Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τεύχος 251

Βαριέμαι αφόρητα... Έχω πολύ δουλειά... Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που διαβάζω στη μέση...
Οποιος μπερδεύτηκε και δεν κατάλαβε: Αν κάποιος θέλει να μάθει τι γράφει το περιοδικό ας πάει στο πλησιέστερο περίπτερο.
To blog παραμένει κέφι μου και όχι επαγγελματική υποχρέωση. Και όταν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι ή ορισμένοι από αυτούς δεν γράφω!

24 σχόλια:

  1. Το κουρασαμε παλι το εξωφυλλο. Ακου εκει μεσσιας. Σιγα μην αποπληρωσει και το δανειο της χωρας, ημαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιο βιβλιο διαβαζεις καλε κουρουνα?
    demosthenes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ζόρικο Against the day Thomas Pynchon στην αγγλική του έκδοση... 1100 σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι συνεχίζεις το άλμα στην πολιτιστική καταξίωση.Μέσα από το μπλογκ θα μάθουν οι μπασκετόφιλοι πως υπάρχει και άλλο του βιβλίο πέρα από το Gravity's Rainbow.To βιβλίο μου το πρότεινε και ένας πρώην καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο του οποίου το γούστο εμπιστεύομαι τυφλά,αλλά ακόμη δεν το ξεκίνησα και ούτε το βλέπω σύντομα.Για να σε πειράξουμε και λίγο όταν λες πως το διαβάζεις στην αγγλική του έκδοση να σε πιστέψουμε ή νομίζεις πως το διαβάζεις όπως νόμιζε πως μιλούσε στα αγγλικά και ο πρώην υφυπουργός με τον Βιρόβνικ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγράφω απόσπασμα από το All Star Basket που αγόρασα χθες, για να διαβάσω για το All Star Game του NBA:
    "Η φουρνιά του '87 "χάνει" πόντους" λόγω Μπλάκμαν και Τσέιμπερς. Δυο παίκτες που λόγω τάιμινγκ βρέθηκαν εκεί, γιατί-υπό άλλες συνθήκες-δύσκολα θα είχαν θέση στο ρόστερ μιας ολ σταρ ομάδας".

    Λοιπόν, επειδή βρίσκομαι στα πρόθυρα του να... να λουστώ με βενζίνη για να αυτοπυρποληθώ, ας του πάρει κάποιος του Χάρη Γεωργούλα τον υπολογιστή και ας του δώσει ένα PlayStation δώρο, γιατί εκθέτει όλους τους μπασκετικούς με αυτά που γράφει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Διότι δεν είναι μόνο τόσο "μυρωδιάς" απλά ώστε να γράψει ότι οι δυο αυτοί παίκτες "δύσκολα θα είχαν θέση στο ρόστερ μιας ολ σταρ ομάδας" (δυο μπασκετμπολίστες που δεν επελέγησαν μια και μοναδική φορά από σπόντα, αλλά οι οποίοι έχουν από 4 συμμετοχές έκαστος σε All Star Game!!!), αλλά είναι και τόσο παντελώς ΑΣΧΕΤΟΣ που κάνει το συγκεκριμένο σχόλιο για τους 2 καλύτερους παίκτες και κορυφαίους σκόρερ του συγκεκριμένου παιχνιδιού (του "κορυφαίου που έχει γίνει ποτέ", όπως λέει και ο ίδιος): Τσέιμπερς 34 πόντοι και MVP, Μπλάκμαν 29 πόντοι και οι κρίσιμες βολές που έστειλαν το ματς στην παράταση!
    Σόρι που μακρυγόρησα, αλλά είναι ξεφτίλα να γράφονται τέτοιες άτοπες απόψεις από το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έντυπο για μπάσκετ της χώρας!!! Και ο συγκεκριμένος συντάκτης έχει υποπέσει σε πάμπολλα τέτοια παραπτώματα...
    Παρακαλώ περισσότερη προσοχή στα επόμενα άρθρα για NBA! Υπάρχουν και άνθρωποι που σας διαβάζουν και το κατέχουν το αντικείμενο...
    Και ιδού και τα πειστήρια:
    http://www.basketball-reference.com/allstar/NBA_1987.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα τι διαολο υπαρχει τελικα αυτο το γομαρι ο Νιλσεν τι εκανε παλι ο Γετι...τι να πω απορω πραγματικα με τις μεταγραφες του Ντουντα τον Κεσελ να τον καταλαβω ασχετα αν δεν βγηκε ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΕΦΤΕ ΤΙ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ?Δεν αντεχω αλλο απο την αρχη της χρονιας τα λεω(πιο ηπια) αλλα δεν παει αλλο!Φερτε Μοττολα η Ντανστον αν χρειαστει μονο οχι αλλα Αμπαλισεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διαβάζω παρέα με δύο λεξικά! Ενας τύπος που το ανέλυσε έχει γράψει σε ένα μπλογκ ότι έχει +400 διαφορετικούς χαρακτήρες! Ο παραλογισμός-ρεαλισμός του Πίντσον είναι μοναδικός και αποτελεί σκληρή νοητική άσκηση. Το Gravitys Rainbow ήταν πολύ καλό αλλά νομίζω η κορυφαία στιγμή του ήταν και θα παραμείνει το λιγότερο γνωστό Wineland! Ο απόλυτος ύμνος στον ουτοπισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτόκλητος υπερασπιστής Χ.Γ.
    Αυτό που κατάλαβα διαβάζοντας το είναι αυτό που θυμάμαι. Ο Τσέιμπερς είχε μπει από σπόντα και από το παράθυρο στο all star του 1987 λόγω τραυματισμού άλλου παίκτη. Μάλιστα είχε γίνει ψιλοφασαρία στην Αμερική αφού πολλοί υποστήριζαν ότι δεν άξιζε θέση στο συγκεκριμένο ματς και ότι η επιλογή έγινε χαριστικά μια και το ματς γινόταν στο Σιατλ. Οι υπόλοιπες τρεις συμμετοχές του σε All Star είναι μεταγενέστερες και όλοι τον αναγνώρισαν ως ''top class'' μετά από εκείνους τους 34 πόντους!
    Για τον Μπλάκμαν όμως έχεις δίκιο.
    Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι απόψεις και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να τις εκφράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμα θες Ροντια παντως Ταπουτο, στον τυλιγω και στον στελνω ντελιβερυ και μια μεριδα λουκουμαδες δωρο. Μην λες μεγαλες κουβεντες για τον Ντανστον και τον βρεις μπροστα στην πορτα σου.

    Αν δεν κανω λαθος, ο Τσειμπερς ειχε παιξει ενα φεγγαρι στην Μακαμπι, με το θρυλικο 0/11 διποντα σε εναν αγωνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα ρε Τομμυ δεν την ειδες χθες την μαιμου?Και καλα ο δικος σας ηταν και τζαμπε εμεις για βασικο τεσσαρι τον πηραμε τον Γκοτζιλα.Τι πραμα ειναι αυτο μωρε τι τον κρατατε τον αχρηστο διωξτε τον να παει στα κομματια καλιο να παιζει 30 λεπτα ο Ερτσεγκ.Ποπο μανα μου ειναι και οι αλλοι αλλα και μεις δεν παμε πισω με τους αχρηστους που γεμισαμε το καλοκαιρι.Αν δεχθω οτι οι μεταγραφες ηταν του Ντουντα μενει μετεξεταστεος.Κεσελ,Νιλσεν,Λουκας μονο ο Νεστεροβιτς ψιλοβγηκε και αυτος οσο περιμεναμε τπτ παραπανω.Εχουμε και το Μιλος που την εχει δει Ντραζεν και εχει να παιξει μπαλα δεν ξερω γω απο ποτε.Δωστου παγκο τωρα που σε παιρνει ρε Ντουντα μπας και βαλει μυαλο αι σιχτιρι πια.Και τα γραφω ολα αυτα μετα απο νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γεωργούλας κάνει εξαιρετικά αφιερώματα για το NBA στο περιοδικό και δεν χρήζει τέτοιας απαξίωσης. Το μόνο παράπονο που έχω είναι να σταματήσει πια αυτό με την ταμπέλα των loosers στους Κλίπερς. Όντως είναι, αλλά με το να το ακούμε συνέχεια δεν κερδίζει κανένας κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sxetika me to periodiko kai to nba, h alh8eia einai kapou sth mesh, kalos o georgoulas, arketa ypshlo to epipedo twn 8ematwn, alla kapoia mikra la8akia kai orismenes anakriveies emfanizontai kata kairous. kata thn tapeinh mou apopsh ofeilontai sto va8os ths enasxolhshs tou syntakth me to nba, kai oxi stis istorikes tou gnwseis, pou mou fainontai eparkeis. kai pali omws, den milame kai gia to slam, to allstar dia8etei 4-5 selides ka8e evdomada gia to nba, synepws analogos 8a einai kai o xronos pou afierwnetai, an kai h sthlh einai atomikh, opote auto den mporei na sta8ei ws dikaiologia. pantws kourouna sto 251 oi e3eli3eis me to cleveland sas evgalan ligo off.. nikh epi twn lakers xtes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. panos
    Το ρεκόρ ούτως ή άλλως είχε γίνει. Το θέμα ηταν έτοιμο σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα μην το ξεχνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Τσέιμπερς είχε παίξει για μια σεζόν στη Μακάμπι (το 1995-1996, χρονιά που είχαν έρθει στην Ευρώπη ο Ντομινίκ με τον X-MAN) και όντως είχε 0/11 δίποντα σε έναν αγώνα ενάντια στην Μπαρτσελόνα, αν και τα ποσοστά του ήταν ακόμα χειρότερα: 0/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές.
    Σχετικά με το NBA στο All Star Basket, η Κουρούνα έγραψε το πιο σωστό: όλα είναι απόψεις και είναι δικαίωμα του καθενός να τις εκφράζει. Δε θεωρώ πως απαξιώνω τον συντάκτη, απλώς τον θεωρώ ανεπαρκή για τα δεδομένα της στήλης που έχει αναλάβει! Κανείς δεν περιμένει να έχει το επίπεδο των δημοσιογράφων του SLAM, όμως κάποια λάθη είναι ανεπίτρεπτα και δεν καταδεικνύουν βάθος ενασχόλησης.
    Διότι όταν γράφεις ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ για τον Άντριαν Ντάντλεϊ πως "ήταν σουτέρ ολκής από την περιφέρεια" (τεύχος 138, σελίδα 60), αγνοώντας πως ο συγκεκριμένος παίκτης από το 1980 μέχρι το 1991 είχε 7/41 τρίποντα μόλις (διότι απλούστατα απέφευγε τα περιφερειακά σουτ), τότε προδίδεσαι πως τον παίκτη δεν τον έχεις δει καν να παίζει! Τόσο απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εγώ από όσο θυμάμαι ο Τσέϊμπερς μπήκε από σπόντα στο all star game του '87 .
    Οτι ήταν παικταράς κι αυτός και πολύ περισσότερο ο Ρο Μπλάκμαν δεν συζητιέται πάντως ...

    υ.γ.
    Κάντε ένα αφιέρωμα και στον Αβγενικο του Κολοσσού..
    Σπάει κάθε ρεκορ στην Α1 - 17 (νομίζω) επίσημα ματς χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όντως ο Τσέιμπερς μπήκε από σπόντα το '87, αυτό είναι γεγονός! Απλά εμένα δε μου στέκει το σχόλιο ότι αυτός και ο "Ρο" "υπό άλλες συνθήκες-δύσκολα θα είχαν θέση στο ρόστερ μιας ολ σταρ ομάδας", διότι απλούστατα αγωνίστηκαν σε 4 All Star Game έκαστος.
    Το συγκεκριμένο σχόλιο θα ταίριαζε σε περιπτώσεις σαν τον Ντόναλντσον, τον Μαγκλόιρ, τον Ντέιλ Ντέιβις, τον Οκούρ, ίσως και τον Βλάντε Ντίβατς. Παίκτες δηλαδή που επιλέχθηκαν μια και μοναδική φορά στην καριέρα τους, χωρίς να έχουν καν τα σούπερ-στατιστικά.
    Και ο "δικός" μας, ο Πέτζα, το 2003 από σπόντα επιλέχθηκε (από τον Στερν, ως αντικαταστάτης του συμπαίκτη του στους Σακραμέντο Κινγκς, Κρις Γουέμπερ). Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως ο Πέτζα δεν είχε θέση στις All Star ομάδες, εξ ου και οι 3 συμμετοχές του από το 2002 ως το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κουρούνα
    γνωρίζεις για ποιο λόγο ο Ιβκοβιτς έθεσε εκτός ομάδας τον Μπουρούση για ένα μήνα;Η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα μείνει εκτός για λόγους ιατρικούς αλλά όλοι βλέπαμε τη συμπεριφορά του Μπουρούση όταν γινόταν αλλαγή;Και κάτι άλλο. Πιστεύεις ότι όντως θα μείνει εκτός ένα μήνα ειδικά τώρα που υπάρχουν κρίσιμοι αγώνες και κυρίως ο τελικός κυπέλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Ροντια: βαζω το αυτι μου στην φωτια (αν κατσει μια φαση που κυνηγαω, θα μου χρειαστουν χερια-ποδια) οτι τους φορτωσανε, τουλαχιστον τους Λουκας-Νιλσεν. Ο Κεσελ ηρθε σαν ταλεντο, αλλα τον κοβω και αυτονα να πουλαει πασατεμπο σε καμια Ζελεζνικ. Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο, και οι δυο ειχαν καλη σαιζον πριν ερθουν σε σενα. Τι διατανο εγινε και εξαφανιστηκαν ετσι, δεν μπορω να ξερω.

    Στο θεμα παντως του Μπουρουση χρεωνω επιλεκτικη συμπεριφορα στον Ιβκοβιτς. Δεν ειδα να μπαινει στην καταψυξη ο Τεοντοσιτς, που ηταν προκλητικα αδιαφορος πολυ περισσοτερο καιρο απο τον Μπουρουση.

    Προς ανωνυμο: Γιγαντας. Εγω θυμομουν το παιχνιδι μονο και μονο επειδη ειχα παρει τοτε το "Τριποντο", διαβαζω την στατιστικη και τριβω τα ματια μου. Αν επισης θυμαμαι καλα, προλαβε να κανει καποια καλα παιχνιδια στην Ευρωπη, αλλα οταν το τραινο ειχε ηδη φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tommygun
    Εχω γράψει τι συμβαίνει με τον Τεόντοσιτς. Η διαφορά είναι ότι όλοι ξέρουν γιατί δεν παίζει καλά αλλά ο τύπος είναι Σέρβος. Σκυβει το κεφάλι, λέει ’’yes coach'' και μπαίνει και ξανακάνει τα ίδια. Ο Μπουρούσης λέει απλά τη γνώμη του γιατί είναι από την Καρδίτσα και όχι από τη Σερβία. Επρεπε να ήσουν ενημερωμένος, το θεωρώ ανεπίτρεπτο για αναγνώστη του επιπέδου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω δεν ειπα οτι δεν ξερω τι συμβαινει με τον Τεοντοσιτς. Αλλα υποτιθεται οτι θελει να περασει μηνυμα πειθαρχειας. Ε, ποιος υποτιθεται οτι ψαρωσε τωρα? Γιατι μην μου πεις εσυ οτι ο Μπουρουσης θα αλλαξει μυαλα. Ευκολοτερο ειναι να χασω τα +25 κιλα που εχω πινωντας βραστο νερο.

    Εν πασει περιπτωση, ποσως με ενδιαφερουν τα του ΟΣΦΠ. Και κρυωμενος ειμαι, και η ομαδα μου τα παει χαλια, και κουβα πηγα μεσοβδομαδα. Μου φτανουν αυτα για την εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εγώ πιστεύω κουρούνα πως σε μία στήλη του επιπέδου σου είναι ανεπίτρεπτο να αναπαράγονται στερέοτυπα των 90s,όπως αυτό της μεροληπτικής συμπεριφοράς του Ντούντα υπέρ των Σέρβων παικτών.Αν ρωτήσουμε Ντικούδη,Παπαλουκά,Κακιουζη,Καράγκουτη,Χατζή και άπειρους άλλους πιστεύω πως θα διαφωνήσουν μαζί σου και μετά θα κάνουν και ένα σταυρό που στο δρόμο τους βρέθηκε ο Ντούντα.Ο Τεόντοσιτς δεν αξίζει να έχει ασυλία στο διηνεκές,αλλά έχει δοθεί στον Ντούντα το ελεύθερο να τον κάνει άνθρωπο και με αυτή την ελευθερία τον χειρίζεται.Για να μη χαθεί ένα κεφάλαιο από τον Ολυμπιακό.Εγώ πιστεύω πως το ίδιο θα έκανε και ένας προπονητής ανάλογου κύρους που δε θα ήταν Σέρβος όπως το ίδιο θα έκανε ο Ντούντα αν είχε στα χέρια του ένα ανάλογο ταλέντο μη Σέρβο.Εσύ διαφωνείς,αλλά η ιστορία μάλλον με δικαιώνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Έγραψα και εδώ και στο περιοδικό ότι ο Τεόντοσιτς δεν δίνει δικαιώματα δημόσια. Το τι συμβαίνει (υποθετικά) το ξέρουμε όλοι αλλά η συμπεριφορά του είναι άψογη. Αγωνιστικά κάνει ότι θέλει. Τη μοναδική φορά που αντιμίλησε στον Ιβκοβιτς στην αρχή της τέταρτης περιόδου με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ επειδή τον έκανε αλλαγή μέσα σε 90 δευτερόλεπτα δεν τον ξανάβαλε να παίξει. Τώρα είναι πιο ξεκάθαρο τι εννοώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nαι.Μάλλον εγώ παρανόησα.Όσον αφορά αυτό που μάλλον γνωρίζουμε όλοι και αφορά το γιατί δεν παίζει καλά ο Τεόντοσιτς,είναι μεγάλο θέμα και ειλικρινά δεν έχω γνώμη για το πως το χειρίζεται ένας κόουτς.Έχω δηλαδή άποψη ιδεολογικά,αλλά πρακτικά δεν ξέρω πώς λύνεται.Τον ίδιο προβληματισμό είχα πάντα για αναλογες συμπεριφορές όλων των μεγάλων παικτών.Απλά ο Τεόντοσιτς είναι πολύ μικρός ακόμη για να πιστεύει πως έχει ιστορία πίσω του που του επιτρέπει να κάνει ό,τι θέλει.Υπό αυτή την οπτική-και επειδή του έχω και αδυναμία-συντάσσομαι με όσους πιστεύουυν στην ανάγκη μιας αυστηρής αντιμετώπισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν παιζει καλα ο Τεοντοσιτς Γιωργο, γιατι τον εχουνε στα ωπα ωπα και μην θιχτει και μην, και μην. Για χειρισμο τετοιων παικτων απευθυνθειτε στο manual του Μακαρου " Τα ομορφα αμαξια ομορφα καιγονταΙ" και "Ντου και Ντεμης". Να δεις μετα και πως παιζουν και πως εχουν διαρκεια στην αποδοση. Και να θυμασαι οτι οι μεγαλοι παικτες μπορει να ειναι χαρακτηρες σκαρτοι, αλλα κουβαλουν την ομαδα τους, δεν την σακατευουν.

    Και τωρα κανονισε να παμε για καμια ρετσινα και να αναπολουμε "θυμασαι ρε ο Ντανιλοβιτς τοτε..." με το διακριτικο "δεν ξαναβγαινουν τετοιοι ππαικτες" για συνοδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή