Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ψυχολογικό το άθλημα... (Ελλάδα- Βοσνία)

Τελικά, τους Βόσνιους και τους κινδύνους της πρεμιέρας η εθνική τους φοβήθηκε περισσότερο από όσο το άξιζαν... Αμφότεροι... Η πρώτη νίκη στο Ευρωμπάσκετ ήρθε τελικά εύκολα από τη στιγμή που οι διεθνείς ξεπέρασαν όχι τις παγίδες των Βόσνιων αλλά τις παγίδες του μυαλού τους. Άτιμη ψυχολογία! Για ένα ημίχρονο βλέπαμε κάποιον Κικάνοβιτς να κρατάει όρθιους τους Βόσνιους, τον Ζούρο να επιμένει στους βετεράνους και να κρατάει σφικτό το rotation και το πράγμα να μοιάζει ζόρικο. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εμπειρία του Ζήση, η κυριαρχίυο Κουφού απέναντι σε μετριότατους ψηλούς και η συνολικά καλή άμυνα απλούστευσαν την εξίσωση της πρεμιέρας. Ειδικά, από τη στιγμή που η εθνική προσπέρασε μετά από 25 λεπτά για πρώτη φορά στο σκορ και ουσιαστικά δεν ξανακοίταξε πίσω. Ο χρόνος, είναι σίγουρο ότι λειτουργεί υπέρ αυτής της ομάδας που δεν έχει να χάσει τίποτε και πολλά να κερδίσει. Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ΟΜΑΔΑ με σοβαρό προπονητή που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην κατεύθυνση του παιχνιδιού και δεν μοιάζει με τη σκόρπια διαδήλωση του Καζλάουσκας που βασιζόταν στο ταλέντο και την αναρχία.
Τα 0/9 τρίποντα του Τελέτοβιτς (πιο εύστοχος παίκτης τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα με ποσοστά που ξεπερνάνε το 50% τη σεζόν) ήταν ένα πρόσθετο καλοδεχούμενο δώρο που έκανε λίγο πιο εύκολη τη ζωή μας. Αφού δεν έβαζε ο Τελέτοβιτς σιγά μη χάναμε από τον...Κικάνοβιτς.

4 σχόλια:

  1. Τα σχόλια μας γιατί δεν τα αφήνεις να περνάνε;Τσάμπα γράφουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραλίγο να το δώσουμε το ματσάκι.
    Ούτε του παπά να μην το πούμε έτσι όπως παίξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρουνα τι θα γινει με το φιλτερ που εχεις βαλει?Εχω στειλει τουλαχιστον 2 κομεντς στο παρελθον που δεν εχουν ακομα δημοσιευτει.Μονος σου καταστρεφεις το μπλογκ σου,καθως μεσω φιλτερ δεν ειναι δυνατες πια οι συζητησεις και χανεται το επικαιρο των θεματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρούνα
    συμφωνώ ο πιο γρήγορος δρόμος για να φτάσει ο Μάντζαρης στον Άρη είναι να υπογράψει στον Ολυμπιακό και όχι στην Μπιλμπάο. Όπως είπε και ο Αλεξανδρής ο Μάντζαρης θέλει να παίξει στον Άρη αλλά η ομάδα δεν μπορεί να τον αποκτήσει οπότε θα τον πάρουν δανεικό από κάποια άλλη ομάδα αφού με την Μπιλμπάο προέκυψε πρόβλημα.
    Τελικά ο Μαγκέτι ήρθε, πήγαν οι παοκτσήδες να τον υποδεχθούν μετά και την διαβεβαίωση του πως αν είναι πολλοί στο αεροδρόμιο θα υπογράψει αφού είναι ενθουσιασμένος με τον λαό του πάοκ. Εγώ πάντως γιατί πίσω από όλο αυτό βλέπω ένα καλό διαφιμιστικό τρικ. Ήρθε, θα κάνει καναδυο προπονήσεις μπροστά στον κόσμο και τις κάμερες, θα φωτογραφηθεί, θα υπογράψει αυτόγραφα και τελικά μετά το πέρας στο συζητήσεων δεν θα τα βρουν και θα αναχωρήσει. Κερδισμένοι ο παίκτης γιατί όλο και κάτι θα πάρει για μια εκδρομούλα λίγο ημερών και η ομάδα γιατί θα προσελκύσει διαφιμιστές και θα δώσει διαρκείας.Τέλος χθες η εθνική δεν μου άρεσε. Δεν παίξαμε καθόλου καλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δευτερο βελτιωθήκαμε αλλά αν έβαζε και ο Τελέτοβιτς κανένα τρίποντο δεν νομίζω να κερδίζαμε. Βλέπω και τον σημερινό παιχνίδι και πάλι δεν είμαστε καλοί. Ευτυχώς παίζουμε με σχετικά εύκολες ομάδες.
    Κουρούνα αφού μπαίνεις στο blog γιατί δεν ανεβάζεις τα σχόλια.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή