Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλή η ζημιά (Ελλάδα- Ρωσία)

Η κακή μέρα φάνηκε από το ημίχρονο... Αδυναμία στην άμυνα και μονοδιάστατη επίθεση, λάθος ρυθμός, ήταν φανερό ότι η εθνική όδευε ολοταχώς προς την ήττα. Μια ήττα που λογικά ήρθε πολύ εύκολα άσχετα αν εντελώς πλασματικά για τη μορφή του αγώνα κάποια στιγμή μειώσαμε και στους 5 πόντους. Δεν ήταν θέμα κακής προετοιμασίας ή διαβάσματος του αντιπάλου ήταν αδυναμία απέναντι σε μια ομάδα που δεν μας ταιριάζει. Τα ψηλά κορμιά, οι ζώνες του Μπλατ, τα 5/5 ΄τρίποντα στο ξεκίνημα που δεν μας έδωσαν τίποτε απολύτως (το σκορ ήταν ισόπαλο), η έλλειψη λύσεων έκαναν τη μάλλον αναμενόμενη ζημιά με μια μάλλον αντιπροσωπευτική σε βάρος μας διαφορά.
Στην ουσία ακόμη και με νίκη πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι στη ζωή της εθνικής ομάδας αφού η πρωτιά στον όμιλο είχε χαθεί από τη στιγμή που οι Σκοπιανοί έκαναν δύο σερί νίκες και υπεράσπισαν το πλεονέκτημα που είχαν πάρει απέναντι μας στον πρώτο γύρο και τη διαφορά του +14. Η ουσιαστική ζημιά είναι ακριβώς αυτό που έγραφα προ ημερών. Στην πιθανή διασταύρωση για το Προολυμπιακό τουρνουά ενδέχεται να ξαναβρούμε μπροστά μας τους Ρώσους. Εκτός αν οι Σκοπιανοί τη Δευτέρα κάνουν άλλη μια υπέρβαση και κερδίσουν τους Ρώσους οπότε θα βρούμε αυτούς στην τελική διασταύρωση.
Οσον αφορά τον αντίπαλο μας για πιθανή είσοδο στην τετράδα; Θα είναι ο ηττημένος του αυριανού αγώνα Ισπανίας- Γαλλίας. Πιθανότατα, οι Γάλλοι που πάντως μέχρι εδώ έχουν εντυπωσιάσει και παραμένουν αήττητοι. Οψόμεθα...

10 σχόλια:

  1. Διατυπωνω για 2η φορα το ιδιο ερωτημα-ωστε να μην κατηγορηθω για μ.χ προφητης-περι της εμμονης του Ζουρου στο Ξανθοπουλο.Οκ,τον ξερει,τον αγαπα απο την εποχη Πανελληνιου,αλλα νισαφι.Δεν μπορουσε το παιδι,εκανε παρτι ο Σβεντ απεναντι του.Γιατι να επιμενει και να μη βαλει το Σλουκα?Δεν ξερω αν θα τα πηγαινε καλυτερα,αλλα μιλαμε για ενα καλυτερο κορμι,πιο γρηγορο,ψηλο και δυνατο.Ασχετο με Ζουρο,επισης το χω ξαναπει,προβληματικη η παρουσια Μπουρουση σε ολο το ευρωμπασκετ,λες και τα χει φτυσει.Και δεν εκανε και καμια γεματη χρονια,τι να πω...
    Προτιμω Γαλλια εννοειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με Rodia για Ξανθόπουλο. Νισάφι!!!
    Και ας ενημερώσει κάποιος τον Κουφό πως υπάρχει και η προσποίηση και η πάσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θεωρώ ότι ο Ξανθόπουλος είναι πολύ πιο γρήγορος από Σλούκα αλλά δεν νομιζω οτι σημερα ηταν θεμα ταχυτητας.
    Για Μπουρούση συμφωνώ με Rodia, αλλά από την αλλη ειναι μεγάλο το σερί αγώνων σε διάστημα λίγων ημερων. Νομιζω κουράζονται κι ειδικα οι παλιοι με τις πολλες ευθυνες.
    -Φυσικά και εγω Γαλλια προτιμώ οι αλλοι ειναι... επικινδυνοι για μεγαλα, πολυ μεγαλα πραγματα και αντιστοιχες... διαφορές.
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μπορούσης συνεχίζει τα ίδια. Γκρίνια και άγιος ο Θεός. Δεν κοιτάει πως του κάμουν πλάκα σχέδον όλοι οι αντίπαλοι ψηλοί και να αφήσει τις γκρίνιες και τις διαμαρτυρίες καταμέρος. Ο Μαυροειδής στην παρούσα φάση καλύτερα παίζει από αυτόν.Οι Ισπανοί δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά μόλις τους βλέπουμε κόβονται τα πόδια μας όπως οι Σλοβένοι όταν αντιμετωπίζουν εμάς. Τώρα που αναφέρθηκα στους Σλοβένους. Πόσο χάλια παίξανε εχθές. Χειρότερα δεν γινόταν. Οι σκοπιανοί μπροστά τους φαινόντουσαν σαν την Dream Team. Οι Γάλλοι πάλι παίζουν πολύ καλά αλλά σε νοκ αουτ αγώνες δεν αντιδρούν με ψυχραιμία.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην τα ρίχνουμε ατομικά τώρα σε παίχτες.Αυτό που μπορούν σε γενικές γραμμές παίζουν. Δεν παίζουμε μόνοι μας και οι αντίπαλοι ξέρουν ποιες είναι οι αδυναμίες μας και δεν είναι και λίγες. Καθαρή νίκη των Ρώσων γιατί στην παρούσα φάση είναι καλύτερη ομάδα και έχουν και προπονητή που διαβάζει το παιχνίδι.
    Πήραν πολλές δεύτερες επιθέσεις και πόντους επομένως.
    Μας πίεσαν πολύ στην περιφέρεια. Ξανθόπουλος είναι περιορισμένων δυνατοτήτων για αυτό το επίπεδο. Εκτός από Ζήση-Καλάθη οι υπόλοιποι περιφερειακοί- ημίψηλοιδεν μπορούν να δημιουργήσουν με τη μπάλα , ούτε να δημιουργήσουν ρήγματα και να φέρουν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.
    Έτρεξαν αρκετά μετά από χαμένα δικά μας σουτ ή κλεψίματα.(Κάτι έλεγαν οι παντωγνώστες σχολιαστές της ΕΡΤ για βαριά κορμιά αλλά μετά το έκαναν αβαβά και άρχισαν να λένε άλλες έξυπνες λύσεις που έπρεπε να κάνουμε κλπ). Σε αντίθεση με εμάς μετά το ριμπάουντ έχουν συνήθως 4 παίχτες που μπορούν να ανοίξουν τον αιφνιδιασμό.

    Τώρα αν τους ξαναβρούμε πιστεύω πως μπορούμε να διορθώσουμε το θέμα των ριμπάουντ που χάσαμε και να έχουμε καλύτεη αντιμετώπιση πάνω στον Σβεντ και γενικά στον πλει μέικερ τους που μας έκανε μεγάλη ζημιά και έδωσε πολλούς και εύκολους πόντους. Το φαβορί θα είναι και πάλι αυτοί αλλά θα έχουμε περισσότερη τύχη.. Βλέπουμε τι θα γίνει αλλά γενικά να βλέπουμε και μπάσκετ και ποιο είναι το ταβάνι μας ως ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η ομάδα από την αρχή θεωρούσα πως, πέρα από το να χτίσει για το μέλλον, έχει τους 12 ως το ελάχιστο, τους 8 ως το φυσιολογικό, τους 6 ως βασικό στόχο και τους 4 ως υπέρβαση. Αυτή την άποψη έχω ακόμα και ελπίζω να παλέψουν αξιοπρεπώς, όποιον κι αν παίξουν στο χιαστί, δε βλέπω μεγάλη διαφορά στους πιθανούς αντιπάλους. Με αφήνει αδιάφορο το θέμα παράδοσης - καλής με τους μεν, κακής με τους δε, μικρό ρόλο παίζουν - σε σοβαρές ομάδες. Εξαιρετικά δύσκολο θα ήταν ούτως ή αλλιώς το χιαστί, από τη στιγμή που - μάλλον δίκαια - δεν βγήκαν πρώτοι στον όμιλο. Αν και πολλά παιδικά λάθη και σε νίκες και σε ήττες ως τώρα με κάνουν να αναρωτιέμαι σε ποιό βαθμό δικαιολογούνται από το ότι είναι τόσο καινούρια ομάδα

    από χθες πάντως κρατάω ένα από τα σχόλια του Γερμανού δημοσιογράφου, που στην αρχή είπε στον σχολιαστή (τον Στέφαν Μπεκ, που θυμήθηκε ότι πέρασε καλά στην Ελλάδα γιατί πέτυχε την καλή εποχή) ότι ο Κουφός του θυμίζει "αρχαίο Έλληνα" - κλασική γερμανιά με τη μανία με τους αρχαίους - και στην πορεία το βελτίωσε και έγινε συγκεκριμένος, λέγοντας πως μοιάζει με τους Έλληνες στον Αστερίξ ... τουλάχιστον οι Γερμανοί και οι πλείστοι άλλων χωρών που άκουσα μέσω ίντερνετ λένε λίγο-πολύ αξιοπρεπώς τα ονόματα των Ελλήνων και άλλων παικτών, αντίθετα με τον Φιμπαίο που όσα παιχνίδια της Ελλάδας άκουσα είχε ποσοστά ευστοχίας χειρότερα και από των Σλοβένων, και δεν εννοώ μικρο-λαθάκια που δικαιολογούνται, τους έχει αλλάξει τον αδόξαστο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΙΜΕΝΩ...Η ΓΑΛΛΙΑ(ΕΦΟΣΟΝ ΧΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ)ΔΕΝ ΘΑΣ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΝΑΙ ΟΚ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΚΕΡ,ΝΟΑ,ΝΤΙΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ...ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΙΖΟΥΝ..ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ,ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 3:11,

    Η Γαλλία είναι πολύ ανώτερη εφέτος από την Εθνική μας. Η διαφορά μας είναι άνω των 10 πόντων.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μολις ειδα το σερβια τουρκια.mvp βγηκε ο μιλος τεοντοσιτς.εβαλε 20 ποντους.στο τελευταιο λεπτο-τρωει 2 διεισδυσεις απο τον αρσλαν(τον σημαδευαν στην αμυνα)-κανει βηματα μετα την επαναφορα κ χανει την κατοχη-κανει τριποντο (βρηκε μονο ταμπλο)σε επιθεση που δεν αλλαξε καν πασα.η ομαδα του ηταν σταθερα μπροστα στο σκορ αλλα καταφερε το ματς να κριθει στον ποντο με τελευταιο σουτ της τουρκιας ατοχο..κλασικος τεοντοσιτς..mvp.τετοια ασυλια απο τον ντουντα δυσκολα βλεπεις..
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου κάνει για πιο σοβαρή αυτή η Γαλλία από άλλες πρόσφατες χρονιές. Δε νομίζω ότι θα μπει τρέμοντας από την κακή παράδοση με τους Έλληνες, που ακόμα και η μόνη νίκη τους ήταν σαν ήττα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι Γάλλοι είναι σίγουροι νικητές ή ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να το παλέψουν, να προσπαθήσουν να βγάλουν τον Πάρκερ από το παιχνίδι κοκ, αλλά οι Γάλλοι είναι σίγουρα το φαβορί με βάση το υλικό και την ως τώρα εικόνα τους και για τη φετινή Ελλάδα μια νίκη με τους Γάλλους είναι υπέρβαση. Γνώμη μου τουλάχιστον.

    Να πω ότι μου άρεσε - έστω κι αν της Ελλάδας δεν της βγήκε φέτος σε καλό - η μεταφορά των νικών στον δεύτερο γύρο, μειώθηκαν οι πιθανότητες για κωμωδίες, από την άλλη η αύξηση των ομάδων μάλλον ήταν υπερβολική. Δεν ξέρω νούμερα, αλλά αναρωτιέμαι πόσοι έβλεπαν κάτι αντιεμπορικά παιχνίδια του πρώτου γύρου - και βέβαια πόσοι Λιθουανοί από τις μικρές πόλεις της επαρχίας πήγαιναν και πλήρωναν για να δουν κάτι "μεγαθήρια" τύπου Βουλγαρία και Βέλγιο, την ώρα που έπαιζε πχ η Λιθουανία στην τηλεόραση. Να μην πω για τη δυσκολία του ενός και του άλλου γκρουπ. Εγώ νομίζω πως καλύτερα πιο λίγοι, πχ 16, και καλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή