Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

All Star Basket

Το δεύτερο μηνιαίο τεύχος μας και 273ο συνολικά είναι στα περισσότερα περίπτερα της χώρας (σε ορισμένα ίσως φτάσει αύριο αλλά δεν είναι λόγος...πανικού αυτός)... Από το εξώφυλλο γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε ένα ειδικό αφιέρωμα και αφίσα στον Κόμπε με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του (26 και 27 Σεπτεμβρίου) στην Αθήνα. Από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας του περιοδικού και από όσο πρόλαβα να δω στα διάφορα σάιτ θέμα συζήτησης είναι και η συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη, η πρώτη του μεγάλη συνέντευξη από την ημέρα που έφυγε από τον Ολυμπιακό στην οποία μιλάει για όλους και για όλα... Την εθνική, τον Ζούρο αλλά και Ολυμπιακό- Αγγελόπουλους. Ακόμη στο ίδιο τεύχος υπάρχουν συνεντεύξεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή, του Πέτζα Στογιάκοβιτς, του Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητή πλέον και του Σχορτσανίτη και του Παπαλουκά), μια εξαιρετικά επίκαιρη έρευνα για το ναυάγιο των μικρών εθνικών ομάδων το φετινό καλοκαίρι, Ρόντμαν (με αφορμή την είσοδό του στο Hall of Fame), γυναικείο μπάσκετ με θέμα για την κόρη του Κλιφ Λέβινγκστον που ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι με την κολεγιακή ομάδα του Μαιάμι αλλά δεν την πήραν πολλοί είδηση γιατί έχει άλλο επίθετο, αναφορά στις πρώτες μέρες του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ολα αυτά πακέτο με τις μόνιμες παλιές (από το εβδομαδιαίο All Star) και νέες από το μηνιαίο στήλες παρασκηνίου και ειδικής θεματολογίας όπως το City Game (ανοιχτά γήπεδα και streetball), τεχνολογία και μπάσκετ (με τον προπονητή Βασίλη Φραγκιά) συν μια ολοκαίνουργια... Τις συμβουλές των ειδικών. Κάθε μήνα ένας ειδικός θα δίνει τις συμβουλές του κυρίως σε νεαρούς αθλητές για εξειδικευμένα θέματα αλλά με όσο το δυνατό πιο εκλαϊκευμένο τρόπο. Αυτό το μήνα γράφει ο γυμναστής (και διατροφολόγος και πολλά ακόμη) Κώστας Χατζηχρήστος.

13 σχόλια:

  1. ο γιαννακης δεν μπορει να μιλησει σαν κανονικος ανθρωπος;το λεξιλογιο του μετα το 2005 εχει γινει απιστευτα μονοτονο κ γραφικο...υπομονη..δουλεια..αοριστια στο φουλ..
    συνεντευξη του παπανικολαου δεν εχετε;γιατι;στο επομενο τευχος ελπιζω..
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τεύχος κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. Γίνεται καλή δουλειά, και να είστε σίγουροι εσείς εκεί στο περιοδικό ότι μας αφήνετε ικανοποιημένους. Συνεχίστε, λάβετε υπόψη τις παρατηρήσεις που γίνονται και όλα θα πάνε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και κάτι ακόμα. Πραγματικά οι παρατηρήσεις του Τ.Β. στη στήλη των επιστολών για το Σούμποτιτς, όχι μόνο κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά ίσως ήταν και ήπιος. Ρε παιδιά, και κυρίως, ρε Σλόμπονταν, ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος έλληνας στο σήμερα, ο Γκάλης είναι ο καλύτερος ever και ένας από τους δέκα θρύλους του μπάσκετ της ηπείρου μας. Έλεος, άκου ο Γκάλης να υστερεί σε καθαρό μυαλό. Μα, ρε Σλόμπονταν, ότι έκανε ο Γκάλης στο γήπεδο, το έκανε γιατί ο τύπος είχε την ευστροφία να διαλέγει το σχεδόν ιδανικό σε κάθε φάση. Αν ο Νικ έπαιζε σήμερα, εξαιτίας του σύγχρονου ύφους του αθλήματος, να είμαστε σίγουροι ότι θα έκανε και άλλα πράγματα πολύ καλά, εκτός από το να σκοράρει 25 πόντους για πλάκα. Να σκεφτεί κανείς ότι ο Σούμποτιτς βρέθηκε εκατοντάδες φορές στο ίδιο παρκέ με το μεγάλο Γκάλη, αλλά μάλλον πρέπει να ξεσκονίσει το video του για να θυμηθεί στο ελάχιστο την αίσθηση που άφηνε live ο Νικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λίγο που με άφησαν τα μικρά να διαβάσω χτες μου άφησε καλή εντύπωση.
    Κουρούνα καλό το δισέλιδο αλλά λίγο και έχεις γράψει και καλύτερα.
    Οι συνεντεύξεις Γιαννάκη, Μπλατ, Πέτζα αν και έγιναν οι σωστές ερωτήσεις, δεν δόθηκαν σοβαρές απαντήσεις οπότε ήταν άχρωσμες, άοσμες, ανούσιες κοινώς και να έλλειπαν κανείς δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι και κακώς Διαφημίζονται στο εξώφυλλο.
    Εξαιρετικό το άρθρο για Κόμπι εύγε.
    Περισσότερα άυριο αν με αφήσουν να διαβάσω και το υπόλοιπο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που μπορώ να βρω πληροφορίες για συνδρομή;;;
    Α.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Charles Barkley
    Για το επόμενο τεύχος έχουμε έτοιμες ήδη πολύ καλές συνεντεύξεις. Λεπτομέρειες προσεχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Pidrosis
    Δεν πετάνε οι υπεύθυνοι τις υποδείξεις ή την κριτική στο καλάθι. Το αντίθετο. Για παράδειγμα η στήλη City Game προέκυψε από μια πρωτογενή ιδέα αναγνώστη η οποία δουλεύτηκε στο περιοδικό. Επίσης και στα δύο τεύχη, στο προηγούμενο και στο τρέχον, υπάρχει ερωτηματολόγιο για τους αναγνώστες υπό τον τίτλο ’’Η γνώμη σας μετράει’’. Τα αποτελέσματα και θα αθροιστούν και θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος για να έχουν και οι αναγνώστες μια ιδέα. Ηδη από όσο ξέρω έχουν φτάσει συμπληρωμένα γύρω στα 150 ερωτηματολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Pidrosis
    Επειδή το θέμα το έζησα και ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί. Ζητήθηκε από πολλούς προπονητές και παίκτες να μιλήσουν για αυτή τη σύγκριση. Ο στόχος δεν ήταν απλά να μιλήσουν αόριστα αλλά να κάνουν και την επιλογή, να τολμήσουν δηλαδή τη σύγκριση. Δεν δέχτηκε κανείς. Ισως γιατί ο Διαμαντίδης παίζει ακόμη, ίσως γιατί ο Γκάλης θεωρείται ’’ταμπού’’. Ο Σούμποτιτς είπε αυτά που πίστευε και τα είπε δημόσια και ανοιχτά. Κάθε γνώμη είναι υποκειμενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @BADANAMAN
    Σαφώς και έχω γράψει καλύτερα δισέλιδα αλλά πρέπει να υπάρχει και υλικό. Οπως διαπιστώνεις πάντως με το θέμα του Ρήγα που έγραψα ήμουν κατά κάποιο τρόπο επίκαιρος αφού έσκασε από το πουθενά θέμα διαιτησίας σήμερα στο Ευρωμπάσκετ. Για τις συνεντεύξεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Δεν της ’’στήνουμε’’ ούτε είναι προκάτ. Οι ερωτήσεις γίνονται και οι απαντήσεις είναι σεβαστές. Αν κάποιος δεν θέλει να μιλήσει ’’εκ βαθέων’’ το περιοδικό δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πρακτικά αν κάναμε επιλογή με βάση τις απαντήσεις έπρεπε να βγάζουμε...ετήσιο περιοδικό συγκεντρώνοντας τις καλύτερες απαντήσεις. Μερικές φορές κερδίζεις μερικές χάνεις. Σέβομαι ότι ο Γιαννάκης δεν είχε ξαναδώσει συνέντευξη και τίμησε το περιοδικό. Από και και πέρα το τι είπε είναι ξεκάθαρα δικός του λογαριασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος ΑΙ
    Υπάρχουν δύο τρόπο να...συνδρομευτείς...
    1. Σου δίνω ένα αριθμό ταχυδρομικής θυρίδας. Μου στέλνεις ότι έχεις ευχαρίστηση επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και σου στέλνω το δικό μου δωρεάν αντίτυπο. Μειονέκτημα: Θα είναι ψιλομεταχειρισμένο (αλλά σε καλή κατάσταση) και θα καθυστερεί μερικές μέρες.
    2. Παίρνεις αύριο πουρνό πουρνό στο 210-7712400 ζητάς την κυρία Αφροδίτη που είναι υπεύθυνη για τις συνδρομές και σου λέει εκείνη τα καθέκαστα. Μειονέκτημα: Πληρώνεις την κανονική τιμή του περιοδικού αλλά το παίρνεις ατσαλάκωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχουμε πληροφοριες για τον ελληνιαδη;
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητή κουρούνα, δεν έχω καμία διάθεση, φυσικά, να αμφισβητήσω το δικαίωμα στη γνώμη, εξάλλου, όπως είναι ευνόητο και εγώ γνώμη καταθέτω. Απλά, μου έκατσε κάπως περίεργα το αποτέλεσμα των κρίσεων του Σούμποτιτς. Εντάξει, διαφωνώ, αλλά δε μπορώ να κάνω και τίποτα. Έτσι; LOL

    Από εκεί και πέρα, καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε, γιατί το μπάσκετ έχει ανάγκη το περιοδικό του, ειδικά σε εποχές γενικευμένης κρίσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περισσότερο - και έχει ψωμί και για το μέλλον - μου άρεσε το θέμα με τον Τιτανικό, που μπορεί να δέσει και με το υλικό και τρόπο παιχνιδιού μιας εθνικής ανδρών, τώρα, αύριο, μεθαύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή