Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τεύχος 242

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ στο μπάσκετ έχουν φτάσει σε μεγάλο βάθος, το ρεπορτάζ συνεχίζεται και διευρύνεται ο κύκλος του μαύρου χρήματος ή των παρατυπιών. Νέες περιπτώσεις ''άδηλων πόρων'' από διαιτητές, παρατυπίες σε μεγάλες μεταγραφές και εμπλοκή ενός τουλάχιστον ατζέντη παικτών είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το All Star Basket στο τεύχος 240.
Από τα υπόλοιπα θέματα που είδα να περιέχει το τεύχος (για να είμαι ειλικρινής δεν το διάβασα ακόμη) ενδιαφέρον έχουν δύο συνεντεύξεις. Μια του ''Ιταλού'' Δημήτρη Τσαλδάρη που μιλάει όχι μόνο για τις εμπειρίες του στη γειτονική χώρα αλλά και το κεφάλαιο Άρης και άλλη μια του Αγγελου Τσάμη που κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος με τον Κολοσσό Ρόδου. Ακόμη στο ίδιο τεύχος ένα μίνι αφιέρωμα στους δύο νέους ρέκορντμεν της Α2, στους πιο ακριβοπληρεωμένους παίκτες του ΝΒΑ, σε ένα από τους πλέον επώνυμους basket fans του πλανήτη, τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι και μπόλικη Κουρούνα δια πάσαν νόσον. Φυσικά όλες οι μόνιμες στήλες είναι σταθερές και αμετακίνητες συν ένα μίνι διαγωνισμό σε συνεργασία με την Ευρωλίγκα που προσφέρει τη δυνατότητα στους νικητές να κερδίσουν το strategy game International Basketball Manager.
Αυτά και από ότι άκουσα για την επόμενη εβδομάδα ''παίζει'' μια νέα στήλη που ετοιμάζεται πυρετωδώς και θα έχει ενδιαφέρον για τους ιστοριολάγνους και τους retro maniacs.

20 σχόλια:

  1. Καλημερίζω το πτηνό μας! Καταρχάς, έστω και καθυστερημένα, θέλω να σου πω πως το αφιέρωμα του Ψαράκη για τους internationals του NCAA στο προηγούμενο τεύχος ήταν απλά έπος!

    Κατά δεύτερον, ελπίζω να συνεχιστεί το ρεπορτάζ του περιοδικού για το θέμα με το ΣΔΟΕ και να μάθουμε ποιες ΚΑΕ κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμούς διαιτητών και για ποιο λόγο φυσικά. Επίσης ξύπνησαν αναμνήσεις με το θεματάκι για τον Spike Lee...

    http://www.youtube.com/watch?v=LDSF8otJH8Y

    Υ.Γ.: Ωραίο μέρος το ...δάσος και η γύρω περιοχή! Σου συνιστώ μια επίσκεψη, εκτός βέβαια αν το κλίμα δεν ενδείκνυται για πουλιά σαν του είδους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sixama
    Μα είσαι όνομα και πράγμα τελικά. Σιγά μην πάω στο....δάσος! Δεν πας καλά. Εκεί ο ιδιοκτήτης έχει...κυνηγετική περίοδο για κουρούνες όλο το χρόνο. Ο Ψαράκης μπορεί να ανακαλύψει μπάσκετ και παγετούς στη Σαχάρα ή μπάσκετ και ζέστη στους Εσκιμώους. Ανάλογα τι του ζητάνε! Σ΄αυτό το τεύχος έφτασε μέχρι την Ινδία. Εχω την εντύπωση ότι μερικά απ΄ αυτά που γράφει δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι στους οποίους αναφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουρούνα
    θέλω να σε ρωτήσω κάτι αλλά δεν είναι αμιγώς μπασκετικό το θέμα. Τον σπανούλη δεν τον βλέπω και πολύ ορεξάτο τελευταία. Δεν αναφέρομαι ως προς το πως παίζει. Μια χαρά παίζει, μη γράψω και τέλεια σε σύγκριση με άλλους παίκτες του ολυμπιακού. Δεν έχει κέφια. Τις περισσότερες φορές έχει μούτρα κατεβασμένα και δεν πολυμιλάει στους δημοσιογράφους. Παλιότερα όταν ήταν στον Παο ήταν από τους πιο λαλίστατους. Γνωρίζεις αν συμβαίνει κάτι; Πως είναι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών; αν υπάρχει καμία κόντρα ας πούμε με μίλος. Επίσης είχε τύχει να δω στο gazetta κάτι φωτιγραφίες από τους δικούς του σε κάποια παιχνίδια της ομάδας. Στις πρώτες ενώ η μητέρα του, ο αδελφός και η γυναίκα του κάθονταν όλοι μαζί από τις εκφράσεις τους φαινόταν ότι το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο(πεθερά-νύφη).Στις άλλες πάλι σε άλλο παιχνίδι τα ίδια άτομα καθόντουσαν σε άλλες θέσεις. Κουτσομπολιό είναι αυτό αλλά μία καλά πληροφορημένη κουρούνα πρέπει να γνωρίζει τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσάμης δεν λέει και τίποτα.
    Του Τσαλδάρη κάτι λέει.
    Πιο ενδιαφερον άρθρο ήταν οι Μπατίστ.
    Στα γράμματα των αναγνώστων ο φίλος του Ολυμπιακού (το όνομά του μου διαφεύγει) είναι λίγο άδικος με το περιοδικό. Αν έχει τα κότσια και αγαπάει το περιοδικό και το μπάσκετ και όχι μόνο την ομάδα του, να κάνει επικοδομητική κριτική και να απαιτεί βελτίωση. Ο τρόπος που διάλεξε δεν βοηθάει.
    Θα συμφωνήσω μαζί του ότι το περιοδικό "χαϊδεύει" τον Παναθηναϊκό και τον "Γκαστόνε" όπως λέει, αλλά κατά την γνώμη μου αυτό συμβαίνει γιατί αναγνωρίζουν την σωστή δουλειά που κάνει ο ΠΑΟ (π.χ. σταθερός κορμός, επένδυση σε Έλληνες, λίγες καλές και ποιοτικές μεταγραφές).
    Για να μην νομίζουν τίποτα περίεργο οι φίλοι του μπλογκ είμαι από τους ελάχιστους μπασκετικούς ΠΑΟΚτσήδες. Οπότε μίλαω μόνο για το άθλημα και όχι οπαδικά.
    Θα ήθελα λίγο περισσότερο ΝΒΑ στο περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν να πω μπράβο για το ρεπορτάζ περί διαιτητών και ΣΔΟΕ του Παπαχατζή. Ακόμα, ότι περιμένουμε με αγωνία retro στήλες στο allstarbasket!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος
    Μπορεί να είμαι καλά πληροφορημένη κουρούνα αλλά τα προσωπικά των παικτών (όταν τα ξέρω) δεν τα δημοσιοποιώ, σέβομαι την προσωπική τους ζωή εκτός αν παίζει ξεκάθαρο και σημαντικό ρόλο σε θέματα μπάσκετ. Νομίζω ότι τα μούτρα του Σπανούλη είναι κατεβασμένα για το λόγο που γράφω στο τελευταίο τεύχος. Οτι δεν έχει βρει ακόμη επίπεδο συνεργασίας με τον Τεόντοσιτς και σπάνια ο Ολυμπιακός σε σοβαρά ματς παίζει και με τους δύο στο παρκέ καλά. Πάντως με τους δημοσιογράφους από όσο ξέρω παραμένει κανονικός και οι σχέσεις του είναι φυσιολογικές. Αυτό το ξέρω και το προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. badanaman
    Thankx για την κριτική αποδεκτή και καλοδεχούμενη. Είμαστε συνολικά ως περιοδικό υπέρ του διαλόγου με τους αναγνώστες μας. Στο θέμα της επιστολής θα σου πω ότι ξέρω και μια γενική αρχή. Δεν υπάρχει επιστολή που να μην δημοσιεύεται. Κάθε άποψη μπασκετόφιλου είναι σεβαστή. Εχουν μπει στα έξι χρόνια επιστολές που τα χώνουν για διάφορους λόγους στο περιοδικό ή ακόμη και σε συγκεκριμένα πρόσωπα που γράφουν σε αυτό. Την επιστολή τη διάβασα και ξέρω και τη γενική ''γραμμή'' του περιοδικού που προσπαθεί να κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού ειδικά σε θέματα διαιτησίας κλπ. Η άποψη και του συγκεκριμένου αναγνώστη (ή πρώην αναγνώστη) δεν μπορούσε να κρυφτεί ή να καταχωνιαστεί όπως βασική αρχή και συμφωνία όταν έγινε αυτό το μπλογκ ήταν ότι τα σχόλια δεν θα περνάνε από moderation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zoys
    Το ρεπορτάζ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα επεκτάθηκε με περισσότερα στοιχεία και περιπτώσεις παρατυπιών. Δεν αποκλείεται (δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή) να συνεχιστεί αν ο Παπαχατζής που είναι καλός ρεπόρτερ ανακαλύψει και άλλα...ευρήματα από τις πηγές του στον ΣΔΟΕ.
    Ετοιμάζεται ρετρό στήλη. Την ιδέα την έριξε ένας αναγνώστης σε επιστολή μη δημοσιευμένη (σύμφωνα με δική του απαίτηση) όπου έκανε κάποιες προτάσεις για το περιοδικό στην πλειοψηφία τους σωστές. Την πιάσαμε στο....φτερό, τη δουλέψαμε στο μυαλό μας (αυτό δηλαδή που διαθέτουμε και δεν είναι σε αφθονία) και έχει προκύψει κάτι που νομίζω ότι θα είναι καλό. Και μόνο ότι μέσα στο όλο κόλπο θα παίζει ρετρό διαγωνισμός με δώρα εκτός κάθε....προσδοκίας αξίζει τον κόπο. Νομίζω ότι θα γίνει must.
    Δεν αντέχω θα το μαρτυρήσω και ας χαλάσω το surprise...Ανακαλύφθηκε μέσα σε σκονισμένες αποθήκες και αρχεί ετών μέχρι και άρθρο για μπάσκετ γνωστού εν ενεργεία τηλεοπτικού αστέρα που λέει δελτία ειδήσεων! Γίνεται αντιληπτό ότι έχει πιάσει δουλειά το βαρύ πυροβολικό του περιοδικού και τα βαρειά αρχεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βιάζεσαι Κουρούνα βιάζεσαι και όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Λογικό που δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς από την πλευρά του Ηρακλή για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής, γιατί για τον ΠΑΟΚ έπαιζε ακόμα ο Σιμς. Ο Ντοζίερ ήρθε λίγο πριν τον αγώνα με τον ΑΡΗ που επίσης δεν είχε λόγο να διαμαρτυρηθεί αφού κέρδισε. Τώρα για τη διαδικασία που αναφέρεις με τον θείο Βασίλη ΟΚ μπορεί να έχεις και δίκιο δε την γνωρίζω. Πάντως ο συνδυασμός του περιστατικού ήταν ατυχής. Περιμένω σε επόμενο τεύχος σαν φτωχή πλην τίμια Κουρούνα να διορθώσεις το λάθος σου. Επίσης βιάστηκες να καταδικάσεις από πολύ νωρίς τον ΠΑΟΚ στα τάρταρα όπως γράφεις σε προηγούμενο τεύχος, λόγω του ότι έστησε την ομάδα γύρω από το Λάζαρο και ήδη σε πρώτη φάση διαψεύδεται η πρόβλεψη σου με την άνοδο της απόδοσης της ομάδας, στα τελευταία παιχνίδια. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Λάζαρος, παρεμπιπτόντως 2ος στο ranking του eurocup με 17π 13ρ 3ασ M.O., το πρόβλημα του είναι η έλλειψη βάθους στον πάγκο.

    Νίκος ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά κάνεις και δεν γράφεις για τα προσωπικά των παικτών αλλά να σου θυμίσω όταν ο ίδιος παίκτης ήταν με άλλη κοπέλα και πήγε για διακοπές στη μύκονο μόνο με τους φίλους του και εκεί γνώρισε την χοψονίδου είχες γράψει την ιστορία χωρίς να αποκαλύπτεις το όνομα. Εκεί δεν βλέπω σε ποιο σημείο έπαιζε ρόλο σε θέματα μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Κουμπούρας θα γίνει ο νέος Σκορδίλης που θα ξεσκονίζει το πάγκο??Ο Ντρούγκερ μου φαίνεται ότι δεν έχει αξιολογήσει το ρόστερ του σωστά ακόμα..ώστε να δώσει ρόλους και να φτιάξει ανάλογα συστήματα-plays για τον καθένα...

    *Τσαλδάρη..μην έρθεις να γίνεις ο νέος Ντικούδης,Κακιούσης που τους πήρε η ΚΑΕ για να παίζουν 30 λεπτά,ενώ δεν μπορούσαν..αυτό να το κάνουν στα 30+ τους...Έλα όμως,για να έχεις το ρόλο που πρέπει να έχεις σε ένα ρόστερ..Και ο Άρης στατικό σουτέρ και γενικώς σουτέρ δεν έχει..

    ΝΙΚΟΣ,21,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος
    Δεν βιάζομαι αλλά ορισμένες φορές όταν μου σφυρίζει κάτι κάποιος δείχνω υπερβολική εμπιστοσύνη και δεν του ρίχνω δεύτερη ματιά. Ρξ ου και το στήλη περιορισμένης ευθύνης. Θα διοθρώσω όμως...
    Η απόδοση του ΠΑΟΚ ανέβηκε γιατί άρχισε να παίζει καλά ο Μάρσαλ αλλά άφησε να το δούμε σε βάθος χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος 2
    Καλά με έβαλες στη θέση μου με συνοπτικές διαδικασίες και τρίλεπτο στρατοδικείο.
    Δεν έχω το παραμικρό επιχείρημα να σου αντιτάξω πλην του αναιμικού ''Ναι αλλά δεν είχα γράψει ονόματα''. Οταν βλέπουν τέτοια σχόλια ενημερωμένων αναγνωστών στο περιοδικό τρώω και τη σχετική καζούρα αλλά χαλάλι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουρούνα,
    ευχαριστώ για τα εύσημα. Η Κυριακή είμαι. Δεν ήθελα να γράψω το όνομα μου κάτω από το σχόλιο γιατί δεν ήθελα να γυρίσουν κάποιοι να γράψουν πως μόνο μια γυναίκα θα ασχολιόταν κουτσομπολιά. Είδες χθες τους αγώνες;Πως σου φάνηκαν οι ομάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. re file apo tin athina o skordilis den epaize oxi giati itan epilogi tou ntrouker na min ton valei alla epilogi tis dioikisis giati den dexotan meiosi tou simvolaiou.o koubouras den epaikse 2 mats se 3 meres kai exei ginei TO thema kai asxolountai me auto otan prin apo auta ta mats xtipouse 15lepta.2 mats den epaikse oxi 15.imarton

    kai mia xara plays iparxoun (den iparxoun sistimata sto europaiko basket) stin epithesi kai auto fainetai kai apo tis asist se kathe mats.diavaza gia ton xaralabidi oti den iparxoun plays gia auton.oti na nai.mia xara iparxoun apla o bidis den borei na staurosei triponto.ti na kanoume tora?des pososta pou exei sto eurocup kai stin ellada.pou persi eixe 40+%.i plaka einai oti ton teleutaio mina zitima na exei deiksei i tv 2 mats tou ari kai ola ta athinaika anonima blog exoun gnomi gia ton druker to ti den kanei kala.gelaei o kosmos

    den eipe kaneis oti einai plil jackson alla einai geloia merika pragmata pou legontai apla kai mono epeidi den einai ellinas.stin amina einai pou exoume ontos provlima kai thelei douleia apo ton ntruker giati an sinexistei auto tha sfixoume argotera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ κουρούνα

    Σχετικά με την επιστολή του, ποτέ δεν είπα να μην την δημοσιεύσετε και μπράβο σας που το κάνετε. Απλά όπως ο κύριος είπε την άποψή του έτσι είπα και εγώ την δική μου για την επιστολή του Δυστυχώς ή ευτυχώς οι απόψεις όπως οι κώλ...., όλοι έχουν από ένα. Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτό.

    @ Νίκος, Ανώνυμος
    Ο Άρης κακά τα ψέματα δεν έχει ούτε το βάθος στο ρόστερ, ούτε τα χρήματα για να μπορεί να μην χρησιμοποιεί παίκτες και το βασικότερο ούτε τα αποτελέσματα για να λειτουργεί χωρίς πίεση.
    Και ακόμη περισσότερο δεν μπορεί να χαλαλίζει έναν παίκτη που κατά την γνώμη μου όλες οι ομάδες από την 3η θέση και κάτω θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους.
    Επίσης είναι σχετικά νέος (νεώτερος από τον Χαραμπίδη κατά πολύ) και φτηνός (βασικό προσόν στις μέρες μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η παραφωνία του τρόπου ανάπτυξης μας σε άμυνα και επίθεση και η έλλειψη πάθους-έντασης από τους παίχτης στο παιχνίδι με τον Παο με σόκαραν για άλλη μια φορά!
    Και το χειρότερο είναι πως οι παίχτες θα πουν πως θα βελτιωθούν την επόμενη φορά,
    ο προπονητής Ντρούκερ πως θα είναι ένα καλό μάθημα και πως φταίνε τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα, οι τραυματισμοί, οι νέοι παίχτες, η πανσέληνος και το άδειο ΟΑΚΑ ,ενώ θα στηρίζει τους παίχτες του,
    και ο "πρόεδρος Δαμιανίδης" πως για όλα φταίμε εμείς που δε πάμε στο γήπεδο ενώ θα στηρίξει τον προπονητή...

    *οι 30αρες μας έχουν γίνει μάλλον συνήθεια τα τελευταία 2 χρόνια..

    ΝΙΚΟΣ,21,ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω παντως εχω μια απορια. Πως διαολο γινεται αυτοι οι προπονητες να εχουνε ευρωπαικους τιτλους και ξαφνικα ερχονται στον Αρη και δεν κανουν ουτε για να καθαριζουν τουαλετες? Τι διαολο, με patch δουλευουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επισης μια ερωτηση: Οταν στο περιοδικο γινεται λογος για τον Σουμποτιτς (αλλος αχωνευτος) και την προταση που περιμενει, η ομαδα για την οποια γινεται λογος ειναι ο Αρης και το προσωπατο ειναι ο Νταμιαν? Ετσι για να δουμε αν εχουμε καμια ελπιδα για 3η θεση φετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τόμμυ
    Εμένα πάντως αποψινές μου (κυριολεκτώ) πληροφορίες λένε ότι ο Σούμπτιτς ήρθε για μη μπασκετικούς λόγους στην Ελλάδα και δεν ενδιαφέρεται (όπως είχα γράψει όταν τέθηκε Ηρακλή και μου φάνηκε πολύ παράξενο) για δουλειά. Τώρα πάλι ο Πίξι είναι και απρόβλεπτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή