Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τεύχος AllStar 213

Εντός ολίγου θα βρίσκεται στα περίπτερα και το τεύχος νούμερο 213 του περιοδικού με κεντρικό θέμα μια συνέντευξη του Γιάννη Μπουρούση που θυμάται το τελευταίο χαμένο σουτ στον περσινό ημτελικό και δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός ''κάτι χρωστάει''. Στα...ενδότερα θα βρείτε μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα: Τα σχέδια του νεοφώτιστου στην Α1 'Ικαρου-Εσπερου αλλά και μια παρουσίαση της ομάδας που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από τη Δ΄ΕΣΚΑ και έφτασε στη μεγάλη κατηγορία σαν εξπρές!
Μια αναδρομή εξαιρετικά επίκαιρη σε ένα προ εικοσαετίας αγώνα ΑΕΚ- Ηλυσιακού που είχε ακριβώς την ίδια σημασία με τον σημερινό! Και τότε η ΑΕΚ ήταν στα πρόθυρα του υποβιβασμού. Το θέμα που υπογράφει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Πανορμίτης Κωνσταντινίδης φωτίζει και τα ξεχασμένα μπαράζ του 1986 που οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης Α1... Συνέντευξη ενός από τους καλύτερους ξένους των τελευτασίων ετών και υποψήφιου πρώτου σκόρερ στην Α1 του Λανς Χάρις του Κολοσσού Ρόδου. Πολύ ΝΒΑ και ΝCAA με αφιέρωμα στη μεγάλη καριέρα ενός δάσκαλου του κολεγιακού του Τζιμ Καλχούν (Κονέκτικατ) που εγκαταλείπει τους πάγκους, παρουσίαση του multi talented Ζέιβιερ Βάσκεζ του Μέριλαντ αλλά και ενός παίκτη που ήρθε από το πουθενά (Σουηδία) και έκανε όνομα φέτος στο ΝΒΑ του Γιόνας Γιερέμπκο των Πίστονς. Στο Παγκόσμιο Χωριό ο Γιάννης Ψαράκης εξερευνά τη μυθολογία με τις αλλαγές αριθμών στις φανέλες των παικτών του ΝΒΑ και μας θυμίζει ποιός παίκτης έχει το σχετικό ρεκόρ μια και το θέμα ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την απόφαση του Λεμπρόν να αλλάξει το 23 με το 6!
Φυσικά υπάρχουν τα πάντα...όλα για την αγωνιστική κίνηση της εβδομάδας που πέρασε, ένθετο με όλα τα στατιστικά όλων των αγώνων για το αρχείο σας, οι επώνυμες στήλες αρθρογραφίας, στήλη επιστολών, ένθετο για τις μικρές κατηγορίες και πλούσια Κουρούνα με μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Αφορά μια πρόταση μαμούθ που θα γίνει το καλοκαίρι στον Σπανούλη και θα ταράξει τα νερά του ελληνικού μπάσκετ!

8 σχόλια:

  1. Tι εννοεις πως οι Αγγελόπουλοι δε μιλάνε με παίχτη του ΠΑΟ για λόγους που δεν είναι της παρούσης?όλο μυστήρια είσαι..

    Υ.Γ.Τι τρώει φέτος ο Κέτσμαν?Από όπου σηκώνεται μέσα πάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το εξηγήσω αλλά την άλλη εβδομάδα! Ασε να έχουμε κάβα κανένα θεματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpourousako prosexe ta idia eleges kai perusi kai den to phres to tropaio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό το αφιέρωμα στα μπαράζ του '86, αλλά μερικές επισημάνσεις. Ο Ηλυσιακός το '86 δεν έδινε αγώνα επιβίωσης, αφού έψαχνε άνοδο . Η ήττα του από την ΑΕΚ την 2η αγωνιστικη δεν έκρινε τίποτα, αφού κερδίζοντας Μίλωνα & Σπόρτιγκ ανέβηκε κι αυτός .

    Επίσης...
    Στη φωτογραφία της σελίδας 25, με το #6 δεν είναι φυσικά κανένας "Βασιλειάδης της ΑΕΚ"... Ο Στέλιος Βασιλειάδης που έπαιζε στην μεγάλη Α.Ε.Κ. των '60ς είχε κρεμάσει ήδη τα παπούτσια του. Το 6 φορούσε φυσικά ο Γιώργος Αγιασωτέλης .

    Στους πόντους των αγώνων, τα κιταπια μου (που τα έχω ακόμα σε χειρόγραφα της εποχής) έχουν για το ΑΕΚ-Ηλυσιακός ...
    Αγιασωτέλης 6, Αποστολίδης 5, Γκέκος 27, Κόντος 23, Παταβούκας 6, Σκουρτόπουλος, Φώτσης 6.
    Το περιοδικό δίνει :
    Κόντος 20, Γκέκος 26, Αγιασωτέλης 6, Αποστολίδης 6, Παταβούκας 5, Φώτσης 6, Σκουρτόπουλος.
    (Και μόνο το γεγονός πως το άθροισμα των πόντων από το περιοδικό βγαίνει 69, αρκεί για να καταλάβει κανείς ποιος έχει σωστά νούμερα :-)

    υ.γ. το αρχείο μου στη διάθεση όποιου το ζητήσει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Haridimos

    Αν διάβασες προσεκτικά την αναδρομή, λέω μέσα ότι ο Ηλυσιακός έπαινε στα μπαράζ ως ομάδα της Β' Εθνικής μαζί με τον Μίλωνα, άρα περιττή η επισήμανσή σου.

    -Όπως και για το ότι ο αγώνας ΑΕΚ-Ηλυσιακός έκρινε την παραμονή της ΑΕΚ όπως χαρακτηριστικά γράφει το κειμενο, κι όχι του Ηλυσιακού.

    -Εχεις δίκιο για τη φωτογραφία, είναι λάθος η λεζάντα για τον Βασιλειάδη, αφού είναι ο Αγιασωτέλης

    -Οι πηγές για τόσο παλιά ματς είναι απειροελάχιστες και λαμβάνουμε υπόψην δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής. Δεν πάμε πόρτα-πόρτα μπας κι έχει κανείς αρχείο.


    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Π.Κ.
    - Οταν μια ομάδα πάει να σωθεί, και η άλλη να ανέβει, δεν "παίζουν την επιβίωσή τους όπως σήμερα". Την Τετάρτη αυτή, ναι έπαιζαν την επιβίωσή τους οι 2 ομάδες . Το 1986 ο Ηλυσιακός ΔΕΝ έπαιζε την επιβίωσή του. so simple .
    - η νίκη της ΑΕΚ τη 2η αγωνιστική έκρινε τη δική της παραμονή. Η άνοδος του Ηλυσιακού ήρθε με τη νίκη του την 3η.

    τα στοιχεία τα είχε λάθος και η Αθλητική Ηχώ της εποχής .
    http://www.athlitikihxo.gr/ShowNewspaper.php?ShowDate=1986-05-17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή το κουράσαμε, γραφω για τελευταία φορά
    Δεν είναι ματς επιβίωσης η συμμετοχή στην Α1; Ανεξάρτητα από το εάν πέφτεις ή εάν ανέβεις.

    Μην παίζουμε με τις λέξεις.
    Το ότι η νίκη της ΑΕΚ τη 2η αγωνιστική έκρινε την παραμονή της και ότι η νίκη του Ηλυσιακού την 3η αγωνιστική την άνοδό του έχει γραφτεί
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τεύχος 214 (χθεσινό).
    Σελίδα 47..
    "Πίνακας συμμετοχών σε τελικούς"
    η Βίρτους έχει παίξει τελικό το 1998 που το πήρε, αλλά ο αντίπαλος της είναι άγνωστος. Βλέπετε είναι η Α.Ε.Κ. και δεν υπάρχει για τα ΜΜΕ στα αφιερώματά τους..

    Επίσης το 2001 δεν έγινε μονο η Superleague αλλά και Euroleague και στα ημιτελικά τους έπαιξαν κάποια Fortitudo και κάποια Α.Ε.Κ..

    Και φυσικά το 1965/66 και το 1966/67 η διοργάνωση είχε Final4 . Στο οποίο (το 1ο) είχε πάρει μέρος και κάποια Α.Ε.Κ.

    όλα συμπτωματικά είναι σ'αυτή την πλάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή