Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεγάλο κέρδος (Ελλάδα- Κροατία)

Γαι την εθνική το ορατό κέρδος ήταν η πρόκριση χωρίς το άγχος της αναμονής του αποτελέσματος των Σκοπίων με τη Βοσνία. Η εμφάνιση του πρώτου μέρους επιπρόεσθτα δείχνει ότι η ομάδα στις καλές στιγμές της έχει δυνατότητες. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπου στη μέση: Δεν είμαστε τόσο καλοί όσο δείξαμε στο πρώτο μέρος που μπήκαν όλα τα σουτ, ούτε τόσο κακοί στο δεύτερο όπου δείξαμε φοβερές αδυναμίες στο παιχνίδι μισού γηπέδου, πρόβλημα που είναι σχεδόν μόνιμο από την αρχή του τουρνουά. Νομίζω, ότι το μεγάλο κέρδος πρέπει να εντοπιστεί αλλού: Η εθνική με παίκτες ελάχιστα έμπειρους υποχρεώθηκε να παίξει δύο γρήγορους τελικούς απλά και μόνο για να προκριθεί επειδή έκανε τη ’’λάθος’’ ήττα. Κέρδισε και τους δύο με συνολικά (πέρα από τα επι μέρους προβλήματα) καλές εμφανίσεις και κυρίως με καθαρό μυαλό τόσο από τους παίκτες όσο και από το τεχνικό επιτελείο.
Εκείνο δηλαδή που φοβόμαστε ότι θα δημιουργηθεί....τρικυμία μετά την πρώτη αποτυχία δεν έγινε πραγματικότητα. Ο Ζούρος μετά την ήττα από τους Σκοπιανούς μάζεψε το ροτέισιον, ανακάτεψε σωστά την τράπουλα και δεν επέτρεψε στην ομάδα να πανικοβληθεί. Νομίζω, ότι αυτό το τουρνουά ανεξάρτητα από την τελική του κατάληξη μας επιτρέπει να πούμε ότι η εθνική έχει προπονητή για αρκετά χρόνια. Αν προχωρήσουν και οι παίκτες το μεταβατικό στάδιο και πιο μικρό θα είναι και πιο ’’ανώδυνο’’.
Στο νέο όμιλο του Βίλνιους η εθνική θα μπει όπως και να χει το πράγμα με μια νίκη. Μας βολεύει μάλλον να ηττηθούν τα Σκόπια από τη Βοσνία και νας μας ακολουθήσουν οι δύο ομάδες με μια νίκη η καθε μια. Ουσιαστικά, έτσι θα έχει σβήσει ένα μικρό μέρος από τη ζημιά που μας έχει προξενήσει η ήττα από τη Φυρομ. Διαφορετικά, τους Σκοπιανούς με μια νίκη παραπάνω και πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (μετράει και εκεί ο αγώνας της πρώτης φάσης) δύσκολα θα τους προλάβουμε. Παρέα μας στο νέο όμιλο θα είναι η Ρωσία με δύο νίκες (νίκησε τη Σλοβενία με καλάθι στη λήξη) και η Σλοβενία με μια. Απομένει ο τρίτος αλλά όποιος και αν είναι θα μπει με μηδέν νίκες και δύσκολα θα παίξει ρόλο στη συνέχεια.

18 σχόλια:

  1. Aς εστιάσουμε στην προσφορά της Εθνικής σε δύο σημαντικούς ιδεολογικούς πυρήνες του αθλητισμού.

    1.Στο fair play.Με την έξοδο του πρώτου σκόρερ του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και την είσοδο του ηγέτη της Proskopoi BC κάναμε το ματς ντέρμπι δείχνοντας πως δε μας ενδιαφέρει απλά η νίκη,αλλά το να παρακολουθεί ο κόσμος ενδιαφέροντα παιχνίδια.

    2.Ως συνέπεια του πρώτου ήρθε η δήλωση του κόουτς πως στα τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαν οι έμπειροι για να βοηθήσουν τους νεότερους που είχαν προβληματα.Αυτό δείχνει πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο σύγχρονος αθλητισμός όταν του προσφέρουμε μια νότα χιούμορ.Όταν εμείς είχαμε Αριστοφάνη,οι άλλοι δεν ήξεραν τι είναι το πικ εν ρολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στην ομαδα για την προκριση.μας τρομαξε λιγο στο τελος αλλα οκ..
    κουρουνα δεν καταλαβαινω αυτα που διαβαζω παντου..''δεν ταιριαζει η απαξιωση σε αυτη την ομαδα''λεει ο ενας,''καποιοι δεν μας πιστευουν'' λεει ο αλλος,''επειδη χασαμε απο την fyrom πεσαν να μας φανε''λεει ο παρα-αλλος..
    δεν εχω διαβασει κανενα δημοσιογραφο να κακολογει αυτη την ομαδα,ισα ισα διαβαζω μονο ενθαρυντικα σχολια..σε ποιον αναφερονται ολοι αυτοι;ψαχνουν φανταστικο εχθρο για να αποδωσουν καλυτερα;
    τα μονα αρνητικα σχολια που βλεπω ειναι αυτα χρηστων στο ιντερνετ..που δεν δειχνουν καποια ταση,εκει ο καθενας λεει το μαρυ κ το κοντο του..
    barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτόν τον Βαρεχάο θα τον πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος
    Δεν κυνηγάνε φαντάσματα ούτε ο Ζούρος, ούτε οι παίκτες. Απλά αυτά είναι τα φαινόμενα που έχω βαφτίσει με την ευρύτερη ονομασία ’’Βασιλακοπουλισμός’’. Οποιος λέει κάτι στραβό για τον Βασιλακόπουλο είναι εχθρός του μπάσκετ, κυνηγάει την εθνική, είναι εγκάθετος της ULEB (αυτό ήταν παλιό ανέκδοτο του πατερούλη), πράκτορας του ΝΒΑ (αυτό ήταν πριν συναντηθεί με τον Στερν). Συμφωνώ ότι για πρώτη φορά υπάρχει σύμπνοια και απλή λογική για την ομάδα. Εκτός αν πάλι τα άτομα εντός της ομάδας πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν π.χ. στον τελικό και όσα λέγονται τους απαξιώνουν. Αλλά επειδή αυτό δεν ισχύει από όσο ξέρω μιλώντας με άτομα μέσα στην ομάδα μάλλον είναι οι άπλοί παπαγαλισμοί για χάρη του κυρ Γιώργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουρουνα, αν ο Πιανιτζιάνι που λέτε ολοι οτι ειναι καλος προπονητής και δεν εχω λογο να μην το πιστευω ηταν Πιανιτζιάνης και με Μπαρνιανι Γκαλιναρι Μπελινελι Μαντσινελι έμενε εξω κι εχανε κι απο τους Οβραίους, τι πιστευεις οτι θα ακουγε στην Ελλάδα;
    Στελιος
    Υ.Γ. Το λεγα εγω οτι δεν χρειαζονται σεναρια, θα νικουσαμε την κροατια. Καθε βραδυ θα μαστε και καλυτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eγώ πάντως επειδή την κουρούνα την έχω για τα δύσκολα και για αυτά που έχουν κόστος και επειδή πέρα από το Βασιλακοπουλακισμό υπάρχουν και πιο σημαντικά ιδεολογικά θέσφατα όπως ο ''επισημενοαγαπημενητισμός'' θα περιμένω να με τιμήσει με μια απάντηση στο ερώτημα.Ποιος είναι πιο γρήγορος παίχτης?Ο Ζήσης ή...ο Λάζος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για την ομορφιά του αθλήματος στο Τουρκία-Ισπανία δε γράφεις τίποτα ρε συ κουρούνα ;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με πρόλαβες Χαρίδημε.. Επίσης, κουρούνα, οι Τούρκοι μπορεί να μην είχαν τα μεγαθήρια Ζήση, Σλουκα, Καλάθη στα γκαρντ, αλλά και με τον Αρσλάν και τον Ονάν τους έβαλαν κάτω τους Ισπανούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι,να ρωτήσω κάτι εγώ...ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ??ΓΙΑΤΙ Μ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ(ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η πρώτη τετάρτη του μήνα (που βγαίνει και το περιοδικό) είναι αύριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουρούνα
    ο αγαπημένος σου προπονητής πιάνει κάτα πάσα πιθανότητα ξανά πόστο στην ομάδα του ΚΑΟΔ. Κατάλαβες για ποιον λέω. Τον Γιώργο Σιγάλα.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εν τω μεταξυ εσπασε την σιωπη του με την 25η συνεντευξη εντος 2 εβδομαδων ο δημητρης παπανικολαου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ας είναι καλά ο Δρόσος και η Α.Ε.Κ. που φροντίσανε για το εφάπαξ του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το περιοδικό βγήκε όπως ενημερώνει το basketnet
    http://www.basketnet.gr/userfiles/CMSFiles/d3830adb54e94597b292c7a2f04ce41b.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aνώνυμος (Στέλιος)
    Τα δεινά μιας ομάδας με πολλούς σταρ εντελώς ετερόκλητους μεταξύ τους. Ο καθένας ήθελε από μια μπάλα μόνος του και όλοι μαζί σούταραν στον ορισμό του γύρω γύρω μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριακή
    Εξαιρετική επιλογή του ΚΑΟΔ αν και με στεναχώρησε που δεν είναι πρώτο όνομα στη λίστα. Κάπου διάβαζα μάλιστα ότι έχει ενδοιασμούς ο Νίκος ο Οικονόμου να αναλάβει την ομάδα παρότι τον πιέζει ο μάνατζερ του ο Δελημπαλταδάκης. Και ότι έχει προτείνει ο Δελημπαλταδάκης ως εναλλακτική τον Γιωργάκη. Εγώ λέω στους ανθρώπους του ΚΑΟΔ να τον πάρουν τώρα χωρίς δεύτερη κουβέντα και σκέψη. Να κλείσουν μάλιστα και πολυετή συμφωνία μαζί του. Τουλάχιστον διετή ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και για του χρόνου. Στην Α2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δόξα και τιμή στον από πάνω για το ειρωνικό σχόλιο για τον Παπανικολάου. Τόσες συνεντεύξεις δεν έδωσε ούτε ο Γιαννάκης όταν αποσύρθηκε. Έλεος με την ατελείωτη αβάντα σε ένα αιώνιο ταλέντο και σύμβολο όσων ήταν στραβά στο Ελληνικό μπάσκετ την δεκαετία του 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή