτητα τα εισαγωγικά, στην ουσία μιλάμε για έναν απίστευτα τυχερό παίκτη βάσει των ευκαριών που του δόθηκαν, τις οποίες άλλοι αν είχαν θα έκαναν κωλοτούμπες και αμέσως μετά θα στρωνόντουσαν στη δουλειά!).
    -Ο Παπανικολάου. Ο Κωστάκης με εξέπληξε θετικά στο Ευρωμπάσκετ. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο θετική παρουσία. Με αργά αλλά σταθερά βήματα, διεκδίκησε και πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και ήρθε η αναμενόμενη κλήση στην Εθνική. Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ πρωταγωνιστής, όμως στη χειρότερη περίπτωση θα είναι πάντα ένας πολύτιμος ρολίστας πολυτελείας. Μπράβο στο παληκάρι και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Ο Μάντζαρης. Επίσης πολύ τυχερός. Είχε την ευκαρία να δουλέψει με τον Πεδουλάκη, ο οποίος του έδωσε τη μπαγκέτα του Περιστερίου σε μία τόσο κομβική θέση του πλέι μέικερ. Τα πήγε καλά στην πρώτη του σεζόν. Το καλοκαίρι ήρθε η κλήση (δικαιολογημένα) στην Εθνική αλλά αποκλείστηκε στο νήμα. Μετά, αποφάσισε να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, σε μια απόφαση που εξέπληξε όσους ήξεραν πράγματα και καταστάσεις (μιλάω για το ότι θεωρούταν κλεισμένος από τον "αιώνιο"). Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα όλα συνέκλιναν στο ότι κάποια στιγμή (όχι απαραίτητα φέτος) θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό. Να μιλήσω λίγο πιο αναλυτικά. Ήταν παρών στα εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα (καθόταν μάλιστα παρέα με την κοπέλα του απέναντι από τον πάκγο της Μπαρτσελόνα). Επίσης έδωσε το παρών στο Βερολίνο παρέα με την κοπέλα του. Καθόντουσαν μαζί με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στο κάτω διάζωμα. Στον ημιτελικό φωτογραφήθηκαν, με την κοπέλα του να φοράει μπλούζα του Παναθηναϊκού (η οποία αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο facebook και, μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, διεγράφη). Μάλιστα, ο sportdog έγραψε ότι στον τελικό φόρεσε και αυτός φανέλα Παναθηναϊκού. Δεν το ξέρω, οπότε δεν έχω άποψη. Τέλος, η κοπέλα του (την οποία θα έχει πιάσει λόξιγγας με τόσες αναφορές) είχε τον Παναθηναϊκό στις αγαπημένες ομάδες και συχνά-πυκνά έκανε αναφορές στους "πράσινους". Με το που πήρε ο Βαγγέλης μεταγραφή στον Ολυμπιακό, άλλαξε τα πάντα! Αγαπημένη ομάδα ο Ολυμπιακός, διαγραφή των φωτογραφιών, αλλαγή ακόμα και του ονόματός της στο ... youtube, όπου προσέθεσε στο τέλος το γράμμα "7"!!! Εντάξει, αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό, απλώς τα αναφέρω! Δεν δείχνει ακριβώς ανωριμότητα, αλλά δεν το επεκτείνω περαιτέρω. Το θέμα είναι, ότι για μένα κακώς πήγε από φέτος στον Ολυμπιακό. Έχει πολλά θετικά (αλτρουιστής, καλός αμυντικός, έυφυής, διαβάζει καταστάσεις σε άμυνα και επίθεση) αλλά θέλει πάρα μα πάρα πολύ δουλειά ακόμα για να φθάσει εκεί που θέλει, εκεί που ονειρεύεται. Για μένα, έπρεπε να μείνει τουλάχιστον ένα χρόνο (για να μην πω δύο) στο Περιστέρι, να δουλέψει με τον Πεδουλάκη, οποίος τον ξέρει και τον εμπιστεύτεται και μετά ας πάρει μεταγρααφή στον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντίδης, για να φθάσει εδώ που έφθασε τώρα, είχε τρία χρόνια τη μπαγκέτα του Ηρακλή και έκανε κουμάντο χωρίς ξένους, χωρίς τίποτα! Θέλει δουλειά και πάνω απ' όλα χώρο για να εξελιχθείς. Αυτό τον χώρο δεν θα τον βρει στον Ολυμπιακό, πρωτίστως λόγω του ότι έχει πολλές αδυναμίες ακόμα (έλλειψη εμπειρίας, δεν έχει "φτιάξει" το σώμα του και κυρίως τα πόδια του).
    -Για το τέλος, άφησα τον Σλούκα. Βάσει τον όσων έχω δει, και κυρίως επειδή προσπαθώ όσο δύναμαι να βλέπω σφαιρικά τα πράγματα, δεν τον βλέπω να κάνει καριέρα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω δημόσια, αλλά αυτό μου λέει η διαίσθησή μου.
    *Από τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού, τον Ζούμπο τον βλέπω ορεξάτο, δουλευταρά και νομίζω ότι αν συνεχίσει έτσι θα καταφέρει πράγματα. Αντιθέτως, ο Καραμαλέγκος δεν θα παίξει ποτέ στον Παναθηναϊκό (ακούγομαι απόλυτος, αλλά θα δείτε, έτσι θα γίνει). Μολονότι ήταν απίστευτα τυχερός, παίρνοντας λεπτά συμμετοχής αλλά και συμμετέχοντας στις προπονήσεις του πρωταθλητή Ευρώπης μόλις στα 15 του (!), δεν τον βλέπω για το μέλλον. Στο facebook φωτογραφίες με μηχανάκια βλέπω και να φανταστείς ότι είναι μόλις 16-17 χρονών. Αν δουλέψει έχει δυνατότητες, αλλά δεν νομίζω να φθάνει ψηλά.

    Αυτά και ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα τα παιδιά, τους αγαπάμε όλους, αλλά να συζητάμε και κάποια πράγματα. Ελπίζω να μην τους προσέβαλα. Πρώτα και πάνω από όλα, τους σέβομαι μηδενός εξαιρουμένου.

    Υ.Γ.: Όσον αφορά την ταυτότητά σου, σου είχα στείλει πρόσφατα μια επιστολή. Εφ' όσον ο Ν. Συρίγος, δεν είναι γιος του Φίλιππα, αίρω το όνομά του από τη λίστα. Άλλα μένουν Καρύδας-Σκουντής. Κατά 90% ψηφίζω τον αγαπημένο μου συγγραφέα... Βέβαια, ένα όνομα θα μπορούσε να είναι και ο Σωτήρης Γεωργίου (βάσει του καταγγελτικού του ύφους), αλλά δεν το πολυπιστεύω. Βασικά, θα μιλήσω μαζί του και θα σου πω περαιτέρω...

    Με μπασκετικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον σχόλιο. Αν και διαφωνώ με αρκετά, κάθε άποψη είναι σεβαστή. Οι ενστάσεις μου έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα των παιχτών, που κατά τη γνώμη μου δεν έχουν σχέση με την αγωνιστική τους πορεία, και με τον Μπόγρη, που έχω βαρεθεί να ακούω να τον λένε ταλέντο. Προσπερνώντας το γεγονός ότι παγκοσμίως ταλέντο θεωρείται κάποιος μεταξύ 16-20 (το πολύ..) και όχι 21,22,23 και πάει λέγοντας όπως στην Ελλάδα, θέλω να (ξανα)ρωτήσω πού βρίσκεται το ταλέντο στον συγκεκριμένο παίχτη. Έχει δείξει κυριολεκτικά μηδενική διάθεση για βελτίωση την τελευταία διετία, και απλώς θεωρείται καλός σέντερ επειδή πριν 2-3 χρόνια στα πρωταθλήματα που πήρε με τις μικρές εθνικές έκανε ορισμένα καλά παιχνίδια. Κινήσεις κάτω του μετρίου, ταχύτητα ανύπαρκτη ακόμα και για τη θέση 5, και κλοτσάμε επιδεικτικά όποια ευκαιρία βρεθεί μπροστά μας (πχ με διαλέγουν στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης). Πώς να πας μπροστά έτσι? Πουθενά δεν πας.. Επειδή διαδήλωνε ανοιχτά υπέρ του ΠΑΟ και κατάφερε να πάρει μεταγραφή εκεί, ολοκληρώθηκε από τα 21 σαν αθλητής? Συγνώμη αν το τραβάω απλά είμαι στην ίδια ηλικία και τυχαίνει να ξέρω πόση κούραση και πόσες θυσίες απαιτούνται για να παίξεις μπάσκετ έστω και ερασιτεχνικά, πόσο μάλλον σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Για αυτό και με εκνευρίζει η εικόνα ενός "αθλητή" που τα έχει όλα (από ύψος μέχρι τύχη) και κάνει ότι μπορεί για να μην πάει ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκλεισε η συμφωνία με την ΕΡΤ άρα μάλλον ο ΆΡΗΣ θα έχει λεφτά για τα αεροπορικά ταξίδια που απαιτούνται για τους αγώνες του Eurocup μιας και δεν θα προλάβαινε η ομάδα να παει οδικώς ,όπως με τον ΠΑΟ…

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.basketnet.gr/main/3/comments/articles/1/bertas1.html


    Ο…δικός σας Μπέρτας


    Κουρούνα,σε μιμούνται ή απλά συνεπικουρούν στο ρεπορτάζ σου?Τι λες εσύ για τα παραπάνω?

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος
    Εξαιρετικό το πόνημα και με βρίσκει σε ποσοστό 99% σύμφωνο σε όλα όσα λες. Δεν υπάρχει κάποιου είδους προσβολή. Ο αθλητής όπως και ο δημοσιογράφος έχουν επιλέξει μια δουλειά στην οποία είναι ’’δημόσια πρόσωπα’’, άρα είναι υποχρεωμένοι να μάθουν και στη δημόσια κριτική καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Η δική σου ήταν και εξαιρετικά καλοπροαίρετη. Αν τα έγραφα εγώ θα τα έγραφα χειρότερα. Ιδού ένα δείγμα...
    Για να παίξει σήμερα ένας παίκτης στο ψηλότερο επίπεδο χρειάζεται δύο πράγματα: Καλή νοοτροπία και γρήγορα πόδια. Ο Μάντζαρης για όσους καταλάβαιναν ήταν φανερό ότι θα έπαιζε. Εχει και καλή νοοτροπία (καλύτερη του Παππά) και πιο γρήγορα πόδια τόσο από τον Παππά όσο και από τον Σλούκα. Ο Παππάς κάνει προπονήσεις στον Πανελλήνιο (στον στίβο εννοώ) και μακάρι να βρει το δρόμο του. Δύσκολο το βλέπω.. Ο Σλούκας θα περάσει από τον Ολυμπιακό και επειδή έχει συμπαθητική νοοτροπία θα βγάζει το ψωμί του σε ομάδες δεύτερης ταχύτητας. Ο Μάντζαρης θα είναι του χρόνου στην εθνική ομάδα και θα τραβήξει την ανηφόρα. Τα περί Παναθηναϊκού για μένα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ηξερα και είχα γράψει ότι ο Παναθηναϊκός εδώ και μήνες είχε μιλήσει με το Περιστέρι αλλά η προοπτική ήταν να τον αφήσει εκεί για 1-2 χρόνια. Μπορεί να του έκανε ζημιά αυτό. Στον Ολυμπιακό θα έχει την ευκαιρία να ωριμάσει γρήγορα και στα δύσκολα και ίσως για αυτό το διάλεξε.
    Ο Παπανικολάου έχει πολλά να μάθει ακόμη ειδικά στην άμυνα. Τον σώζει ότι έχει αθλητικά προσόντα και δουλεύει πολύ. Συγκριτιά όμως με το ταλέντο του η πρόοφος του είναι μικρότερη του αναμενομένου και αυτή η χρονιά είναι η μεγάλη ευκαιρία του.
    Ο Μπόγρης ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα έπαιζε ΠΟΤΕ μπάσκετ. Εξωτερικό; Σε 1-2 χρόνια θα παίζει στο εξωτερικό αλλά σε ομάδα της...Α2! Το απόλυτο δείγμα κάκιστης νοοτροπίας αθλητή. Μπορεί να είμαι επιεικής. Ισως σε 2-3 χρόνια να μην παίζει καθόλου μπάσκετ. Ξεπέρασε και τον μύθο του Γιωργάκη Διαμαντόπουλου σε κακή νοοτροπία. Ο Πεδουλάκης τον έδιωξε γιατί δεν άντεχε να βλέπει σε ανεπίσημα φιλικά να φτάνει στο ΄γήπεδο παρέα με την καλή του που ήταν και η μοναδική που καθόταν στην εξέδρα! Νομίζω ότι πλέον δεν υφίσταται ούτε το ειδύλιο που του έδωσε τη μοναδική παρουσία της ζωής του σε πρωτοσέλιδα περιοδικών. Εστω και των λάθος περιοδικών! Αλλά αυτά είναι προσωπικά του και δεν με αφορούν...
    από τους μικρούς του Παναθηναϊκού έχω την αίσθηση ότι τα πραγματικά ταλέντα έρχονται πιο πίσω. Δημακόπουλος και Μαραγκός. Αλλά στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο παίκτης από τα φυτώρια να φτάσει σε κάτι πιο ψηλό και φιλόδοξο από τη μόνιμη 12η θέση του πάγκου. Το θέμα είναι πότε θα φύγει και σε ποιά ομάδα θα πάει αμέσως μετά. Από εκεί κρίνονται όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Nikos 22
    Συνήθως δεν σχολιάζω άρθρα συναδέλφων πολύ δε περισσότερο κατά παραγγελία. Κατ΄εξαίρεση θα σχολιάσω παρότι το basketnet είναι ’’αδελφάκι’’ του All Star (ιδιοκτησιακά) και δουλεύουν αρκετοί συνάδελφοι -εκ του περιοδικού- που τους εκτιμώ. Το άρθρο είναι πολύ καλό και δεν μιμείται κανένα. Αντίθετα ορισμένα στοιχεία ή έστω υποθέσεις που αναφέρονται σε αυτό δεν τα γνώριζα.
    Υ.Γ. Θα ήταν τέλειο αν ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα αντίστοιχο για τον Βασιλακόπουλο. Τώρα είναι απλά καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή