Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τεχνητή ένταση

Ομολογουμένως, δεν μπορώ να ''μοπιραστώ'' την αγωνία του αξιότιμου κυρίου Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το αν θα είναι ή όχι το τέλος της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού αυτό το φάιναλ φορ. Και δεν συμπάσχω διότι είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά αν δεν κάνω λάθος τον τελευταίο μήνα που εκδηλώνει την παρόμοια αγωνία.
Το σύστημα αυτό είναι παλιό και το γνωρίζουν πολύ καλά οι προπονητές που τους αρέσει να παίζουν εγκαεφαλικά παιχνίδια. Στη χώρα μας από τους πρώτους που το λάνσαραν με επιτυχία εντός συνόρων ήταν ο Ιωαννίδης. Τράβαγε, δηλαδή, με τεχνητη ένταση για υπαρκτά ή ανύπαρκτα θέματα την πίεση από τους παίκτες και την έπαιρνε πάνω του παραμονές κρίσιμων αναμετρήσεων. Ο ''ξανθός'' ήξερα καλά αυτό το παιχνίδι αλλά μόλις έφτανε η ώρα ενός φάιναλ φορ έπρεπε κανονικά να γίνει το αντίστροφο: Να πάρουν οι άλλοι την ένταση απ΄ αυτόν αλλά κανείς δεν το κατάλαβε έγκαιρα. Ετσι γράφτηκε και η θρυλική επίδοση που έμεινε στην ιστορία ως....007!
Ο Ομπράντοβιτς αντίθετα είναι παντός καιρού και δεν βρίσκω άλλο λόγο για αυτή την επιμονή του. Είναι από τους πρώτους που γνωρίζει, όσα αποκάλυψα εδώ και πολύ καιρό στη στήλη μου. Οτι η ''επιθυμία'' αποχώρησης των Γιαννακόπουλων έχει να κάνει με πολλές διαφορετικές λεπτές και ''εσωτερικές'' παραμέτρους συνεπώς στον ίδιο, δίκαια ή άδικα, δεν πέφτει και πολύς λόγος!
Φυσικά, μέσα στον χθεσινό ''κυκεώνα'' για ένα θέμα που δεν έπραπε να πάρει διαστάσεις έσκασε μύτη και η πληροφορία ότι ναυάγησαν οι....διαπραγματεύσεις με κάποιο Ρώσο ή Ουκρανό! Είχα γράψει απαντώντως σε μια σχετικη΄ερώτηση ένα απλό σχόλιο που εξηγούσε την αστειότητα αυτής της ιστορίας. Για να τελειώνουμε και να μη τα λέμε συνέχεια: ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ! Εκτός αν βρεθεί κάποιος πολύ πλούσιος, πολύ ''άρρωστος'' και πολύ Παναθηναϊκός για να χάνει 10 εκατομμύρια (το λιγότερο) το χρόνο.

4 σχόλια:

  1. Όπως έγραψε και ο Μαγουλάς αλλά με άλλο τρόπο mind games.Tίποτα για το μπάτζετ του χρόνου έμαθες κουρούνα. Εγώ πιστεύω πως θα είναι γύρω στα 15εκ και βγάζω αυτό το συμπέρασμα από τους δύο όρους που είχαν θέσει στους δήθεν επίδοξους ρώσους αγοραστές για ελάχιστο μπάτζετ 15εκ.Επίσης πιστεύω(θέλω να πιστεύω)ότι ο Ζοτς θα μείνει. Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δεν συνέχισε ο Σκουρτόπουλος στον ίκαρο και αν ο Μαρκόπουλος έφυγε από τον Παοκ λόγω διαφωνίας στο οικονομικό. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μάστορας ο άνθρωπος πως να το κάνουμε.. Αν υπάρχει μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο ψυχολογικό αβανταζ και είναι καλύτερα προετοιμασμένη για το final 4 είναι όντως ο ΠΑΟ.. Τώρα αν θα καταφέρει να επιβιώσει απο το θηρίο θα μάθουμε την παρασκευή. Κουρούνα, τώρα που φτάνει σιγά σιγά η ώρα, τι βλέπεις για αυτό το σαβ/κο? ποιός λες να πανηγυρίζει τη δευτέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Guys να πούμε και τίποτα για το πρώτο ματς αν θέλετε.. Ποιά η γνώμη σας? Προσωπικά πιστεύω οτι ο ΠΑΟ έχασε το ματς για ένα και μόνο λόγο. ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ. Ότι πήγε να κερδίσει με την αστοχία της ΤΣΣΚΑ στην αρχή το έχανε σε όλο το ματς με τις δεύτερες ευκαιρίες. Είναι κρίμα γιατί όντως θα μπορούσε να κερδίσει. Αδικήθηκε φανερά σε 3-4 φάσεις απο τους (μέτριους στην καλύτερη) διαιτητές, αλλά δεν νομίζω οτι αυτός ήταν ο κύριος λόγος της ήττας. Και κάτι για τον σχολιασμό του Δ.Χ, χωρίς να θέλω να προκαλέσω και να ανοίξω συζήτηση επ αυτού, απλά δεν μπορώ να κρατηθώ, οπότε συγχωρήστε με. Τόσα χρόνια στην Ελλάδα (σε τελικούς ή όχι) κι αν έχει κάνει γαργάρες και γαργάρες με διαιτητικά λάθη που αρκετές φορές ήταν χειρότερα απο τα σημερινά, δεν ντρέπεται έστω λίγο, να προκαλεί τους τηλεθεατές με τον συνεχή υπερτονισμό των λαθών του Γιούγκενμπραντ και του Μαρτίν? Τα εντός των συνόρων είναι πιο εύπεπτα μάλλον. Στείλτε τον σπίτι επιτέλους, υπάρχουν και καλοί σπορτκάστερ. Συγνώμη και πάλι, δεν λέω οτι δεν αδικήθηκε ο ΠΑΟ σήμερα, αλλα η στάση του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι απλά τραγική. Και κλείνοντας να πώ πως δυστυχώς κατα πάσα πιθανότητα τον εμφύλιο θα τον δούμε στον μικρό τελικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΑΟ άξιζε να νικήσει.
    Ντροπή τέτοια διαιτησία σε F4.
    Όσο για τα ριμπάουντ έπαιξε σε όλο τον αγώνα χωρίς Βουγιούκα και τον μισό χωρίς Τσαρτσαρή μετά το τσεκούρωμα του Κριάπα.
    Πολλά δεν έδωσαν οι κουφάλες με τα γκρι.
    Ή τα έδωσαν ανάποδα.
    Απλά τραγικοί.
    Και τα λέει αυτά ένας ΠΑΟΚτσής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή