Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αγώνας επιβίωσης με την Κροατία!!!

Ετσι όπως τα κάναμε και μετά τη νίκη της Κροατίας επί του Μαυροβούνιου πριν από λίγο φτάσαμε στο...όριο! Την Τρίτη θα παίξουμε αγώνα ζωής ή θανάτου, ουσιαστικά τελικό με την Κροατία και αν χάσουμε Ευρωμπάσκετ τέλος. Πάντοτε με δεδομένο ότι δύσκολα οι Σκοπιανοί θα χάσουν ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους με Φινλανδία αύριο και τη σκόρπια Βοσνία την Τρίτη. Εάν αύριο εμείς χάσουμε από το Μαυροβούνιο και οι Κροάτες τη Βοσνία πάμε για τελικό πρόκρισης την Τρίτη! Ακόμη όμως και με δύο νίκες αν δεν χάσουν ματς οι Σκοπιανοί στην καλύτερη περίπτωση θα περάσουμε δεύτεροι και κουβαλώντας την αποψινή ήττα στις βαλίτσες μας... Ζόρισε άσχημα το πράγμα.
Υ.Γ. Συγνώμη για το μπέρδεμα με τα σχόλια. Δεν άλλαξε σε τίποτε η πολιτική αλλά για κάποιο λόγο ή δεν είχα δώσει τη σχετική εντολή όταν γύρισα από τις διακοπές ή δεν την ’’πήρε’’ ο blogger. Απαντήσεις σε σχόλια παλαιότερων δημοσιεύσεων προσπάθησα να γράψω πριν από λίγο όταν με ειδοποίησαν από το περιοδικό παραξενεμένοι και μου είπαν ’’τι γίνεται με το μπλογκ και έχει μηδέν σχόλια εδώ και μέρες’’... Όποιος δει τις απαντήσεις θα καταλάβει ότι ακόμη και τα δικά μου σχόλια πέρναγαν τόσες μέρες από...moderation χωρίς να το έχω αντιληφθεί. Τα μεταξωτά στρινγκ της τεχνολογίας θέλουν ότι και ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον Μαγκέτι!

11 σχόλια:

  1. fainotan dystyxws to pragma.. yphrxe pollh aisiodo3ia kai h -mh anamenomenh- htta apo ta skopia kalo 8a kanei dioti mas prosgeiwnei sthn pragmatikothta.. polla eixan akoustei, oti to minimum einai h oxtada kai h tetrada einai effikth, oti 8a termatisoume prwtoi kai ahtthtoi ston omnilo, oti, oti oti.. to prwta8lhma fetos einai arketa amfirropo, kai yparxoun toulaxiston 5-6 omades pou den tis nikame oute me sfaires. oloi 8eloume thn epityxia, alla dystyxws h kourouna einai polu konta sthn pragmatikothta. kai ante twra na nikhseis tous kroates..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PANOS 919
    Το κακό είναι ότι οι δύο εύκολοι αγώνες στο ξεκίνημα δημιούργησαν λανθασμένη ευφορία την οποία κινδυνεύουμε να πληρώσουμε. Φοβάμαι ότι η ομάδα και ο Ζούρος δεν θα αντέξουν την πίεση ενός τόσο γρήγορου σημαντικού αγώνα στη διοργάνωση. Μακάρι να βγω ψεύτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. symfwnw en merei, an htan allos -sta8eros sthn apodosh- antipalos, 8a mas eixa gia 3egrammenous, alla twra 8a doume.. pantws, kanenas apo tous allous 4 den empnei fovo.. pote den 3ereis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί πότε βρε κουρούνα δε δημιουργήθηκε λανθασμένη ευφορία για την Εθνική?Αυτή είναι η ιστορία της ομάδας.Λανθασμένη ευφορία μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια ή τα φιλικά και μετά πτώση από τα σύννεφα,σοκ και κυνηγι διαιτητών,τυχης και λοιπών δαιμονίων.Εδώ υπήρχε κόσμος που έπεσε από τα σύννεφα στην Ντιζόν,όταν και μόνο τα ρόστερ των ομάδων να διάβαζες πριν τη διοργάνωση καταλάβαινες πως ήμασταν οι χειρότεροι-πλην Ουγγαρίας.
    Tέλος πάντων το καλό είναι πως η τελευταία φορά που κέρδισαν αγώνα ζωής και θανάτου οι Κροάτες ήταν όταν ο Στάθης Ψάλτης έδινε συνεντευξεις.
    Προτείνω πάντως ψυχραιμία και αυτογνωσία.

    Υ.Γ Ευτυχώς που οι Λιθουανοί λατρεύουν το μπάσκετ και μαζεύονται καμια χιλιάδα στα ματς που δεν παίζει η Εθνική τους.Αν δεν το λάτρευαν μπορεί να απαγόρευαν και στις ομάδες να παίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά οι αναλογίες με την Ντιζόν είναι πάρα πολλές: Νέος προπονητής τότε και τώρα, απουσίες λόγω απόσυρσης ή αναπάντεχων τραυματισμών, ακόμα και τότε 6 ομάδες προκρίνονταν στο Σίδνεϊ όπως και τώρα ('Προσοχή, τα μετάλλια είναι 6' έγραφε ο Συρίγος στην Ελευθεροτυπία τότε). Το χθεσινό ματς μου θύμισε την ήττα από την Τσεχία σε πάρα πολλά - μέχρι και ο ηρωικός Μπουρούσης μου φέρνει σε κάτι από Γιαννούλη που είχε επιπλεύσει. Δεν πιστεύω στα άστρα, αν όμως παίζουν ρόλο δύσκολα την βγάζουμε καθαρή. Αλήθεια, ξέρει κανείς ποιοι προκρίνονται απευθείαας στο επόμενο Ευρωμπάσκετ; Γιατί αντί για προ-Ολυμπιακό του χρόνου μπορεί να παίζουμε με καμιά Λευκορωσία ή Κύπρο για πρόκριση στην Σλοβενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνωμη που δημοσιευω εδω αυτο το σχολιο αλλα δεν εχει ανοιξει καπου σχετικη συζητηση και πιστευω οτι τωρα που αντιμετωπιζουμε σοβαρα το ενδεχομενο αποκλεισμου το ερωτημα ειναι επικαιρο. Εαν αποκλειστει η εθνικη θα δουμε το υπολοιπο Ευρομπασκετ? Ρωταω διοτι η ΕΡΤ δεν δειχνει αλλα παιχνιδια εκτος απο αυτα της εθνικης και αλλο ενα του ιδιου ομιλου απο το συνδρομητικο της. Δεν εχουμε δει κανεναν αγωνα μεγαλης ομαδας οπωρς Ισπανια Γαλλια κλπ οπως αλλες χρονιες. Ξερει καποιος αν θα δουμε τα υπολοιπα ματς ή αν λογω περικοπων θα τα ακουμε απο το ραδιοφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουρούνα τσέκαρε λίγο το σάιτ του ευρωμπάσκετ, μας έχει πρώτους στη βαθμολογία επειδή μετράει ως πρώτο κριτήριο η διαφορά πόντων επίθεσης-άμυνας και όχι τα μεταξύ μας αποτελέσματα με κροατία και σκόπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απεργοσπάστης
    Για να δούμε αν θα παίξουμε πρόκριση πρέπει να ξέρουμε αν θα πάνε πάλι 24 ομάδες ή λιγότερες. Αλλά αν αποκλειστούμε στην πρώτη φάση το ενδεχόμενο είναι ορατό! Και αντε να μαζέψεις τα μέλη του ΠΣΑΚ νωρίς νωρίς το καλοκαίρι από τις παραλίες να παίξουν μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος
    Δεν έχω ιδέα για το τι θα κάνει η ΕΡΤ. Και δεν θυμάμαι τι έγινε στη Ντιζόν και στο Ευρωμπάσκετ του 1999. Μάλλον δεν έχουν ιδέα και αυτοί τι θα κάνουν. Αν έχουν προπληρώσει τα κυκλώματα τότε θα δείξουν κάποια ματς, διαφορετικά μάλλον θα πάνε στη λογική της οικονομίας και των περικοπών. Και στο διαδίκτυο κανένα ελληνικό σάιτ δεν αγόρασε δικαιώματα παρότι κόστιζαν φτηνά, γύρω στις 10.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανωνυμος
    Συνεπώς απομένει μόνο η λύση του σάιτ της ΦΙΜΠΑ που χρειάζεται κάποια συνδρομή για web tv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος 2
    Με βάση μια λεπτομέρεια του κανονισμού της ΦΙΜΠΑ αν δεν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχει η λογική των ισοβαθμιών. Οι ισοβαθμίες μετράνε μόνο σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας. Για αυτό παρουσιάζουν έτσι τις βαθμολογίες. Εντελώς τυπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή