Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλη μια ασέβεια της ομοσπονδίας

Περίμενα ότι θα εμφανιζόταν η εθνική ομάδα με κάποιο πένθος στις φανέλες των παικτών της λόγω του θανάτου του Φαίδωνα Ματθαίου. Ζητάω πολλά; Οχι ζητάω τα απλά αυτονόητα πράγματα από τους φαφλατάδες παράγοντες της ομοσπονδίας που πολύ απλά δοξάζουν τον εαυτούλη τους και νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν μόνο αυτοί την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που σαμποτάρισε με μένος τη μετονομασία του ΟΑΚΑ σε στάδιο ’’Νίκος Γκάλης’’. Τι να περιμένεις εκτός από τον αθεράπευτο εγωισμό του... Κρίμα γιατί άθλημα που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει αύριο. Εκτός βέβαια αν θεωρούν ότι έβγαλαν την....υποχρέωση με μια τυπικη΄ανακοίνωση δύο αράδων (!!!!) που ανέβασαν στο σάιτ της ομοσπονδίας και ένα ακόμη πιο τυπικό βιογραφικό 15 αράδων.

38 σχόλια:

  1. Ήταν το πρώτο που κοίταξα και εγώ.
    Να δω αν έχουν πένθος σήμερα στην φανέλα...
    Αλλά τζίφος.
    Λες και πέθανε κανάς τυχαίος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομα και το βιογραφικο λαθος ηταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο-σχετικο: Όλοι μιλούν για το εθνόσημο σε μια φανέλα που, μυστηριωδώς, εδώ και χρόνια δεν έχει εθνόσημο.
    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι θα βαλουν τη φάτσα του Βασιλακόπουλου σε λίγο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή όμως το Blog ειναι μπασκετικό, κουρούνα μου, να αναφέρω απλως...

    Ο Ματθαίου δεν ήταν απλά ένας πολύς καλός παίκτης,
    δεν ήταν απλά ένας πιονιέρος,
    δεν ήταν απλά ένας προπονητής,
    δεν ήταν ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με πάρα πολλές ομάδες,
    ήταν ένας πρεσβευτής του μπάσκετ.
    Τις δεκαετίες του '50 και του '60 με άλλους ήρωες, γυρνούσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έδειχνε ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Μύησε εκατοντάδες, χιλιάδες, ανθρώπους στο σπορ μέχρις ότου φτάσουμε εμείς σήμερα να μιλάμε για το εθνικό μας σπορ .

    Εγώ τουλάχιστον, όσο ζω θα τον έχω στις πρώτες θέσεις της λίστας με εκείνους που συνέβαλαν ώστε να υπάρχει το μπάσκετ σε τόσο ψηλό επίπεδο στην Ελλάδα. Μαζί με τον "Παγκόσμιο" και τον "Γκάνγκστερ".


    "41"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης θα ήθελα ένα ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ βιογραφικό του Πατριάρχη στο επόμενο τεύχος του περιοδικού .
    Όχι copypastάδα από το wikipedia παντού ...

    ενημερωτικά : 250-135 σε 385 ματς το ρεκόρ του στους πάγκους της Α Εθνικής & Α1 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Noμίζω πάντως, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, ότι απαγορεύεται από τους κανονισμούς να μπει λωρίδα πένθους ή ο,τιδήποτε άλλο στη φανέλα. Ελπίζω να μη κάνω λάθος. Μπορούσε, φυσικά, να βρεθεί άλλος τρόπος για να αποδοθεί φόρος τιμής. Aκόμα και αν επιτρεπόταν το "περιβραχιόνιο", δεν ξέρω αν υπήρχε πρόθεση να φορεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ζητάς πολλά. Ζητάς το αυτονόητο. Κι όταν ζητάμε το αυτονόητο υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε κουρούνα, ντάξει ασέβεια της ΕΟΚ. Αυτή η ασέβεια με τα αυτιά μας τι θα γίνει. Ο Χατζη-έτσι ο εθνικός μας σπορτκάστερ είναι σε κρέσεντο ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ. Ο Πιετρίς (για τρεις) ο πιο αθλητικός παίκτης στην Ευρώπη, ο Νοά και ο Χόρφορντ το κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία του NCAA, ο Ιταλός Σκαριόλο που μιλάει άπταιστα Ιταλικά. Να μην ξαναπάρει μπάσκετ η ΕΡΤ. Εμείς σε πληρώνουμε ρε Χατζηγεωρεγίου δεν σε αντέχουμε άλλο.
    Κουρούνα παρακαλώ το σχόλιο να μείνει, δεν βρίζω κανένα αλλά δεν αντέχω και δεν ξέρω τι να σπάσω πρώτα. Την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης; Δεν τον αντέχω άλλο
    Αγανακτισμένος τηλεθεατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. basketforum.gr
    Υπάρχουν ειδικά τόπικ και για τους δύο σχολιαστές. Εκεί βγάζουμε όλοι το άχτι μας αγανακτισμένε. Τι να σου πει η κουρούνα για τη συντεχνία της; Μόνο τα αγαπημένα παιδιά του σωλήνα την ενοχλούν. Τους άλλους τους υπερασπίζεται και δείχνει ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κουρουνα κατι ασχετο..ο βασιλοπουλος εμεινε;με τι ορους μαθαμε;λεφτα κ διαρκεια;
    επισης μια ερωτηση:σαν κοουτς προτιμας γιαννακη η΄ζουρο;δεν μιλαω για επιτυχιες,αλλα για αξια.
    ακουγεται αντιτς για ολυμπιακο;δεν μου αρεσει καθολου.ασε που θα τον παρουμε κ βαπορισιο μετα απο τις καλες εμφανισεις του στο ευρωμπασκετ.
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το άλΛο το κουφό του Χατζηγεωργίου με τον Sheraphem το ακούσατε, είπε ότι είναι ο καλύτερος hook shoter της ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ενημερωτικά, ο Αντιτς έχει ελληνικό διαβατήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά κάνετε και ζητάτε από την ΕΟΚ να τιμήσει τον Φαίδωνα, κάτι άλλωστε που του αξίζει απόλυτα. Του αξίζουν οι μέγιστες τιμές για όλα αυτά που έκανε για το ελληνικό μπάσκετ (και για το άθλημα που αγαπάμε και για την πατρίδα μας ) σε εποχές πολύ διαφορετικές και πολύ πιο δύσκολες. Εγώ απλώς ένα θα πω: αν δεν ήταν ο Φαίδωνας με την Εθνική Ενόπλων να γυρίζει με τα ΡΕΟ του στρατού στην ελληνική επαρχία το ’50 και το ’60 για να δείχνει το μπάσκετ στους Έλληνες (ναι, ναι ακριβώς αυτό γίνονταν!!!) τότε σήμερα το μπασκετάκι θα ήταν σε χειρότερη θέση στην Ελλάδα ακόμη και από το χάντμπολ και το πόλο. Ναι, μη γελάτε. Ξέρω, το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα και ο Γκάλης το έκανε εθνικό μας σπορ, αλλά πριν γίνουν αυτά κάποιος έπρεπε να το δείξει το μπασκετάκι στους Έλληνες και να τους κάνει να το αγαπήσουν και να συντηρήσει μία κατάσταση που θα έφερνε τον Γκάλη και τις μεγάλες επιτυχίες. Και βέβαια, γιατί απ’ότι βλέπω πραγματικά δεν γνωρίζετε πράγματα εδώ μέσα, είναι γνωστό ότι ο Φαίδωνας είχε τεράστια κόντρα με τον σωλήνα και για λόγους προσωπικούς αλλά κυρίως πολιτικούς και κομματικούς και εξουσίας. Μιλάμε για μίσος και μεγάλο πόλεμο. Αυτά είναι γνωστά. Όπως επίσης ότι ο Βασιλακόπουλος δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί όσους του πάνε κόντρα και δεν τον προσκυνάνε – έστω και με κολοτούμπα. Άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας του υπό τον Βασιλακόπουλο ελληνικού συστήματος μπάσκετ. Και εσείς περιμένατε η ΕΟΚ να τιμήσει τον Ματθαίου; Αλλά πάμε στα δικά μας τώρα που τόσο ενδιαφερόμαστε για το ελληνικό μπάσκετ και τιμάμε τον Ματθαίου: πόσοι από εμάς ξέρουν ότι ο Ματθαίου έχει βγάλει βιβλίο με τίτλο μάλιστα «εξήντα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ»; Και πόσοι από εμάς, έστω και για να τον «τιμήσουν» αν όχι από πραγματικό ενδιαφέρον για την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, το έχουμε ψάξει και το έχουμε αγοράσει; Γιατί το σωστό νομίζω είναι να ρωτάμε τι έχουμε κάνει εμείς οι ίδιοι για να «τιμήσουμε» κάποιους ανθρώπους του μπάσκετ και όχι μόνο τι κάνει η ομοσπονδία!!! Α, αν το έχει και κανείς από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού στη συλλογή του (εκτός από τα βιβλία του Τζόρνταν και του Ρόντμαν και τις ταινίες του Χόλυγουντ) μπορεί να βρει ενδιαφέροντα στοιχεία για ένα «αφιέρωμα».
    Ο γνωστός άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @haridimos
    Το βιογραφικό από όσο ξέρω έχει ανατεθεί ήδη...
    Το διαβατήριο ο Αντιτς το πήρε επί ΑΕΚ αλλά λόγω Σκοπίων δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμη σε ισχύ. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Sabas
    Τη λεπτομέρεια που λες δεν τη γνωρίζω. Μπορούσε όμως *αν ισχύει ότι γράφεις* να ζητούσε η ομοσπονδία να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος
    Σου είπε κάποιος ότι καθόμουν και άκουγα την τηλεοπτική περιγραφή; Πιστεύεις ότι δεν έχω τίποτε καλύτερο να κάνω ή ότι δεν μπορώ π.χ. να βλέπω εικόνα και να ακολύω περιγραφή από το ραδιόφωνο; Και σε τελική ανάλυση είναι ένα θέμα η περιορισμένη δυνατότητα ενός εκφωνητή και τα κοπιαρισμένα κακέκτυπα από ατάκες σήμα κατατεθέν συναδφέλφων του (για τον άλλο) και άλλο πράγμα η σκοπιμότητα όταν κάποιος γράφει κατ΄εντολή. Ο Χατζηγωεργίου δεν λέει κάτι κατ΄εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Charles Barkley
    Οι συζητήσεις με Βασιλόπουλο δεν έχουν προχωρήσει. Του έχει ζητηθεί πάντως δραστική μείωση.
    Η ερώτηση είναι δύσκολη... Επειδή μου αρέσει όταν μιλάω για προπονητές να σέβομαι την άποψη των παικτών και όχι τη δική μου ένα πρόχειρο γκάλοπ που έκανα λέει Ζούρος. Μεταξύ παικτών εννοείται που έχουν δουλέψει και με τους δύο.
    Για Αντιτς υπάρχει όντως ενδιαφέρον. Τα...βαπορίσια λεφτά υπάρχουν, μην ανησυχείς. Η ομάδα σου έκανε δραστικές περικοπές και έχει ακόμη περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γνωστός άγνωστος
    Πολύ ωραία η προσέγγισή σου. Να προσθέσω απλά ότι η προσωπική κόντρα χρονολογείται από το 1983 όταν ο Ματθαίου κατέβηκε επικεφαλής ψηφοδελτίου που ουσιαστικά υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία παρέα με τον Κώστα Δήμου και με αρκετούς νυν συμβούλους της ομοσπονδίας (η δεξιά παράταξη που προσάρτισε αργότερα στη δεκαετία του '90 ο Βασιλακόπουλος για να σβήσει την όποια εστία αντιπολίτευσης). Οι εκλογές είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη και ο Ματθαίου ήταν φαβορί. Αλλά υπολόγιζε χωρίς τον τότε γ.γ.Α. Κίμωνα Κουλούρη και το σχέδιο του για την άλωση όλων των αθλητικών ομοσπονδιών. Σε εκείνες τις εκλογές ακούστηκαν για πρώτη φορά οι λέξεις ''σωματεία σφραγίδες'' που πλέον είναι θέσφατο στην ΕΟΚ. Και είχε πέσει στην παραλία έξω από το Μακεδονία Παλάς το ξύλο της αρκούδας γιατί η παράταξη Ματθαίου με επικεφαλής της....ασφάλειας νυν σύμβουλο της ομοσπονδίας είχε προσλάβει παλαιστές του Ηρακλή για να εμποδίσουν ψηφοφόρους μαιμού να μπουν στο ξενοδοχείο και να ψηφίσουν. Μάλιστα μερικές ψιλές ή χοντρές είχε φάει και ο τότε οδηγός του Κουλούρη που παρουσιάστηκε για να ψηφίσει εκπροσωπώντας ένα σωματείο της Δωδεκανήσου. Με έκανες τώρα και ξόδεψα μια ωραία ιστορία για τις cult stories της στήλης μου αλλά χαλάλι σου.
    Το βιβλίο, βεβαίως, και υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γνωστός άγνωστος
    Εκείνες οι εκλόγές αποτέλεσαν ουσιαστικά το ξεκίνημα της παραγοντικής παρουσίας του Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ όπου ήδη ήταν μέλος του ΔΣ από το 1981 αξιοποιώντας μέχρι τότε την Παναθηναϊκή προσέλευση και υποστήριξη. Η παράταξη του *με πρόεδρο τον Ζαχαρία Αλεξάνδρου* είχε κερδίσει με οριακή διαφορά 12-15 ψήφων. Στην πορεία ο Κουλούρης εξόντωσε σταδιακά και συστηματικά κάθε δεξιό παράγοντα των αθλητικών ομοσπονδιών και δέκα χρόνια αργότερα η διαφορά στις εκλογές της ΕΟΚ είχε φτάσει τις...800 ψήφους. Ο Βασιλακόπουλος ήταν ο απόλυτος άρχοντας και φρόντισε σταδιακά κάθε ικανό παράγοντα που εμφανιζόταν να τον διώξει από την ομοσπονδία. Ετσι έφυγαν Βαφάκης, Δέδες, Λαζαρίδης και πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγκριση Ζουρου-Γιαννακη μπορει να γινει μονο αφου ο Ζουρος εχει φυγει πια απο την Εθνικη.Στο τελος το ταμειο.Τεχνικα μοιαζει πιο πληρης αυτη τη στιγμη ο Ζουρος αλλα και ο Γιαννακης στα πρωτα 2-3 χρονια θυμαστε τι λεγαμε ολοι για το κοουτσαρισμα του.Εμεινε στασιμος μετα ομως και ξεπεραστηκε καποια στιγμη.Γι αυτο λεω αυτη η συγκριση Δρακου-Ηλια θα γινει σιγουρα αργα η γρηγορα(μιλαμε για τον πραγματικο διαδοχο του πιο επιτυχημενου προπονητη στην ιστορια της εθνικης,δεν πιανω το Λουκας-Καζλουκας).Χαιρομαι που ενας εκ των τριων που φωναζω τοσα χρονια(Ζουρος-Μπαρτζωκας-Σφαιροπουλος)ανελαβε την εθνικη και πηγε και καλα στην πρωτη χρονια.Μια δικαιωση του γερο-Ροντια.Που εισαι ρε Τομμυ...νιωθω λειψος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο σε όσους δεν άντεξαν άλλο με τον ανεκδιήγητο, άρχιζα να πιστεύω ότι είμαι μόνος σε αυτό τον κόσμο. Ο άνθρωπος εκτός από άσχετος, αποδείχτηκε και βλάκας, για να μην πω κάτι βαρύτερο, καθώς στην αρχή του αγώνα αναφερόμενος σε μια τριάδα των Γάλλων στην οποία φυσικά θα προσέδιδε ο ίδιος μια μοναδική ιδιότητα όπως πάντα, είπε ''Ο Μπατουμ, μαζί με τον Ντιαό και τον έχω-πρόβλημα-στην-καρδιά Τουριάφ'' και μπλα μπλα μπλα μπλα.. Ούτε λίγο τακτ δηλαδή, πόσο μάλλον να σεβαστεί το γεγονός ότι ο κόσμος που αναγκαστικά τον ακούει θέλει να δει και να ακούσει μπάσκετ, και όχι αερολογίες.. Επίσης χτες μάθαμε για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ της ευρώπης, τον Αλι Τραορέ, που τα hook του δεν τα σταματάνε ούτε ο Τκατσένκο με τον Σαμπόνις μαζί, ακούσαμε 734683746837 φορές την ιστορία των αδερφών Γκασόλ, μάθαμε ότι ο Φερναντεζ χτύπησε τον Πάρκερ λόγω των απωθημένων που είχε με τον Μπαττιιιιιιιμ απο το πόρτλαντ( μα δεν μπορούσε ένας άνθρωπος να του πει ότι ο Ρούντι ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ απο το πόρτλαντ, ο μπατούμ είναι sf , και εκτός του ότι στο 2 έπαιζαν μόνο Roy και Matthews, oi blazers κυνήγησαν και τον Τούρκογλου για να κλείσουν την περιφέρεια, κι έτσι άρχισε να ζητάει ανταλλαγή ο Ισπανός), ακούσαμε μέχρι να μας χαραχτεί βαθιά στο μυαλό για τα τεράστια χέρια των Γάλλων, οι οποίοι είναι όλοι ψηλά και δυνατά παιδιά, και τέλος όπως σωστά είπε ο φίλος πιο πάνω, μάθαμε οι αδαείς για το κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία του NCAA, Noah και Horford, που όποιος τους έχει δει να παίζουν μαζί ακούει Sampson-Olajuwon και βάζει τα γέλια. ΟΧΙ ΑΛΛΟ Δ.Χ, Κάποιος να μας λυπηθεί.

    Υ.Γ: Είμαι ο μόνος που δεν ξέρει ποια θέση λέγεται center for στο μπάσκετ? Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος διευθύνει ότι διευθύνει τελοσπάντων εκεί στη ΕΡΤ.. Αναρωτιέμαι, αυτοί που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση, τι μυαλό έχουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κουρούνα μια ερώτηση μπορώ να κάνω; Γιατί δεν παίρνει αυτά τα παιχνίδια η Νόβα; Πως γίνεται και τα παίρνει πάντοτε η ΕΡΤ και ανεχόμαστε αυτό το πράγμα κάθε καλοκαίρι; Αφού πληρώνουμε που πληρώνουμε την ΕΡΤ στο ρεύμα με τους λογαριασμούς μας δεν είναι τζάμπα ότι βλέπουμε. Οπως και να το κάνουμε στη Νόβα είναι οι καλύτεροι. Οι δύο της μπασκετικής οικογένειας, το αφεντικό σου και ο Παπαδογιάννης. Μόνο από αυτούς αξίζει να ακους περιγραφή αγώνα μπάσκετ. Αφού ο Χατζηγεωργίου είναι διευθυντής στην ΕΡΤ καταλαβαίνω τι είναι όλοι οι υπόλοιποι, οι υφιστάμενοι του. Ευχαριστώ που δεν έκοψες το σχόλιο μου. Οπως βλέπεις είναι και άλλοι που συμφωνούν μαζί μου.
    Αγανακτισμένος τηλεθεατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1)Olajuwon-Drexler (Houston)
    2)M. Jordan- Worthy (North Carolina)
    3)webber-jalen Rose (Michigan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τις εθνικές ομάδες είναι υποχρεομένες να τις δείχνουν τα κρατικά κανάλια. Εξάλλου ποιος έχει λεφτά για να πληρώνει και την nova.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτο το αστειο περι center for(ward) ειναι και δικια μου απορια.

    Ειναι προφανως επιρροη απο το ποδοσφαιρο.

    Παντως, προς υπερασπιση του ΔΧ ειναι ενα λαθος που εχω ακουσει απο πολλους.

    Κατα τα λοιπα ουτε εγω αντεχω ουτε ΔΧ ουτε ΒΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η διαφορά τους είναι (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται)ότι ο ένας μοιάζει με αγαθός "χαζούλης" που λέει γραφικότητες αλλά έχει όλη την καλή διάθεση και ο άλλος με εμπαθή ημιμαθή. Προτιμώ τον πρώτο. Μεγάλωσε και μια ολόκληρη γενιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με μπερδεύεις λίγο, ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος? Ο Ιωάννου -αν σε πιάνω πάντα- δεν είναι καθόλου ημιμαθής και είναι πολύ εμπαθής, όντως. Μπορεί σαν σύνολο να το χάνει αλλά ακούγοντάς τον αν μη τι άλλο καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος έχει παίξει μπάσκετ και ξέρει 2 πραγματάκια. Για τον απίστευτο δεν έχω να πω κάτι άλλο. Και μία παράκληση προς κουρούνα. Μην παρέμβεις για να λήξει η συζήτηση, αν έχουμε φύγει από το θέμα. Άσε μας και εμάς να πούμε κάπου τον πόνο μας! Πάνω που γλιτώσαμε από τα χέρια πλοκάμια του καλύτερου αμυντικού της Ευρώπης( άνετα η πιο χιλιοειπωμένη φράση της πενταετίας στην ΕΤ1) ήρθε και μας βρήκε ο αμφιδέξιος Τραορέ και ο Ναβάρο, που αν -αλίμονο μας- έβαζε καλάθι από το 25 και μετά, θα ακούγαμε 800 φορές ότι είναι μεγαααααάλος παίχτης.. Η εκδίκηση της γραφικότητας θα ισοπεδώσει τα πάντα, αρχίζω να το πιστεύω πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ούτε στην κηδεία δεν πήγε ο Βασιλακόπουλος ε;

    (σε αντιδιαστολή ο επίτιμος της ΝΔ πήγε πχ στην κηδεία του Εβερτ με χαμόγελο μέχρι τ'αυτιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. *panos 919

    Ο πρώτος είναι ο ΔΧ. Ημιμαθής γιατί,δεν είναι ο φοβερός σε γνώσεις/αντίληψη που ακόμη κι εμπαθής θα μπορούσε να'ναι ανεκτός. Δε λέει τις κοτσάνες του ΔΧ,αλλά προτιμώ τις γραφικότητες από τα κουτοπόνηρα σχόλια. Highlight το δώρο που θα κλήρωνε ο Σαμπόνις... Θα μπορούσε να γίνει μια παρομοίωση Θεοφιλόπουλου-Βερνίκου. Κανείς από τους 4 δεν συγκρίνεται με αντίστοιχους συναδέλφους τους στη nova πχ (αν και η άποψη να έπαιρνε η nova αγώνες της εθνικής είναι foul)αλλά χωρίς ΔΧ,Θεοφιλόπουλο, οι ζωές μας θα είναι πιο άδειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να που βρηκα επιτελους χρονο να γραψω και εγω δυο πραγματακια στα συντομα.

    Για τον συγχωρεμενο τον Ματθαιου και εγκυκλοπαιδια 40τομη να κυκλοφορησει παλι λιγη θα ειναι. Αυτος και μια χουφτα ανθρωποι ακομη κρατησαν το μπασκετ μεχρι την αφιξη του Γκαλη, γιατι κατα τα αλλα το μπασκετ στην Ελλαδα σημερα ιδια προβολη με το χαντμπολ θα ειχε. Απλως κακως αναφερουμε συνεχεια τον Βασιλακοπουλο. Εχει δειξει προ πολλου το ποιον του και δεν υπαρχει λογος να κανουμε οτι εκπλαγηκαμε που δεν εκανε κατι παραπανω απο τα τυπικα.

    Για τον Γιαννακη-Ζουρο: Ο Γιαννακης ειχε σε σχεση με τον Ζουρο την τυχη να εχει απιστευτο ροστερ σε σχεση με τον Ζουρο. Επισης μην ξεχναμε οτι ο Γιαννακης στην αρχη της προπονητικης του καριερας κουβαλησε την αμεριστη αβαντα του αθλητικου τυπου που ειχε αποκτησει απο παικτης ακομα. Ο Ζουρος αντιθετα μπηκε στο λακο με τα αγγουρια και βγηκε παλικαρι. Για μενα με βαση το ροστερ της η Εθνικη με την 6η θεση ειναι σαν να πηρε μεταλλιο. Παντως προσωπικα εγω απογοητευτηκα απο την αποδοση του Βασιλειαδη στο Eurobasket, καθως ελλειψη αλλου μπομπερ περιμενα καλυτερη αποδοση. Ισως να ειμαι εγω υπερβολικος, ισως να μην τον ευνοησαν τα συστηματα του Ζουρου. Παντως τον περιμενω καλυτερο.

    Επισης μεγαλο φαουλ θεωρησα τις δηλωσεις Ζηση πανω στο θεμα των ξαφνικων αποχωρησεων Σοφο-Μαυροκεφαλιδη. Ο Παπαλουκας φυσικα που λουφαρε στεγνα στο απυροβλητο. Γεια σου ελληνικο μπασκετ με τα δυο σου μετρα και τα δυο σταθμα.

    Για τους σπορτκαστερ: Ο Χατζηαγαπημενος μπορει να ειναι ελαφρως μαψ στις περιγραφες (μετα τον Σκουνταρο εσπασε το καλουπι) αλλα πραγματικα για οσους εχουν ζησει την ανεπαναληπτες περιγραφες Μαυροματη-Αλευροπουλου στην μπαλα, μαλλον δυσκολα λυγιζουν. Απλως αλλο να ακους Χατζηαγαπημενο καθε Σαβ/Κυ και αλλο σχεδον μερα παρα μερα. Και λεβεντης να εισαι σπας.

    Ροντια, πνευματικε μου γιε λιγο κουραγιο ακομη. Τελειωνει η δουλεια στην Χαλκιδικη και θα γυρισω στην βαση μου. Εχεις ολο το χρονο να με δουλευεις για τις θηριωδεις μεταγραφες της ομαδας που για μια φορα ακομη θελει να σερβιρει ξανζεσταμενο τραχανα για φιλετο σως μαδερα. Μονη ελπιδα ο Αλεξανδρης, κατα τα αλλα εγω να παιξω στον φετινο Αρη καλη εντυπωση θα αφησω.

    ΥΓ: Κυριτσης στον βαζελο? Αχαχχαχαχαχ, αφραγκιες Γιαννακοπουλε? Κατσε να λουστεις Σερμαντινι τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. tommy θα υιοθετήσω το Χατζηαγαπημένος, πολύ μου άρεσε, δεν νομίζω να σε πειράζει..
    Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @tommygan
    ο Ζήσης είπε ότι ο Σόφο έφυγε χωρίς καν να χαιρετίσει τους συμπαίκτες του, δεν αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους έφυγε. Δεν βλέπω κανένα φάουλ σ αυτές τις δηλώσεις, αντιθέτως βλέπω "πέναλτυ" από την άλλη πλευρά.

    Και δεν μιλάω για την αποχώρηση από την εθνική και για όποιο λόγο κιάν έγινε αυτή, αλλά να φύγει νύχτα χωρίς ένα γεια...

    geof

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητε geof,

    Φαουλ θεωρω τις δηλωσεις Ζηση για εναν και μοναδικο λογο: οταν μιλαμε για αποχωρησαντες (ακομψα η οχι) να εχουμε το θαρρος της γνωμης να αναφερομαστε σε ολους και οχι μονο σ' αυτους που πιανει η βεργα μας. Στον Μαυροκεφαλιδη αναφερομαι κυριως, διοτι ο Σχορτσιανιτης ηταν το λιγοτερο απαραδεκτος. Καλως η κακως ο Παπαλουκας πηρε αυτες τις αποφασεις που πηρε. Γιατι δηλαδη αυτος να μενει ισοβια στο απυροβλητο και ολοι οι υπολοιποι να ετοιμαζονται για τυφεκισμο μπροστα στο εκτελεστικο αποσπασμα.

    Επισης καποτε πρεπει να βρεθει μια λυση για την αηδια που λεγεται κυπελλο Ελλαδας. Φτανει πια, ουτε λεφτα υπαρχουν ουτε διαθεση, δεν το καταλαβαινει κανενας πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @tommygun
    Γιατί δεν κάνεις και εσύ τις σωστές διαφοροποιήσεις; Ο Παπαλουκάς έφτασε σε μια προχωρημένη μπασκετική ηλικία και αποφάσισε να αποχωρήσει. Δεν αποχώρησε πάνω στη μπασκετική ακμή του. Για αυτό είναι στο απυρόβλητο. Αν κάποιος προσφέρει στην εθνική ομάδα όσα ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης στο καλό και να ζούμε να τον θυμόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κουρούνα και ανάμεσα στους δυο που αναφέρεις υπάρχει διαφοροποίηση. Ο Παπαλουκάς μάλλον ότι καλό είχε να το δώσει το έχει δώσει, ενώ αν ήταν ο Διαμαντίδης στο παιχνίδι με τους Γάλλους δεν μπορεί να με πείσει κανένας ότι θα το χάναμε... Μέχρι και τελικό θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει σε ένα από τα πιό δύσκολα Ευρωμπάσκετ των τελευταίων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φιλε rh, ο Διαμαντιδης ταλαιπωρηθηκε τοσο απο τραυματισμους που δεν μπορω να τον πω κουβεντα, ενω και φετος μεχρι να παρει μπρος ο Καλαθης (γιατι ο Τεπιτς δεν υπαρχει ελπιδα να γινει παικτης στον ΠΑΟ) χτυπουσε τα 30λεπτα σαν χαπια. Δεν ειναι πια πιτσιρικας και φετος η σαιζον για τον ΠΑΟ θα ειναι εξισου δυσκολη, οποτε καλα εκανε για μενα και ξεκουραστηκε.

    Προς κουρουνα: δεν θα μαλωσουμε κιολας, αλλα να μου επιτρεψεις να εχω την γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή