Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

No 1 Κόμπε και Λέικερς, νούμερο 4 ο Ρόουζ!

Στο...προχωρημένο ΝΒΑ έχουν μονάδα μέτρησης για τα πάντα. Και το πλέον ασφαλές κριτήριο δημοφιλίας για ομάδες και παίκτες είναι οι πωλήσεις αναμνηστικών, εμφανίσεων κλπ. Εδώ και μερικά χρόνια που λειτουργεί στην 5η Λεωφόρο το ΝΒΑ Store αλλά και το ΝΒΑ πουλάει ηλεκτρονικά προϊόντα υπάρχει και η σχετική λίστα. Από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου (αλλά και ολόκληρη την περσινή) ακλόνητη στο νούμερο 1 των πωλήσεων είναι η εμφάνιση του Κόμπε Μπράιαντ. Στο νούμερο 2 είναι σταθερά είναι η αντίστοιχη του ΛεΜπρον, στο 3 το νούμερο 12 του Χάουαρντ των ορλάντο Μάτζικ αλλά η πρόσφατη έκπληξη είναι η εκρηκτική άνοδος (από το νούμερο 11) στο 4 της λίστας του νεαρού πλέι μέικερ των Σικάγο Μπουλς Ντέρικ Ρόουζ! Προσπέρασε μάλιστα ένα από τους πλέον δημοφιλείς και εμπορικούς παίκτες στο ΝΒΑ τον Ντιουέιν Ούέιντ που έπεσε στο 5. Σύμφωνα με τα στοιχεία η εμφάνιση του Ρόουζ άρχισε να πουλάει σαν...τρελή από τα  περασμένα πλέι οφ και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς και φέτος παρά τη μέτρια πορεία των Μπουλς.
Φυσικά παίζει ρόλο και η....εμφάνιση αφού παραδοσιακά οι Μπουλς έχουν μια από τις πιο ωραίες στολές στο ΝΒΑ. Για παράδειγμα, ο καλύτερος πλέι μέικερ του ΝΒΑ Κρις Πολ παίζει με κακόγουστη εμφάνιση και ίσως είναι ένας λόγος που βρίσκεται μόλις στο νούμερο 7. Τη δεκάδα μετά το νούμερό πέντε συμπληρώνουν οι εξής παίκτες; 6. Κέβιν Γκαρνέτ, 7. Κρις Πολ, 8. Πολ Πιρς, 9. Σακιλ Ο’ Νιλ, 10. Πάου Γκασόλ.
Συνολικά πάντως σε πωλήσεις ειδών τους νούμερο 1 σταθερά είναι οι Λέικερς, με δεύτερους τους Σέλτικς και τους Καβαλίερς να ανεβαίνουν από το 4 στο νούμερο 3.

7 σχόλια:

  1. logiko gia ton derrick rose. ekplhktikos paikths, h tapa tou ston rondo sto match me tous celtics, meta apo 3 parataseis, einai ontws apo ta highlights twn play offs. kai to idio to match einai prwto sthn pshfoforia twn opadwn gia to match ths dekaetias, sto nba.com .. mpravo kai ston shaq gia diaxronikothta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pou einai o nowitzki???vagelhs or nowitzki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Σακίλ γίγαντα ακόμα περνάει η μπογιά σου!

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. egw perimena twra me tis fylakis ta kagela enopsi na anaivoun oi pwliseis tou agent zero.. :P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση για τον Αρίνας. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Από την αγορά έχουν αποσυρθεί όλες οι εμφανίσεις με το όνομα του Αρίνας. Δεν πωλούνται πλέον ούτε στη μπουτίκ του ΝΒΑ, ούτε στο γήπεδο των Ουίζαρντς. Μάλιστα και στα γήπεδα άλλων επαγγελματικών ομάδων (φουτμπολ ή χόκεϊ) που μπορούσε κάποιος να αγοράσει εμφάνιση και να γράψει όποιο όνομα ήθελε στην πλάτη υπάρχει εντολή να μην γράφεται το όνομα Αρίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :P http://www.youtube.com/watch?v=nN45a5z8imQ&NR=1 molis to eida to mialo m pige kateftheian se sena.. :P xaxaxa dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. adikeitai tromera o chris bosh, pou gia mena einai o kalyteros PF fetos sto nba. (mh varate, nai ton 8ewrw kalytero tou dirk, fetos panta, alla gousta einai auta)

    ΑπάντησηΔιαγραφή