Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Εκτός εθνικής και ο Καλάθης!

Μετά τον Κώστα Κουφό και ο ξαδελφός του ο Νικ Καλάθης ετοιμάζεται να δηλώσει αδυναμία να ενισχύσει την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας! Ο ομογενής γκαρντ έχει ήδη ειδοποιήσει τους ανθρώπους της ομοσπονδίας ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει την εθνική λόγω κόπωσης αφού αγωνίζεται συνεχώς από τον περασμένο Αύγουστο!
Γίνονται προσπάθειες να μεταπεισθεί αλλά με δεδομένη την ανεπάρκεια των ανθρώπων της ομοσπονδίας αυτό θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Οπότε μάλλον απομένει η ανακοίνωση της....λυπητερής! Για να δούμε τώρα αν ο ''πολύς'' Βασιλακόπουλος θα προχωρήσει σε τιμωρίες των παικτών όπως προσπάθησε να κάνει με αποτέλεσμα να γελάσει κάθε πικραμένος στην Ευρώπη με τον Μαυροκεφαλίδη. Παρεμπιπτόντως, η υπόθεση Μαυροκεφαλίδη ξεχάστηκε και ο παίκτης θα κληθεί ξανά στην εθνική! Φυσικά τα πράγματα ενδέχεται να ήταν διαφορετικά αν όλο τον χειμώνα υπήρχε άνθρωπος να ασχοληθεί με την εθνική στην ΕΟΚ ή είχε προσληφθεί ο προπονητής νωρίς. Στα τσάρτερ της...χαράς ο Βασιλακόπουλος δεν κάνει οικονομία, στα ζωτικά ζητήματα όμως είναι σφιχτός! Δεν θέλει να δώσει 1-2 παραπάνω μηνιάτικα στον ομοσπονδιακό...

4 σχόλια:

  1. Από όσο θυμάμαι στην Αμερική είχε πάει δικός μας (Παπανικολάου;) και τότε ο Κουφός ήταν θετικός. Νωρίς σχετικά τελείωσε τη σεζόν ,χρόνος να ξεκουραστεί υπάρχει αλλά τώρα είναι άλλες οι προτεραιότητές του. Το ατομικό του πρόγραμμα και η νέα σεζόν με το Ντένβερ.
    Μπορεί και ο ίδιος να είχε ξενερώσει και από τις τελευταίες του επαφές με την εθνική, μπορεί να θεωρεί ότι θα κερδίσει περισσότερα (ατομικά) μένοντας στην Αμερική. Πάντως και πέρυσι δεν πήγε στο προολυμπιακό αλλά ούτε και ο Ζούρος πολυστενοχωριόταν που δεν τον είχε...
    Και ο Καλάθης ως αθλητής έχει τα δίκαια του. Γεμάτη σεζόν και κυρίως με το νεογέννητο παιδί τους πιά. Μακάρι πάντως να μην είναι οριστικό και να βρεθεί κάποια λύση για αυτόν.
    Που θέλω να καταλήξω; Με το ζόρι ή χωρίς να είσαι 100% αφιερωμένος στην Εθνική δε γίνεται.
    Με τιμωρίες δε λύνεται αυτό το θέμα , είναι αστείο. Και να κάνει επίδειξη ισχύος στο Μαυροκεφαλίδη μικροπρεπές.

    Δε νομίζω ότι είναι τελικά τόσο θέμα Βασιλακόπουλου όσο κυρίως θέμα των ίδιων των αθλητών, του προπονητή τους και των σχέσεων που μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι παίχτες. Τουλάχιστον επί Γιαννάκη αυτά τα φαινόμενα περιορίστηκαν αρκετά και θεωρώ πως ήταν καθοριστική η συμβολή και η προσωπικότητά του. Και το ότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ προπονητής. Για αυτό θα προτιμούσα κάποιον δικό μας και όχι Τρινκιέρι.
    Αυτά τα βλέπουμε πια σε πολλές ομάδες - ειδικά με τους NBAers..Αλλά και η Ευρωλίγκα είναι πιο μεγάλη πια και οι τοπ παίχτες ξεζουμίζονται..
    Αυτά πρέπει να δούνε γενικά - τον αριθμό των αγώνων - και το Ευρωμπάσκετ , όχι κάθε 2 , αλλά κάθε 4 χρόνια.
    Μέχρι τότε στη δική μου συνείδηση είναι ψηλά και έχουν τον απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ παίχτες όπως ο Μανού Τζινόμπιλι. Τα είχε όλα - συμβόλαια - πρωταθλήματα - κούραση - τραυματισμούς - ηλικία αλλά ήταν τα καλοκαίρια με την εθνική του και τους δικούς του. Για μένα είναι το απόλυτο παράδειγμα.
    Πάνος_Σπάρτη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 24 χρονων και κουράστηκε, ε? Mάλιστα, μαλιστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρούνα αυτή την στιγμή υπάρχει κάποιο πλάνο στην Εθνική; Υπάρχει κάποιος κορμός παικτών πάνω στον οποίο θα χτιστεί η ομάδα για την επόμενη 4ετία; Εγώ το μόνο που βλέπω απο το 2009 και μετά είναι να μπαίνει και να βγαίνει ο καθένας ανάλογα με τα κέφια τα δικά του και της ομοσπονδιάς!

    Προπονητές μαριονέτες, παίκτες που δείχνουν να έχουν κουραστεί ή άλλοι που κάνουν αγγαρεία, βετεράνοι που γίνονται σε μια νύχτα βοηθοί προπονητή και απειλούν στα ραδιόφωνα, δημοσιογράφοι και παρατρεχάμενοι που θα γλύφουν ή τον Πατερούλη ή τον κάθε παίκτη/προπονητή. Πόρτες κλείνουν σε παίκτες, αλλά αφήνουν και ένα περιθώριο να ξανανοίξουν (γιατί κάποιοι παίκτες είναι αποπαίδια που έχουν χάσει τα καλοκαίρια τους με την Εθνική, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να παίζουν όποτε τους γουστάρει).

    Που πήγε η οργάνωση της εποχής Γιαννάκη; Αλήθεια τώρα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στην Σλοβενία με αυτό το κλίμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως κουρούνα, να πω την κακία μου, ο Καλάθης φέτος ίσως να έχει αδικηθεί λίγο από τα ελληνικά ΜΜΕ.Διότι παρόλο που πήρε ευρωπαικό και έχει πάει την Καζάν τελικούς (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) δεν έχει ''ακουστεί'' όπως έχουν ακουστεί ''άλλοι'' Έλληνες παίχτες στην ίδια θέση, οι οποίοι το καλοκαίρι θα είναι Νο1 υποψήφιοι στόχοι για Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό. Καταλαβαίνεις τι εννοώ...

    Takis N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή