Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Βασιλακόπουλε πιο χαμηλά δεν γίνεται (Σήκω φύγε τώρα...) Updated

Μετά την υπόθεση Κόρφα το 1989 στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ το ελληνικό μπάσκετ γνώρισε σήμερα μια ακόμη ξεφτίλα για την οποία φυσικά κανείς δεν θα παραιτηθεί και κανείς δεν θα αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν. Ο Σταύρος Ελληνιάδης τιμωρήθηκε με αποβολή από το Ευρωμπάσκετ, αφαίρεση της διαπίστευσης του και πρόστιμο 15.000 ευρώ διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΦΙΜΠΑ έστειλε SMS στους διαιτητές της συνάντησης Ελλάδος- Σκοπίων. Το θέμα υποτίθεται ότι αποκαλύφθηκε από...σπόντα και μέσω δημοσιευμάτων Τουρκικών εφημερίδων σε βάρος του διαιτητή Σοτούλοβιτς. Ο τελευταίος φέρεται να είπε ότι ’’αυτά γίνονται, ρωτήστε και τους έλληνες τι έκαναν στον αγώνα με τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο’’. Δεν μπορώ να ξέρω τι από όλα αυτά είναι αλήθεια γιατί το πιθανότερο είναι όπως πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι  τα περί Σοτούλοβιτς τα κυκλοφόρησαν οι γνωστοί- άγνωστοι προπαγανδιστές της ομοσπονδίας αφού η τιμωρία του Ελληνιάδη ήταν γνωστή στους κύκλους της από χθες τα μεσάνυχτα! Κατασκευάστηκε λοιπόν στο...πόδι μια θεωρία συνωμοσίας. Ακόμη και αν δεν είναι έτσι κάνω μερικές ερωτήσεις που δεν θα τολμήσουν να κάνουν τα ’’παπαγαλάκια’’ του Βασιλακόπουλου που πήγαν εκδρομή στη Λιθουανία με όλα τα έξοδα πληρωμένα και θα προσφέρουν απλόχερα....εξηγήσεις για όλα!
1. Ο Ελληνιάδης υποστήριξε ότι πήγε μόνος του στη Λιθουανία και δεν έχει σχέση με την ελληνική ομάδα. Σωστό γιατί δεν είναι επίσημα μέλος της αποστολής. Ρωτάω λοιπόν και περιμένω απαντήσεις.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ; Με ποιούς συνταξίδευσε για τη Λιθουανία και από ποιό ταξιδιωτικό πρακτορείο βγήκαν τα εισιτήρια του και πληρώθηκαν τα έξοδα διαμονής του. Οι πληροφορίες μου λένε ότι όλο το πακέτο κλείστηκε μέσω του ταξιδιωτικού πρακτορείου που χρησιμοποιεί η ομοσπονδία.
2. Τι είδους διαπίστευση είναι αυτή που αφαιρέθηκε από τον Ελληνιάδη. Δημοσιογράφου; Και αν ναι ποιό μέσο μαζικής ενημέρωσης τον διαπίστευεσε και για ποιό λόγο; Παράγοντα; Τότε πρέπει να είναι ή προσκεκλημένος της ΦΙΜΠΑ (δεν υπάρχει λόγος) ή να υπήρχε διαμεσολάβηση για να πάρει τη διαπίστευση από την ΕΟΚ.
3. Είναι ή δεν είναι (μαζί με διάφορους άλλους που τους γνωρίζω ένα-ένα) μόνιμος για να μη πω καθημερινός θαμώνας του γραφείου του προέδρου της ΕΟΚ ο κ.Ελληνιάδης; Η θα το αρνηθούν και αυτό; Μήπως πολύ απλά ήθελε (αφού αυτή η λογική και υπάρχει και καλλιεργείται ευρύτατα) να προσφέρει κάποιου είδους....εκδούλευση στον Βασιλακόπουλο; Είναι γνωστό άλλωστε ότιο πρόεδρος της ΕΟΚ παρά τα απαξιωτικά του σχόλια (στο prive) για τους διαιτητές πάντοτε έχει μια αγωνία την οποία κατ΄επανάληψη έχουν εκμεταλλευτεί διάφοροι εν ενεργεία ή πρώην διαιτητές. Ακόμη όμως και αυτό δεν αθώωνει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για τον οποία έγραφα και πριν λίγο καιρό ότι έχει αφήσει γυμνή και ανυπεράσπιστη την ομάδα σε επίπεδο παραγόντων, γεγονός που δίνει πεδίο στον οπόιοδήποτε να πουλάει υπαρκτές ή ανύπαρκτες ’’προστασίες’’ και εκδουλεύσεις.
Εννοείται ότι όλα αυτά δεν αγγίζουν την εθνική ομάδα, τον Ζούρο και τους παίκτες...Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλύτερα από τα μέσα και τη βοήθεια που τους προσφέρει μια ανύπαρκτη ομοσπονδία με ένα πρόεδρο που ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική πολιτική του. Πιο χαμηλά από σήμερα είναι δύσκολο πάντως να φτάσει ο κατήφορος του Βασιλακόπουλου.

Πριν από λίγο λύθηκε η μια απορία που είχα... Στο δελτίο ειδήσεων της Nova ο Νίκος Παπαδογιάννης αποκάλυψε ότι ο Ελληνιάδης ήταν διαπιστευμένος ως βοηθός μάνατζερ της εθνικής ομάδας! Παρόλα αυτά η ΦΙΜΠΑ αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της ελληνικής ομοσπονδίας διότι δεν ήταν δηλωμένος στη λίστα των 24 ατόμων που αποτελούν την επίσημη αποστολή της εθνικής. Τυπικά λοιπόν δεν υπάρχει εμπλοκή για την ελληνική ομοσπονδία. Περιμένουμε να μάθουμε και θα συνεχίσω να ρωτάω. Ποιός είναι ο υπεύθυνος που έδωσε εντολή να διαπιστευθεί ο τυπικά και ουσιαστικά άσχετος με την εθνική Ελληνιάδης ως βοηθός μάνατζερ; Είναι κάποιος υπάλληλος, κάποιο μέλος του ΔΣ ή μήπως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΚ που θέλει εκτός από τα παπαγαλάκια-προπαγανδιστές και όλη την...αυλή του παρούσα; Και με έξοδα πληρωμένα επιμένω... 

10 σχόλια:

  1. Ναι δεν την αγγίζει την Εθνική,επειδή το λέμε εμείς.Αν το έκανε Ισπανός θα άγγιζε και την Εθνική Ισπανίας,και τα εγγόνια της Εθνικής Ισπανίας και την παέγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Λεβέντης
    Δεν με έπιασες.. Εννοώ το αγωνιστικό μέρος της εθνικής και αυτούς που το απαρτίζουν. Δεν έχουν δουλειά με όλα αυτά. Θεωρώ ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες ή κατάλαβες. Οτι αγγίζει την ελληνική ομοσπονδία ότι και να λέει ο Ελληνια΄δης και κυρίως τον πρόεδρο της που εκτός των άλλων αποδεικνύεται ξανά εντελώς ανίσχυρος διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην ομάδα. Επιτέλους μπήκαν τα σουτ και κερδίσαμε αν και στο τρίτο δεκάλεπτο πάλι παίξαμε χάλια. Συγνώμη αυτός ο Μπουρούσης τι θέση παίζει; Για σέντερ τον μάθαμε και τον χρησιμοποιούν οι προπονητές αλλά αυτός πιο πολύ στην περιφέρεια βολοδέρνει.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! Στο basketblog διάβασα ότι ο προπονητής του Πανελληνίου δεν θα είναι ο Σκουρτόπουλος αλλά κάπιοις άλλος που το επώνυμο του ξεκινάει και αυτού από Σ. Και το μυαλό μου πήγε στον Σιγάλα. Γνωρίζεις κάτι για αυτό;Πάντως αν είναι αλήθεια αυτός ο Δελημπαλταδάκης είναι φοβερός σαν μάνατζερ.
    Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά ψυχραιμία ! Μην κυνηγάτε μάγισσες εκεί που δεν υπάρχουν ! Αυτά τα κολπάκια (επηρεασμός διαιτητών με κάθε πιθανό τρόπο, δημιουργία κλίματος με σκοπό να ευνοηθεί η ομάδα μας, και άλλα πολλά) υπάρχουν από καταβολής μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ιδίως όπου εμπέκονται διαιτητές ή κριτές. ΔΕΝ τα ανακάλυε η ΕΟΚ αυτά, ούτε ο κακομοίρης ο Ελληνιάδης, μάλιστα δεν ήταν καν Έλληνες (πόσο μάλλον Ελληνιάδηδες) αυτοί που τα ξεκίνησαν αυτά. Επιδή είμαι αρκετά "παλιός" θυμάμαι πολλά παραδέιγματα στο μπάσκετ όπου κάποιο ιταλικό ή ισπανικό γήπεδο "κατηφόριζε", ή κάποιες γιουγκοσλαβικές ή σοβιετικές ομάδες που "απαγορευόταν" να χάσουν, από τις αποφάσεις των - πάντα - αδέκαστων διαιτητών. Δεν θέλω να αναφέρω άλλα αθλήματα και δεν τα λέω όλα αυτά σαν δικαιολογία για κανέναν, αλλά στο οικοδόμημα που λέγεται επαγγελματικός αθλητισμός, εάν δεν είσαι δυνατός έξω από τα γήπεδα τότε δεν μπορείς να είσαι δυνατός και μέσα σε αυτά. Όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό τότε κακώς παρακολουθεί επαγγελματικό αθλητισμό, σε οποιαδήποτε μορφή.

    Υ.Γ. @ κυριακή
    Ποιός... Πανελλήνιος ρε baby και ποιός Σκουρτόπουλος??? Άκαιρα τα ερωτήματα σου! Εθνικής (μπάσκετ) παρόντως πάσα άλλη ερώτηση άσχετη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ kyriakh
    oso paizei 4ari o fwtshs, pou einai san na apagoreuetai na mpei mesa apo thn grammh twn 6,75, allo toso paizei 5 kai o mpouroushs.. xwris pantws na diafwnw mazi sou sto oti kati tetoio einai la8os. aplws epishmainw oti oi 8eseis pleon exoun alloiw8ei.

    @rh999
    dystyxws auto pou les isxyei, kai gi auto o epaggelmatikos a8lhtismos exei auth thn morfh/katantia shmera.. den kerdizei panta o kalyteros pia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια στον αθλητικό τύπο που "ανέδειξε" το ζήτημα σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριακή
    Πίσω από την κίνηση για να μετακομίσει ο Πανελλήνιος στη Θεσσαλονίκη είναι ο κύριος Γιάννης Γιαννάκης. Εκτός του ότι πρόσθεσα ένα πελάτη στο πελατολόγιο για τον χειμώνα (άσχετο αυτό) για τους γνωρίζοντες είναι ο αληθινός μέντορας του Γιωργάκη Ράμπο Σιγάλα. Ο πνευματικός του πατέρας... Μαζί θα οδηγήσουν τον Ν.Π. (Νέο Πανελλήνιο με ολίγη από Ηρακλή) σε Ηράκλειους άθλους. Ευτυχώς τη γλίτωσαν οι συμπαθητικοί αλλά άμαθοι τύποι της Δράμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. rh99
    Είπα πουθενά ότι τα ανακάλυψε αυτά η ΕΟΚ ή πιστεύεις ότι δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει τι γινόταν παλιά στα Κύπελλα Ευρώπης. Τα σκορ βλέπεις και καταλαβαίνεις. Κέρδιζε μια ομάδα 30 πόντους στην έδρα της ενα ματς και δικαιολογημένα ανησυχούσε για τη ρεβάνς. Αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΕΙ ΚΑΝΈΝΑ. Περισσότερο μάλιστα τον κ.Βασιλακόπουλο που έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε τις κορώνες και τους φιντελικούς λόγους του κατά πάντων. Εχω δύο συρτάρια χαρτομάνι από λόγους του...
    Από που να αρχίσω; Από τις κορώνες κατά της εμπορευματοποίησης του μπάσκετ που σταμάτησαν μόλις έκλεισε η χορηγική συμφωνία με τη Eurobank; Από τις κραυγές κατά του στοιχήματος ενώ στα ματς της εθνικής οι διαφημιστικές πινακίδες (και τα έσοδα) προέρχονται κυρίως από το ιντερνετικό κουμάρι; Την αντιπαλότητα με την ULEB και την απαξίωση του ΝΒΑ που έληξαν μόλις έφτιαξε την άτυπη συμμαχία με τον Μπερτομέου και τον δέχτηκε ο Στερν στο Ντάλας;
    Και εγώ δεν μίλησα για προσπάθεια επηρρεασμού των διαιτητών. Μίλησα για την αυλή που έχει φτιάξει γύρω του ο Βασιλακόπουλος για να τον δοξάζουν και να τον προσκυνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @haridimos
    Τώρα πρέπει να σου απαντήσω; Μα οι μισοί και βάλε είναι προσκεκλημένοι της ομοσπονδίας, τι να γράψουν; Οτι τους πουν. Ενα μέρος από τους υπόλοιπους απλά δεν καταλαβαίνει ποιό θέμα έχει βαρύτητα και ποιό όχι. Για αυτούς θέμα είναι αν θα μιλήσουν οι παίκτες και ο Ζούρος και η λέξη ρεπορτάζ είναι το ίδιο δύσκολη όσο η μετάφραση Αιγυπτιακών ιερογλυφικών.
    Οπως μου είχε πει κάποτε και ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που συνάντησα στη δουλειά (ο πλέον περιώνυμος ΑΕΚτζής, εσύ καταλαβαίνεις ποιόν λέω)... ’’Πιτσιρικά, η δημοσιογραφία είναι η μοναδική πόρνη που την πηδάνε όλοι στο τζάμπα. Αν προχωρήσεις στη δουλειά θα ευχαριστηθείς πήδημα’’. Κάθε μέρα τον θυμάμαι και τον μνημονεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή