Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μήπως υπάρχει και colpo grosso; (To κόλπο λέγεται Μπλατ)

Παρότι τα ιντερνετικά σάιτ και τα μίντια της Θεσσαλονίκης θεωρούν κάτι παραπάνω από σίγουρη τη συνεργασία του Βαγγέλη Αγγέλου με τον 'Αρη οι δικές μου πληροφορίες (από το εξωτερικό) λένε ότι ο Γιάννης Δαμιανίδης ''κάτι ψάχνει'' από την προπονητική αγορά. Αυτό το...κάτι είναι ηχηρό όνομα αλλοδαπού προπονητή με ειδικό βάρος και βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι να πεισθεί να αναλάβει στην παρούσα φάση την τεχνική ηγεσία του Άρη. Πάντως, αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές τότε το όνομα του ξένου προπονητή θα δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση. Χωρίς βέβαια να αποκλείω το σενάριο που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή και να είναι ο πρώην προπονητής των Τρικάλων ο επόμενος που θα καθίσει στον πάγκο του Άρη. Υπάρχει και παρελθόν συνεργασίας μια και ο Αγγέλου ήταν πριν από αρκετά χρόνια συνεργάτης του Μίλαν Μίνιτς.
Υ.Γ. 1 Πόσο εύκολο θεωρεί κάποιος να εμπιστευθεί (ξανά) Ελληνα προπονητή ο Δαμιανίδης; Χωρίς να ξέρω κάτι το βλέπω δύσκολο!
Υ.Γ. 2 Φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ θέμα Καζλάουσκας. Καλό θα ήταν για να έχει και η εθνική κάποιον άλλο στον πάγκο της στην Τουρκία αλλά ο Δαμιανίδης δεν ''τσιμπάει''. Ισως τον βολεύει για να κάνει με την ησυχία του τις επαφές που θέλει με εκείνους που θέλει να διαδίδεται το όνομα του Λιθουανού.
Υ.Γ. 3 Εννοείται ότι ο Κατσικάρης έφυγε για δύο λόγους. Τον πείραξε το ''κράξιμο'' του κόσμου μετά την ήττα από τον Πανελλήνιο και προέκυψε η πρόταση της Μπιλμπάο. Μάλλον θα περάσουν χρόνια πριν τον ξαναδούμε σε πάγκο ελληνικής ομάδας.




Απογευματινό update όσων έγραφα το μεσημέρι.... Επειδή πλέον το θέμα διέρρευσε δεν έχω κανένα λόγο να το κρατάω μυστικό...Ο νέος προπονητής του Αρη θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ρωσίας το 2007 Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτός ήταν εξ΄αρχής ο νούμερο ένα υποψήφιος για τη θέση του προπονητή του Αρη και το μεγάλο κόλπο που ''δούλευε'' από χθες τα μεσάνυχτα όταν οριστικοποιήθηκε η φυγή του Κατσικάρη για τη Μπιλμπάο. 'Ολα τα υπόλοιπα ονόματα που είχαν κυκλοφορήσει απλά πρόσφεραν χρόνο στον πρόεδρο του 'Αρη για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία που θα είναι διάρκειας 1,5 έτους. Ο Μπλατ ήταν υποψήφιος και για τον πάγκο του Ολυμπιακού (είχε βρει μέχρι και σχολείο για τα παιδιά του στην Αθήνα όπως έγραφα τότε) αλλά οι Αγγελόπουλοι προτίμησαν τον Γκέρσον. Για όσους βέβαια ξέρουν πρόσωπα και πράγματα ο Μπλατ ήταν ο συνεργάτης και το ''κρυφό χαρτί'' του Γκέρσον σε δύο από τα τρία φάιναλ φορ που ο ''Πίνχας'' πήρε πρωτάθλημα Ευρώπης με τη Μακάμπι παρέα με ένα άλλο προπονητή που έχει καθίσει στον πάγκο του 'Αρη τον Τσαρλς Μπάρτον.
Υ.Γ. Και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις το θέμα το έμαθα γύρω στις 12 το μεσημέρι όταν Ισραηλινός δημοσιογράφος με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε ''ο Μπλατ μας είπε ότι κλείνει σε ελληνική ομάδα, μήπως ξέρεις ποια είναι;''. 'Αλλη ελληνική ομάδα δεν έψαχνε για προπονητή σήμερα το μεσημέρι απλά επειδή δεν είχα επιβεβαίωση του 'Αρη δεν ήθελα να δημιουργήσω αναστάτωση χωρίς λόγο.

25 σχόλια:

  1. re paidia. Egw proswpika ton aggelou ton 8ewrw A8LIO. o an8rwpos symperiferetai san ysterikos se ka8e omada pou paei.. twra san proponhth ka8ara kai mono den exw tis aparaithtes gnwseis gia na ton krinw. oso 8ymamai ta karagiozilikia pou ekane sta mats me ton olympiako otan htan sthn aek.. akoma kai oi paiktes tou aporousan pou ourliaze kai xtypiotan san epilhptikos me ka8e sfyrigma.. apla aparadektos o typos.. kourouna poia einai h apopsh sou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. a kai to allo peristatiko, pou eixan valei ton metafrasth tou zoupan apla kai mono gia na symplhrwsoun sthn proponhsh, kai o aggelou stamathse thn proponhsh kai ton ekraze astamathta.. eleos.. nomizw esy to eixes grapsei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ ο Ιωαννίδης που πέταγε μπουκάλια, έδινε σακάκια στους διαιτητές και έριχνε και χαστούκια στον Γιωργάκη Ράμπο Σιγάλα ήταν προπονηταράς όταν ξεκινούσε την καριέρα του...Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του συμπεριφορά και τους δικούς του κώδικες. Εγώ τους κρίνω πρώτα ως προπονητές και μετά για το χαρακτήρα ή τη συμπεριφορά τους γιατί αν έκρινα από χαρακτήρα και συμπεριφορά οι μισοί είναι για πέταμα. Ο Αγγέλου είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Τελεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί σας κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του Αγγέλου σαν προπονητή ;
    Σαν παίκτης ήταν διαφορετική δηλαδή ;

    Αν φέρει τον Μπλατ ο Άρης θα είναι τεράστια κίνηση.
    Όσο για τον Φώτη, δεν βλέπω κι εγώ να ξανάρχεται Εν Ελλάδι σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ειναι η γνωμη σου κουρουνα για τον Μπλατ?

    Πολυ αργει η ανακοινωση πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως φοιτητής του εξωτερικού και άνθρωπος που βλέπει το μέλλον του μακριά από την Ελλάδα, οφείλω να πω ότι πάντα μου άρεσε το προφίλ και η φιλοσοφία του Κατσικάρη. Ο επαγγελματισμός του ώρες-ώρες έμοιαζε να είναι και σνομπισμός προς την Ελληνική πραγματικότητα - και αυτό μου άρεσε πολύ. Μέχρι εδώ καλά. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι με τον τρόπο που μεθόδευσε την φυγή του, κόβει κάθε γέφυρα για επιστροφή σε πραγματικά μεγάλη θέση στην Ελλάδα; Επαναλαμβάνω, κατανοώ επιχειρήματα του τύπου 'τα παιδιά πάνε σχολείο στην Ισπανία' κλπ, αλλά πως είναι δυνατόν πριν μια βδομάδα να διώχνει ο Άρης το μεγάλο του αστέρι (Ντίξον) μόνο και μόνο επειδή ο Κατσικάρης δεν ήξερε τι να τον κάνει, και να φέρνει δυο άγραφους Σέρβους με δική του υπόδειξη; Και αν αυτοί δεν βγουν; Τον Κατσικάρη που θα τον βρει μετά ο Άρης για να του ζητήσει τα ρέστα; Δυστυχώς ο Κατσικάρης βιάστηκε (γενικώς και σε όλα) και ο τρόπος που το έκανε σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δυστυχώς ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που σήμερα θα μπορούσε να αναλάβει την εθνική ομάδα 'καίγεται' οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως εξαιρετική κίνηση ο Blatt!
    Ποιον έχει μάνατζερ ο Ισραηλινός; Αν το γνωρίζεις πληροφόρησέ μας σε παρακάλω. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mou prokalei entuposi auto pou grafeis oti "to peiraxe to kraximo tou kosmou meta tin itta apo ton Panellinio". Diladi ti eprepe na kanei o kosmos meta apo to theama pou eide? I eikona tis omadas itan frikti kai epibebaionetai kai apo tous 48 pontous pou balame.

    Diladi otan enas proponitis troei kraximo, sikonetai kai feugei? Entelos antiepaggelmatiki i stasi tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Η' ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Η' ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥΣ & ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ? ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝ'ΑΥΤΑ? ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ AMERICAN BAR? ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ? ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ,ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H γνώμη μου για τον Μπλατ είναι η καλύτερη. Έχει μια εμμονή με τις ζώνες (σύνθετες και μη) αλλά αυτό δεν καταγράφεται στα αρνητικά του. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική κίνηση γιατί είναι νέος, σοβαρός και γενικά από όπου έχει περάσει (ανεξάρτητα αποτελεσμάτων) έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Δεν ξέρω ποιόν έχει μάνατζερ. Νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν έχει μάνατζερ αλλά δεν το γράφω με βεβαιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οσον αφορά το κράξιμο στον Φώτη. Τον πείραξε γιατί είχε μάθει σε μια άλλη λογική και νοοτροπία στην Ισπανία και η επιστροφή του στην Ελλάδα ήταν οδυνηρή. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και ευαισθησίες που δεν έχουν σχέση με τον επαγγελματισμό του και δεν μπορώ να τα κρίνω. Κάποτε τον Σερφ στον ΠΑΟΚ τον έβλεπαν στον δρόμο, τον έφτυναν και τον έβριζαν, έμεινε και έβγαλε την ομάδα Ευρωλίγκα (επί Στογιάκοβιτς). Δεν ήταν θέμα επαγγελματισμού αλλά πείσματος και ιδιοσυγκρασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον τελευταίο ανώνυμο με το επιθετικό ύφος (που δεν μου αρέσει καθόλου)...Δικαίωμα του εργαζόμενου (και κάθε προπονητής ή παίκτης ανεξάρτητα απολαβών) δεν παύει να είναι εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην παραίτηση. Οπως κάθε εργοδότης έχει δικαίωμα στην απόλυση αρκεί να σέβεται το συμβόλαιο που έχει υπογράψει και να το πληρώνει. Είσαι βέβαιος ότι αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα και ο Αρης ήθελε να διώξει τον Κατσικάρη θα τον αποζημίωνε; Η θα τον έστελνε στα δικαστήρια να παλεύει χρόνια για να πάρει το συμβόλαιο του; Δεν υποστηρίζω ότι καλώς έπραξε φεύγοντας αλλά δεν μπορώ να ρίξω και ευθύνες σε κάποιον επειδή κάτι δεν του πήγαινε καλά και δεν μπορούσε να δουλέψει όπως ο ίδιος ήθελε ή πίστευε. Ο Φώτης έμαθε την Ισπανική λογική και νοοτροπία και επαναλαμβάνω ότι πήγε εκεί που ήθελε να δουλέψει και εκεί που φαντάζομαι ότι θα επιδιώξει να μείνει τα (πολλά) επόμενα χρόνια. Συμφωνώ με κάτι που έγραψε κάποιος παραπάνω ότι έκοψε τους δεσμούς και τις γέφυρές του με την Ελλάδα αλλά όλα είναι σχετικά και πολύ προσωρινά στο μπάσκετ και αλλάζουν πολύ εύκολα από μέρα σε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως δε νομίζω ο Δαμιανίδης να μην εκμεταλλεύτηκε την παραίτηση του Κατσικάρη κ να μην πήρε κάποιου είδους αποζημίωση π.χ. να μην του δώσει πιθανά οφειλόμενα από προηγούμενους μήνες.
    Διότι δε μπορείς να παρατάς μια ομάδα που την άλλαξες κ την έκανες άνω κάτω κ να φεύγεις σαν να μην τρέχει τπτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειλικρινά δεν το γνωρίζω αυτό που γράφεις Νίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1/ H Μπιλμπάο διοργανώνει το Ισπανικό Κύπελλο φέτος...
    2/ Έχει προκριθεί αήττητη στους 16 του EUROCUP.Όσο την έχω δει από το ΣΠΟΡ+ δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλή θέση,θεωρώ πως ίσως ο Κατσικάρης να σκέφτεται και την Ευρωλίγκα για του χρόνου.Αλλά θα έχει μεγάλη πλάκα να συναντηθεί με Άρη είτε σε 8,είτε σε 4,είτε σε τελικό...

    Όσο για τον Μπλατ,αποτελεί τεράστια κίνηση και νομίζω πως ίσως οι Αγγελοπουλαίοι να τρίψουν τα μάτια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως η Μπιλμπάο θα είναι στην επόμενη φάση στον όμιλο του Πανελληνίου οπότε θα έχει ενδιαφέρον το όλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συμπεριφορα του Κατσικαρη δεν δικαιολογειται με τιποτα. Μια βδομαδα πριν αποχωρησει εκανε μια σημαντικοτατη αλλαγη στην ομαδα-εδιωξε τον καλυτερο της παικτη γιατι δεν ταιριαζε στην φιλοσοφια του. Πηρε 2 Σερβους προσωπικες του επιλογες, απορριπτοντας τον Τσαλδαρη και τον Μασει που ηταν ετοιμοι να επιστρεψουν.

    Και σε λιγοτερο απο 24 ωρες ανακοινωνεται απο τη Μπλιμπαο...

    Απλα λιγος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τη στιγμή που έπαιρνε τις αποφάσεις δεν νομίζω να ήξερε ότι θα φύγει άρα οι κινήσεις που έκανε ήταν αντιπροσωπευτικές των όσων πίστευε για την ομάδα. Σε λίγο θα τον πείτε και...σαμποτέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. paizei tetoio senario me ton david blat gia ton arh???pantws an ginei 8a einai polu kalh kinhsh...vagelhs or nowitzki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επικαλεστηκε "προσωπικο προβλημα¨ και μεσα σε χρονο dt ανακοινωνεται απο τη Μπιλμπαο. Εκτος και αν θεωρειται προβλημα το οτι καποιος του εκανε προταση με τα 2πλάσια λεφτα απο το ισχυον συμβολαιο.

    Δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος φιλε Κουρουνα, αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητης στην συγχρονη ιστορια του ΑΡΗ δεν ετυχε της στηριξης και της εμπιστοσυνης που ειχε ο Φωτης.
    Φερθηκε με ασεβεια στην ομαδα και τον κοσμο που με καθε ευκαιρια του εδειχνε τη στηριξη και την αγαπη του.

    απλα ΛΙΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οσο για τον Ντειβιντ Μπλατ, εναν προπονητη που βρισκεται στην ελιτ των κοουτς ανα την Ευρωπη, ευχομαι τα καλυτερα.

    Ποια η γνωμη σου Κουρουνα για τον Μπλατ..?

    Πιστευεις πως θα κανει αλλαγες στο υπαρχον υλικο.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βλέπω για αλλαγές πολύ....Μάσεϊ στον ορίζοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή