Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ναυαγήσαμε για τέταρτη φορά

Περιμένουμε πια ένα μικρό θαύμα που δύσκολα θα γίνει. Να νικήσουμε αύριο τους Κροάτες, κάτι που θεωρητικά δεν είναι δύσκολο αλλά ταυτόχρονα να κερδίσουν οι Ιταλοί τους Ισπανούς για να περάσουμε στους οκτώ του Ευρωμπάσκετ. Το δεύτερο σκέλος του σεναρίου είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αφού οι Ιταλοί απέδειξαν στη δεύτερη φάση αυτό που όλοι βλέπαμε: Οτι είναι μια μέτρια ομάδα χωρίς ουσιαστικές προοπτικές.
Στην ουσία η εθνική οδεύει προς μια τέταρτη στη σειρά αποτυχημένη εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση μετά τη 10η θέση στο Παγκόσμιο της Πόλης, τον αποκλεισμό του 2012 από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και την 6η θέση στο ενδιάμεσο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας που εκτιμήθηκε -όχι άδικα- ως απλά μια θετική εμφάνιση λόγω των πολλών προβλημάτων της εθνικής. Η ουσία όμως (με δικαιολογίες ή χωρίς) δεν αλλάζει: Η εθνική έχει βγει από τον χάρτη των πρωταγωνιστών εδώ και μια τετραετία. Στην ουσία κλείνει άδοξα ο κύκλος των τελευταίων παικτών που συνδέουν το ελληνικό μπάσκετ με τη γενιά του Βελιγραδίου και της Ιαπωνίας. Μένοντας κατά πάσα πιθανότητα εκτός παγκοσμίου το 2015 στην Ουκρανία αρκετοί παίκτες από τη σημερινή ομάδα λόγω ηλικίας θα είναι εκτός εθνικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω μαζέψει ένας ή δύο παίκτες σκοπεύουν ήδη στο τέλος της τρέχουσας διοργάνωσης να ανακοινώσουν ότι δεν θα ξαναπαίξουν στην εθνική ομάδα.
Πιθανώς και με δεδομένο ότι για την εθνική ομάδα θα υπάρξει ένα ουσιαστικό κενό δύο χρόνων μάλλον θα κλείσει και ο κύκλος του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της εθνικής. Θα φανεί αυτό μέσα στα επόμενα 24ωρα από τη ''γραμμή'' που θα περάσει η ομοσπονδία στους καλεσμένους της δημοσιογράφους στη Σλοβενία. Για την ώρα από όσα διαβάζω και ακούω υπάρχει ένα ''μούδιασμα'' αφού είναι ζωντανή για ένα 24ωρο ακόμη η ελπίδα του θαύματος αλλά στην πραγματικότητα μετά τη χθεσινή ήττα η εθνική κρατιέται στη ζωή με ''τεχνητή υποστήριξη''. Επίσης, για την ώρα αναζητούνται οι....εσωτερικοί εχθροί επειδή δημοσιοποιήθηκε το θέμα Φώτση και δημιουργήθηκε αναστάτωση στην εθνική ομάδα. Το θέμα βεβαίως είχε δημοσιοποιηθεί πολύ-πολύ νωρίτερα από τον χθεσινό αγώνα και είναι υπαρκτό 100%.

30 σχόλια:

  1. Σοβαρές πιθανότητες για wild card υπάρχουν kourounitsa ή θα κάνουν "ντά" τον Πατερούλη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό χειμώνα σε όλους. Και στην εθνική μας απ'οτι φαίνεται, μας περιμένει ένας μπασκετικός χειμώνας που ίσως διαρκέσει λίγα χρόνια. Είναι αναπόφευκτο, καμία ομάδα δεν μπορεί να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο για τόσο μεγάλο συνεχόμενο διάστημα. Όσον αφορά το ευρωμπάσκετ που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα ξεφούσκωσε μετά τις καλές εμφανίσεις των φιλικών, μούδιασε μετά την ήττα απο τους Ιταλούς και κάπου εκεί τέλειωσε η ιστορία. Στο χθεσινό ματς απλά δεν μπορέσαμε ποτέ να μαζέψουμε αμυντικά ριμπάουντ, και ο Ντράγκιτς απλά έκανε τη δουλειά του σε πείσμα του εκφωνητή/σχολιαστή του αγώνα (ο άνθρωπος έχει βάλει 23 πόντους σε τέταρτη περίοδο αγώνα play-off του ΝΒΑ, και χτες έπρεπε να φοβηθεί τον Πρίντεζη που τον κοίταζε ενώ έκανε μπάσιμο, μόνο και μόνο επειδή σούταρε με 19% στα προηγούμενα ματς.. Τι άλλο θα ακούσουμε δηλαδή). Anyway, κοιτάμε μπροστά, μακάρι να κερδίσουν οι Ιταλοί αύριο, και απο 'κει και πέρα έχει ο θεός για αυτή την ομάδα.
    Υ.Γ : Κουρούνα, λόγω αποχής απο αθλητική ενημέρωση αυτές τις μέρες (ελέω εξεταστικής...) έχασα το θέμα Φώτση.. Θα μπορούσες να με διαφωτίσεις?
    Υ.Γ2 : Tommygun, always a pleasure to see you here. Να τα λέμε φέτος, με Μπεγκιτς και Λοτζεσκι προβλέπω οτι τα μεταξύ μας ματς θα εξελιχθούν σε μεγάλα ντέρμπι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξαναγράψω αυτό που σε είχα ρωτήσει κουρούνα πριν από καιρό. Ο Κουφός είχε ασφάλεια 50,000$ περίπου. Μου είχες πει ότι θεωρητικά η ομοσπονδία μπορούσε να τα δώσει. Με ικανοποιεί η απάντηση σου.

    Υπάρχει έστω και ένας που να πιστέυει ότι αν η FIBA θεσπίσει πλαφόν για τις wild cards όπως το 2010 που ήταν 500.000 Euro, θα ξηλωθούμε να τα δώσουμε; Η ομοσπονδία μας; Εγώ δεν το πιστέυω. Θα εφέυρουμε "εχθρούς" και θα πούμε ότι δε μας θέλουν οι κακόί ξένοι. Χώρια που με τις εμφανίσεις μας τα τελυεταία χρόνια υπάρχουν άλλες εθνικές που τη δικαιούνται περισσότερο.

    Για το χθεσινό ματς δεν έχω να πω κάτι. Η εικόνα της εθνικής από την Νιγηρία,κυρίως, και μετά είναι είκόνα μεσαίας ομάδας. Επιστρέφουμε σιγά-σιγά στο 1984-1985. Μόνο που τότε υπήρξε και πλάνο και Γκάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, ο αυριανός αγώνας δεν είναι ζωής και θανάτου για τους Ιταλούς, καθώς περνάνε ακόμα και με ήττα. Αντίθετα, οι Ισπανοί καίγονται για την νίκη και κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους. Εμείς ελπίζουμε στο όγδοο θαύμα...
    Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι ότι το κλίμα γύρω από την Εθνική δεν θυμίζει σε τίποτα την ατμόσφαιρα του Βελιγραδίου και της Σαϊτάμα... Αυτό άρχισε να συμβαίνει σιγά σιγά από το Ευρωμπάσκετ του 2007 και εντατικοποιήθηκε μετά την αποτυχία της Κωνσταντινούπολης και την αποχώρηση του Διαμαντίδη;
    ΥΓ: Ρε Κουρούνα, τι στ' αλήθεια συνέβη τότε και τα βρόντηξε ο Μήτσος (ο οποίος ζει και αναπνέει για το μπάσκετ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην τελευταία πρότασή μου πριν το υστερόγραφο, το ερωτηματικό είναι λάθος... Δεν κάνω ερώτηση, αλλά διαπίστωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @karaflodaimon
    Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες και συμφωνώ με τα όσα γράφει ο Soulis πιο κάτω. Θα βρούμε δικαιολογίκα για τους...εχθρούς του Βασιλακόπουλου και δεν θα μπούμε στη διαδικασία. Προτείνω στα σοβαρά για να αποδείξει ο Βασιλακόπουλος ότι εμείς οι κακοί και εμπαθείς επικριτές έχουμε άδικο να βγει να ανακοινώσει ότι παίρνει τα 500 χιλιάρικα από το 1,7 εκατομμύριο το χρόνο που έχει χορηγεία από τη Eurobank και τα δίνει για να παίξει η εθνική στο παγκόσμιο. Αντί να σπαταλιούνται τα χρήματα για να γεμίζουν με τυχάρπαστους απεσταλμένουες υμνητές του να πιάσουν τόπο. Αλλά δεν θα το κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @panos919
    Ξέρω ότι ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της πορείας της εθνικής γράφεται αυτή τη στιγμή ένα άρθρο που θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού με φοβερές αποκαλύψεις για τα όσα αληθινά έχουν γίνει στα παρασκήνια της εθνικής ομάδας. Δεν μπορώ να πω άλλα ή περισσότερα για το θέμα εδώ. Εστω και αν ξέρουμε στο περιοδικό ότι οι his masters voice δεν θα γράψουν ποτέ την αλήθεια εκτός αν πρυτανεύσει η λογική ότι δεν υπάρχει άλλο τσάρτερ για δύο χρόνια και....πουλήσουν τον πρόεδρο!
    Ο Φώτσης ήταν ο παίκτης που ήθελε να κόψει ο Τρινκιέρι και τον πήρε στην αποστολή με εντολή άνωθεν. Το πως έγινε, πότε έγινε και άλλες πικάντικτες λεπτομέρειες για το ρόλο ανθρώπων κοντά ή μέσα στην εθνική στο επόμενο τεύχος. Απλά το θυμήθηκαν λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τη Σλοβενία στην προσπάθεια εξεύρεσης δικαιολογιών και ανεύρεσης ανύπαρκτων εχθρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Παναγιώτης Ραφαήλ
    Πριν από δύο ώρες ο Κάρλος Ρεκαλκάτι, Ιταλός και πρώην προπονητής της εθνικής τους ομάδας μιλώντας στη Nova από την Πάτρα όπου έπαιζε σε ένα τουρνουά η Μοντεγκρανάρο δήλωσε ότι η Ιταλία έχει σοβαρό κίνητρο. Να πετάξει έξω την Ισπανία από το τουρνουά! Αν όντως ισχύει αυτή η λογική ελπίζουμε ότι θα κτυπήσουν το παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το θέμα του Διαμαντίδη: Αν υπήρχαν άλλοι λόγοι από αυτούς που επικαλέστηκε ας βγει να τους πει. Δεν ξέρω να έχει πει γύρω γύρω κάτι διαφορετικό. Δεν νομίζω γιατί κάτι θα έπιανε το αυτί μου. Αλλά με τον Διαμαντίδη ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γενικό σχόλιο: Σιγά σιγά οι δημοσιογράφοι ''ντουντούκες'', όπως εύστοχα τους είχε αποκαλέσει κάποτε ο Φίλιππος Συρίγος σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία δημιουργούν κλίμα. Αν διαβάζω σωστά πίσω από τις γραμμές τα φερέφωνα που δεν μεταφέρουν δικές τους απόψεις αλλά απόψεις του πατερούλη (για αυτό τους πήρε στη Σλοβενία άλλωστε όχι γιατί τους αγαπάει) θα χρεώσουν την αποτυχία της εθνικής...
    α. Στον Τρινκιέρι γιατί έκανε λάθη στη συγκρότηση της 12άδας (γιατί δεν του τα έλεγαν πριν;)
    και β. στους παίκτες γιατί δεν έπαιζαν σκληρή άμυνα και έτρωγαν ξύλο από τους αντιπάλους τους (για τους ίδιους παίκτες έγραφαν ότι είναι εξπέρ στην άμυνα και αυτό είναι το μεγάλο τους όπλο).
    Φυσικά λέξη εναντίον του πατερούλη. Τον προπονητή που θα κριθεί ανεπαρκής προφανώς τον διάλεξε κάποια ανώτερη δύναμη! Κάποιος άγνωστος Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνώμη κουρούνα
    αλλά δεν φταίει ούτε ο Βασιλακόπουλος ούτε οι δημοσιογράφοι ντουντούκες. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί που φταίνε είναι οι εκάστοτε προπονητές όπως πέρσι ο Ζούρος και φέτος ο Τρινκιέρι που δε μιλάνε για το τι ακριβώς συμβαίνει και φυσικά φταίνε και οι ίδιοι οι παίκτες που και αυτοί επίσης δε μιλάνε. Δηλαδή τι φοβούνται μη τους απαγορεύσει να παίζουν στην εθνική ή να τους διώξουν από τις ομάδες που παίζουν; Είναι παίκτες που βγάζουν εκατομμύρια, είναι από τους καλύτερους και φοβούνται τον Βασιλακόπουλο; Προτιμούν να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα από το να πουν τι στο διάολο συμβαίνει. Η σιωπή τους δυστυχώς διαιωνίζει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μια αφελής και συνάμα ρητορική ερώτηση: τον "πατερουλη" γιατι δεν τον διωχνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μόνο site που διάβασα να γράφουν για τις ευθύνες του Βασιλακόπουλου εκτός βέβαια από εσάς είναι το basketblog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @kyriaki
    Συμφωνώ μαζί σου ειδικά στο σκέλος των προπονητών που έχουν δει και έχουν ακούσει πράγματα. Ο Ζούρος χρεώθηκε τον σταυρό του μαρτυρίου σχεδόν αδιαμαρτύρητα, για τον Τρινκιέρι δεν ξέρω τι έχει καταλάβει. Αλλά τα ίδια έγιναν και παλαιότερα. Εφυγαν ως πρόβατα σε σφαγή ο Δενδρινός, ο Πετρόπουλος. Ο Γιαννάκης ήταν του εθνικού καθήκοντος δεν θα μιλούσε ποτέ. Βλέπεις η επιλογή των προπονητών βασίζεται και σε αυτό. Να φεύγουν εύκολα και αδιαμαρτύρητα χρεωμένοι την πρώτη στραβή που θα γίνει. Ο προπονητής της εθνικής πρέπει να λέει εύκολα ναι στην πρόσληψη και να φεύγει εύκολα και χωρίς φασαρία. Οπως θα γίνει και με τον Τρινκιέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @pitsi 23
    Αν ξέρις κάποιο τρόπο γράψτον και θα υποστηρίξω την πρόταση σου. Εχω απαντήσει σχετικά σε άλλο σχόλιο σε ένα από τα θέματα των τελευταίων ημερών που με ρωτούσε το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερώτηση ήταν ρητορική. Δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει (ίσως αν του δώσουν καμία άλλη "καρέκλα". Αλλα απορώ αφού ασχολείται τόσα χρόνια και σίγουρα είχε πετυχημένες επιλογές, πως μπορεί να μην βλέπει τα αυτονόητα;

      Διαγραφή
  17. Το θέμα στην Εθνική είναι απλό και φάνηκε στην αδυναμία να πάρουμε το αμυντικό ριμπαουντ καθώς και στις αλλαγές στα μαρκαρίσματα ειδικά στο πικ στο high post. έλλειψη συνεργασίας... η ευθύνη της αποτυχίας; βαρύνει αποκλειστικά το τεχνικό team και κανέναν άλλο. Τόσο απλά! Τώρα ποιός ευθύνεται για το τεχνικό team της πλάκας που μαζέψαμε φέτος; Μα φυσικά ο Βασιλακόπουλος! Όταν πριν κάποια χρόνια υπήρχεο ο Γιαννάκης (που είναι ταμάμ για κοουτσάρει εθνικές ομάδες), ο Σφαιρόπουλος, ο Μαρμαρινός, τώρα υπάρχει ένας coach που είναι ταμάμ για να προπονεί ομάδες ευρωλίγκα και οι... Παπανικολάου, Λιμνιάτης... Τι άλλο να πούμε!

    Κουρούνα, το ίδιο συνέβει και επί εποχής Πετρόπουλου. Εβαλαν έναν πολύ μέτριο προπονητή στο τιμόνη της εθνικής και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά και τον ξανθό να παρεμβαίνει στο έργο του... Οπότε η λύση είναι πολύ απλή. Παίρνεις έναν σοβαρό προπονητή, τον αφήνεις να δουλέψει μόνος του μακριά απο περισπασμούς κλπ και that's it! Το κάνει με επιτυχία ο Παπανθηναϊκός και ο ΟΣΦΠ αν θες να το πάμε σε ελληνικό παράδειγμα και έγινε και με επιτυχία την περίοδο 2004-2006 (ελέω Συρίγου επίσης που κλέιδωσε τα αποδυτήρια απο το κάθε άσχετο παπαγαλάκι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @kostas
    Στο τέλος του τουρνουά (όποτε και αν έρθει αυτό για την ελληνική ομάδα) θα κάνω μια πρόταση για το θέμα του προπονητή. Επειδή η δουλειά μας δεν είναι μόνο τα αναθέματα και οι κατάρες και οι καιροί είναι δύσκολοι για το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να γίνουν και μερικές δημόσιες προτάσεις. Δεν φιλοδοξώ ότι θα εισακουστεί αλλά ας ξεκινήσουμε από κάπου για να γίνει μια συζήτηση, να υπάρξει ένας προβληματισμός μήπως και δουλέψει το ξυπνητήρι του γέροντα.
    Συμφωνώ με την τελευταία σου παράγραφο. Φωνάζω καιρό τώρα, πολλά χρόνια ότι το πρόβλημα είναι ο περίγυρος και όχι ο εκάστοτε προπονητής. Ο Συρίγος έπαιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ τα δύο καλοκαίρια (2005 και 2006) που ήταν τυπικά υπεύθυνος τύπου στην εθνική άνευ αμοιβής αλλά στην πραγματικότητα ήταν ακριβώς αυτό που λες. Δυστυχώς το 2007 ο αρχι-συνδικαλιστής τον πέταξε εκτός εθνικής ομάδας με τις ευλογίες των υπόλοιπων παικτών και την ανοχή του Γιαννάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από αθλητικό site: "Τέλος, σε ερώτηση για το αν έκανε ελεύθερες επιλογές, απάντησε: «Πόσους ελεύθερους ανθρώπους ξέρετε; Κανέναν. Όμως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα». Εν συνεχεία σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν έκανε συμβιβασμούς, ο Ιταλός ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, δεν υπήρξε κανένα τέτοιο θέμα» "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο αυριο κουλουρακι, ελια σοκολατιτσα και ελληνικο καφε με δυο φουσκαλες για τους μπασκετικους, χωχωχω. Επειδη δεν ειδα ουτε ενα παιχνιδι με την Εθνικη Ολοκληρο, δυο πραγματα εχω μονο να πω: καμια ομαδα δεν μπορει να σταθει με τοσο νοσηρο περιγυρο και αμα ο Καβαδδας θεωρειται ο ψηλος στον οποιο θα στηριχτει η Εθνικη στο μελλον, καλυτερα να βαλσαμωσω τον Λαζο που χιλια κουσουρια εχει, αλλα τους μισους ψηλους στην Ευρωπη τους εχει για βουτηματα στον καφε. Επισης να τονισω οτι αν περιμενει κανενας να βγει παικτης της εθνικης και να μιλησει για τα κακως κειμενα, να αλλαξει καναλι. Ειδα την σταση των παικτων (και ιδιως του Σπανακοτυροπιτουλη) στο θεμα της απεργιας των παικτων: " αμα χασουμε δυο βαθμους στο Αλεξανδρειο ποιος θα μας τους δωσει? " και ματωσε την φανελα παιζωντας εναντια στα 17χρονα. Καλως κ καλως, ουτε Φασουλα εχουμε, ουτε Γιαννακη, ουτε Χριστοδουλου στην Εθνικη. Εχουμε Σπανακοτυροπιτουλη, Ζηση και Μπουρουση (ηρθε το φαρμακο απο τον κυριο Μακη, αγαπουλα)

    Ειπα παραπανω απο 2 πραγματα, αλλα δειτε το λογικα: αρειανος ειμαι, τι ακριβως να σχολιασω μεσα στην σαιζον? Πανο 919, λεβεντη μου, καλη υγεια να εχεις και μην γκρινιαζεις για την ομαδα σου. Στην δικια μου ομαδα ο μονος τροπος να βγει αιφνιασμος ειναι να τους βαλω πατινια η να τους εχω σε καροτσια του σουπερ μαρκετ. Ασημακοπουλο εχω δηλαδη, ποσο χειροτερα να σου περιγραψω την κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι tommygun. εχουμε σπανακοτυροπιτουλη, Ζηση και Μπουρουση οι οποιοι και ηταν οι καλυτεροι παικτες της εθνικης (και) σε αυτο το τουρνουα.

      Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι τους πυροβολειτε οταν ειναι καθε καλοκαιρι εκει και ταλαιπωρουν το κορμι τους για ενα 2μηνο με κινδυνο τραυματισμου. Και μαλιστα ειναι και οι παικτες που ποτε δεν κρυβονται στα δυσκολα. Που ηταν στα σημαντικα παιχνιδια οι Σλουκι-Λουκ (παθητικος και αμυντικα λιγος), Μαυροκεφαλιδης (με τα χαλαρα σουτακια απο τα 5 μετρα σε αιφνιδιασμο), ο Πριντεζης που εχανε μεχρι και καρφωμα στο ματς με τους Κροατες? Απο τον Καββαδα δεν περιμενεις κατι παραπανω γιατι καλα καλα δεν παιζει στην Α1.

      Το Dna της εθνικης αλλοιωθηκε. Η αμυνα δεν σπαει κοκκαλα, η επιθεση ειναι προβλεψιμη, οι αιφνιδιασμοι και τα φρεσκα ποδια ανυπαρκτα. Τα ριμπαουντ η μαυρη τρυπα του τουρνουα. Γενικα το ροστερ το φετινο επασχε, δεν πας πουθενα χωρις επαρκεις χειριστες και ψηλους. Εμεις ενα ροστερ γεματο με forward-πολυτελων χαμαληδων ομαδων επιπεδου ευρωλιγκας.

      τι εχω να προτεινω?
      1)Ελληνα προπονητη (Κατσικαρη ή Γιαννακη)
      2)Απαραιτητα τον Σπανουλη γιατι ειναι ο φυσικος ηγετης της ομαδας ειτε αρεσει ειτε δεν αρεσει. Δεν ηταν τυχαια πρωτοσελλιδο σε καθε εφημεριδα αντιπαλου μας στο ευρωμπασκετ.
      3)Ο Ζησης και ο Μπουρουσης ειναι πολυτιμα στελεχη και χωρουν σιγουρα στην ομαδα, ειδικα ο Μπουρουσης που ομως πρεπει να εχει ενα βαρυ σεντερ για στηριγμα
      4)Η αμεση απορροφηση της γενιας των 90ρηδων (Γιανκοβιτς, Παππας, Μαντζαρης, Σλουκας, Παπανικολαου, Κασελακης)
      5)Η συμμετοχη στην επομενη προετοιμασια της γενιας του 94 (Παπαπετρου-Αγραβανης-Αντετοκουμπο)
      6)Η υποστηριξη ως βασικου κορμου παικτων που κατεχουν σε ισορροπια το πακετο αμυντικη-επιθετικη ικανοτητα. Καιμακογλου-Πριντεζης-Βουγιουκας-Μπραμος
      7)Θεωρω οτι στην ομαδα εχει θεση και ο Σοφο αν ειναι στο επιθυμητο επιπεδο και θελει, εμπειρια εχει.
      8)Να αποφασιστει μια σταθερη γραμμη για τους NBAers δηλαδη να αποφασισει η ομοσπονδια αν θα πληρωνει τα ασφαλιστρα για τον ενα, ή και για τους δυο (ή κανεναν) για να τους εχουμε σε καθε διοργανωση ή να τους ξεγράψουμε
      οριστικά
      9)Το τέλος των Φώτση-Περπέρογλου από την εθνική ομάδα. Πρόσφεραν πολλά αλλά θεωρώ ότι πρέπει να είναι τα θύματα του αναγκάιου φρεσκαρίσματος

      Η φετινη ξενερα ήταν χειρότερη από την περυσινή, ήταν ένα αργό βασανιστήριο, όμως η εύκολη οπαδική λύση της σταύρωσης για νιοστή φορά των Σπανουλοζησομπουρουσηδων, ειδικα δε απο τη στιγμη που συνεχιζουν να ειναι οι διακριθεντες και της φετινης εθνικης.

      υ.γ. Αν και ποτε δεν απολογουμαι, να τονισω οτι δεν ειμαι Ολυμπιακος επειδη γουσταρω Σπανουλη, ειμαι απλα φιλαθλος.

      Διαγραφή
  21. @karaflodaimon
    Μη θυμηθεί μόνο τη δεύτερη απάντηση σε λίγο καιρό. Και θελήσει να την αλλάξει. κι΄αυτός με κλειστό στόμα θα φύγει. Να περάσει ο επόμενος διαθεσιμος αποδιοπομπαίος τράγος παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @tommy
    Το θέμα με τις προσωπικότητες που λες είναι αλλού και άλλο. Στην εθνική, την παλιά εθνική εννοώ, υπήρχαν παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ αλλά ήταν βαλβίδες εκτόνωσης λόγω προσωπικότητας. Στην ομάδα του ΄87 και λίγο μετά το ρόλο αυτό δεν τον έπαιζε ο Γκάλης, τον έπαιζαν ο Ιωάννου, αργότερα ο Παταβούκας, πιο μετά ο Αλβέρτης, ο Κακιούζης και ο Παπαλουκάς. Παίκτες που έβγαιναν μπροστά στα αποδυτήρια είτε για να τονώσουν πεσμένο ηθικό, είτε για να πλακώσουν κανένα τύπο που πήγαινε να χαλάσει το κλίμα. Δυστυχώς, απο το καλοκαίρι του 2007 το ρόλο τον ανέλαβε ο πρόεδρος των συνδικαλίστών, η μεγάλη αυτή προσωπικότητα με το τεράστιο κύρος. Και μετά από αυτόν χήρεψε εντελώς η θέση. Και δυστυχώς επιμένω και ας γίνομαι κουραστικός δεν υπάρχει και γύρω γύρω στο επιτελείο βοηθών, παρατρεχάμενων και τυχαίως ευρισκόμενων στην περιοχή κανείς που να το κάνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @tommy
    Θεωρώ απαράδεκτο το τελευταίο υστερόγραφο. Ούτε για πλάκα δεν θέλω να γράφονται εδώ τέτοια πράγματα. Θα το πω και θα το ξεκαθαρίσω μια φορά. Μια και τελευταία. Ο Βασιλακόπουλος κάνει τραγικά λάθη, λάθος επιλογές. Αυτά του γράφω και αυτά θα του γράφω. Θα του κάνω κριτική όσο δεν παίρνει. Αλλά του αναγνωρίζω και κάτι. ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. Τον έχω δει με τα μάτια μου (δεν έχει σημασία του που και πότε) να έχει χάσει το φως του, να τρέμει, να βουρκώνει όταν η ομάδα χάνει. Είμαι σκληρός μαζί του και αυτό δεν θα αλλάξει γιατί θεωρώ ότι κάνει λάθη. Αλλά ούτε το κακό του εύχομαι, ούτε οτιδήποτε άλλο σχετικό. Η κριτική έχει συγκεκριμένα όρια....Και εγώ θέλω να τον δω να φεύγει, θέλω να τον δω πριν φύγει να αναλαμβάνει σαν αληθινός ηγέτης τις ευθύνες του αλλά δεν δέχομαι από κανένα και για κανένα λόγο τέτοιου είδους σχόλια. Γράψτου ότι θέλεις για τα λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Peris

    Η αναφορα στους τρεις καμπαλερος, δεν εγινε τυχαια, ουτε και εχω κανα καημο με το τι ομαδα ειναι ο καθενας. Σαν παικτες ρισπεκτ και γιασασιν του μαγκα, αλλα σαν χαρακτηρες κανενας δεν μου δειχνει οτι θα μπορουσε να ηγηθει, να εμψυχωσει την ομαδα. Επισης και ανευ παρεξηγησεως, τα περι κοπωσης τα ακουω βερεσε. Ο Φασουλας στο Ευρωμπασκετ το '95, επαιζε με σπασμενο πλευρο, και το ειπε οταν το τουρνουα τελειωνε (νομιζω μετα το ματς με το Ισραηλ). Δεν απαιτω απο τον καθενα να σακατευτει, προς Θεου, επαγγελματιες ειναι, αλλα αυτη ειναι η λεπτη γραμμη που χωριζει τον καλο παικτη απο τον μεγαλο.

    Εγω δεν πυροβολω κανενα, γραφω απλως την γνωμη μου, ισως καπως υπερβολικα (η Κουρουνα το ξερει απ' την καλη και την αναποδη), αλλα δεν εχω εμπαθεια με κανενα. Επισης καποτε πρεπει οι αμεσα εμπλεκομενοι να καταλαβουν οτι το μοκο στην Εθνικη, οπως πολυ σωστα ειπε η Κυριακη, μονο κακο κανει. Απλως εχω ενα θεμα: αμα ειναι να κανουμε τυπικες δηλωσεις, τουλαχιστον να βαζουμε κανα μπαχαρι ¨μεσα απο τις ηττες θα βγουμε πιο δυνατοι" κλπ. Γιατι το να ξερουμε τι πηγε στραβα αλλα γλου γλου γλου η γαλοπουλα, δεν μας παει καπου.

    Συμφωνω σε ολα σχεδον τα σημεια που αναφερεις, με εξαιρεση μονο σε ενα: Καλλιο να δω Τρυφωνα Σαμαρα στον παγκο της εθνικης, παρα Κατσικαρη.

    @b-ball kourouna
    Οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα. Ουτε πηγε το μυαλο μου σ' αυτο που εγραψες. Αλλα γι' αυτο εσυ γραφεις σε περιοδικο πανελληνιας εμβελειας και εγω στην καφετερια με τον Λεβεντη.

    ΥΓ: Αναγνωριζω οτι ηταν μεγαλο ατοπημα το υστερογραφο, υπαρχουν συγκεκριμενα ορια που δεν πρεπει να ξεπερνιουνται ουτε για αστειο ακριβως επειδη ειναι αρκουντως σοβαρα.

    ΥΓ2: Ο Δαμιανιδης (κατα τα λεγομενα σου) αγαπουσε τον Αρη, αλλα τον κατεστρεψε. Ο Βασιλακοπουλος αγαπαει την Εθνικη αλλα με τα λαθη του την καταδικαζει. Τι στο καλο πιανει αυτους τους ανθρωπους και ενω εχουν ολα τα δεδομενα να κανουν το σωστο κανουν το λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @tommy
    Χαίρομαι που αντιλήφθηκες το ατυχές της υπόθεσης. Το κλείνουμε εδώ.
    Με τον Δαμιανίδη έχω εξηγήσει δεκάδες φορές τις απόψεις μου. Αν θέλεις να κάνω μια μικρή επανάληψη να τα ξαναπώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να χαρεις τα πουπουλα σου, να χαρεις το καναβουρι σου, συγχωρα με, αλλα οχι αλλη επαναληψη για τον Δαμιανιδη. Δεν προκειται να αλλαξω γνωμη, και μ' ολο τον σεβασμο, καποια πραγματα μενουν μεταξυ μας στο μικρο μας χωριο(Αρης εισαι.) Πιο πολυ ρητορικη ειναι η ερωτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή