Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σήκω φύγε τώρα

Δεν ξέρω για πόσους η φυγή του Σχορτσανίτη από την εθνική ήταν έκπληξη. Για μένα πάντως δεν ήταν και γίνεται αντιληπτό από όσους διάβασαν τη στήλη μου στο σημερινό τεύχος του All Star. Η στήλη παραδόθηκε Παρασκευή μεσημέρι και προβλέπει ότι ο επόμενος που θα φύγει είναι ο Σχορτσανίτης. Αν καθυστερούσε δύο μέρες θα το είχα και αποκλειστικό.
Το θέμα βέβαια δεν είναι αυτό αλλά το ότι ο παρηκμασμένος Βασιλακόπουλος συνεχίζει να παρακολουθεί ανίκανος και αδύναμος να παρέμβει τις εξελίξεις που οδηγούν στη διάλυση της εθνικής. Τώρα πια έχει καταφύγει στη φτηνή λύση της απειλής με τιμωρίες των παικτών λες και θα τους φοβίσει! Έχει αφήσει την ομάδα και τον προπονητή που ο ίδιος επέλεξε στο έλεος των εξελίξεων και όπως έχω γράψει από τον περασμένο Ιανουάριο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα θα επικαλεστεί κάποια αστήριχτη δικαιολογία και δεν υα εμφανιστεί ούτε στη Λιθουανία. Ο άνθρωπος που βλέπει την εθνική πλέον ως το μοναδικό μέσο αυτοπροβολής του δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το φάσμα της αποτυχίας και να παραδεχτεί αυτό που ξέρει όλο το ελληνικό μπάσκετ αλλά κανείς δεν έχει τα άντερα να του το πει καταπρόσωπο. Οτι είναι ξεπερασμένος, έρμαιο των εξελίξεων και η τελευταία μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ είναι μια: Να σηκωθεί και να φύγει ΤΩΡΑ!
Ο νέος προπονητής της ομάδας είναι ουσιαστικά απροστάτευτος και δεν ξέρει καν που να ζητήσει βοήθεια! Υποτίθεται ότι κοντά στην ομάδα ως εκπρόσωποι της ομοσπονδίας είναι ο Γιώργος Κολοκυθάς (παντελώς αμέτοχος και χωρίς άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω του, ένα πολύ ωραίο ''δημιούργημα'' των μπασκετογράφων λόγω της πρωτιάς στο Βελιγράδι το 2005) και ο Νίκος Φιλίππου που πέρα από τις τηλεφωνικές ενημερώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου για όσα συμβαίνουν δεν έχει κανένα άλλο διακριτό ρόλο. Ο Βασιλακόπουλος αφού διέλυσε την Α2, το μοναδικό πρωτάθλημα που έχει κάποιος κύρος και διοργανώνει η ομοσπονδία, αφού προσπαθεί να διαλύσει τον ΕΣΑΚΕ με τον απόλυτο έλεγχο του προέδρου του βλέπει τώρα και την ομάδα που αγάπησαν όλοι οι έλληνες φίλαθλοι να διαλύεται μέρα με τη μέρα. Και τι κάνει; Δηλώσεις... ΣΗΚΩ  ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ..,.ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ... Πρόσφερες αρκετό γέλιο τα τελευταία χρόνια, φτάνει, πήγαινε σπίτι σου όσο πρτολαβαίνεις να σώσεις κάτι από την υστεροφημία σου διαφορετικά θα καταλήξεις καταγέλαστος και δεαχτυλοδεικτούμενος  όπως οι 300 της Βουλής.

14 σχόλια:

  1. Kala ta les. Autos pou eipe oti oi paiktes tou NBA einai maimoudes pou phdane kai trexoun, se synenteuksi typou !!! O typos pou den exei doulepsei pote ( ap' oso ksero ). Pantos, autoi oi typoi to teleutaio pragma pou egkataleipoun einai h eksousia. Etsi einai h fysi autou tou isxyrotatou narkotikou. Provlepo oti tha fygei, anagkastika pia, mono otan pethanei. As elpisoume oti den tha moiasei sto mitsotaki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε διαφωνω με το πνευμα του αρθρου ως προς Βασιλακο.Αλλα γιατι να στρεφουμε σημερα αλλου τα φωτα και οχι στα κακομαθημενα παιδακια που αφου χορτασαν χρηματα και επιπλεον δεν εχουν αναγκη την προβολη της Εθνικης, την φτυνουν σαν παλια γκομενα που τους στραβωσε???? Επισης και να φυγει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ο Βασιλακο. δεν πρεπει επουδενι να επιστρεψουν καποια κακομαθημενα στην Εθνικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύκλος των επιτυχιών αυτής της εθνικής δυστυχώς έκλεισε. Και όχι απλά έκλεισε αλλά η εθνική (όπως και το μπάσκετ γενικότερα) βουλιάζει αύτανδρο! Και όσοι προλαβαίνουν πηδάνε σαν τα ποντίκια από το καράβι που βουλιάζει!
    Αν έρθουμε 8οι σε αυτό το Eurobasket θα είναι μεγάλη επιτυχία και βάση της ευνοικής κλήρωσης που έχουμε μάλλον αυτή τη θέση θα πάρουμε, απλά δεν έχουμε το υλικό πλέον να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας. Άλλοι κατεβάζουν Nowitzki και Gasol, ενώ οι δικοί μας μόλις είδαν τα σκούρα πήραν δρόμο. Έτσι που τα βλέπω τώρα μακάρι να έρθει γερή σφαλιάρα, αλλά ούτε και έτσι θα ξυπνήσουν μερικοί.
    Αλλά ακόμη και να φύγει (επιτέλους) ο σωλήνας και το συνάφι του τι θα αλλάξει βρε κουρούνα? Ποιά είναι η διάδοχη κατάσταση? Ποιοί θα είναι αυτοί που θα βγάλουν το μπάσκετ από το πηγάδι που πέφτει (με μαθηματική ακρίβεια)?
    Εγώ, δυστυχώς, προβλέπω πέτρινα χρόνια για το μπάσκετ και μάλιστα πολλά πέτρινα χρόνια. Αρχές δεκαετίας του 80 θα θυμίζει σε λίγο, και δεν βλέπω να βγαίνει και κανένας Γκάλης από πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε, να προβλέψω κι εγώ ότι ο επόμενος που θα (πρέπει) να φύγει είναι ο Ζούρος. Ειλικρινά απορώ γιατί κάθεται ακόμη στη θέση του. Δεν χρειάστηκε παρά ένας μήνας για να καταλάβει τι εστί βερύκοκο (ΕΟΚ, Βασιλακόπουλος και οι συν αυτό). Πάω και στοίχημα από τώρα ότι θα είναι το επόμενο "θύμα" είτε φεύγοντας μόνος του (κάτι που πρέπει να κάνω τώρα για να τους ξεβρακώσει όλους) είτε γιατί θα του χρεωθεί από τους γνωστούς φωστήρες ενδεχόμενη αποτυχια της Εθνικής. Παρά τις απουσίες κάτι θα βρουν αυτοι...
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μπάσκετ πνέει τα λοίσθια. Τέλος. Έχουμε να κάνουμε με ένα άθλημα που το απαξιώνουν οι ίδιοι οι αθλητές. Νομίζω πρέπει να αποτελεί μοναδική εξαίρεση στα χρονικά των πάσης φύσεως αθλημάτων.

    Φυσικά αυτή την κατάσταση δεν την έχει δημιουργήσει ο Βασιλακό, αλλά φέρει σεβαστό μερίδιο ευθύνης. Ωστόσο, η απαξίωση του μπάσκετ είναι σίγουρα ευρωπαϊκό φαινόμενο, για να μην πω παγκόσμιο.

    Επομένως, ουδεμία έκπληξη μου προξενουν οι αποχωρήσεις. Ουδεμία έκπληξη μου προξενεί η συνεχής πτώση του αθλήματος. Ουδεμία έκπληξη μου προξενεί η σαφής εγχώρια έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Ουδεμία έκπληξη μου προξενεί η συμμετοχή του αυθεντικού σταρ Ντιρκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ, αλλά τι ακριβώς έχει κάνει και έχει οδηγήσει τους παίχτες σε αποχώρηση; Αυτός φταίει που είναι κουρασμένος ο Διαμαντίδης και θέλει να δεί την κοπέλα του ο Σόφο; Γίνετε περισσότερο συγκεκριμένος για να μπορέσουμε και εμείς να κρίνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περίμενα εδώ και μέρες να τοποθετηθείς, δεν πρόλαβα να πάρω το περιοδικό σήμερα βέβαια, ώστε να διαβάσω την στήλη. Θέλω αν μπορείς και ξέρεις να μου πεις τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Σοφοκλής και έφυγε νύχτα. Κάτι ακούγεται για ένα πρόβλημα με την κοπέλα του. Προκειται για καποιο θεμα υγείας? Αν ναι, τότε σορι αλλά screw εθνική μπάσκετ και screw μπάσκετ γενικά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ανώτερα. Αν όχι, τότε ξεκαθαρίζω πως δεν υπεραμύνομαι της απόφασης του, διαφωνώ κάθετα και μου την έσπασε η ανωριμότητα που ενδεχομένως έδειξε, αλλά προσωπικά (και αν κάνω λάθος εννοείται διορθώνεις) δεν έχω διαβάσει ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ νόμο που να υποχρεώνει μπασκετμπολίστες να αγωνίζονται τα καλοκαίρια στην εθνική. Οπότε (ξαναλέω, ισως να κάνω λαθος, δεν το έχω ψάξει σε βάθος) αυτόματα βγαίνουν εκτός συζήτησης οι παπαριές που λέει ο γέρος περι υποχρέωσης. Άλλο τι λέει ο κανονισμός περι τιμωρίας μετά απο σ υ ν ε χ η εκούσια αποχή, και άλλο υποχρέωση, κατα την ταπεινή μου άποψη. Επίσης, έχω βαρεθεί αφάνταστα να ακούω για αχάριστους λεφτάδες που η εθνική τους έφτιαξε την καριέρα και τώρα γυρνάνε πλάτη. Για καθίστε ρε παιδιά, η εθνική δεν έχει κερδίσει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια? Που θα ήμασταν χωρίς Διαμαντίδη, Παπαλουκά, και ακόμα και Σχορτσανιτη, που στο κάτω κάτω μας πηρε και ένα μετάλλιο μόνος του περυσι? Το έκανε επειδή δεν γουστάρει την εθνική και την παράτησε ετσι για ασήμαντο λόγο? Αμάν πια με το δημόσιο κατηγορητήριο. Ξεκινάω να διαβάσω κείμενο σχετικο με την αποχώρηση Σοφο και γράφει ο τύπος (δεν χρειάζονται ονόματα κλπ) ''Θα έκαναν άραγε οι παίχτες το ίδιο στους συλλόγους που τους χρυσοπληρώνουν?'' και ούτε καν σπαταλά την φαιά ουσία του ώστε να απαντήσει πως σαφώς και όχι, διότι άλλο η δουλειά και ο εργοδότης και άλλο η ενίσχυση της εθνικής ομαδας το καλοκαίρι. Πόσες μαλακίες να αντέξουμε πια.. Όλοι αγαπάμε την εθνική μας, οκ, αλλα ξαναλέω οτι δεν απαγορεύεται σε κανέναν παίχτη να μην αγώνιστει -οικειοθελώς-, και σε κανέναν επίσης να την εγκαταλείψει, οποτεδήποτε. Άσχετα με τις κυρώσεις που θα υπάρξουν μετά, άσχετα με το αν αρέσει η οχι σε εμάς τους απ'έξω. It is what it is. Ας ηρεμήσουν όλοι λίγο, και καλη επιτυχία στην ομάδα και τους παίχτες μας στην Λιθουανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά μ αυτήν την ανάρτηση έδωσες ρέστα. Μιλάμε για τον ορισμό της μεταφυσικής σκέψης που θα ζήλευαν ακόμα και οι μονσινιόροι του πάπα στον Μεσαίωνα!

    Ούτε λίγο ούε πολύ λες ότι τα δεινά του ελληνικά μπάσκετ οφείλονται στη μεγαλομανία ενός προσώπου!!! Τι μου θυμίζει; Αν ναι, ότι ο Β παγκόσμιος έγινε εξαιτίας της τρέλας του χιτλερ.

    Κουρούνα τα πράγματα είναι απλά. Είσαι χωμένη ως τα μπούνια στον βόθρο που λέγεται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και αυτές τις αξίες υπηρετείς. Ίδια εμμονή με Λάζο, αντιαπεργιακές κορώνες. Η επίθεση στον Βασιλακόπουλο γίνεται για να μην καταδειχτούν οι πραγματικοί ένοχοι της απαξίωσης του αθλητισμού. Ξέρεις ποιοί είναι αυτοί; Οι ίδιοι που περνάνε τώρα πολυνομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Και σε αυτό και σε άλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ 300 ίδιοι. Ειτε το θες είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. rh99
    Για να αναδειχθούν οι διάδοχες καταστάσεις πρέπει να βρεθεί χώρος και έδαφος. Διαφωνώ στη λογική ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν και πολλοί μάλιστα που συνεχίζουν να αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να ανακατευτούν με τα διοικητικά. Απλά δεν τους αφήνει ο πατερούλης που έχει ως σταθερή αξία να περιστοιχίζεται κυρίως από ανίκανους που το μόνο που κάνουν καλά είναι να του λένε ναι με σκυφτό κεφάλι. Η στη χειρότερη διασκεδαστές με τους οπόίους γελάει στήνοντας ανόητες πλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. colonel gomelsky
    Να μετρήσουμε όχι όλα αλλά μερικά από τα δεινά...
    1. Αφήνει την εθνική ομάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι
    2. Υπολειτουργεί η ομοσπονδία που δεν μπορεί να διοργανώσει ένα φάιναλ φορ της προκοπής και απαξίωσε πλήρως το μοναδικό σοβαρό πρωτάθλημα που έχει υπό την αιγίδα της (Α2)
    3. Μονίμως χώνεται στα χωράφια του ΕΣΑΚΕ΄όχι για να προτείνει κάτι ουσιαστικό για το πρωτάθλημα αλλά για να χειραγωγεί τον πρόεδρο του και να ελέγχει τους προέδρους με δαμόκλεια σπάθη την απειλή της διαιτησίας! Και με το νέο νομοσχέδιο περί αθλητισμού μπορεί πλέον και να διαλύσει τον ΕΣΑΚΕ
    4. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ αλλά με τον πληγωμένο εγωισμό του που δεν έχει διεθνή ρόλο. Από πείσμα μένει και αυτό τον κάνει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
    Για τα υπόλοιπα δεινά του μπάσκετ φταίει ο Λάζαρος και για κάτι λίγα που μένουν στη σούμα ο Οικονομίδης. Αν σου λείπει κανένα ποσοστό βάλτο ισομερώς σε Ολυμπιακό- Παναθηναϊκό.
    Και ναι οι 300 είναι όχι απλά ίδιοι. Ολόιδιοι, κόπια είναι. Οσο υπηρετούν τις κομματικές πειθαρχίες τους και τις λοιπές αηδίες τους και όχι εμένα, εσένα και άλλα 10 εκατομμύρια κόσμο είναι ΙΔΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχήν,οι πολιτικές σου αναλύσεις έχουν αρίσει να θυμίζουν τα λαϊκά συντηρητικά ταμλόιντ.Αλλά επειδή έχεις γενικά γνώσεις θα σε βάλω τουλάχιστον στην κατηγορία της Post και όχι της Sun ας πούμε.
    Αγαπητό πτηνό θα σου εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους στην πραγματικότητα είσαι οπαδός του Βασιλακόπουλου,αλλά φοβάμαι πως θα σε σοκάρω.Για να σου το πω μία ακόμη φορά σχηματικά,το μπάσκετ είναι μία παλιά ερειπωμένη πολυκατοικία με 100 ενοίκους που δεν κυκλοφορούν στον έξω κόσμο και κρατάνε τόσο κλειστά τα παράθυρα που έχουν πιάσει αράχνες.Εσύ είσαι ένας ένοικος που καταγγέλει το διαχειριστή για τα κοινόχρηστα.Αλλά η πολυκατοικία δε θα πάρει φως από αυτές τις διαμάχες,θα πάρει φως όταν ανοίξουν τα παράθυρα.
    Κοινώς τα επιχειρήματα που διαβάζω αριστερά και δεξιά εναντίον του Βασιλακόπουλου είναι η εκδίκηση του στερέοτυπου του δημοτικού.Η ηλικία,το παλαιό ΠΑΣΟΚ,τα δελτία, ο ΕΣΑΚΕ και διάφορα τέτοια.Ο Βασιλακόπουλος όμως κουρούνα είναι η εκδοχή(με πολλά θετικά και πολλά αρνητικά) μίας εποχής που δεν έχει νόημα πια.Της μπασκετικής εποχής της συνωμοσιολογίας,του ''Εθνική uber alles'',του να αποκαλείς τους καλύτερους αχώνευτους,του να αποκαλείς το ποδόσφαιρο κλωτσοσκούφι κ.ο.κ.Με όλα αυτά δεν είχες ποτέ πρόβλημα ούτε εσύ,ούτε κανείς άλλος στο περιοδικό.Στο έχω ξαναπεί,πέρα από τα στερεότυπα υπάρχουν οι ιδέες.Μπορεί το φιζίκ του Βασιλακόπουλου να τον καταχωρεί με μεγαλύτερη ευκολία στη δεκαετία του 80,αλλά το πραγματικό ζήτημα(τις ιδέες δηλαδή του 80)τις ασπάζεστε όλοι.Είναι σαν αυτό που σου είχα πει με τον Ιωαννίδη.Κοροιδεύουν όλοι τα σακάκια και τα αγγλικά του,αλλά κάθε φορά που λένε τον Ναβάρο αχώνευτο του αποδίδουν φόρο τιμής.Πώς είναι δυνατόν να αποκαλείς τον Βασιλακόπουλο ξεπερασμένο και να τον κατηγορείς πως αφήνει την Εθνική ξέφραγο αμπέλι;Εγώ τον θεωρώ ξεπερασμενο στο σημείο αυτό,γιατί παραέχει εξουσίες πάνω στην Εθνική και τιμωρεί τους παικτες λες και ζουμε στο 1600.Ο Βασιλακόπουλος ,λοιπόν,κουρούνα δε θα αποχωρήσει όταν παρουσιαστεί κάποιος με πιο τρέντι χτένισμα,ούτε όταν διοργανώσει η ομοσπονδία καλύτερα φάιναλ-φορ.Ο Βασιλακόπουλος θα αποχωρήσει όταν γίνει η διαδοχή των ιδεών,όταν γίνει ένα ματς σαν το περσινό Ισπανία-Σερβία και συ το διαφημίσεις με καμάρι στο μπλογκ,λέγοντας αυτό είναι το άθλημα που αγαπάω και έτσι παίζεται.Αλλά αυτό δε θα γίνει ποτέ, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. b-ball kourouna
    Εγω αντιθετα διαφωνω με το τελευταιο σχολιο σου.Η λογικη ειναι πως ο ηγετης ειτε υπηρετει τους υφισταμενους του και το λαο ειτε τους καθοδηγει.Το προβλημα εγκειται στο οτι οι δικοι μας πασης φυσεως ηγετες απλα υπηρετουν χωρις να οδηγουν,δεν παραγουν παρα ακολουθουν τις πρακτικες που προυπηρχαν αυτων.Ελλειψη παιδειας στην κοινωνια μας.Τι εννοω?Το εκπαιδευτικο μας συστημα επιβαλλει ως αρχες τη σεμνοτητα και τη μετριοπαθεια,ψεγει δε τη δημιουργικοτητα ως επικινδυνη.Το αποτελεσμα ειναι να μην παραγουμε νεες ιδεες.Χρειαζεται ηγετης να παραγει,να κανει τη διαφορα,στην πολιτικη,στο μπασκετ,παντου.Οσο υπαρχουν λογικες υπηρετω δεν γινεται δουλεια.Και συ εισαι μερος του προβληματος με την παραπανω θεση σου.Στην ουσια ο Βασιλακο μπορει να πιαστει απο τη φραση σου και να σου πει και γω αυτο κανω υπηρετω τις ομαδες και το κατεστημενο του μπασκετ.Υπηρετω τον εγωισμο μου,αυτο που εχω μαθει να κανω κτλ.Και το υπηρετω την κομματικη πειθαρχια στην ιδια βαση ειναι.Δεν τολμω να παραγω κατι και ακολουθω τους πολλους,το κομμα.Ολα προερχονται απο τις αξιες που εχει δωσει η παιδεια στην κοινωνια μας,μας θελει να μη σκεφτομαστε,και αν κανουμε ριζοσπαστικες σκεψεις να εχουμε ενοχικα συνδρομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργος Λεβέντης
    Για την άποψή σου σχετικά με τον Βασιλακόπουλο ούτε θα διαφωνήσω, ούτε θα συμφωνήσω. Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα λες... Αλλά έχω την εντύπωση ότι αν και με παρακολουθείς υπερβολικά στενά με μπερδεύεις με άλλα πρόσωπα, εντός ή εκτός του περιοδικού. Κατ΄αρχή δεν με απασχολεί το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ και οι σχέσεις του Βασιλακόπουλου με αυτό ή η εισχώρηση του εκ νέου στην οικογένεια Παπανδρέου πρόσφατα. Δικά του θέματα αλλά όταν τα αντιλαμβάνομαι έχω δικαίωμα να τα γράφω. Δεύτερον, οι ιδέες μου για το πως πρέπει να διοικείται το μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικές με όσα γράφεις. Ουδέποτε με ικανοποίησε το μοντέλο που λες. Απλά δεν ξέρεις ποιός είμαι και τι άλλο μπορεί να έχω γράψει με την κανονική υπογραφή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Rodia
    Με συγχωρείς αλλά πρέπει να επικροτώ την έλλειψη παιδείας και να αποθεώνω τον Βασιλακόπουλοεπειδή σταθερά και στερεοτυπικά παίζει το ρόλο που γράφεις; Δεν είμαι υπέρμαχος των τιμωριών ή της αναγκαστικής παρουσίας των παικτών. Αλλά υπέρ μιας σχέσης που θα κάνει τους παίκτες να καταλάβουν γιατί έπαιζαν οι παλαιότεροι στην εθνική και γιατί πρέπει να παίζουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή