Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Υπάρχει ελπίδα (και μπάσκετ)

Παρότι δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα για την Πυλαία και διάβασα μια ανακοίνωση του Άρη με πολλά παράπονα για τη ’’φιλοξενία΄΄ του ΠΑΟΚ νομίζω ότι το μπάσκετ βγήκε κερδισμένο από τους πρώτους τελικούς. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων της Αθήνας ήταν πραγματικά πολιτισμένη χωρίς ιπτάμενα αντικείμενα και λοιπές αηδίες. Ακόμη και ο Ομπράντοβιτς στο τέλος είπε ότι ’’έτσι πρέπει να φερθούν και οι δικοί μας φίλαθλοι την Κυριακή’’.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι το μπάσκετ χρειάζεται ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για να αναπνεύσει. Τώρα αν αξίζει να περιμένουμε ένα ολόκληρο χρόνο για δέκα (ή περίπου τόσα παιχνίδια) στο τέλος της σεζόν αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Νομίζω ότι όσοι υποστηρίζουν την ιδέα ενός πιο ευέλικτου πρωταθλήματος (με 12 ομάδες για παράδειγμα) και περισσότερα ντέρμπι στην κανονική περίοδο δικαιώνονται. Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένουν μεγαλύτερες συγκινήσεις καθώς οι δύο σειρές έχουν μεγάλο δρόμο.
Απόψε κέρδισαν οι δύο ομάδες που έπαιξαν πιο οργανωμένα και έκαναν τα λιγότερα λάθη. Στην Πυλαία, οι ανατροπές ήταν μεγαλύτερες συν το γεγονός ότι το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις δύο τελευταίες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε λιγότερες λύσεις αλλά καλύτερη τακτική. Στο ΣΕΦ, δικαιώθηκε η τακτική του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά φέτος και παράλληλα για πρώτη φορά μετά από τρεις ήττες ο Παναθηναϊκός με X-Factor τον Μάριτς κέρδισε τη μάχη μέσα στις ρακέτες. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστια αδυναμία στην πίεση της μπάλας, δεν τιμωρήθηκε από τα μακρινά σουτ που έδωσε στον αντίπαλο του αλλά από τα σουτ μέσης απόστασης και τη δυνατότητα του Παναθηναϊκού να διαβάζει σωστά τα μις-ματς.
Καλή συνέχεια...

12 σχόλια:

  1. 1ο ΑLL-STAR .

    Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης



    Σάββατο 04-06-2011.



    Κλειστό Αθλητικό κέντρο

    "Φ.Αμοιρίδης"

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

    4,00μμ .Έναρξη

    Παρουσίαση της όλης διοργάνωσης ποιος ο σκοπός της και μια μικρή παρουσία των χορηγών.

    Παρουσίαση των παιδικών ομάδων

    4,30μμ .Έναρξη του παιχνιδιού Παίδων.

    6,00 μμ . Λήξη παιχνιδιού Παίδων.

    MVP Παίδων

    Απονομή ειδικών επαίνων σε ανθρώπους που είχαν συμμετοχή στις ομάδες είτε ως παίκτες είτε ως προπονητές από την πόλη της Ξάνθης.

    Ειδικό βραβείο στον Τ,Ηλιάδη Πατριάρχη του Ξανθιώτικου μπάσκετ.

    Απονομή μεταλλείων σε παλαίμαχους αθλητές της πόλης.

    6,30μμ Παρουσίαση των ομάδων Ανδρών.

    Έναρξη παιχνιδιού αμέσως μετά.

    Λήξη πρώτου ημιχρόνου

    Διαγωνισμοί τρίποντων και καρφωμάτων.

    Λήξη διαγωνισμών.

    Βραβεύσεις πρώτων

    Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

    Λήξη παιχνιδιού απονομή βραβείου πολυτιμότερου παίκτη του παιχνιδιού.

    Απονομές μεταλλείων σε όλους τους παίκτες (Παίδες-Άνδρες).

    Λήξη της γιορτής.

    Παρουσιαστής της εκδήλωσης

    Δ.Παναγιωτόπουλος

    Επιμέλεια διοργάνωσης:

    xanthibasket.

    Υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης Ξάνθης

    Αρίωνας και Ασπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα, πως το έγραψες στο περιοδικό; "βαρύ κλίμα", "ξυπνούν μνήμες 73-38" στον ΠΑΟ, κ.λπ, κ.λπ; χαχαχα!!! γιατί καλέ κουρούνα μας δεν μένεις στα παρασκήνια που είσαι αποδεδειγμένα εξπέρ; αφού στα προγνωστικά δεν έχεις πετύχει ούτε ένα όλα αυτά τα χρόνια που σε διαβάζουμε! εκτός και αν το κάνεις για γούρι ή, ακόμα καλύτερα, για να μας διασκεδάζεις οπότε πάω πάσο! Φιλικά και με καλή διάθεση σου τα γράφω αυτά. Έτσι κι αλλιώς το είπα και το ξαναγράφω: στην ειδικότητά σου, τα παρασκήνια, είσαι κάτι παραπάνω από αξιόπιστη – γκαραντί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος
    Η αλήθεια είναι ότι με τα προγνωστικά δεν τα πάω καλά... Με ρωτάνε στο γραφείο επειδή υποτίθεται ότι είμαι αντικειμενικός. ''Ποιός θα κερδίσει στο πρώτο ματς Ρεάλ- Μπαρτσελόνα;''. Απάντηση: 2-0 η Ρεάλ. Εβγαλαν από ότι έμαθα πολλά λεφτά στο στοίχημα. Επαιξαν όλοι 0-2 τη Μπαρτσελόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτός προφανώς είναι ο λόγος που το περιοδικό δε γύρισε στο μπασκετικό κουμάρι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από ένα χρόνο ήταν περίπου, που μέσα σε αυτό το μπλογκ έγραφα αγανακτισμένος για τους τελικούς, με αποτέλεσμα να ακούω διάφορα από πολλούς. Ομολογώ οτι δεν είχα την παραμικρή ελπίδα για φέτος, αλλά έχω διαψευσθεί προς το παρόν, προς μεγάλη μου χαρά. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που έχασε με ψηλά το κεφάλι ένα δύσκολο ματς, περισσότερα συγχαρητήρια στον παναθηναϊκό, που κέρδισε αυτό το ματς με την αξία του και ΚΑΘΑΡΑ, και κυρίως συγχαρητήρια στους διαιτητές που επιτέλους αποφάσισαν (;) να μας αφήσουν να χαρούμε το μπάσκετ. Επεισόδια όπως σωστά είπε η κουρούνα δεν υπήρχαν, και γενικά μετά από πάρα πολύ καιρό τα πράγματα έδειξαν να είναι όπως πρέπει. Μακάρι να συνεχιστούν όλα αυτά και η σειρά να πάει στους 5 αγώνες, για να το ευχαριστηθούμε όλοι όσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΆΡΗΣ πάει να σώσει μια χαμένη χρονιά για άλλη μια φορά ... Δυστυχώς γίνονται λάθη εντός και εκτός παρκέ ,τα τελευταία χρόνια ... Πρέπει να πιστέψουμε την ομάδα γεμίζοντας το γήπεδο και ας βλέπουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους , μόνο και μόνο για να μην μας την λένε οι οργανωμένοι ότι έχουν δίκιο σε όλα & ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτούς...

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://salonikabasket.blogspot.com/2011/05/o_30.html#more

    O Σλούκας, το κέρδος του... Ολυμπιακού!

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10604&subid=2&pubid=128669903

    Πρέλεβιτς: «Καλύτερο ρόστερ ο Αρης»

    NIKOΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Νίκο

    Θέλω την γνώμη σου σε κάποιες σκέψεις μου......
    1)Πιστεύεις ότι βλέπεις ωραίο μπασκετ από τις δύο ομάδες (ΠΑΟΚ-Άρη); - Γιατί εγώ δεν το πιστεύω αυτό.
    2)Πιστεύεις ότι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι "ωριμαντήρια παικτών" για τους "μεγάλους"; - Γιατί εγώ πιστεύω ότι δεν μας τιμά καθόλου.
    3)Πως κατάφερε ο Άρης να δώσει τόσα λεφτά σε παίκτες και ο ΠΑΟΚ του "πουλάω τον Παπαδόπουλο γιατί δεν μπορώ να τον πληρώσω" να έχει εφάμιλλο ρόστερ και να τον κοντράρει; - Αυτό ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω πως έγινε.
    4)Αυτόν τον Χρυσικόπουλο γιατί τον έχουν στον πάγο; - no comment
    Ως λίγο μεγαλύτερός σου ψιλοντρέπομαι για την κατάσταση αυτή γιατί έχω ζήσει και μεγάλες στιγμές.
    Θέλω και τις δύο ομάδες να είναι φόβητρα για όλους.
    Μπορεί να μην μπορεί η Θεσσαλονίκη να δώσει 30+μύρια για μία ομάδα μπάσκετ αλλά 5-10 μπορεί.
    Μία ομάδα αυτού του βεληνεκούς μπορεί να κάνει πολλά πράγματα εντός και εκτός.
    Η Μπιλμπάο καλύτερη είναι ή έχει τα τρελά λεφτά;
    Και ρίχνει και σφαλιάρες στην Ρεάλ.
    Η αγωνιστική ποιότητα δεν θέλει πολλά λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά 85% συμφωνώ μαζί σου badanaman.Η αγωνιστική ποιότητα δεν θέλει πολλά λεφτά,όπως είπες... Θυμήσου με μπάτζετ 2 εκατ.μονάχα είμασταν στο top16 της euroleague πριν 4-5 χρόνια.
    Εδώ και 3-4 χρόνια όμως,ο Άρης για εμένα παίζει κάτι σαν μπάσκετ με συνεχόμενες αλλαγές σε παίκτες και τεχνικό team.
    Τουλάχιστον ας γίνουμε Παρτίζαν,που έχει κάποιο σχέδιο,αλλά να παίζει και λίγο για τον Άρη ο κάθε Παπανικολάου,Λίνος κτλ.
    Η Παρτίζαν και δυνατή είναι στην Ευρώπη και ξεπουλά παίκτες...
    Ο Κατσικάρης μας έφτυσε για την Μπιλμπάο επειδή έχει πρόγραμμα/σχέδιο & έχει λεφτά...
    Αν και θα ήθελα ο Φώτης να γίνει ο δικός μας Ομπράντοβιτς...
    Ζούρος και Σφαιρόπουλος(όπως ακούγεται) τον ακολουθούν στο εξωτερικό!Γιατί άραγε...
    Ο Δαμιανίδης φταίει για πολλά αλλά έχει μείνει μόνος ,οι μέτοχοι ανύπαρκτοι και οι σουπεράδες στον κόσμο τους,δεν υπάρχει όραμα και το Παλέ δεν γεμίζει!

    Το επίπεδο της Α1 πέφτει συνεχώς λόγω της αναξιοπιστίας του και του φανατισμού πλέον των αιωνίων που μολύνουν και την Εθνική Ελλάδος!

    ΝΙΚΟΣ,22,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα σας αδερφια. Απο το Νταχαου της Χαλκιδικης υψωνω λαβαρο μπασκετικης ελευθεριας, μιας και οι υπολοιπες μας τελειωσαν. Δεν ειδα καθολου την σειρα ΠΑΟΚ-Αρη (εχω αναφερει στο παρελθον εκτενως για ποιον λογο θεωρω ανουσια την σειρα για την ομαδα μου) και πολυ λιγο το δυετρο ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Οσον αφορα τις ερωτησεις σου αδερφε μπανταναμαν, ιδου μερικες συντομες απαντησεις:

    1) Ειδικα ο Αρης με τοσες αλλαγες αποκλειεται να επαιζε μπασκετ της προκοπης. Ο ΠΑΟΚ εχει λιγοτερες λυσεις αλλα ειχε προπονητη απο την αρχη της σαιζον. Δικαιωνονται ολοι οσοι λενε οτι ο ΠΑΟΚ ΧΩΡΙΣ Παπαδοπουλο θα μπορουσε να ειχε καθαρισει καποια ματσακια πολυ πιο ευκολα (εγω παντως αλλα ελεγα).

    2) Μαζι σου, αλλα για πιο συγκροτημενες πολιτικες πρεπει να υπαρχουν σοβαρες διοικησεις, και οι ομαδες μας δεν εχουν.

    3) Απλο ειναι. Οταν φερνεις παικτες-κρεατα, πρεπει οταν θελεις να τους διωξεις να τους πληρωσεις αποζημιωση και φερεις νεο, του οποιου πληρωνεις και κατι ψιλαδακια στον μανατζερη. Βεβαια οταν φωναζαμε οτι ο Πιρς δεν ειναι pg και ο Ντανστον θα μπορουσε να κανει εξαιρετικη πορεια στον Εργοτελη μας απαντησαν οτι "δεν ειχαμε λεφτα". Σωστα, πακτωλους χρηματων κοστισε ο Μπαγκαριτς στο Μαρουσι η ο Παλασιο στην Καβαλα.

    4) Γιατι δεν ενδιαφερονται να δουλεψουν μαζι του. Μετα την αποχωρηση του Τακερ, χαλαρα μπορουσε ο πιτσιρης να παρει ενα 20λεπτο, αλλα εμεις προτιμησαμε τον μπομπερ, τον κανονιερη, τον πιστολα, τον βιαστη με τα σαλαμια απο το ξακουστο πρωταθλημα της Ουγγαριας Ουιντερς. Ε, αντε να βγαλεις τωρα ακρη.

    Η αγωνιστικη ποιοτητα παιδια θελει μυαλο, οργανωση και σχεδιο. Αυτοι ειναι πολυ πιο δυσκολο απο το να βρεις λεφτα.

    Εγω ξαναπα την θεση μου για τον παγκο του Αρη (Γκεκος και ας μην δω μισθο ποτε), αλλα δεν με ακουτε. Εσεις χανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή