Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τεύχος 211

Πάλι με πήρε ο ύπνος και έγειρα... Εφτασε Παρασκευή και δεν έβαλα λέξη για το νέο τεύχος που έχει εξώφυλλο εφάμιλλο περιοδικών του εξωτερικού (ας μην ήταν τόσο εκφραστικό το πρόσωπο του Σπανούλη και τα λέγαμε). Ηδη η συνέντευξη του Σπανούλη είναι ζήτημα αφού μιλάει μετά από πολύ καιρό για τα πάντα στον Νίκο Μπουρλάκη και φυσικά για το επίμαχο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Φυσικά, υπάρχει θέμα και για τον Αθηναϊκό και την κατάκτηση του Κυπέλλου, η ακτινογραφία της δημιουργίας αυτής της ομάδας. Χρήσιμος οδηγός ακόμη και για ομάδες της Α1 ανδρών. Μεγάλο αφιέρωμα στο φάιναλ φορ του Eurocup, εξαιρετικές συνεντεύξεις Μπλέικνι και Κατσικάρη, ανάλυση των φιναλιστ από τον Δημήτρη Πρίφτη και όλα όσα ενδιαφέρουν τους φιλάθλους που θα το παρακολουθήσουν αύριο και την Κυριακή τηλεοπτικά.
Ανάλυση του φάιναλ φορ του κολεγιακού και αφιέρωμα στον προπονητή θρύλο Μάικ Σιζέφσκι και φυσικά όλες οι μόνιμες στήλες. Εσείς ξεκινάτε ανάγνωση από το κουρονοδισέλιδο και δεν θα βγείτε χαμένοι αφού θα βρείτε όλα εκείνα που οι άλλοι θα τα μάθουν μετά από καιρό.

26 σχόλια:

  1. Πολύ διαφωτιστική η ανάλυση του Πρίφτη...Αλλά εννοείς το EUROSPORT 2;;;

    Κατά τα άλλα,ακόμη κι οι bloggers (κι όχι μόνο)μέχρι στιγμής έχουν αδιαφορήσει για το ραντεβού της Vitoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Χέισλιπ πάει έφυγε! Και δεν θα αποκτηθεί άλλος όπως λένε οι πληροφορίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα ακούσει για ΕΡΤ αλλά τελικά ήταν λάθος. Δεν υπάρχει Φ-4. Μόνο Eurosport 2. Δυστυχώς, ο Πανελλήνιος δεν ’’πουλάει’’ ούτε εντός, ούτε εκτός συνόρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χώρια που αποφάσισε να πληρώσει τα έξοδα σε 4-5 όλους κι όλους δημοσιογράφους οπότε τα media θα τον....τιμωρήσουν με την αδιαφορία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακομα κλαιω που δεν βλεπω τον Αρη στην μοναδικη ευκαιρια που ειχε να κανει κατι καλο. Ετσι ειναι ομως, φανελα φανελα αλλα δεν ειναι και ο μανδυας του Σουπερμαν. Κατσε τωρα με πασατεμπο και JPS κοκκινο, καθως και Southern σε παγωμενο ποτηρι, να πνιξεις τον καημο σου ανωνυμε αρειανε.

    Και μονο που εχει αναφορα για το πως χτιστηκε ο Αθηναικος, ανακαλυψα που θα επενδυσω 3,5 Ευρωπουλα. Λες να παρω και κανα δευτερο να το στειλω στον Δαμιανιδη, που τελευταια παει σαν παπι μεθυσμενο? Ειδωμεν.

    Καλα ο Μπλεικνι, το παιδι μπριγιαντινη ομως θα το διαβασω μονο και μονο για να επινοησω νεες καταρες. Τρομαρα σου "εξελιξιμε", που να σκασει βομβα της ΕΤΑ και να σου χαλασει την χωριστρα!

    Τα υπολοιπα θα τα κρινω μολις το διαβασω και ενημερωθω. Ωρα να βγαλουμε κακια.

    Κακιες γλωσσες και μπαρμπουνια αντιεξουσιαστικα λεγουσι οτι ο Λομβερδος της ζασταβικης καλαθοσφαιρας ξινισε σφοδρα οταν ενημερωθη οτι οι αδερφοι Ασπιρινες επροξενεψαν εις αυτον παικτη μαυρον οσαν αντιπολιτευση, ψηλον σαν κυπαρισσι και γεματον τατουαζ οσαν ζωγραφου σε σεισμον. Ουτος ηθελε πατριωτακιον, πειθαρχημενον και κοντα εις τον καλαθι, οπου φετος η γραμμη πασχει τα μαλα. Πλην αλλα ομως ο πληρωνων τον προπονητη φιμωμων. Ετσι ηρθε ο παικτης, ο οποιος μαλλον δεν συγκινησε τον εγγονο του Τιτο, ο οποιος τον εστειλε νυχτα, ωσαν μπουκαλι ουισκυ σε συνοριακο φυλακιο. Και εζησαν αυτοι καλα και το μπουκαλι καλυτερα...

    Ωραια, τωρα που βγαλαμε τον Μποστ απο μεσα μας. να πουμε και δυο κουβεντες. Ειναι κοινο μυστικο οτι ο Ομπραντοβιτς ποτε δεν γουσταρε τον Χεισλιπ. Ισως και με το δικιο του δεδομενο οτι ο αμερικανος αποδειχτηκε αγωνιστικα κομματακι απειθαρχος. Ωστοσο στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν αδικω τους Γιαννακοπουλος, με βαση ενα σκεπτικο: τις τελευταιες δυο επιλογες του Ομπραντοβιτς τις καμαρωσε ο παγκος και η φορμα του αναπληρωματικου. Οποτε μαλλον το πηραν πανω τους. Το να δεν βγηκε αυτο ειναι αλλη ιστορια.

    Το F-4 του Eurocup το θεωρω ξεφτιλα που δεν το δειχνει η ΕΤ. Το θεωρω ξεφτιλα την στιγμη που εχει δειξει ενα σκασμο αδιαφορες εκδηλωσεις του κωλου και δεν καταδεχεται να δειξει ενα γεγονος τετοιας αθλητικης σημασιας. Αλλα μιλα με πωπους, κλανιες να ακους. Αντε να συννενοηθεις με τα μογγολα της Αγιας Παρασκευης.

    ΜΑλλον θα το παρει η Βαλενθια. για προσωπικους λογους ευχομαι να το παρει η Αλμπα, επισης για προσωπικους λογους ευχομαι χολερα, πανωλη, τετανο, τυφο, και ολικη ρηξη χιαστων και στα δυο ποδια για τους παικτες της Μπιλμπαο. Ας ειχε αλλο προπονητη να την στηριζα. Με το παιδι μπριγιαντινη ουτε καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. file tommygan na dextw ola ta alla, alla h olikh ri3h xiastwn einai varia kouventa, akouse me

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. epishs,efyge o haislip???? den diatympanizotan sta (opadika kai mh) entypa to poso tairiaze me tous allous pshlous tou pao?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα φιλε συνονοματε. Οντως, μεσα στο γηπεδικο μου μενος υπερεβαλα. Εδω ενα γονατο γυρισα πριν απο χροοοονιααα και ακομα το βλεπω στους εφιαλτες μου. Το παιρνω πισω λοιπον και αντικαθιστω την καταρα μου με την αλλη καταρα, να φανε μπαγιατικο φαι, και να μην ξεκολλησουν απο την Καλλιοπη, ενω να τους εχει τελειωσει και το χαρτι υγειας! Πω, καλα, οι μισες καταρες μου να πιασουν στα ερασιτεχνικα θα βρεθουν οι βασκοι.

    Αντε βρε κακοπροαιρετε. Ταιριαζε, πως δεν ταιριαζε. Μονο που ταιριαξε τοσο πολυ που το δεσιμο περασε σε αλλο σταδιο, και προκειμενου να αποφευχτει τον σκανδαλο θυσιαστηκε το τρυφερο αγορι στον βωμο της ομαδας. Να ξερεις οτι ολοι οι συμπαιχτες του εχουν κρατησει τις φωτογραφιες που ολοι μαζι παιζουν μαξιλαροπολεμο, βλεπουνε τον Ρατατουλη και τα αρκουδακια της αγαπης και φυσανε τα κερακια στην τουρτα.

    Γελοιοτητες αυτα που λεω? Ανταποδιδω αυτο που πολυ ευστοχα ειπε ο Πανος. Καλη η αβαντα στους μεγαλους, διοτι αποδιδει. Καλο ομως να κραταμε καμια πισινη, διοτι ενα παραπανω στο μπασκετ, οπως ελεγε και ο συγχωρεμενος ο Κυραστας, γινεσαι γρηγορα "μαγκας η μ...κας". Αλλα ετσι ειναι. Γλυφωντας τους δυο μεγαλους πας μπροστα. Ενιοτε γλυφωντας και τους δυο μεγαλους της συμπρωτευουσας...

    Και ενα σχολιο για την φωτο του Σπανουλη: που την ειδες ωρε κουρουνοπτερο την εκφραστικοτητα? Σ' αυτη την φωτο φαινεται να σκεφτεται:

    Α. Οχι ρε γμτ. Λες να ξεχασα το θερμοσιφωνο?
    Β. Καφε δεν ηπια και δεν ανοιγει το ματι με τιποτα.
    Γ. Τι ειπε ρε η γυναικα μου να ψωνισω και ξεχασα το χαρτακι?

    ΥΓ: Ασχετο, αλλα εσυ που ξερεις την πιατσα φανταστικη, αξεπεραστη και πανω απο ολα ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ κουρουνα (ποσο παραπανω να γλυψω, στεγνωσε η γλωσσα μου), φτιαξε μου την μερα και πες μου οτι ΔΕΝ θα ερθει ο Μασει στον Αρη. Δεν μπορω αλλο καρβουνο, ημαρτον. Ας με παρει ενα τηλ. ο Δαμιανιδης να του βρω εγω ψηλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το EUROSPORT 2 έχει τίποτα καβατσες όπως εκείνα τα sites τύπου laola και δε ξερω κι εγώ τί;Αυτά ντε,τα τσαμπέ...

    Ούτε καν το MAΚΕΔΟΝΙΑ ΤV έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Χέισλιπ είχα γράψει εξ αρχής ότιείναι πολύ παράξενη επιλογή. Αμερικάνος με παρελθόν αδιαφορίας και χαβαλέ και γενικώς κατάσταση που δεν ταίριαζε στον Ομρπάντοβιτς. Οταν έγραψα ότι ήταν παράξενη η δήλωση του Ομπράντοβιτς ’’αντε τώρα να φέρουμε και Αμερικάνο προπονητή από το ΝΒΑ΄΄ έπεσαν να με φάνε. Οτι και καλά έκανε χιούμορ και ο παίκτης ήταν προσωπική του επιλογή. Αυτά τα αναφέρω εντελώς ενημερωτικά και τα επαναλαμβάνω μαζί με κάποιες άλλες λεπτομέρειες για μελλοντικούς στόχους του Παναθηναϊκού (Σέρβους βεβαίως) την άλλη Τετάρτη. Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση και θυμάμαι ότι το έγραφα πως είναι δυνατόν να διάλεξε ο Ομρπάντοβιτς Αμερικάνο την ώρα που ήταν ελεύθερο αυ΄τό το καθαρόαιμο τεσάρι του Ερυθρού Αστέρα που πήγε στη Ρόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. egw exw na pw oti oso kairo o pavlo8anashs eixe dwsei ton APOLYTO elegxo ston zeliko o pao htan se allo epipedo..twra pou den vghkan kala8hs-tepic kai h omada exase kypello-euroliga,arxisan oi proswpikes epiloges paiktwn apo pio pshla? this is tottaly wrong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι φυσικά... Είναι γνωστό ότι και τη χρονιά του τριπλ κράουν Γιαφτόκας και Ντελκ δεν έπαιζαν γιατί δεν ήταν προσωπική επιλογή του Ζοτς αλλά της διοίκησης. Αρα το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχει κατι στοχαστικό η ματιά του Σπανούλη...
    Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο Μάσεϊ μάλλον θα επιστρέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τωρα αν πω τπτ ΠΑΛΙ για το εξωφυλλο θα γινω κακος ε??

    Δηλαδη υπαρχουν τοσα μπασκετικα θεματα αλλα εσεις πιαστικατε ΠΑΛΙ σε θεμα που αφορα τους βαζελογαυρους ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και είχα ανησυχήσει ότι δεν θα γράψεις για το εξώφυλλο! Και θα μου χάλαγες τη σειρά. Να μην επαναλάβω πάλι ότι ο αναγνώστης πληρώνει κάθε Τετάρτη για να διαβάζει θέματα που δεν υπάρχουν αλλού, ότι ένα περιοδικό εξειδικευμένο πρέπει να έχει διθαφορετική προσέγγιση στην επικαιρότητα, να μην πω ότι στο εσωτερικό υπάρχουν άλλες 64 σελίδες (+4 με τη συνέντευξη του Σπανούλη) με τα πάντα γύρω από το μπάσκετ. Με έβαλες να μετρήσω και από τις 72 σελίδες του περιοδικού μόνο οι 6 είναι αφιερωμένες σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ξαναπέρνα την άλλη Τετάρτη, Πέμπτη να το συζητήσουμε γιατί μυρίζομαι ότι θα έχει εξώφυλλο Ολυμπιακό λόγω Παρισιού το επόμενο τεύχος! Επειδή είμαι μόνιμο πνεύμα αντιλογίας μου αρέσουν κάτι τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. tommygun κοπιάρεις λίγο την κουρούνα αλλά είσαι μία πολύ πιο κρυόκωλη version θάλεγα... κρίμα γιατί ξέρεις πραγματάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαφωνώ έχει πολύ ωραίο στυλάκι ο tomygun και μου άρεσαν όσα έγραψε. Οχι κατ΄ανάγκη επί της ουδίας αλλά στο στιλάκι.
    Ζεστόκωλη κουρούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to stoxastiko sth matia tou spanoulh pou einai kai den to vlepw k egw? ekfrastiko einai to vlemma tou,alla epeidh koitaei san na exei kapoion apenanti pou etoimazetai na tou peta3ei thn mpala.. isws ekane prospa8eia alla den boh8aei to (monimws, alla idiws sthn sygekrimenh periptwsh) anoixto stoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικα σ' αυτην τη ζωη εχω ακομα να ακουσω πολλα, ακου εκει κρυοκωλος. Χαχαχα, να σαι καλα ρε παλικαρι, καλη συνεχεια. Οσον αφορα περι κοπιας της κουρουνας, δυστυχως επαιξες και εχασες.Ο τροπος γραφης μου ειναι απλως θλιβερη απομιμηση (ουτε καν καλη) του πνευματος του Νικου Τσιφορου και του Μποστ, ενιοτε και λιγαααακι Τζιμακο. Α, ξεχασα και τον Αντωνη τον Τσουλουφη (Πανουτσος). Θελω να πιστευω οτι αυτα που γραφω διασκεδαζουν (η κουρουνα ψυχαγωγει) και ειναι αστεια, αλλα οχι γελοια. Αλλιως θα πει οτι με χαλασε ο στρατος.

    Παντως το κρυοκωλος συνηθως το λεμε για καποιον που εχουμε δει, οχι για καποιον που γραφει. Εκτος πια και αν διαβασει κανεις αρθρο του Πρετεντερη, (η Pretendερη οπως τον λεω εγω) μαλλον νιωθει την δυσκοιλιοτητα να του χτυπα την πορτα, με τετοιο ξυλινο υφος γραφης που χρησιμοποιει ο φασιστας με το μπικ. Anyway, σεβομαι το σχολιο σου. Δημοκρατια εχουμε αλλωστε.

    Στο πραγματακια ομως θα διαφωνησω ριζικα. Λιγα ξερω. Και τεχνικα και παρασκηνιακα. Μια φορα και εναν καιρο μονο λογω ενασχολησης με τα του Αρεως ηξερα και τι νουμερο βρακι φοραν οι παιχτες. Το κακο ηταν οτι παραημουν καλο παιδι για συνδεσμιτης οποτε λιγο καιρο, αρκετες διαφωνιες και ακομα περισσοτερες σφαλιαρες απο αρειανους εφυγα κακην κακως. Ενημερωση για τα μπασκετικα του αρεως εχω ακομη, απλως επειδη δεν ειναι κατευθειαν απ' την πηγη δεν τα εμπιστευομαι.

    Αλλα καποια πραγματα ειναι φανερα και σ' αυτον που ασχολειται ελαχιστα με τον χωρο. Οπως π.χ οτι ο Ομπραντοβιτς δεν γουσταρει απειθαρχους και φιγουρατζηδες, οτι ο Χεισλιπ ειναι παικταρας, αλλα ενιοτε τον πιανει η μ....ια του και κανει ο,τι του κατεβει, οτι το στυλακι του αμερικανου ειναι καλο μεχρι μεσαια ομαδα, μετα ομως γιοκ. Αυτα τα μαθαινει ο καθενας με σχετικα λιγη ενασχοληση. Ωστοσο παραλειπομενα, κρυμμενες αληθειες, παρασκηνιο, λαμογιες θελει insider και ψαξιμο, παρα πολυ ψαξιμο. Τωρα εγω δουλεια δεν εχω, με τετοια θα ασχολουμαι? ας ειναι καλα η κουρουνα.

    Σκοπος ειναι ο εποικοδομητικος χαβαλες, οσον αφορα παντα το ατομο μου. Εγω αισθανομαι (και μιλαω σοβαρα) περηφανος που το στυλ μου ετυχε να εκτιμηθει σε γραφιδες τυπου κουρουνας. Διοτι αυτες συνηθως ειναι και αυτες που μας ξεστραβωνουν. Απο εκει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

    Και εκτακτως σοβαρη ερωτηση προς κουρουνα: πες οτι αυριο καταφερνω γινομαι αρχιλαμογιο και χωνομαι στα διοικητικα μια ομαδας μπασκετ. Επ' αμοιβης, (που θα καθοριζες εσυ) θα μου εκανες ταχυρυθμα μαθηματα ελληνικης πραγματικοτητος?

    Ανεδαφικη η ερωτηση αλλα δεν κανω πλακα. Εχω τους λογους μου που ρωταω.

    ΥΓ: Το εφερε η μοιρα να αποκλεισει το παιδι μπριγιαντινη ομαδα με κιτρινα. Παρε να εχεις τωρα Φωτουλη! Αντε και καλο κυπελλο σημερα Αλμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. paidia egw psitevw oti i prosarmogi tou haislip dn exei n kanei me to an paizei se mikri mesai i megali omada...(panw safto p les o tommygun) alla sto kata poso i omada p paizei afinei ton paixti n paiksei sto enas enantion enos... as poume o haislip ston olympiako tha tairiaze ganti.. apopseis einai aftes omws... t idio pistevw k m tn ntelk... oti itan metagrafes p tairiazan sto basket tou olympiakou ( gia n mn pw tis maccabi kai sas nevriasw :P ) dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tomygun με πήραν κάτι...επιτελείς (όχι του στρατού αλλά του περιοδικού) και μου τα έσουραν για πάρτη σου! Επειδή λέει δεν διαβάζω προσεκτικά και ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ και όλα τα τεύχη... Σε πάνε πολύ κάτι άτομα στο περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τομυ θα σε έκανα νούμερο 1 αρχιλαμόγιο διασταύρωση Αλ Καπόνε (στη φοροδιαφυγή), Ρωχάμη και κάτι άλλων που δεν μπορώ να γράψω ονόματα γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Σύνταγμα. Φράγκα δεν θέλω, δουλεύω για τη δόξα αλλά θα τα βρίσκαμε σε...είδος. Τώρα δημόσια δεν μπορώ να σου εξηγήσω στείλε μέιλ και δεν θα τα χαλάσουμε στην...τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πλακα κανεις?! Αχαχαχαχα. Γιατι για παρτη μου? Ρε τι εκανα παλι ο μαυρογκουφης και σε την ειπανε? ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ, σε καλο μας! Ακου εκει...

    Με πανε? Να ναι καλα οι ανθρωποι. Δεν μου λες, καθαριστριες ψαχνετε εκει στο περιοδικο? διοτι εκει που εφτασα...

    Το σε ειδος μ' ανησυχει. Λες να γινω ο Ρεμος του μπασκετ? Αχαχαχαχαχα, ρε φιλε, μια λαμογια ειπαμε να κανουμε, οχι να καταληξουμε να γινουμε Ζωρζ Τσαπελας.


    Να σαι καλα, ρε φιλε κουρουνα, εχω πεσει στο πατωμα και κυλιεμαι απο τα γελια. Με επιασε ενα υστερικο αλλο πραμα.

    E-mail θα ερθει. Αλλα θα εχει και τα στοιχεια μου, ωστε ετσι και βολεψει και ανεβεις καμια Σαλονικη, να παμε για κανα καφε/μπυρα/ρετσινα. Σου χρωσταω χαρη.

    ΥΓ: Το καναμε κουδουνι το θεμα. Δεν πειραζει, το γελιο ειναι υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. mipws koitaei to dromo pros limani?
    e, re, ti exei na ginei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή