Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στους πρώτους 15 ο Αντετοκούμπο;

Θα δούμε τελικά μετά από καιρό παίκτη που έχει σχέση με την Ελλάδα ψηλά σε ένα ντραφτ του ΝΒΑ; Είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο ντραφτ της 27ης Ιουνίου αφού είναι γνωστό ότι στο φετινό ντραφτ θα δηλώσει συμμετοχή ο Γιάννης Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού.
Για τον Αντετοκούμπο έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον δύο ομάδες που τον παρακολούθησαν στενά όλο το χειμώνα: Η Γιούτα και η Βοστώνη. Η Τζαζ έχει δύο επιλογές πρώτου γύρου στο νούμερο 14 και επτά θέσεις πιο κάτω (στο 21 από τριπλή ανταλλαγή με το Γκόλντεν Στέιτ και το Μπρούκλιν). Η λογική των πραγμάτων λέει ότι η Γιούτα θα περιμένει τον Αντετοκούμπο στο νούμερο 21...
H Βοστώνη που έχει ενδιαφερθεί επίσης για τον νεαρό φόργουορντ διαλέγει στο νούμερο 16. Παράξενο πικ αφού δεν είναι ούτε πολύ μικρό, ούτε πολύ μεγάλο και θεωρητικά ακόμη σε αυτό το νούμερο οι Σέλτικς μπορούν να βρουν κάποιο ''λαβράκι'' από τα κολέγια. Οι πρώτες προβλέψεις πάντως θέλουν τον Αντετοκούμπο πιο χαμηλά, προς το τέλος του πρώτου γύρου, με πιθανή κατάληξη το νούμερο 29 και την Οκλαχόμα Σίτι!
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρώτος ξένος που θα επιλεγεί είναι ο Γάλλος σέντερ Ρούντι Γκόμπερτ της Σολέ (σίγουρο λότερι πικ) παρότι το φετινό ντραφτ έχει αρκετά καλά πεντάρια. Ο γιος του παλιού διεθνή πλέι μέικερ Καράσεφ ο Σεργκέι, ο Γερμανός πλέι μέικερ της Μπραουνσβάικ Ντένις Σρέντερ, ο Κροάτης Ντάριο Σάριτς (τριάρι με μπόι...Κούκοτς) της Τσιμπόνα και ο σέντερ της Εστουντιάντες Λούκας Νογκουέιρα είναι οι πιο πιθανοί '''ξένοι'' που θα επιλεγούν ή έχουν τύχη να επιλεγούν στον πρώτο γύρο ή νωρίς στον δεύτερο.
Τρεις παίκτες πάντως που έχουν συμβόλαια αυτή τη στιγμή και δεν μπορούν να μεταπηδήσουν στο ΝΒΑ αποτελούν μακροπρόθεσμες επενδύσεις και αν δεν αποσύρουν τις συμμετοχές τους θα τους δούμε κάπου χαμηλά στον δεύτερο γύρο... Πρόκειται για τον Αμπρίνες της Ρεάλ, τον Τοντόροβιτς της Μπαρτσελόνα και τον Ντούμπλεβιτς της Βαλένθια. Στο ενδιάμεσο πάντως, σίγουρα θα επιλεγούν και 1-2 λιγότερο γνωστά ονόματα από Ευρωπαϊκές ομάδες.

4 σχόλια:

  1. Κι ο Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετη με το άρθρο ερώτηση, απλά το "σκέφτομαι καιρό" και χθες βλέποντας τον αγώνα Μπάμπεργκ-Μπάγερν για τα γερμανικά play off μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω: σε πόσα χρόνια βλέπεις να κυριαρχεί η Μπάγερν και γενικά οι γερμανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα; Προσωπικά νιώθω ότι σε 5-10 χρόνια οι ομάδες τους θα είναι (από)τα φαβορί για τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Το καλύτερο εγχώριο πρωτάθλημα, ίσως να το έχουν και συντομότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικές σκέψεις / παρατηρήσεις και απο εμένα πάνω σε αυτά.. Η Βοστώνη κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθεί για ψηλό (5αρι), οπότε με τους παίχτες που αναμένεται να είναι διαθέσιμοι στο 16, λίγο δύσκολο ο Γιάννης να πάει για Celtics, κατά τη γνώμη μου.. Ούτε και στο 29 θα πέσει, οι φήμες απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού λένε οτι έχει εγγύηση απο ομάδα mid-first round.. O Gobert είναι τέρας όσον αφορά τις διαστάσεις του, αλλά στο combine πριν μια εβδομάδα έχασε έδαφος, αν και την πρώτη μέρα κέρδισε εντυπώσεις.. Έχει πέσει λίγο, αλλά δύσκολα θα τον προσπεράσουν 14 ομάδες, ειδικά μερικές που είναι σε ''win-now mode'' και έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν.. (πχ Oklahoma) Απο τους υπόλοιπους ξεχωρίζω λίγο τον Saric που έδειξε ασυνήθιστα αθλητικά προσόντα για Ευρωπαίο στα big men drills του nike hoop summit, και ακόμα λιγότερο τον Schroeder, αν και γίνεται τρελή φασαρία γύρω απο το όνομα του. Κατά τα άλλα δυστυχώς μετριότητες.. Τα ονόματα που περιμένω να κάνουν το μπαμ είναι ο Steven Adams (εδώ και 2 χρόνια τον παρακολουθώ πολύ στενά, ακατέργαστο διαμάντι για την θέση 5) και ο Anthony Bennet.. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρούνα μήπως έχεις καμιά πληροφορία για το τι ''έπαιξε'' στην συνάντηση Δ. Γιαννακόπουλου-Μπερτομέου; Υπάρχει όντως πρόθεση να θαφτεί το τόμαχοκ του πολέμου εκατέρωθεν ή παίχτηκε τίποτα άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή