Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στη μνήμη του Killah P

Δεν το είχα αντιληφθεί και δεν το διάβασα στις πολλές αναφορές που έγιναν τις τελευταίες μέρες για τη σύντομη ζωή του. Ο δολοφονημένος Killah P όπως και πολλά από τα παιδιά της low bap κοινότητας στο Πέραμα ήταν φανατικός μπασκετόφιλος. Με ενημέρωσε με ένα μέιλ πριν από λίγο φίλος του περιοδικού. Μάλιστα, ο Παύλος Φύσσας έπαιξε για αρκετά χρόνια μπάσκετ σε μια μικρή ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ, τον Θεμιστοκλή Πειραιά και παρακολουθούσε στενά την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Το θύμα των ελλήνων ναζιστών ήταν στενός φίλος του Μιχάλη Μυτακίδη των Active Member (BD Foxmoor) ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε φέρει στην Ελλάδα τον Ρόνι Αρτέστ (νυν Meta World Peace). Οι Active Member και ο Αρτέστ είχαν ηχογραφήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς το τραγούδι Φύλακας Άγγελος.




9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @παναγιώτης ραφαήλ
    Δεν νομίζω ότι η είδηση πέρασε στα ψιλά. Αντίθετα την πήρε το μάτι μου και σε ορισμένα δελτία ειδήσεων. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ενδιαφερόταν κανείς αλλά είχε να κάνει με τη δολοφονία του Killah P.
    Χωρίς να είμαι εξπέρ του είδους (λίγα πράγματα με έχουν απασχολήσει ακουστικά από το ελληνικό hip hop και το low bap) νομίζω ότι ήταν μια εντελώς ανόητη και χωρίς βάσεις διαμάχη και είχε να κάνει με το ποιός θα ελέγχει τη ''φάση''. Για όσους ενδιαφέρονται πάντως να μάθουν λεπτομέρειες υπάρχει ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2003 από τις εκδόσεις Οξύ με τίτλο Το Hip Hop δεν σταματά του Χρήστου Τερζίδη. Έχω την αίσθηση ότι προσεγγίζει πολύ αντικειμενικά το θέμα της ελληνικής hip hop σκηνής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.youtube.com/watch?v=zzqSgPV_czw

    Το μήνυμα αυτής της εξαιρετικής ταινίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή