Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Σαν να ήρθε ο...Μάκαντου!

Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι 38 στα 39, ότι ήρθε για το μάλλον (μικρό) εφάπαξ της στην Ελλάδα αλλά για τον κόσμο του γυναικείου μπάσκετ αποτελεί είδηση πρώτης γραμμής. Μια από τις θρυλικές εν ενεργεία μπασκετμπολίστριες η Σέριλ Σουπς θα παίζει πλέον στην Α1 γυναικών με τη φανέλα των Εσπερίδων. Με τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλια στη συλλογή η Σούπς ήταν η πρώτη γυναίκα που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο όταν ιδρύθηκε το γυναικείο ΝΒΑ. Την αποκαλούσαν ’’θηλυκό Μάικλ Τζόρνταν’’ αν και για να λέμε την αλήθεια λόγω ηλικίας που έρχεται στην Ελλάδα η περίπτωση της θυμίζει πιο πολύ...Μάκαντου!
Εκτός από τα Ολυμπιακά μετάλια έχει πάρει τέσσερις φορές πρωτάθλημα στο γυναικείο ΝΒΑ, τρεις φορές αναδείχθηκε MVP της χρονιάς και το 2005 (σε ηλικία 35 ετών) έκλεισε τη σεζόν έχοντας μέσο όρο σχεδόν 19 πόντους. Επαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Τέξας με το οποίο κατέκτησε το 1993 το πρωτάθλημα του NCAA ενώ μέχρι το 2006 είχε το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος με 53 πόντους σε ένα παιχνίδι, το ρεκόρ πόντων για μια σεζόν (955 το 1993), τον καλύτερο μέσο όρο πόντων σε φάιναλ φορ κολεγιακού (35,4 από το φάιναλ φορ του 1993) και αναγνωριζόταν με κάθε δυνατή σύγκριση σαν μια από τις πέντε καλύτερες παίκτριες στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Πήρε πρωταθλήματα στο γυναικείο ΝΒΑ με τους Χιούστον Κόμετς, τρία συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλια με την εθνική των ΗΠΑ (το τελευταίο στην Αθήνα το 2004) και μέχρι τώρα είχε παίξει μόνο σε δύο Ευρωπαϊκές ομάδες: Στη Ρωσική Σαμάρα την περίοδο 2004-05 και την Ιταλική Ταράντο (2005-06).
Ακόμη όμως και με την εξωγηπεδική της ζωή κατόρθωσε να γίνει πρωτοσέλιδο! Ηταν παντρεμένη με τον παιδικό της φίλο από το 1995 μέχρι το 1999 όταν πήρε διαζύγιο και έχει ένα γιό. Τον Οκτώβριο του 2005 ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη και ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που κορυφαίος αθλητής ή αθλήτρια στις ΗΠΑ έχει κάνει τέτοια δημόσια ομολογία. Τώρα ζει με την Αλίσια Σκοτ (ασίσταντ κόουτς των Χιούστον Κόμετς) και έχει δηλώσει δημόσια ότι μια μέρα θέλει να την παντρευτεί. Η ίδια επίσης στη δημόσια ανακοίνωση της τόνισε ότι ανακάλυψε την ερωτική της επιθυμία για γυναίκες σε μεγάλη ηλικία. Αγωνιστικά έχει να παίξει οργανωμένο μπάσκετ από τον Φεβρουάριο του 2009 αφού μετά από 11 χρόνια στο Χιούστον έπαιξε μερικούς μήνες στο Σιατλ και όταν αποδεσμεύτηκε δεν επιχείρσησε να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα του γυναικείου ΝΒΑ. 

1 σχόλιο: