Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

AllStar Basket (Τεύχος 197)

Σύντομα το περιοδικό....διακοσαρίζει αλλά μέχρι τότε ας ασχοληθούμε με το τεύχος νούμερο 197. Το πρώτο μιας καινούργιας δεκαετίας και το πρώτο για το 2010. Το τεύχος είναι θεματικό, άρα συλλεκτικό αφού είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη δεκαετία που έφυγε...
Χωρισμένο σε ενότητες (Ελλάδα, εθνικές ομάδες, Ευρώπη, ΝΒΑ) και με τον Βασίλη Σκουντή να προλογίζει το αφιέρωμα αλλά και παράλληλα να κάνει μια συνολική αποτίμηση της δεκαετίας. Θα βρείτε τις μεγάλες στιγμές, τις μεγάλες εκπλήξεις, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη δεκαετία που έφυγε αλλά και όσα περιμένουμε για το μπάσκετ από την καινούργια.

Φυσικά πέρα από το πολυσέλδιο αφιέρωμα περίσσεψε χώρος και για άλλα... Αρκετό ΝΒΑ, όλες οι μόνιμες στήλες του περιοδικού και μια σπέσιαλ συνέντευξη φωτογράφιση για την οποία δεν σας γράφω πολλά και σας αφήνω να τα βρείτε μόνοι σας στο τεύχος που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα.

19 σχόλια:

  1. Kαλημέρα καλή χρονιά.
    Επιτυχίες σε όλες τις ομάδες μας στην Ευρώπη και στην Εθνική στη Τουρκία.
    Με αφορμή του πρώτου τεύχους του καινούριου χρόνου και τα κουιζ σου που έχουν λείψει τελευταία να βάλω κι έγω ένα κουίζ.
    Ποια είναι εκείνη η ευρωπαική ομάδα που από τη σχέση παρουσία σε τελικούς/κατάκτηση θεσμού θεωρείται η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών??(Ολων των ευρωπαικών τροπαίων συμπεριλαμβανομένων)

    Φιλικά
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θελω τοσο το περιοδικο που δεν το βρισκω...πηγα τωρα στο περιπτερο και δεν το βρηκα...το πηγε για επιστροφη λογω λανθασμενου τευχους...ελα και θελω τον Nowitzki σαν τρελος...παντως 1000 ευχαριστω κουρουνα και καλη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα βγαίνει ή αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απάντηση στο κουιζ του Βασίλη ειναι¨REAL MADRID

    καλη χρονια επιτυχιες στην Εθνικη και βεβαιως στον Παναθηναικο

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση στο κουίζ δόθηκε αν και η δική μου απάντηση θα ήταν Γιουγκοπλάστικα (3 παρουσίες σε τελικούς και 3 τρόπαια)...
    Για Νοβίτσκι όπως είδες καθάρισα, τώρα αν δεν βρίσκεις και το περιοδικό δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Και εμένα ηλεκτρονικά μου το στέλνουν!
    Το περιοδικό για όποιον δεν το ξέρει κυκλοφορεί εδώ και πέντε χρόνια Τετάρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οκ το βρηκα το περιοδικο...α ρε κουρουνα ευχαριστω..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η αναφορά του Ψαράκη περί "απλυτων, ξεβράκωτων" κλπ είναι τουλάχιστον ατυχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά συμφωνώ ότι ήταν ακραίοι οι χαρακτηρισμοί αλλά στο περιοδικό (ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ) δεν ισχύει λογοκρισία στις αποόψεις των συντακτών, ούτε ’’γραμμή’’ από τη διεύθυνση. Αφού αυτό ισχύει ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει αυτό που πιστεύει ενίοτε και όπως το πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως ο κος Ψαράκης δεν έχει πρόβλημα όταν οι καθαροί, βρακωμένοι, ζάπλουτοι συνάδελφοι του Πρετεντέρηδες πετάνε μπουκάλια στους διαιτητές, ή παίρνουν στο κατόπι οι καθαρές, βρακωμένες, πλυμένες συνοδείες των Κατσάμπα τους διάφορους Παπαδογιάννηδες..

    Αν είσαι καθαρός, πλυμένος, βρακωμένος, σπουδαγμένος μπορείς να κάνεις τα πάντα ρδελομπου χωρίς να ενοχλείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς φίλε Χαριδημε δεν γνωρίζεις ούτε την πορεία μου στον χώρο ούτε έχεις διαβάσει και ακούσει τις πάγιες εδώ και 23 χρόνια θέσεις μου για τους ξεβράκωτους και τους βρακωμένους Πρετεντέρηδες και μη. Γιατί αλλιώς δεν θα έγραφες όλα όσα μου προσάπτεις. Από τους χαρακτηρισμούς που έκανα δεν παίρνω πίσω ΟΥΤΕ κόμμα. Είτε αυτοί είναι ξεβράκωτοι ΑΕΚτζηδες, είτε γραβατομένοι Παναθηναϊκοί ή "επιστήμονες" Ολυμπιακοί. Ολοι οι φανεροί ή επίσημοι αλήτες των γηπέδων για μένα δεν έχουν χρώμα και σε όποιον αρέσει. Δυστυχώς δεν κρατάω τα λίνκς με παλαιότερα σχόλιά μου π.χ. εναντίον των ΓιαννακοΑγγελοπουλέων προ τριετίας στο betsmart για να στο αποδείξω, αν και δεν νομίζω ότι οφείλω να απολογηθώ σε κανέναν. Για μένα όλοι όσοι έχουν τέτοιες συμπεριφορές είναι απλά αποβράσματα της κοινωνίας που πάνε στο κάθε γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλει, τάβλι για να βγάλουν το άχτι τους και να ξεδώσουν από την παντόφλα που τρώνε είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους επειδή πολύ απλά ξέρουν πως ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ. Οταν το καταλάβετε τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι θα έχουμε κάνει ένα βήμα προόδου. Μέχρι τότε θα ανεχόμαστε και θα υπομένουμε όλοι τους υποκινούμενους βαζιβουζούκους που στο όνομα της ΑΕΚαρας, της ΟΛΥΜΠΙΑΚΑρας και της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑρας (και ΠΑΟΚαρας κ.ο.κ.) και καθ υπόδειξη του εκάστοτε χθεσινού ή περαστικού "πρόεδρου-παράγοντα" απειλούν τη σωματική ακεραιότητα όσων πανε σε εναν αθλητικό χώρο για να απολαύσουν λίγο θέαμα.
    Μεχρι ας γυρίσουμε όλοι πλευρό και ας ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο, αν και πλέον δεν βλέπουμε όνειρα αλλά καθημερινούς εφιάλτες.

    Γιάννης Ψαράκης (gpsar69@yahoo.co.uk)

    Υ.Γ. Δηλαδή ρε Χαρίδημε θες να μας πεις ότι περισσότερο σε πείραξαν ως ΑΕΚτζη οι χαρακτηρισμοί μου για τους κατευθυνόμενους (και επιμένω στ παραπάνω) αλήτες παρά τα όσα έκαναν στο Ελληνικό; Γιατι εγώ ξέρω ότι μετά τα επεισόδια άλλα έλεγες και έγραφες... Για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε και να μην σκορπάμε λόγια στον αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με πείραξε το γεγονός πως μπήκε ένας ταξικός διαχωρισμός. Το τι δουλειά κάνουν, τι μόρφωση έχουν, πόσο πλυμένοι είναι αυτοί που έκαναν το ντου, δεν έχει καμιά σχέση με τον κάλο που έχουν στον εγκέφαλό τους και τον παρανοϊκό/διαστροφικό τρόπο με τον οποίο θεωρούν ότι υπερασπίζονται/προστατεύουν την ομάδα τους, αλλά και την 'ομερτά' όσων μπορούν να τους απομακρύνουν αλλά φοβούντια την σωματική τους ακεραιότητα και την οικογενειακή τους γαλήνη..

    Όσο για την τιμωρία, έχω βαρεθεί να τιμωρούνται οι ομάδες (σε περιπτώσεις μικρών ψαριών όπως η ΑΕΚ) ή να βγαίνουν λάδι (μόνιμη κατάσταση με άλλες ομάδες) ενώ αυτοί που κάνουν τα ντου, είναι ανενόχλητοι στις εξέδρες και δεν τους ενοχλεί κανείς. Κανείς δεν έψαξε να βρει ποιοι πετάγανε τα κινητά στις Γλυφάδες το 2002, κανείς δεν έψαξε να βρει ποιοι βαράγανε με τα αεροβόλα στα ΟΑΚΑ, κανείς δεν έψαξε να βρει τους τυπάδες με τη ζώνη στα ΣΕΦ, κανείς δεν έψαξε να βρει ποιοι πετούσαν φωτοβολίδες στους Γκόρεντζ στα Λιόσια κλπ
    Και δεν βλέπω τι ακριβώς κάνετε ως δημοσιογράφοι, για να αρχίζουν να τιμωρούνται αυτοί που πραγματικά τελούν τις αξιόποινες πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να που έρχεσαι λοιπόν στα λόγια μου. Να ξεκαθαρίσω πρώτα, ότι ο "ταξικός διαχωρισμός" έγινε μόνο στη δική σου "ανάγνωση" των όσων έγραψα. Απλά, επειδή δεν μπορούσα να γράψω τους χαρακτηρισμούς που θα ήθελα πραγματικά (πολύ χειρότερους από αυτούς που έβαλα) χρησιμοποίησα κάποιους που ήξερα σίγουρα ότι θα... πειράξουν, οπως και έγινε. Πάμε παρακάτω. Ολα όσα λες στη 2η παράγραφο, είναι αυτά που λέω εδώ και χρόνια, που έγραψα και πριν. Η βία δεν έχει χρώμα και υπάρχει επειδή παραμένει ατιμώρητη. Ξέρω ότι έχεις καλό μνημονικό και αρχείο και ορθώς αναφέρεις αυτά τα παραδείγματα μόνο που υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα ακόμη σε διάφορες ομάδες. Ενα όμως δεν δεχομαι. Το να αποκαλείς την ΑΕΚ "μικρό ψάρι". Αυτή η μανία (σας), και στο λέω με βεβαιότητα γιατί οι περισσότεροι φίλοι μου είναι ΑΕΚτζήδες, να θεωρείτε την ομάδα σας "μικρή και κατατρεγμένη" είναι από τις αιτίες που έχει δημιουργήσει κατατάστασεις σαν και αυτές που έγιναν στο Ελληνικό. Δηλαδή "συνέχεια μας αδικούν, συνέχεια μας χτυπάνε, συνέχεια μας πατάνε ενώ τους άλλους... κλπ" ε, ας βαρέσουμε κανεναν παράγοντα και κανέναν δημοσιογράφο να περάσει η ώρα και να βγάλουμε το άχτι μας.

    Γιάννης Ψαράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα απλό παράδειγμα...
    η ΑΕΚ έφαγε 3 αγωνιστικές για το δακρυγόνο που έριξαν στην Ταραμπούρα τα ΜΑΤ (όταν διακόπηκε το Ολυμπιάδα-ΑΕΚ) το 2006/07, ενώ την ίδια χρονιά το ίδιο χρονικό διάστημα για όσα έγιναν στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ στους τελικούς τελικά έπεσε 1 αγωνιστική τιμωρία.
    Οι διαιτητές επειδή ξέρουν ότι σήμερα η ΑΕΚ είναι ανυπόληπτη, και πριν επί γιαουρτά ήταν ανύπαρκτη εξωγηπεδικά, την αντιμετώπιζαν σαν το εύκολο θύμα σε μόνιμη βάση. Από διαιτητικά όργια, από αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ που πάντα εις βάρος της έβγαιναν για επανάληψη αγώνων που είχε κερδίσει στο παρκέ, για το ότι όταν ο Ιμπο έπαιζε σε μας ο ΠΣΑΚ έκανε διαβήματα, αλλά όταν πήγε στον Παναθηναϊκό έπεσε μούγκα στη στρούγκα και δε συμμαζεύεται

    (όσον αφορά τον ταξικό διαχωρισμό, δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που το 'ανάγνωσα' έτσι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγνώμη για την παρέμβαση στην κουβέντα σας...
    Προσωπικά και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις έχω ως πάγια αρχή μου που εφαρμόζεται πιστά για 200 σχεδόν τεύχη και για μια πενταετία περίπου ότι ο κάθε συντάκτης του περιδοικού είναι ελεύθερος να γράψει ότι θέλει όπως επίσης και ο κάθε αναγνώστης στην αντίστοιχη στήλη της αλληλογραφίας. Αν κάποιος αναγνώστης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ακραία υβριστικών επιστολών) υποστηρίξει ότι υπήρξε παρέμβαση σε επιστολή του υπόσχομαι δημόσια να εγκαταλείψω την ίδια στιγμή το περιοδικό. Οπως επίσης και αν έστω και ένας από τη συντακτική ομάδα πει ότι δόθηκε ποτέ ''γραμμή'' για την παρουσίαση ενός θέματος. Το περιοδικό συνολικά και οι συντάκτες του ατομικά έχουν μια πολύ ξεκάθαρη θέση: Γουστάρουμε το μπάσκετ και μόνο αυτό. Κατά διαστήματα έχουμε δεχθεί παράπονα από όλες σχεδόν τις ομάδες της Α1 και ξέρουμε ότι επειδή δεν πλέουμε με κόκκινες, πράσινες, κίτρινες ή ασπρόμαυρες σημαίες ευκαιρίας δεν έχουμε την δεκαπλάσια κυκλοφορία αλλά μπορούμε να το ανεχτούμε και να ζήσουμε με αυτό! Για όσο θα ζήσουμε ως περιοδικό. Αγαπάμε τα λάθη μας αλλά αγαπάμε ακόμη περισσότερο την περηφάνεια μας...
    Αγαπητέ Χαρίδημε θα στο γράψω απλά... Δεν θα έγραφα το ίδιο σχόλιο όπως το έγραψε ο Γιάννης (όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς και όχι την ουσία) αλλά θα υποστηρίξω το δικαίωμα του να γράφει ελεύθερα την άποψή του στο συγκεκριμένο περιοδικό. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να κάνω πολιτική αξιολόγηση στα περί ταξικού διαχωρισμού (άλλωστε όλοι γράφουμε και διαβάζουμε ο καθένας μας με ότι είναι και με όχι έχει) αλλά για μένα είναι απείρως σημαντικότερος -λόγω ιδιότητας- ο διαχωρισμός σε σιωπηλούς-φιμωμένους και αλογόκριτους δημοσιογράφους. Και αυτό είναι και ταξικός και συντεχνιακός και ότι άλλου είδους διαχωρισμός θέλεις.
    Με αληθινή εκτίμηση
    Δ. Καρύδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να κλείσει κάπου η παρένθεση . Δεν διαφωνώ με την ουσία των χαρακτηρισμών απλά με ενόχλησε ο συγκεκριμένος προσδιορισμός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ Η ΑΕΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΣΑ...ΤΕΛΟς ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΚΩΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ...ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΗΜΕΡΑ???ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΩΡΙΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ Ε???ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ...ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ...ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΙΤΕ...ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - "NOWITZKI"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπερα,
    λοιπον για το κουιζ...ουτε ρεαλ,ουτε γιουγκοπλαστικα,
    ειναι η καντου με 10 τροπαια σε 11 τελικους.
    2/2 πρωταθλητριων (82-83),4/5 κυπελλουχων(77,78,79,81,εχασε ενα το 80 απο τη Βαρεζε),4/4 κορατς (73,74,75,91)

    Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε διαφωνώ ούτε εγώ με την ουσία της κριτικής για όσα έγιναν και στο παιχνίδι της ΑΕΚ και συμβαίνουν και σε άλλες περιπτώσεις (τον Ολυμπιακό υποστηρίζω, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν αρκετοί ερυθρόλευκων αισθημάτων άνθρωποι με αντίστοιχες συμπεριφορές κατά καιρούς). Επίσης δεν τίθεται νομίζω θέμα λογοκρισίας, δε ζήτησε κανείς κάτι τέτοιο, απλά μια επισήμανση έγινε. Θεωρώ κι εγώ ατυχή και ξεκάθαρα ταξικό το χαρακτηρισμό "άπλυτοι, ξεβράκωτοι, αμόρφωτοι", εκτός και αν ο κ. Ψαράκης πράγματι γνωρίζει τη μόρφωση και περιουσία που έχει ο κάθε ένας από τους "πρωταγωνιστές" του επεισοδίου. Η έλλειψη παιδείας - που, μαζί με την ανευθυνότητα, ανοχή αν όχι συνεργία ορισμένων αρχών που θα έπρεπε να είναι υπεύθυνες, ευθύνεται για τέτοια περιστατικά - δεν έχει να κάνει με την περιουσία ή τη μόρφωση. Και πλούσιοι φέρονται έτσι κατά καιρούς και πρετεντέρηδες και άνθρωποι με διάφορους τίτλους σπουδών. Η κριτική του Χαρίδημου στο θέμα του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού καλόπιστη και εύστοχη μου φάνηκε. Ακόμα κι αν ο κ. Ψαράκης δεν εννοούσε πράγματι ένα τέτοιο ταξικό διαχωρισμό, οι δημοσιογράφοι πρώτα από όλα έχουν μια ευθύνη για κάθε λέξη και φράση που χρησιμοποιούν (δεν αναφέρομαι καν σε οπαδογράφους, που κακώς θεωρούνται ως συνάδελφοί σας με μια πολύ διασταλτική - κατά τη γνωστή έκφραση - ερμηνεία, αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα). Ευχαριστώ, Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάριε, συμφωνώ σε όλα εκτός από τις...διασταλτικές ερμηνείες. Χώρια που έκανες ζημιά γιατί μου θύμισες ότι έχω τρία ολόκληρα τεύχη να ασχοληθώ με τον Γιωργάκη Ράμπο Σιγάλα. Επί της ουσίας: Ειπα εξ αρχής ότι οι χαρακτηρισμοί ήταν (ας πούμε) άκομψοι αλλά κάποιον τον εγκαλείς μόνο αν δεν έχει δείξει την ίδια ευαισθησία και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Και πίστεψε με ο Γιάννης θα έκανε το ίδιο ανεξάρτητα χρώματος φανέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή