Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μόνο ένας δεν αλλάζει!

27 Ιουνίου 2010: Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποχωρούν από τον Ολυμπιακό.
24 Ιουλίου 2004: Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχωρεί από τον Ολυμπιακό. 
Στις δύο ανακοινώσεις υπάρχει ένα πρόσωπο συνδετικός κρίκος. Ποιός; Ο άνθρωπος που παραμένειακλόνητος στη θέση του....
Σας θυμίζω τι έλεγε πριν από επτά χρόνια, το καλοκαίρι του 2004 ο Σ. Κόκκαλης για να γίνει αντιληπτό τι εννοώ:
«Μετά από 14 χρόνια ενεργούς παρουσίας μου στο χώρο του μπάσκετ, διαπιστώνω με λύπη ότι το άθλημα τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία. Αποκλειστικά υπεύθυνο γι' αυτή την κατρακύλα θεωρώ τον πρόεδρο της ΕΟΚ και σήμερα πρόεδρο της FIBA EUROPE Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θέλησε να κατανοήσει το σύγχρονο τρόπο λειτουργίας του επαγγελματικού μπάσκετ, γιατί μοναδικός του στόχος είναι με κάθε τρόπο να διατηρεί τον έλεγχο του χώρου και τη θέση του ως παράγοντα, αδιαφορώντας πλήρως για την απαξίωση του επαγγελματικού μπάσκετ. Κατόπιν αυτού θεωρώ εντελώς περιττή την παρουσία μου στο χώρο του μπάσκετ, παραιτούμαι από πρόεδρος της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και θέτω τις μετοχές μου στη διάθεση του σωματείου».

14 σχόλια:

  1. Κλάψε γαυράκο Καρύδα, κλάψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω ο Κοκκαλης, ειχε διακριθει για την αμεση αντιληψη των συγχρονων τροπων λειτουργιας του ελληνικου μπασκετ. Βρηκες και συ να κανεις συγκριση, το Βαρτμπουργκ (ενεκα Ανατολικης Γερμανιας) με το Audi A8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπήκε κ ο ανώνυμος μπέμπης να σχολιάσει με πνευματώδη,ποδοσφαιρικό τρόπο παραπέμποντας σε σχόλια τύπου φαπ,φουπ κ σια.Μακριά από μπλογκ μπασκετικών!Κουρούνα γιατί δεν παίρνετε συνέντευξη από τον δημιουργό ορατών κ αοράτων λιγκών,διατυπώνοντας μερικά ερωτήματα του στυλ-ποιο είναι το σχέδιο σας για τη σωτηρία των εθνικών κατηγοριών,της ανάπτυξης της διαιτησίας,των υποδομών κ του marketing?Η πρέπει να αναρωτιέμαι αν θα δεχόταν η αφεντιά του συνέντευξη από φανταστικούς εχθρούς που πρόσκεινται στον προδότη Μαινινί?

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάπως έτσι ο Κρόκους κληροδότησε όχι μόνο τον Σκλάβο, τον Καλαμπόκη και τον Γκόρενς στον όποιον Μεσσία, αλλά και μια αρρωστημένη νοοτροπία ηττοπάθειας και παραγκολαγνείας που καταδίκαζε εκ των προτέρων οποιοδήποτε εγχείρημα εξυγίανσης του Ολυμπιακού και του μπάσκετ γενικότερα. Κορυφαία στιγμή αυτής της εποχής το Ολυμπιακός-Ρεάλ το 2008, όπου 10000 γαύροι (και ο Λάζος) βρίζαν εν χορώ τον Βασιλακόπουλο σε ματς της...ΟΥΛΕΜΠ - τόσο ενημερωμένοι. Αυτοί οι 10000 συνδεσμίτες, 1 (και εσχάτως 2) φυλάδα και μερικά σάιτ, όλοι τους παιδιά της νοοτροπίας Ριζούπολης, κοκαλιάρη κλπ, ποτέ δεν άντεξαν τον πολιτισμό, την σοβαρότητα και την αγάπη για το άθλημα (περισσότερο από ό,τι για την ομάδα) των Αγγελόπουλων. Το πνεύμα Κόκκαλη θα δηλητηριάζει για πολύ καιρό ακόμα τον Ολυμπιακό και όποιον ανακατεύεται μαζί του - όπως περίπου έγινε με τον Ανδρέα και την Ελληνική οικονομία, στην αρχή ήταν ένα ατέλειωτο πάρτι, τον λογαριασμό όμως θα τον πληρώνουν άλλοι για πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ανώνυμος μπέμπης Κυριάκο, δεν είναι και τόσο μπέμπης. Ανήκει στη γενιά του τριπόντου και είναι αναγνώστης του all star από το πρώτο τεύχος. όσο για το αν είναι ποδοσφαιρικός ή μπασκετικός, οι αναρίθμιτοι αγώνες κολλεγιακού πρωταθλήματος που έχει παρακολουθήσει τον κατατάσουν στους, κατά τον Καρύδα, αυθεντικούς ρέκτες του αθλήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν ο Καρύδας και η Κουρούνα είναι ένα και το αυτό πρόσωπο. Εκείνο που ξέρω, επειδή τον έχω γνωρίσει, ότι η μοναδική ομάδα που υποστηρίζει φανατικά είναι το...μπάσκετ. Για τα χάλια του μπάσκετ μπορεί και να κλάψει, για τα χάλια του Ολυμπιακού το θεωρώ αδύνατο. Όσα γράφει η Κουρούνα στο περιοδικό και στο μπλογκ ούτε με το στιλ του ταιριάζουν, ούτε με τυχόν ερυθρόλευκες πεποιθήσεις. Τώρα αν για επαγγελματικούς λόγους τον ταυτίζουν με τον Ολυμπιακό αυτό είναι δικό του πρόβλημα και όχι των αναγνωστών του περιοδικού. Μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάποιος άλλος δεν λέει να φύγει...Οι σουπεράδες στον Άρη που επέστρεψαν δριμύτεροι για να κάνουν ό,τι θέλουν...Κατά τα άλλα τον Δαμιανίδη τον νοιάζει εάν δεν θα είναι πρόεδρος ο κάθε Πάλμας,ή αν η δικαστική διαμάχη για τον Σοφοκλή με τον Ηρακλή μας έβγαλε "νικητές".Δεν κοιτούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι (α)μέτοχοι και να απαντήσουν τι Άρη θέλουν(που όλοι οι προπονητικοί μας στόχοι φεύγουν για εξωτερικό),πόσα χρέη τελικά έχουμε και για πόσο θα αρνούμαστε τις προσκλήσεις της Euroleague...Τουλάχιστον κάναμε και κάτι σωστό τώρα ,αρνούμενοι την πρόσκληση του Μπερτομέου,και υπογράφοντας τον έφηβο Βασιλειαδη...Ας γίνουμε Βάσκοι του μπάσκετ να παίζουμε μόνο με Έλληνες,τους παίδες & τους εφήβους μας δηλαδή,που είναι και πρωταθλητές Ελλάδος και έχουν το μέταλλο του νικητή και του πρωταθλητισμού απ'ότι φαίνεται!

    http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?aid=117215&cid=150&scid=892%2c892&team=aris Οταν ο σύλλογος Αρης διέγραψε το μπάσκετ

    http://salonikabasket.blogspot.com/2011/06/1279.html 1.279 εκ. το άνοιγμα του Άρη προς την Εφορία


    Τα χτυπήματα που δέχεται το μπάσκετ τελευταία είναι πολλά,δυστυχώς και το κακό είναι πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε όχι μόνο αυτά αλλά και τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί μετά την Μπουρουσιάδα,την φυγή Αγγελόπουλων και κάποια στιγμή και των Γιαννακόπουλων,την άρνηση παικτών να παίξουν για την Εθνική,τα ανύπαρκτα μπάτζετ,τα τηλεοπτικά συμβόλαια,οι ψευτο-χορηγίες του ΟΠΑΠ και όλα αυτά σε εποχές τρόικα/μεσοπρόθεσμου και στημένων για το ποδόσφαιρο...

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οντως, πολυ χρησιμη η ρετροσπεκτιβα. μιας και διαπιστωσαμε οτι ακομα κι ο χοχοχο στην αποχωρηση του δεν ειπε λεξη για διαιτησια κι άλλα εμπριμέ. ενω οι προχωρημενοι, οραματιστες, συγχρονοι αγγελοπουλοι αρχισαν τα "19-2 βολες" σαν να ειναι ο τακης κι ο ακης.
    ο σωληνας μια χαρα ξηγηθηκε στη δηλωση του. εριξε την μπηχτη για την οικονομικη κατασταση (περιεργως αγαπητη κουρουνα ουτε στο προηγουμενο σημειωμα σου για το θεμα, ουτε σ αυτο, δεν αναφερεις κατι για χρωστουμενα και για αρνηση των παικτων για μειωση αποδοχων. μαλλον δε θα το ειχες ακουσει...) και τους εκανε και πλακιτσα οτι θα προσπαθησει να τους πεισει να γυρισουν. τελικα εχει χιουμορ και δεν του φαινοτανε.
    serenader

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, οι Αγγελοπουλοι φευγουν μονο για τα λεφτά....έτσι ειπε ο "πατερουλης' ετσι θα ναι...

    Βεβαια το γεγονος οτι οι Αγγελοπουλοι εχουν τοσα λεφτα να αγορασουν ολο το ελληνικο μπάσκετ, το προσπερναμε...Το γεγονος οτι κανουν μπιζνες δισεκατομυριων σε ολο των πλανητη με την Χαλυβουργικη και την ναυτιλιακη τους εταιρεια σαφεστατα τα προσπερνάμε....Το γεγονος οτι δεν ειναι κρατικοδιαιτοι επιχειρηματιες δεν εχει καμια αξια....Οτι δεν εχει ακουστει ποτε τιποτα για οικονομικες ατασθαλειες επισης...οτι καταβαλλουν ολους του φορους τους στο κρατος, ασημαντο. Κατα τα αλλα φευγουν γιατι δεν μπορουν να πληρωσουν τον Σπανουλη , τον μανατζερ του και προτιμουν να χαλασουν το τεραστιο ονομα τους για τον Νιλσεν, τον Μπουρουση και τον Τεοντοσιτς.... γελάει ολος ο σοβαρος κοσμος με αυτα που ακουμε και διαβαζουμε....Αντε να φυγουν και οι Γιαννακο γιατι δεν μπορουν να πληρωσουν τον Φωτση....Σαφεστατα οι ανθρωποι εχουν ματωσει οικονομικα και απο λαθη τους και σιγουρα ειναι ενα ακριβο χομπι, ειδικα αυτη την εποχη...Αυτο ομως απέχει παρα πολυ απο το να διαδιδεις οτι οι παικτες και οι μανατζερ φταινε που φευγουν απο το μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δε με νοιαζει η οικονομικη τους κατασταση, ουτε η προικα τους. μια αδερφη που εχω, την παντρεψα, αρα σε καλη μερια ευχομαι στα 2 παιδια του μπαμπα αγγελοπουλου. αμφισβητεις αυτο που γραφω πιο πανω οτι ζητησαν απ τους αθλητες μειωση αποδοχων? ειναι γελοιο να ψαχνω λινκς, το γραφουν ΟΛΑ τα σαιτς, ακομα και τα οπαδικα του οσφπ, οτι συνεβη. δεν ξερω αν ειναι ο κυριος λογος, ειναι ομως σιγουρα ενας λογος κι αυτος. εσυ που προφανως πιστευεις οτι φευγουν λογω του σαπιου παρασκηνιου, χαρισε μας την αποψη σου γιατι παραιτηθηκαν προχτες κι οχι πριν ενα μηνα, οταν και το σαπιο παρασκηνιο (ο φωτσης κι ο καλαθης δηλαδη) τους στερησε το κατσαρόλι.
    serenader

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πρωτα απο ολα αν διαβασεις το ποστ μου γραφω "ναι...φευγουν ΜΟΝΟ για τα λεφτα" αρα και ,το γραφω και παρακατω, σιγουρα και το οικονομικο επαιξε τον ρολο του. Οχι ομως για μενα τον κυριο λογο.

    Τα σαιτ μπορουν να λενε οτι θελουν , οπαδικα και μη, το ιδιο και εφημεριδες....Απλα δεν τους πιστευω. Μεχρι προχθες τα ιδια σαιτ γραφανε για πιθανους μεταγραφικους στοχους και ανανεωσεις, πραγμα που αποδεικνυει οτι ειχαν ΜΗΔΕΝ ενημερώση. Αρα γιατι να τους πιστεψω τωρα??? Βλεπω επιχειρηματιες απο τους οποιους κανενας παικτης ποτε δεν εχασε λεφτα, καθυστερησεις ολοι κανουν, ακομα κακη κουβεντα δεν ειπαν ουτε παικτες που πηγανε στα δικαστηρια (Ματσε π.χ). Εχουν δωσει τοσα και τοσα λεφτα , θα χαλασουν το ονομα τους για 5-10εκ που εχουν καθυστερησει να πληρωσουν ή γιατι 3-4 παικτες δεν δεχτηκαν μειωσεις?? Ποιος σοβαρος επιχειρηματιας το κανει αυτό? Αν αυριο φυγουν οι Γιαννακο νομιζεις θα αφησουν πχ. τον ΔΔ απλήρωτο??

    Το γιατι αργησαν,μετα τους τελικους δηλαδη, να ανακοινωσουν την αποχωρηση τους δεν ξερω , ουτε ειμαι μαντης. Μπορει να το ειχαν αποφασισει πριν κανα δυο εβδομάδες και να περιμεναν κατι,τι να πω...μπορει να θελανε να καθαρισει το μυαλο τους και το συζητησουν ηρεμα και οικογενειακα..Το γιατι τώρα και οχι πριν, θα αποκαλυφθει ελπιζω εν καιρο...

    Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος..Οι γιαννακο γιατι φευγουν μετα από Ευρωλιγκα? Ξερείς? κανεις δεν ξερει, μονο οι ιδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουρούνα , αυτά που γράφουν για την αποχώρηση γενικά δε με πείθουν.
    Τους Αγγελόπουλους τους θεωρώ και μπασκετικούς και ηθικούς και θα ήθελα να αλλάξουν άποψη. Φέτος όμως δεν ήταν θέμα διαιτησίας το χαμένο πρωτάθλημα αλλά το μεγάλο ΑΛΛΟΘΙ που χρησιμοποίησε και η «γάτα» ο Ίβκοβιτς για να καλύψει και τα δικά του λάθη και να αποπροσανατολίσει.
    Το πιο χαρακτηριστικό στον τελευταίο αγώνα, όταν το παιχνίδι έκαιγε ήταν ο φόβος των παιχτών του να επιτεθούν σωστά. Νευρικότητα, κακές επιλογές και να κυνηγάνε καμιά επαφή μπας και βγάλουν την επίθεση με βολές. Γιατί; Μεγάλη πίεση, παίχτες που δεν είναι τελικά φτιαγμένοι από «μέταλλο», παίχτες που δεν είναι στα καλυτέρα τους χρόνια ή στην καλύτερή τους περίοδο λόγω τραυματισμών..
    Όσο για τον Βασιλακόπουλο ας του φορτώνουν όσα του αναλογούν και όχι του κόσμου τα δεινά . Οι ομάδες μας τη δεκαετία του 90 , αν δεν κάνω λάθος, αποφάσισαν να πάρουν το πρωτάθλημα στα χέρια τους. Τι έκαναν για την προώθησή του, τα οικονομικά, προβολή, να απομακρύνουν τους κάφρους κλπ τα έχεις πει δεκάδες φορές . Οικονομίδης είναι ο τελευταίος εκλεκτός τους και οι χρυσές εποχές έχουν περάσει…
    Στην Ευρώπη πάλι πήραν την Ευρωλίγκα οι ομάδες στα χέρια τους. Εκεί σίγουρα η κατάσταση δεν έχει σχέση με τη δική μας διοργανώτρια αρχή αλλά δεν έχει σχέση και με την αντίστοιχη του Champions League στα έσοδα των ομάδων (και αναφέρομαι αναλογικά ότι είναι αστεία τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες μπάσκετ).

    Από την άλλη καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μη θέλει να ασχοληθεί σήμερα με το μπασκετ.
    Η αθλητική κουλτούρα-παιδεία στη χώρα μας αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό από αυτά που βλέπουμε γενικά στα γήπεδα. Που να επενδύσεις και να στηριχτείς; Τι προγραμματισμό με εισιτήρια να κάνεις;
    Χάνεις; Ακούς τον κάθε κάφρο να σε βρίζει και να σου «τιμωρεί» και το γήπεδο.
    Ο «ανεξάρτητος» αθλητικός τύπος θέλει το δικό του μερίδιο από τη βαβούρα.
    Κερασάκι στην τούρτα ακούς και παίχτη σου να σε λέει βλάκα..

    Αλλά το βασικότερο είναι ότι έχει γίνει ακριβό χόμπι ο πρωταθλητισμός και με τη νέα φορολογία στα συμβόλαια ακόμα ακριβότερο. Το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό και η υπομονή τους μάλλον εξαντλήθηκε.
    Πάνος - Καλαμάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o serenader οποτε γραφει σχολιο σπερνει ... ενα κι ενα ειναι ολα . μπραβο ρε φιλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάνος
    Συμφωνώ στα περί δικαιολόγιών για τη διαιτησία. Νομίζω ότι στους φετινούς τελικούς ο Ολυμπιακός αδικήθηκε ένα ημίχρονο από τα 8 που παίχτηκαν. Αλλά ο κόσμος του δεν καταλαβαίνει πλέον τίποτα. Περιμένει την ήττα και αμέσως ξέρει που θα τη φορτώσει. Στον Βασιλακόπουλο, στη διαιτησία, στους δημοσιογράφους. Και αυτό είναι που έχει κάνει άρρωστο το DNA της ομάδας και τα αποδυτήρια της.
    Για τη δεκαετία του ’90 έχεις δίκιο αλλά μετά από τις εξελίξεις του 1992 και τη δημιουργία του ΕΣΑΚΕ ο Βασιλακόπουλος έβαλε σκοπό της ζωής του να τον διαλύσει και να ξαναπάρει το πρωτάθλημα. Οποιο πρόεδρο σήκωσε κεφάλι τον καθάρισε. Και ο Οικονομίδης που διαμαρτυ΄ρεται επειδή δεν τον λέμε ’’αυτόφωτο’΄ πήγε προχθές και του (ξανα)κατέθεσε τα σέβη του. Εντελώς αφελής και ανυποψίαστος την ώρα που ο Βασιλακόπουλος μεθοδεύει παρασκηνιακά την απορρόφηση του ΕΣΑΚΕ από την ΕΟΚ για να γλιτώσει τη συγχώνευση της ΕΟΚ με άλλες ομοσπονδίες. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Και για αυτό ως περιοδικό επιμένουμε ότι είναι επικίνδυνος. Πες μου μια ουσιαστική, θεσμική παρέμβαση του για να αλλάξει κάτι στο μπάσκετ την τελευταία δεκαετία. Μια μόνο... Απλά πιο αφελείς από τον Οικονομίδη είναι οι πρόεδροι που ψηφίζουν όποιον τους υποδεικνύει αποκλείοντας σοβαρούς ανθρώπους να ασχοληθούν με τον ΕΣΑΚΕ. Και σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν δεκάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή