Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

H μεγάλη νύχτα του Αντετοκούμπο

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο θα προστεθεί απόψε στον κατάλογο των Ελλήνων παικτών που έχουν επιλεγεί σε ντραφτ του ΝΒΑ και μάλιστα στον πρώτο γύρο. Ολα τα προγνωστικά τον δίνουν σίγουρα στον πρώτο γύρο αλλά υπάρχει ασάφεια όσον αφορά στο νούμερο. Η καλύτερη πρόβλεψη τον δίνει στο νούμερο 14, επιλογή της Γιούτα Τζαζ (πιο πιθανό βλέπω το νούμερο 21 αν πρόκειται να τον διαλέξει η Τζαζ που έχει και δεύτερη επιλογή στον α΄ γύρο) και η χειρότερη στο νούμερο 28, επιλογή των Σπερς.
Πάντως, η χάρη του έφτασε μέχρι και τους New York Times που αναφέρονται σε χθεσινό τους άρθρο στο success story (αυτό δεν το γράφω φυσικά ειρωνικά γιατί υπάρχουν ιστορίες επιτυχίας στην Ελλάδα αλλά όχι αυτές που μας πλασάρουν τα παπαγαλάκια-δημοσιογράφοι κάθε βράδυ) του Αντετοκούμπο. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα πάντως υποδηλώνει και κάτι ακόμη. Για να ασχοληθούν οι Times παραμονές του ντραφτ με ένα άγνωστο παίκτη σημαίνει ότι τον έχει ''στοχεύσει'' ομάδα της πόλης. Με άλλα λόγια ή το Μπρούκλιν που διαλέγει στο νούμερο 22 (οι ειδικοί λένε ότι θέλει τον Σέρβο Σάριτς) ή οι Νικς που επιλέγουν δύο θέσεις πιο κάτω...Παραθέτω και το σχετικό λινκ των Τάιμς, αξίζει κάποιος να διαβάσει το άρθρο για ένα παίκη που είναι άγνωστος ακόμη και στα δικά μας μέρη!

http://www.nytimes.com/2013/06/26/sports/basketball/in-an-athens-suburb-nba-scouts-unearth-a-rare-find.html?pagewanted=1&tntemail0=y&_r=0&emc=tnt

Λογικά πάντως απόψε μπορεί ο Αντετοκούμπο να γίνει ο Έλληνας που έχει επιλεγεί ψηλότερα στο ντραφτ, ρεκόρ που κρατάει από το 1996 ο Ευ΄θυμης Ρεντζιάς με το νούμερο 23 που τον διάλεξαν τότε οι Ντένβερ Νάγκετς στους οποίους δεν έπαιξε ποτέ! Στο ίδιο νούμερο είχαν διαλέξει συμπτωματικά οι Γιούτα Τζαζ τον Κώστα Κουφό το 2008, ενώ για πολιτογραφημένους 'Ελληνες το απόλυτο ρεκόρ κρατάει ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς που ήταν νούμερο 14 το 1996 (επιλογή των Σακραμέντο Κινγκς).



5 σχόλια:

  1. Σχεδόν σίγουρα θα επιλεγεί πιο ψηλά απο Ρεντζιά και Κουφό, μπορεί και απο τον Στογιάκοβιτς. Ο Σάριτς δεν θα λάβει μέρος στο ντράφτ, το ανακοίνωσε ο ατζέντης του εδώ και λίγες μέρες. Στον Γιάννη έχουν δώσει εγγύηση οι Χωκς στο νούμερο 17, αλλά είναι πολύ πιθανό να τον πάρουν οι Μάβερικς στο 13 και να τον στείλουν με ανταλλαγή στην Νέα Ορλεάνη, η φήμη αυτή κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες. Όπως και να έχει, θα είναι σίγουρα το πιο απρόβλεπτο ντραφτ των τελευταίων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά στο #15 ο Αντετοκούμπο... ("Mystery swingman from Greece is youngest in Draft." - από το nba.com/draft)
    Και εδώ μία μικρή ανάλυση από το ίδιο σάιτ

    http://www.nba.com/draft/2013/prospects/giannis-antetokounmpo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλε Γιάνναρε!!!!! Το παλικάρι το αξίζει όσο κανένας άλλος και αν δουλέψει θα κάνει καριέρα στο ΝΒΑ!!! Απο κει και πέρα ο κάθε φασίστας ας βλέπει τον αδερφό του πως σήκωσε την ελληνική σημαία, ας δει ποιος τιμάει αυτή την χώρα και ποιος την ξεφτιλίζει με ανέκδοτα για κουνούπια και χαιρετισμούς μετά απο γκολ... Μεγάλη μπασκετάρα, το ξαναλέω... αυτό το άθλημα βγάζει παιδιά που μας κάνουν συνέχεια περήφανους που ασχολούμαστε μαζί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @panos
    δικαιώθηκες απόλυτα όσον αφορά στην πρόβλεψη του απρόβλεπτου! Απόδειξη το νούμερο 1 αλλά και το γεγονός ότι οι ομάδες δεν έδειχναν σίγουρες για κανένα παίκτη. Αλλα είχαν υποστηρίξει στην αρχή και άλλα έγιναν στη διαδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κώστας
    Προσυγράφω κάθε λέξη του σχολίου σου και με τα δύο χέρια μου. Μακάρι το παλικάρι να παίξει στο ΝΒΑ. εμείς του χαρίζουμε το επόμενο εξώφυλλο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή