Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κενό νόμου!

Ο Χρήστος Χριστοδούλου έγραψε ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν από λίγο αφού αν δεν μου διαφεύγει κάτι έγινε ο πρώτος διαιτητής που αποφασίζει για την τύχη αγώνα της Α1 μέσω instant replay! Ο Χριστοδούλου που ήταν διαιτητής ’’ουράς’’ στην τελευταία φάση και ήταν αυτός που έπρεπε να αποφασίσει για την εγκυρότητα ή όχι του μπλοκ του Κάιλ Χάινς έμεινε ψύχραιμος και έκανε ότι θα έκανε σε αγώνα της Ευρωλίγκα! Πήγε και ανέλυσε τη φάση με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάτι που δεν προβλέπεται αλλά και δεν απαγορεύεται από τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ! Απλά δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη παρότι ζούμε σε εποχές τεχνολογικής προόδου.... Ψιλά γράμματα...
Πρόσφατα, πάντως, διαιτητής σε αγώνα της Β΄ εθνικής έπραξε το ίδιο (υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη από τοπικό κανάλι) αλλά τιμωρήθηκε από την ΚΕΔ για την πράξη του με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών. Απόψε, άνθρωποι της ΚΕΔ έλεγαν ότι ο Χριστοδούλου δεν θα έχει την παραμικρή κύρωση και συμφωνώ μαζί τους. Προτιμώ ένα διαιτητή που ’’αυθαιρετεί’’ για να αποδώσει δικαιοσύνη από ένα διαιτητή που κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα τη στιγμή που όλοι όσοι δεν είναι στο γήπεδο έχουν άποψη για τη φάση και ξέρουν την αλήθεια.

13 σχόλια:

  1. http://www.basketnet.gr/main/3/diaitisia/articles/1/instant-replay-20-esake.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai to korifaio einai oti apofasise lathos alla fisika pou na vrei kaneis ta @@ na to pei.borei to kopsimo na nai katharo esto kai oriaka alla iparxei katharo foul tou heins me to soma.vevaia oloi asxolithikan me to kopsimo k an einai i oxi katharo kai kaneis den milise gia ta ipoloipa.kai o xristodoulou nomizo to katalave alla to sistima apagoreuei tetoia sfirigmata

    ego pali den boro na katalavo giati eno kserame oloi ti tha apofasisei o antikeimenikos (nai edo gelame) xristodoulou ksodepse kana 10lepto gia na kanei tin parastasi tou.den eixe noima olo auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φάση είναι πολύ δύσκολη και καλά έκανε ο Χριστοδούλου που έβλεπε τα ριπλέι αλλά προσωπικά βλέποντας το βιντεο μου δημιουργήθηκε και άλλη απορία.

    Ο Πελεκάνος όπως σηκώνεται χτυπάει (τραβάει;) και το διχτάκι κάτω από το καλάθι. Αυτό θεωρείται παράβαση ή όχι;

    ΚΟυρούνα ή όποιος άλλος έχει γνώση κανονισμων ας μας πει.
    Για φρεσκάρισμα :
    http://www.youtube.com/watch?v=SvApy001yf4&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Zoys
    Στο άρθρο 20 δεν προβλέπεται όμως απόφαση του διαιτητή σε ανάλογη φάση. Ουσιαστικά μιλάει μόνο ή περισσότερο για περιπτώσεις λήξης χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Panos?Sparti

    Θα έπαιζε ρόλο αν με την κίνηση του εμπόδιζε ή άλλαζε την πορεία της μπάλας. Δεν τράβηξε το διχτάκι απλά βρήκε το χέρι του εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω παντως νομιζω οτι ο Πελεκανος κανει φαουλ με το γονατο στο μπασιμο του Τζεημς. Τωρα οσον αφορα τον Χριστοδουλου, χορτασαμε ποιοτητα. Ο Βορεαδης αφησε αξια πριονοκορδελα να συνεχισει το εργο του. Ου κορακια, που να καταπιειτε το στραγαλι και να σας κατσει στο λαιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπημενε Τομμυ και μενα φαουλ μου φανηκε.Αλλα οσο και να μας ευνοησει η διατησια δεν ισοφαριζει τα απειρα χειρουργεια με τους βαζελους στα καλα μας χρονια...κλαψα για τα φετινα μας χαλια σε παραπεμπω σε παλιο κουρουνοποστ(δεν θα χρειαστει να ψαξεις πολυ,τα ποστ του κουρουνα ειναι μετρημενα καθε μηνα πλεον,οσο για απαντησεις σε σχολια αναγνωστων του αστο...ναφθαλινη...οι ενδοξες κουρουνομερες εχουν περασει ανεπιστρεπτι-τελειωσα τα καρφια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Rodia, να σου πω την αμαρτια μου, γενικα θεωρω οτι εντος συνορων ο ελληνας διαιτητης, ξεχναει τα βασικα του αθληματος και τα θυμαται εκτος. Παντως και εσυ φιλε εχεις πιει φαρμακι με το μπυροποτηρο, τι παρταλομαζωξη ειναι η ομαδα σου φετος? Προβλεπω να πεσουν κορνεδες στον Ιβκοβιτς και μαλιστα λιαν συντομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνώμη αλλά για ποιό φάουλ με το γόνατο μιλάμε, και κυρίως, για ποιό τράβηγμα στο διχτάκι ( που ούτε καν υπήρξε βέβαια)? Έχετε δει ποτέ να δίνονται στην Ελλάδα αυτά? Εδώ ο 3D είχε κάνει ολόκληρο τάκλιν σε τελικό κιόλας, και οι ανίκανοι η κοράκια η όπως αλλιώς θέλετε αντί να σφυρίξουν πανηγύριζαν για τον εξάστερο (τότε μπορεί να ήταν πεντάστερος η ότι άλλο τελοσπάντων).. Δεν υποστηρίζω ότι αδικείται μόνο ο ολυμπιακός, ίσα ίσα τα παιδιά που υποστηρίζουν τον Άρη είναι για μένα οι πιο καθαροί μπασκετικοί της Ελλάδας, και ειδικά εδώ στο blog.. Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι συγκεκριμένοι διαιτητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι επιεικώς άθλιοι και καταστρέφουν το άθλημα. Δεν είναι θέμα ομάδων. Οι άνθρωποι είτε επειδή δεν μπορούν, είτε επειδή δεν θέλουν δεν κάνουν καθόλου καλά τη δουλειά τους, that's the point. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι από οτι άκουσα η διαιτησία ήταν πάλι κάκιστη ευνοώντας τον ολυμπιακό. Παρ'όλα αυτά για την τελευταία φάση πιστεύω οτι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, στα τελευταία δευτερόλεπτα αυτά δεν σφυρίζονται. Αν έμπαινε το καλάθι του James άραγε, θα υπήρχαν πολλοί που θα ζητούσαν μετά και μια βολή, απο αυτούς που υποστηρίζουν οτι έγινε καθαρό φάουλ απο τον Hines? Απλά αναρωτιέμαι.. το ματς Άρη-Ολυμπιακού όμως δεν ήταν το καλύτερο ντέρμπι του Σαβ/κου.. Όποιος είδε το παιχνίδι Κentucky-North Carolina ξέρει τι εννοώ.. Η κουρούνα φαντάζομαι δεν έγραψε κάτι γιατί είναι φαν των tar heels, απ'ότι θυμάμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο πανος 919 μη τυχον και ξεχασει να παρεμβει υπερ του οσφπ και εναντιον του παο ... αλιμονο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όντως, αλλά μόνο σε θέματα διαιτησίας.. Και φυσικά αν κάτι απο αυτά που λέω δεν ισχύει, εννοείται οτι δέχομαι παρατηρήσεις.. Σε αγωνιστικά θέματα -ειδικά φέτος- σπάνια θα δείς να παρεμβαίνω υπέρ του ΟΣΦΠ.. Όπως και να το κάνουμε όμως το διαιτητικό είναι ένα θέμα που δίκαια πονάει τους ολυμπιακούς, οπότε forgive me αν καταχρώμαι τον χώρο διαφόρων post με θέματα σχετικά με διαιτησία, λέγοντας κι εγώ που και που τον πόνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουρούνα
    μήπως για τον παίκτη που ενδιαφέρεται ο ολυμπιακός είναι ο Γιάριτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και πριν αλεκτωρ λαλησει τρις, στο ψυγειο το τριο Στουτζες. Βεβαια εμας τους βαθμους θα μας τους φερει ο Αη Βασιλης, που συγκινηθηκε. Θα απελευθερωσω ρε τον Μακαρο και θα δειτε τι θα παθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή