Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

H Κύπρος και ο.... Γιούιν!

Αν εμείς γκρινιάζουμε για τα επεισόδια τι να πουν και στην Κύπρο όπου κάθε χρόνο κάτι δεν....τελειώνει από το άγριο ξύλο που πέφτει! Πάντως τα φετινά πλέι οφ που είναι σε εξέλιξη έχουν άγρια ομορφια καθώς οι έδρες έσπασαν η μια μετά την άλλη και ήδη αποκλείστηκαν ο 1ος και ο 3ος της κανονικής περιόδου και είναι σε δυσχερή θέση και ο 2ος! Δεν αποκλείεται δηλαδή να έχουμε τελικό με παρόντες τον 4ο και τον 5ο...
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι και οι δύο ομάδες που έμειναν εκτός είχαν Έλληνες προπονητές, ενώ και αυτή που κινδυνεύει με αποκλεισμό είχε μέχρι πριν από λίγες μέρες έλληνα προπονητή. Για όσους έχουν μείνει ξεχασμένοι στο παλιό Κυπριακό πρωτάθλημα να τους γράψω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον επιτρέπεται η συμμετοχή οκτώ ξένων παικτών γεγονός που δημιουργεί εντελώς απρόβλεπτες καταστάσεις.
Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ όταν η ΑΕΛ απέκλεισε τον Απόλλωνα που είχε το πλεονέκτημα έδρας. Τα γήπεδα των δύο ομάδων (το ένα 4.000 θεατών και το άλλο 8.000) απέχουν περίπου 30 μέτρα μεταξύ τους και οι παίκτες για τα παιχνίδια άλλαζαν στα αποδυτήρια τους και πήγαιναν με τα...πόδια για τον αγώνα στο παρακείμενο στάδιο!!! Η ΑΕΛ που είχε μείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων με οκτώ παίκτες απέκλεισε τον γείτονα της (προπονητής του Απόλλωνα το τελευταίο δίμηνο της σεζόν ο Βασίλης Φραγκιάς) με 2-0 νίκες με τον  υποψήφιο ΜVP του πρωταθλήματος τον Αμερικάνο γκαρντ Μπράντον Γιούιν να σκοράρει 51 πόντους με 11 στα 17 τρίποντα στο πρώτο ματς και 25 στο δεύτερο.
Ο Γιούιν είναι απόφοιτος του κολεγίου Ουαϊόμινγκ, φοβερός σουτέρ και βρήκα μερικά ενδιαφέροντα βιντεάκια από την κολεγιακή του καριέρα... Ρίξτε μια ματιά αξίζει τον κόπο....







Στα ημιτελικά η Κυπελλούχος Κύπρου και 5η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΕΘΑ πέταξε έξω τον πρώτο της regular season ΑΠΟΕΛ αφού η σειρά δεν τελείωσε ποτέ. Με την ΕΘΑ να έχει προβάδισμα με 2-0 νίκες το τρίτο ματς στην έδρα του ΑΠΟΕΛ (προπονητής ο Γιάννης Χριστόπουλος) διεκόπη λόγω επεισοδίων που δημιούργησαν οι οπαδοί και ενώ οι φιλοξενούμενοι  ήταν μπροστά στο σκορ με 50-43.
Ο άλλος ημιτελικός είναι σε εξέλιξη. Η ΑΕΛ ξεκίνησε με δύο νίκες επί του δεύτερου της κανονικής περιόδου Κεραυνού κερδίζοντας στη Λευκωσία με 84-75 (ο Γιούιν 19 πόντους) και στην έδρα της με 88-73 (ο Γιούιν 23) και ο προπονητής του Κεραυνού Μέμμος Ιωάννου παραιτήθηκε... Στον τρίτο αγώνα ο Κεραυνός νίκησε άνετα 96-58 και μείωσε σε 2-1 τη σειρά, αφού ο Γιούιν έβαλε 5 πόντους σε δύο λεπτά, τραυματίστηκε και αποχώρησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου