Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τεύχος 255

Εξαιρετικό και για όλα τα γούστα το τεύχος 255 που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα. Μια συνέντευξη του Ράσο Νεστέροβιτς που μιλάει όχι μόνο για τους αγώνες Ολυμπιακού- Σιένα αλλά και για τον εαυτό του, την καριέρα του και τον Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι το κεντρικό θέμα. Υπάρχει ανάλογη προσέγγιση και των αγώνων Παναθηναϊκού- Μπαρτσελόνα όχι συνεντευξιακή αλλά με τον Νίκο Μπουρλάκη να αναλύει τα μυστικά των δύο αντιπαλων.
Πεντακόσια παιχνίδια στους πάγκους των ομάδων της παλιάς Α’ εθνικής και της νυν Α1 συμπλήρωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Παναγιώτης Χορόζογλου κάθισε, έψαξε και βρήκε όχι μόνο όλα τα 500 παιχνίδια αλλά σπάνιες φωτογραφίες και απίθανα περιστατικά. Μια νέα προσπάθεια γίνεται στον ιστορικό Σπόρτιγκ που τον ανέλαβε μια παρέα παλαιών παικτών που μοιάζει με all star...παραγόντων! Τους βρήκαμε και μιλήσαμε για τα όνειρα τους όσον αφορά την ομάδα στην οποία έπαιξαν και σήμερα διοικούν. Φυσικά υπάρχει εκτενέστατο ρεπορτάζ από το All Star του Πύργου, Κουρούνα, ΝΒΑ, ΝCAA (λόγω March Madness), η νέα ρουμπρίκα του περιοδικού Ladies only και όλες οι μόνιμες παρασκηνιακές στήλες συν αφίσες και όλα τα γνωστά.

15 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ως φανατικος αναγνωστης του περιοδικου θέλω να κάνω μια παρατηρηση.στο περιοδικό υπαρχει μια στήλη για παλιους παίκτες,μία για παλιούς σημαντικούς αναμφίβολα αγώνες και βεβαια προσφατα προστέθηκε και η στήλη Hall of Fame.Είναι θετικό να μη ξεχνιούνται ιστορίες του παρελθόντος αλλα νομίζω αγγίζετε τα όρια της παρελθοντολαγνείας.Το μπασκετ είναι κάτι ζωντανό που ανανεώνετε εκ βάθρων σε πρόσωπα και πρωταγωνιστές ανα δεκαετία(οκ υπαρχουν και κάτι εξωγήινα όντα στα γήπεδα όπως ο γερο-Μιντλετον).Το να μιλάς λοιπόν σε ένα πιτσιρικά ή ένα νεότερο επί 5-6 σελίδες με τόσα ονόματα και καταστάσεις άγνωστες για πριν 20-30 ή και 40 χρόνια το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεις κουραστικός ιδίως στην εποχή της πληθώρας οπτικοακουστικών μέσων στο ιντερνετ και του youtube.Εκτός κι αν αδικείτε τόσο τους εαυτούς σας και νομίζετε ότι οι αναγνώστες σας και οι πιστοί στο μπάσκετ είναι τίποτα κουρασμένα γεροντάκια που προτιμούν να θυμούντε απ το να ζούνε.Γιατί να μη περιοριστούν οι στήλες αυτές που είναι σίγουρα ενδιαφέρον και να μη προσθέσετε μία μόνιμη ενότητα με αναλυτικότερο ρεπορτάζ από τα κυριοτερα πρωταθλήματα της Ευρωπης.Τυχαίνει να παρακολουθω ACB και βλέπω παίκτες και αγώνες που αξίζουν που ούτε για αστείο δεν αναφέρονται στο περιοδικό .Ας γίνει λοιπόν μια μόνιμη στήλη με αναλυτικότερο ρεπορταζ(αριθμός εισιτηρίων-αν είναι διαθέσιμα-,περιγραφή κυριότερων αγωνων ,κάποιοι στατιστικοί πίνακες,επικαιρότητα,ιστορία κάποιων εν ενεργεία παικτων κτλ.)για πρωταθλήματα πλούσια σε μπάσκετικη ποιοτητα(Αντριατικα,Ισπανία)ή ανερχόμενα που δίνουν την αίσθηση μιας αισιοδοξίας και καλής οργανωσης (Γερμανια)ή έστω απασχολούν μεγάλο αριθμό χωρών(VTB).Με μια τέτοια στήλη:1.θα γίνει το περιοδικό περισσότερο εξωστρεφές (κάποια τεύχη είναι ασφυκτικά περιορισμένα στην ελληνική πραγματικότητα)2.θα δώσει μία νότα αισιοδοξίας.Είναι και η δεύτερη παράκλησή μου αυτή,λιγότερη γκρίνια και απαισιοδοξία.Οχι απόκρυψη,όχι να αγνοούμε προβλήματα αλλα πείτε μου ειλικρινα ένας 8-15 χρόνων παιδί που θα πιασει το περιοδικό στα χέρια του έχοντας δεί τις φτωχές αναμεταδώσεις της ΕΡΤ,εχωντας δει τα επεισόδια και το διασυρμό τ αθλήματος από τα μιντια αν διαβάσει και όλο αυτό το μαύρο σκηνικο και sorry τη κλάψα γιατί να γίνει μουτζαχεντίν της ''σπυριάρας''.Ο πιτσιρικάς και όλοι μας δηλαδη αγαπήσαμε το μπασκετ φτιάχνοντας στο μυαλό μας μύθους και γιατι μας εδινε και μας δίνει παράθυρο διαφυγης απο τη ρουτίνα.Please(όπως λένε στο χωριό μου ),μη σκοτώνετε τ όνειρο και σημαδέψτε που θέλουμε το σπορ να πάει χωρίς απαισιόδοξα μυνήματα γιατι ως γνωστόν τελικά καταλήγεις εκεί που κοιτάς!Συγγνώμη για την έκταση του σχόλιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαντική η προσθήκη των βαθμολογιών και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Γαλλίας, Ισπανίας και Γερμανίας στο περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα,
    Κουρουνα για το θεμα Τακερ που γραφεις στο περιοδικο.
    Ειναι γνωστο σε οσους ασχολουνται στα του Αρη οτι ο Τακερ με το Σαρον ηταν κολληταρια.
    Οντως στραβωσε ασχημα που εφυγε και δημιουργουσε προβληματα παρ'ολο που ηταν πληρωμενος μεχρι σεντς.
    Τα περι ποιοτικου παικτη κλπ ειναι στη θεωρια γιατι στη πραξη ειχε να παιξει ποιοτικα απο το παιχνιδι με ΑΕΚ στο Ελληνικο.Ασε που ετσι οπως εστησε την ομαδα ο κολλητος του, ο Τακερ ποτε δε βρηκε χωρο να ξεδιπλωσει τις ικανοτητες του.
    Πηγαμε στην αρχη με κεκτημενη ταχυτητα απο τη προετοιμασια και μολις αρχισαν τα διπλα παιχνιδια και μας διαβασαν λιγο οι προπονητες ηρθαν τα κλαρινα.
    Το οτι ο Αρης διευκολυνθηκε απο τη συμπεριφορα του και γλυτωσε καποια χρηματα ειναι βεβαιο(οπως βεβαιο ειναι ο Τακερ δεν ειχε διαθεση να βοηθησει) αλλα δε το επεδιωξε.
    Αλλωστε ο μοναδικος ρεαλιστικος στοχος ειναι η τριτη θεση που δεν ακομα ειμαστε στο παιχνιδι.
    Το θεμα ειναι οτι ο Ντρουκερ τα εκανε ροιδο και πως διατινεται δεξια κι αριστερα (ειδες τη συνεντευξη του που βγηκε η κανε μια βολτα απο το ιντερμπασκετ να δεις τι λενε οι Ισραηλιτες)οτι δε πετυχε γιατι δεν ειχε μεγαλο μπατζετ.
    Γελαει ο κοσμος με το κυριο......
    Αλλα τι να κανεις πληρωνουμε τα κονε του Δαμιαν (που δικαιως εχουν στραφει εναντιον του οι φιλοι του Αρη,αφου ολες του οι επιλογες απο το 08 εως τωρα ειναι κακιστες και μας εχουν οδηγησει σε τελμα)
    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως με τον αρχικό αλλά και τον 2ο.
    Ξαφνικά εξαφανίστηκαν έστω κι οι μικρές αναφορές στα ξένα πρωταθλήματα.Ευτυχώς,υπήρξε μια αναβάθμιση επί του γυναικείου (πόσο πια,φωτογραφίσεις).Νομίζω πως έτσι πρέπει να πορευτεί το περιοδικό...

    Εξαιρετικό το κείμενο του φέρελπι δημοσιογράφου,ελπίζω πως δεν έχει κοπεί κάτι.Η σουρεάλ αναφορά στην αρχή είναι all the money.


    ΠιΖήτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφώνω με τον πρώτο ανώνυμο για το θέμα με τις αναφορές σε παλιούς παίκτες-αγώνες-ρετρό. Αν κάνετε αναφορά σε παίκτες μην ανατρέχετε σε παίκτες που έπαιξαν στα τσιμέντα και στα ανοιχτά αλλά σε πιο πρόσφατους όπως Τάρλατς, Τζαλαλής, Ποδαράς, Παταβούκας, Μακαράς κτλ.
    Αν και ΠΑΟΚ, μου φαίνονται πολλές οι σελίδες για τους 500 αγώνες του Μαρκόπουλου που στο κάτω κάτω δεν έχει και ΤΟ ποσοστό νικών στην καριέρα του.
    Συμφωνώ επίσης και για την συνεχή αναφορά στην μιζέρια των ομάδων και των παραγόντων. Μήπως θα ήταν καλύτερα να βρείτε τις υγειείς ομάδες και να γίνει μία αναφορά σε αυτές;
    Πρόταση για άρθρο 1: Αν είμουνα ένας πιτσιρικάς και ήθελα να παίξω μπάσκετ σε ποιά ομάδα θα μου συμπεριφερθούν σωστά; Ποιά/ποιες ομάδες έχουν καλά τμήματα υποδομής για μάθουν τα παιδιά μπάσκετ και να βγούνε νέα ταλέντα; Αυτό το ρεπορτάζ θα μπορούσε να γίνει ανά περιφέρεια ή νομό.
    Πρόταση για άρθρο 2: Αναφορά κάθε εβδομάδα σε ένα εν ενεργεία Ευρωπαίο παίκτη ή παίκτη που παίζει χρόνια στην Ευρώπη π.χ. (Λόρμπεκ, Χολντεν, Γκαρμπαχόθα, Ναβάρο κτλ.
    Πρόταση για άρθρο 3: Γήπεδα μπάσκετ στην Ελλάδα (που, πόσο μεγάλα, χωρητικότητα, ποιος τα διαχειρίζετε, πότε έγιναν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετώ τους απανταχού kourounofans που μοιράζονται σκέψεις, προβληματισμούς, κι οτιδήποτε αφορά στο μπάσκετ και το περιοδικό μας από το blog του αγαπημένου μας πτηνού!

    Ως αρχισυντάκτης του Allstar ασφαλώς κι επιβεβαιώνω ότι όλες οι προτάσεις που γίνονται από εσάς, κυρίως για την ύλη του περιοδικού επεξεργάζονται, συζητιούνται, φιλτράρονται τόσο από τον διευθυντή μας, Δημήτρη Καρύδα, όσο κι από όλο το συντακτικό προσωπικό.

    (Που και που, αφήνουμε και την Κουρούνα να εκφράσει άποψη, αφουγκραζόμενοι κυρίως τη δημοφιλία της και προσδωκώντας στην εύνοιά της. Μην αρχίσει δηλαδή να μας κράζει και εμάς από το Blog της που τελευταία κάνει ρεκόρ χτυπημάτων!)

    -Η ματιά με την οποία βλέπουμε το μπάσκετ είναι μόνο θετική. Ακόμη και τα όποια άσχημα ζητήματα, τα σχολιάζουμε με σκοπό να βγάλουμε κάτι θετικό, να επιδιώξουμε μέσω της κριτικής κάτι θετικό. Παράλληλα οφείλουμε να ενημερώσουμε τον αναγνώστη ασκώντας έγκυρη δημοσιογραφία.

    -Αυτή η νοσταλγία για το παρελθόν, ενδεχομένως να πηγάζει από τις μνήμες των περισσοτέρων από εμάς, αφού έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές την τελευταία 20ετία και βάλε και έχουμε δει το ελληνικό μπάσκετ να διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου της Ευρώπης, ακόμη και ως πρωτάθλημα (τρομάρα μας)

    -Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι γεγονός ότι φέτος τα αδικήσαμε. Επανερχόμαστε όμως δριμμύτεροι κι από 'βδομάδα θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αναφορά, αφού την περασμένη, η αγωνιστική κίνηση ήταν περιορισμένη.

    -Όσον αφορά στο γυναικείο μπάσκετ, κι εμείς πιστεύουμε ότι το νέο ένθετο Ladies Only θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο σε ένα από τα ελάχιστα κομμάτια του ελληνικού μπάσκετ που σε πείσμα των καιρών, προοδεύει, έστω και με πολύ αργά βήματα, κυρίως λόγω της βελτίωσης από χρόνο σε χρόνο της Εθνικής μας ομάδας.

    -Περιμένουμε κι άλλες προτάσεις, ιδέες, ακόμη και παρατηρήσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις ή ακόμα και λάθη μας.
    Καλά να'μαστε όλοι, και να τα συζητάμε.

    Πανορμίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάριος Αφρικάνος18 Μαρτίου 2011 στις 7:41 μ.μ.

    κατά τη γνώμη μου, ναι μεν περισσότερα από Ευρώπη (αν και υπάρχει και το παγκόσμιο χωριό με ευρωπαϊκά θέματα κάποτε), όχι όμως τόσο στατιστικά και βαθμολογίες κάθε αγωνιστικής, αλλά περισσότερο ενδιαφέρουσες ιστορίες και αφιερώματα. Δεν το λέω εξαιτίας της σχέσης μου με τα μαθηματικά που παραδοσιακά ήταν αντίστοιχη της σχέσης του συμπαθέστατου κατά τ' άλλα Μπακατσιά με το σουτ, αλλά επειδή ακριβώς το περιοδικό το θέλω για πράγματα που δεν μπορώ να βρω στο ίντερνετ.

    Επίσης τέτοια προσέγγιση μπορεί να δίνει και ιδέες - σε όσους σκέφτονται ακόμα στο χώρο - για προτάσεις, ώστε να μην υπάρχει μόνο γκρίνια. Αλλά και η γκρίνια χρειάζεται κάποτε, τουλάχιστον αυτή η γκρίνια που είδα εγώ στο περιοδικό, που έρχεται συνήθως μαζί με δικαιολογημένη κριτική και ιδέες. Είχα πει και παλιά για τα εξώφυλλα που τότε μου φάνηκαν υπερβολικά προσκολλημένα σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, συμφωνώ ότι υπάρχει ακόμα και εκτός αυτών μπάσκετ και ό,τι μπορεί να αναδειχθεί να αναδειχθεί, αλλά από την άλλη και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει διπολισμός κοκ δεν ξέρω αν βοηθάει, αν δεν αλλάξει κάτι και στην πράξη.

    Επίσης για εξωστρέφεια συμφωνώ, φτάνει να μη γίνει της Γερμανίας (που το περίπου αντίστοιχο περιοδικό αφιερώνει 90-95% του χώρου στο ΝΒΑ). Και γνώμη μου, όσο είναι δυνατό από άποψης χώρου και συνεργατών, ζωντανά ρεπορτάζ (όχι ξερά νούμερα) από επαρχία, από γειτονιές κοκ

    Όσο για το παρελθόν, δεν το βρίσκω κακό να γίνονται αναφορές, όχι τιμής ένεκεν και για να χαίρονται τα γεροντάκια (παρόλο που και κάποιες αναμνήσεις δεν είναι κακό να υπάρχουν, για τις εποχές που πρόλαβε ο καθένας αλλά και για πιο παλιές να μάθουμε πέντε πράματα), αλλά και για κάποιες συγκρίσεις με σήμερα (εννοείται ότι το σήμερα πρέπει να παίρνει τον περισσότερο χώρο στο περιοδικό, επίσης το παρελθόν να μην το βλέπουμε μόνο στα θετικά του λόγω νοσταλγίας, αλλά και στα αρνητικά κάθε εποχής).

    Ή πάλι - καμιά φορά, μην παραγίνει σε βάρος του τωρινού ρεπορτάζ - με ρεπορτάζ που θυμίζουν παλιές ιστορίες των ρεπόρτερ με αφορμές σημερινά θέματα, όπως έγινε με τις κόντρες του Ίβκοβιτς με παίκτες (και όχι μόνο). Με την ευκαιρία μια ερώτηση από όσους πρόλαβαν τον Γκάλη στις αρχές των 80ς (και επειδή πάντα μου αρέσει να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου): Όταν έκανε τότε κριτική ο Ντούντα στον τρόπο που έπαιζε ο Γκάλης, ήταν μια πρόβλεψη που δεν δικαιώθηκε που έγραψε κι ο ρεπόρτερ του περιοδικού ή μήπως μια κριτική που έκανε και έπιασε τόπο, με τον Γκάλη να παίζει πιο ώριμα αργότερα; Θέλω να πω, ο Γκάλης έπαιζε το ίδιο μπάσκετ στο τέλος των 80ς και αρχές των 90ς που τον θυμάμαι με αυτό που έπαιζε μόλις ήρθε από την Αμερική και ως τις αρχές των 80ς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαριος Αφρικάνος
    Ο Γκάλης δεν άλλαξε. Βελτιώθηκε με τα χρόνια αλλά ο τρόπος και η λογική του παιχνιδιού του δεν άλλαξαν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μερα Ευρωλιγκας σημερα. Μεχρι τωρα:

    Ρεαλ-Βαλενθια 19-16
    Μπαρτσα-ΠΑΟ 14-18
    Καχα-Μακαμπι 42-30
    ΟΣΦΠ-Τζουλια 47-9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρεαλ-Βαλενθια 27-27 (2.50 για το ημιχρονο)
    Μπαρτσα-ΠΑΟ 34-30 (1 για το ημιχρονο)
    Καχα-Μακαμπι 46-36 (3.19 για τελος 3ου δεκ)
    ΟΣΦΠ-Τζουλια 65-22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικο ΟΣΦΠ-Τζουλια 89-41
    Ρεαλ Βαλεθια 43-36
    Καχα-Μακαμπι 68-57
    Μπαρτσα-ΠΑΟ 42-42

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικο Καχα-Μακαμπι 76-70
    Τελος 3δεκ Μπαρτσα-ΠΑΟ 57-60
    7 λ. πριν την ληξη Ρεαλ-Βαλενθια 56-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικο Ρεαλ-Βαλενθια 71-65
    Τελικο Μπαρτσα-ΠΑΟ 83-82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση... Μήπως ξέρεις και τίποτε λεπτομέρεις για το....3o DVD της εθνικής μας σταρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο ημιχρονο το παρατησα, τι να πω και τι να σχολιασω. Επειδη εβλεπα και τα 4 ματς ταυτοχρονα κλουβιανα λιγακι, αλλα συνοπτικα:

    Ρεαλ-Βαλενθια: Πολυ αγχωμενες και οι δυο ομαδες, εχασε μεγαλη ευκαιρια η Βαλενθια να σπασει εδρα, δεν αποκλειεται να το κανει στο επομενο ματς. Δεν με πειθει η Ρεαλ, εαν περασει F4 θα γελασει καθε πικραμενος.

    ΟΣΦΠ-Σιενα: Δεν χωραει κριτικη σ' αυτο το ματς, αφου στο ημιχρονο το παρατησα. 9 ποντοι σε 20 λεπτα ειναι καλα για αναπληρωματικο παικτη, αλλα οχι για ομαδα που υποτιθεται εχει υψηλους στοχους. Εμ, δεν γινομαστε ολοι Κιντερ απο την μια μερα στην αλλη.

    Καχα-Μακαμπι: Αρκετα χαλαρα η Καχα εκανε το 1-0, τουλαχιστον απ' οσο ειδα. Νομιζω ομως οτι εχει πολυ ψωμι η σειρα.

    Μπαρτσα-ΠΑΟ: Κοντεψε να κανει επικη ανατροπη ο ΠΑΟ, αλλα αμα κανει 4 σερι αστοχες επιθεσεις η Μπαρτσα και δεν το εκμεταλλευεσαι, κοιτα στον καθρεφτη να δεις ποιος φταιει. Εκπληξη ο Μαριτς, αλλα πιστευω δυσκολα θα παιξει ο ΠΑΟ τοσο καλα οσο χτες. Μακαρι να με διαψευσει. Επειγοντως να περασει γυφτος απο το ΟΑΚΑ για να παρει τα κομοδινα (Τεπιτς-Καλαθης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή